Ana Bučević, motivacioni govornik

Da li poštujete lik i djelo Ane Bučević?

• da

• ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
ONA – MOJE LOŠE ISKUSTVO

8 August, 2017

Veliki mudrac Ekart Tol je u jednoj od svojih knjiga napisao, da kada spominjemo velike ljude ili pokazujemo slike sa njima, pokušavamo da postanemo nešto više. Živa istina. Kada sam se slikala sa njom, pomislila sam da ću biti nešto više. Zajebala sam se. Vidim i vi se slikate. Greška.
Davne 2009 god. ušla sam, svojom željom u postupak razvoda. Narednih 7 godina, dok je postupak trajalo, život mi je bio blago rečeno pakao. Nije to tema ove, ali će biti tema neke sledeće priče. Nju sam prvi put videla krajem 2013 god. na njenom youtube kanalu. Pozvala me je prijateljica i zamolila da pogledam njene prve snimke na youtube, jer sam tada, već 4 godine radila na sebi, pa je želela da čuje šta ja mislim o njoj.
Zanimljivo mi je sada, da mi je tada prijateljica rekla da ONA deluje kao lažnjak. Obično me tuđi sud ne povede, ali me je tadašnja slabost u kojoj sam se nalazila dovela do toga da me ona – zavede. Loše sam je procenila. Sada shvatam zašto me je zavela. Bile smo na istoj niskoj vibraciji. Kada sam počela da shvatam ko je ona ? Onog trenutka kada sam rešila svoj problem i kada sam otišla na viši nivo zahvaljujući svom iskustvu.
Dopala mi se priča o Zakonu privlačenja. Engleski mi nikada nije bio jača strana, jer sam u školi i na fakultetu učila ruski , tako da sam dozvolila da mi ona tumači i prepričava Zakom privlačenja. To je bio čist zajeb. Daš slepcu da te vodi.
Ubrzo, krajem 2013 god. Ona je došla u Beograd i održala seminar. Delovala je iskreno. Tada, onako debeljuškasta, bila je normalna, sve dok joj voda nije ušla u uši. Dopadao mi se njen tada skromni izgled, frizura kao naša Lokica, sa ponašanjem devojke iz kraja. Lake devojke. Flertovala je sa svima. Iz nje je izbijala ozbiljna nesigurnost. Lepili su joj se svi oni koji su nesigurni. Bila je bolesna. Lepili su joj se svi koji su bili bolesni. Ista vibracija. Njen jeftin izgled je ukazivao na nemaštinu. Takvi su najopasniji. Sirotinja ne preza zarad kore hleba. Meni je bilo ok, čula sam nešto novo, na šta sam se posle sama nadogradila. Često kažem da mi je ona pomogla da čujem za Vortex i da sam joj zahvalna na tome. Ali samo na tome.
Na drugom seminaru u Beogradu, početkom 2014 god. ona je pričala istu priču. Malo sam se razočarala. Mnoge žene, koje su takođe bile na prvom seminaru, isto nisu shvatale zašto opet priča iste priče?
Tada je vodila sa sobom nekog visokog mršavog čoveka šarene kože. Nazivala ga je dalmatincem (pas) i svi su mu se smejali. Kasnije se udala za njega. Bila je trudna, a i njegovu bolest je iskoristila za temu svojih seminara. Ispostavilo se da on ima rak, da su mu izvadili pola želudca (uvek sam se pitala kako može da koristi tuđu bolest za ličnu promociju) i da ga je ona navodno izlečila? Da li je luda ili je manipulator? Doktor nije. Koliko znam, obe su sestrice školovane za fizičko vaspitanje. Nisam više išla na njene seminare.
Objavljivala je videe sve češće. Baš često. Već posle 100 pregledanih videa sam shvatila da se ponavlja, da priča iste stvari. Sada ima preko 400 videa i pitam se koliko glup moraš da budeš, da bi gledao sve te videe, a da bi ukapirao poentu Zakona privlačenja?
Povremeno bih pogledala neki novi video, sa nadom da ću čuti nešto novo, ali to se nije desilo. Uglavnom bi prepričavala Ester a onda bi promovisala svoje knjige i koučinge. Počela je da daje sebi na značaju. Počeo je EGO da je jede. Ono što je bilo očigledno, je to, da se od one skromne siromašne devojke, sada na videima pojavljuje osoba koja ima tikove, trza glavom, trepće, viče, neartikulisano maše rukama sa odlutalim pogledom. Jedino što se ulepšalo, je ambijent gde sedi, što je pokazatelj da su se budale ”primile” i da su pare krenule u njenom pravcu. Što bi naš narod rekao – dobro joj je krenulo! Da li je? Vorteeeeex !!!
Objavljuje knjige. Sama sam kupila dve na seminaru. Ona te slatkorečivošću natera na seminaru da ih kupiš. Kada sam ih delimično pročitala, pitala sam se zašto uopšte kupujem njene knjige, kada sve bolje piše u knjigama Ester Hiks i to sve mnogo razumljivije i jasnije? I ne samo kod Ester. Postoje pametni ljudi, koji su iskustveno, svojim životima, dolazili do svojih mudrosti. A ona, prepisuje tuđe knjige i prepričava tuđa iskustava i još gore, pravi karijeru i uzima pare, na bolesti čoveka koji ima rak!?
Toliko sam tih godina zbog razvoda bila očajna i nesrećna, da sam odlučila da idem na seansu kod njene sestre (to je zanimljiva priča, ali za drugi put). Da li mi je pomogla? Nije. Samo sam čula još gore stvari, posebno one između njih dve, koje se inače kriju. Sestra je druga priča, ali isti materijal. Sirotinja je najgora jer su kompleksi najizraženiji.
Dakle, sve ređe sam gledala njene videe, knjige sam prestala da čitam, jer sam prešla na originale, ali vremenom je počela da mi smeta ta njena agresivnost i nametljivost. Počinjala je da pokazuje netrpeljivost prema onima koji ne misle isto kao ona, koji joj se ne dive, navlačeći time svesno – gnev svojih mnogobrojnih bolesnih pratilaca ali na na neistomiljenike! Ja sam ovim svojim pisanjem i pisanjem na mom fb profilu, imala to iskustvo linča od njenih kokreatora. Baš bolesno. To ih uči ona? Oni je kao brane od mene, tako što mene osudjuju jer imam svoje mišljenje?? A njihovo mišljenje formira ona? Kraljica lažnog života? Lažnih brakova? MAjka dece koja ne znaju ko im je otac? Ona vam je idol? Takav primer ponašanja vam je ideal? Srećom, javljaju se i oni drugi sa zanimljivim pričama kako su joj pisali knjige i slično (i njih ću pomenuti u nekoj od sledećih priča).
Moram da priznam da sam u početku i ja pravila veliku grešku. Preporučivala sam je mnogim prijateljicama. Srećom, pametne žene su je odmah provalile. Ukapirale o čemu se radi. Govorile su mi da je plagijator, da se na njoj vidi da je loša osoba. U početku sam sve u vezi nje shvatala LIČNO. I ja sam imala želju da je branim. Ne dugo. Upalila mi se sijalica. Loše sam se osećala zbog nje. Shvatila sam da sam izmanipulisana, jer sam bila slaba, razvodila sam se, a ona je to moje stanje zloupotrebila. Razveščeš se i ti. Univerzum je moćan.
Nastavila je da pravi videe, ne da bi pomogla ljudima, nego da se zabode ljudima u život i onda manipuliše. Prodaje knjige i seminare, koji su potpuno beskorisni. Zašto je tako puno ljudi koji plaćaju to njeno beskorisno? Zato što su na istoj, niskoj vibraciji kao i ona i tako se potpuno razumeju. Duboko nesrećni, povredljivi ljudi, niske vibracije, željni ljubavi, nađu se na njenom you tube kanalu i svima lepo.
Zašto je lako držati ljude na videima? Pričala im je o njenom životu priče koje nisu istina, ali takve živote su oni želeli da imaju. Pričala im je o največoj ljubavi na svetu, koja nikada nije ni postojala, a većini treba ta bajka. Pričala im je sve ono što su oni želeli da čuju i što nisu imali u svom životu, a ona je to znala da im proda i još više od toga.
Dala im je svoj lažni život na tacni, da bi im lakše uzela ono malo, što imaju, što im je ostalo. A oni su sve dali, jer drugačije nisu znali. Manipulacija.
Svaki dan video, svaki dan moj najdraži muž, moja deca, moja idealna porodica, uspesi, pojavilo se čudo, dobila je besplatno – a baš to joj je trebalo, pomogla ženama da zatrudne (a sama ne može da zatrudni), privlači frizera za dzabe, masaže, zubare, novac, zna sve o vežbanju,… da bi u problematične ljudske sudbine lakše urezala programe i uverenja za bolju kontrolu. Isusa svakodnevno pominje, kao da je živ, a ona bogomoljka. Ona je guru, koji zna odgovore na sva pitanja. Ljudi su zanemarili svoju porodicu, da bi pratili njen život . A njen život ni ne postoji . To je samo dobar marketinski trik. Pokazaće vreme.
Na prvim seminarima se slikala sa ljudima, a sada čujem da to ne želi. Sada je važna i slavna. Ona je sad zvezda. Ma važi.
A da li se neko seća kako je izgledala u prvih 100 videa? Pogledajte. A onda pogledajte ove poslednje. Šta se desilo? U šta se pretvorila? Jel taj izgled posledica uspešnog vibriranja ili kazne Univerzuma, koji kad tad dođe na svoje? Tikovi i krivljenje usta dok priča? Treptanje očima? Telo sve pokaže. Bitno je znati gledati.
Takođe mi je hit njena vanmaterična trudnoća. Javljaju mi prijateljice koje sam JA GURNULA u tu idiotsku zavisnost od video klipova motivatorke, i kažu – ”IMAMO” vanmateričnu. Pa onda njeni prenosi iz bolnice, pa sestre u bolnici, pa u sobi žena isti datum rođenja,.. Snešno, da nije tužno. Moje drugarice mi ne pričaju o sebi i svom životu, nego o nekome ko kreira vanmateričnu trudnoću? Velika kreatorka iskreirala plod koji neće da se usadi u nju, u matericu, nego je rešio da umre u njoj! Jeste slepi ili vam je svraka mozak popila? Ja jesam bila za nju, ali sam shvatila i pobegla, a vi? Imate doživotnu pretplatu na nju? Molim vas živite svoj život!
Opet, ovo je priča o meni. O tome kako bi izgledao moj život da sam ostala na motivatorki i njenim videima i knjigama? Da li bih prevazišla svoja iskušenja i napredovala? Ne. Išla sam na mnoge seminare, čitala puno knjiga, upoznavala divne ljude koji su imali slične probleme i koji vode samo svoj život, ljude koji se svakodnevno usavršavaju. Pa nije Zakon privlačenja jedina metoda za izlazak iz problema. Za budale jeste. Treba im bolestan da ih vodi.
Lični razvoj, samo mu ime kaže, je povezan sa radom na sebi. Nema potrebe da se pratite život druge osobe, ma koliko se ona hvalila. Čak i da imate višak vremena, nije opravdanje.
Ja znam šta je najbolje za mene. Znate i vi. Samo pitajte svoju dušu, da li više voli da uživate u svom ili tuđem životu? U svom iskustvu, ma kakvo ono bilo? Šta je lepše?
Njih dve sam upoznala. Ništa im ne verujem. Loše su kao ljudi. Alave na materijalno i nesigurne. Nisam ljuta, ništa me ne boli. Nisam zavidna, jer imam dovoljno i koliko mi treba. Ne treba one da me izbace iz prijatelja, ja sam njih izbacila i blokirala odavno. Lepše mi je bez njih. Ja sam sebi bitna.
Mnoge, koje su ih pratile su zastranile. Na duhovnom i matreijalnom nivou. Kokreatori koji se kunu u njih dve, su, psihički labilne osobe koje će kad tad shvatiti šta se desilo i onda počinje hajka sa dramatičnim raspletom. Pokazaće vreme da, onim intenzitetom kojim su napadali njene neistomišljenike, kao mene, sutra će mnogo većim intenzitetom da napadaju i nju. Polako. Vreme sve pokaže. Srećom.
Svako ima svoj izbor. U to sam sigurna. Ali klikneš na dugme iz radoznalosti, zapratiš i onda neko te bombarduje videima, postovima svaki dan, ne možeš prosto da izbegneš, jer si slab, povređen. Nismo svi jaki da se odupremo, ali ona to odlično koristi. I treba. Budale su za šišanje.
Čiji život gledaš na you tube? Gde je tvoj partner? Gde su ti deca? Uzimaš od tvoje dece da bi njoj plaćao ”njene” knjige, seminare i koučinge? Ok. Ali nemoj posle da kažeš da te nisam upozorila.
Ja ovo pišem jer neću da budem saučesnik u njenim manipulacijama.Meni je sada ok. Trebalo mi je da ovo napišem. Nije mi bitno da li će neko da se promeni posle moje priče, bitno mi je da kažem moje iskustvo. Neko će ovo da pročita i koristiće mu. Neko neće, ali zbog njega ovo ni ne pišem.
Pitaš me, kako to da si je onoliko hvalila, a sada kritika? A ja pitam tebe, koliko puta se zajebemo u vezama, u poslu, u druženjima? Problem je kada sediš na kamenu koji te žulja, ćutis i trpiš. Ne dam da me žulja. Pišem.
PREDLOG: Probaj da je na neko vreme isključiš iz svog života i shvatićeš šta pišem.
Probudi se i preduzmi nešto za sebe.Prestani da veruješ da je tuđ “uspeh” tvoj lični uspeh, a tuđ život – tvoj lični život. Nemoj da ti prođe vreme, tako što ćeš hraniti tuđi ego i novčanik – na svoju štetu.

http://www.jelenaabraham.com/ona-moje-lose-iskustvo/

BOLEST ŠALJU BLIZNAKINJE

8 August, 2017

Pita me juče BLIZNAKINJA iz Splita, posle naše rasprave na Instagramu, da li me nešto boli, pošto sam joj rekla ono što ja mislim i pitala je nešto, direktno u vezi njenog uobičajenog proseravanja i pametovanja, a što joj se očigledno nije dopalo.
Primetila sam isto, da kada se neko ne slaže sa njom, ona ima potrebu da ga omalovaži i kod njega izazove osećaj krivice (kao, nije dovoljno dobar, ili trebao bi da razmisli, pa, da li je bolestan, šta mu fali i sl). Ako ni to ne ”prođe”, onda ga jednostavno blokira, jer ONA ne trpi neistomišljenike.
Mene nije blokirala, jer ja nju odlično znam, kao i njenu sestru, LIČNO, pa me je pitala na kraju naše rasprave, da li me nešto boli, kada ja nju napadam??!! Pomislila sam, ako ja nju ”osuđujem”, da li je ona moje ili sam ja njeno ogledalo? Da li mene boli što je kritkujem, ili nju boli, jer ne smem da joj protivurečim? Pogledala sam se u ogledalo da vidim šta me boli. Ne vidim. Razmišljam. Ne mogu da se setim. Pa odmeditiram i ništa. Šta li me to boli ?
Pa se onda setim, možda sam ja njoj kontrast? A možda je i ona meni kontrast? Jbga, onda je to dobro, jer posle kontrasta dolaze lepe stvari u realnosti? Bar ona tako stalno objašnjava kokreatorima? Odem ja što pre na Instagram, pa je lepo blokiram i dignem svoju vibraciju. Koje olakšanje!!! Preporučujem svima!
A onda se setim pa pitam sebe, otkud ona u mojoj vibraciji? Jel meni ili njoj pala vibracija? Ko je kome nisko zavibrirao? Jel me neko zeza ili je Bliznakinja iz Splita na niskoj vibri, a svima govori kako je na visokoj vibri zato što uzima tolike pare ljudima? Ili pare nemaju veze sa vibrom? Bolest šalju bliznakinje.
A kako je sve pošelo? Sve počelo od njenih glupih predavanja i lažnih teorija i alata, koje, samo njoj lično, donose ”rezultate”. Nama, običnim vibratorima, ne ide tako dobro (ne računam one koji lažu da im je život promenila), jer očigledno ne znamo ili ne smemo da pokušamo. A ako pokušamo, ”kokreatori” su tu da nam objasne, da samo bliznakinja sme visoko da vibrira i uzima pare??? Njoj ništa ne sme da se zameri. Znači, da ponovim, samo ona sme da ”objasni”, jer samo ona zna odgovore na sva pitanja! Pa opet pomislim, ko je kome ogledalo? Ja ili ona? Bolest šalju bliznakinje.
Sačekam par dana i opet pokušam da “provalim” šta je bliznakinja htela da mi kaže, šta ona to zna o meni, a ja ne znam???
A onda shvatim, previše sam vremena provela razmišljajući o tome šta me boli (jer me stvarno ne boli). Koliko sam razmišljala, počeće stvarno nešto da me boli! Možda ona to i hoće? Ma bliznakinje su to. Ne bih ja bila prva. A i Zakon Privlačenja nas uči, da ako si u vibraciji bolesti, onda se razboliš. A onda se, ne daj Bože, na primer – razbolim. Pa dobijem bolest od koje “ona” napravi SVOJU uspešnu životnu priču. Pa onda o mojoj bolesti priča na seminarima, pa u svim intervjuima, pa me spominje ”svako malo” i ”svako mnogo” na you tube kanalu, pa o meni i mojoj bolesti napiše/napiše neko drugi i ponešto u svojoj knjizi,… Pa ja tako postanem popularna , a zamalo da “odem na voz” !!!!?????
A šta ja u stvari, imam od tog njenog ”angažovanja”? Od tog njenog izdrkavanja,kurčenja i uzimanja para na račun toga ŠTA MI FALI? Da li mi to SLUŽI? Bolest šalju bliznakinje.
Na kraju shvatim, da meni ništa ne fali. Nisam bre ni bolesna. Ali kad ti bliznakinja kaže da ti nešto fali, onda se ozbiljno zabrineš. Opet imam dilemu, možda ona ipak nešto zna, što ja ne znam?? Znate, ona sve zna,kao i sve odgovore, na sva pitanja. Nije šala!!!Bolest šalju bliznakinje.
E onda ja odlučim da dam šansu Zakonu Privlačenja. Uletim u Vortex! Popnem se na visoku vibraciju i gle – zdrava sam! U mojoj realnosti je zdravlje i ništa mi ne fali! Sve super! Bravo ja, samo ćutim, ne smem da priznam da sam zdrava, da ne čuje bliznakinja, može da mi pošalje one njene kokreatore da me osuđuju i vređaju. Oni su isti kao i ona. Ako se ne slažeš sa njima, onda ti kažu da si bolestan, bace te na nisku vibraciju i onda ti NORMALNO nešto fali. A kada mi ”fali”, onda moram na njene seminare gde ništa ne naučim, pa onda moram da kupim one njene knjige koje su drugi pisali, pa onda da plaćam 800 e za one njene koučinge – a ona profesor fizičkog! Ipak, opet, bolje je da ćutim i pravim se da mi nešto fali. Da me nešto boli. Gledaj samo, kako je prošao onaj što mu ništa ne fali, a kao i voli ga. Zeznula ga, iskoristila njegovu bolest, napravila pare na njemu, a čoveku izvadili pola želudca.
Tako je valjda i došla na moju/njenu nisku vibraciju i upala u moje/njeno ogledalo?Treba paziti, te bliznakinje su opasne. Da li im treba verovati? Šalju bolest ljudima i to sa dve strane, jače i opasnije, sa pretnjama i lošim prognozama. Mnogo ih je.
Znači, ako vas nešto boli, počnite da skupljate pare, trebaće vam. Bliznakinje dežuraju i za uzimanje para uvek imaju vremena. Obrati pažnju! Ne primaju poklone, to je bilo nekad – sada, samo šuške!!! Bolest šalju bliznakinje.
I na kraju – ko je bliznakinja da ona meni daje dijagnozu? Može da mi doda vijaču ili da mi dobaci loptu, a ne da koristi nečiju bolest, kao svoj uspeh. Ne da žrtvuje čoveka koga ”voli” za lično eksponiranje. Pa hoće i mene da razboli?
Završila sam sa bliznakinjama. Blokirane su na svim lokacijama. Ne vidim ih. Koje olakšanje. A 2017 godina, je godina mog oslobađanja od niskih blizanačkih vibracija, koje smišljeno vibriraju kao bolest, izazivaju bolest kod drugih, da bi kasnije, na račun toga, imale samo materijalnu korist. I to sve puta 2! Dakle, kada ti neko kaže da ne izgledaš dobro, pa te pita da li te nešto boli, da li imaš problem, to znači da, ili ona ima problem sa tobom, ili sa sobom, ili, znači, da ona hoće da ti uzme pare da bi ti “pomogla”, jer samo jedino ONA, bliznakinja zna i može da ti pomogne na celoj planeti. Ona visoko vibrira. Živi u drugoj, boljoj realnosti, a nama će da usere život, da bi nam posle ”pomogla”. Bem ti, jel moguće?
Zapamtite! Važno obaveštenje: Ne dajte nikom da vam sere po glavi a ni po životu, ma kako se lepo predstavljao. Verujte samo sebi i svom osećaju. Intuicija je keva.
Iskreno, ne treba vam niko, ko vas uči tako što vas gazi i omalovažava. Možete da je slušate i gledate, ali je opasna po zdravlje i mentalno stanje. Ona je neka vrsta opasne manipulacije, posle koje ostajete bez veće količine novca bespovratno. Ne kupujte lažnu ljubav kod bliznakinja. One vas ne vole. Vole vaše pare. Trošite novac na sebe i one koje volite, a ne na njeno kurčenje, njenu decu i paradu muževa. Bolest šalju bliznakinje.
Svi ti veliki gurui, jednog dana polude. Pogube se. Ova se pogubila još na početku, jer je umislila da je guru. Od početka laže. Prvo sebe, a onda i kokreatore. Eto i mene je pokušala da ubedi da mi nešto fali, ali ja se ne dam! Nisam kokreator. A vi? Razmislite.

http://www.jelenaabraham.com/bolest-salju-bliznakinje/

NE NAPADAJ SLABIJEG OD SEBE

20 August, 2017

Pozdrav svima Vama, koji ste otvoreni za tuđe mišljenje, a imate hrabrosti da SAMOSTALNO odlučite šta je najbolje za Vas, pa to i radite.
U poslednje vreme sam, poučena svojim, ličnim iskustvom, a kasnije i pričama drugih žena, pokušala da skrenem pažnju na neke ružne stvari koje rade „kreatorke” iz Splita. Zašto? Kao što volim da skrenem ljudima pažnju na nešto dobro, isto tako volim da kažem, da sam imala sa nekim i loše iskustvo. Mislim da je to ljudski. Humano. Možda nekome bude korisno. Nisam očekivala toliko burnih reakcija od strane pojedinih žena. Reagovale su u skladu sa „kreatorkama“ od kojih uče. Agresivno. Neprijatno. Branile su nekoga koga ne poznaju lično, a veruju mu bezgranično. Te žene su u velikom problemu, ali ne vide to. Ne očekujem to od njih. Prosto su limitirane. Došle do ličnog maksimuma i ne mogu dalje. Zapele su u Safari priču i očigledno, rešenje njihovog problema je takvo, da rešenja nema i neće ga skoro biti. Dovoljno je čitati njihove komentare i shvatiti to.
Neke hrabre žene su takođe komentarisale svoje iskustvo sa “kreatorkama“. Povređene, razočarane, iskorišćene, javno su pričale svoje iskustvo, ne bojeći se odmazde “kreatorki“. Odbačene su zbog toga jer su rekle ono što misle. A to „kreatorke“ ne opraštaju. Sve možes da imaš, ali svoje, lično mišljenje, ne smeš da izneseš. Zahvaljujući lošem iskustvu sa „kreatorkama“, uspele su da shvate poentu svega i samim tim napreduju na SVOM LIČNOM životu. Hvala devojke na hrabrosti i volji. Boli ta lekcija, ali idemo dalje. Napredujemo. Ostale „zaštitnice” ostaju na Safari kanalu doživotno.
Ovih dana sam napisala nekoliko odličnih tekstova. Sa originalnim audio zapisima gde se čuje šta “kreatorke” pričaju pre par godina, a onda šta pričaju sada . Autentični snimci. Poznati glas sa Safari kanala . Dokazi o tome kako su se kreatorke vremenom promenile i u šta su se pretvorile, kada su osetile “slavu, moć i novac”. Nisam objavila te tekstove i audio snimke, jer – NE NAPADAJ SLABIJEG OD SEBE.
Nekoliko puta sam čitala te moje tekstove, ispravljala Č,Ž,Š, gramatiku, (iako mi je to smaranje jer mi je focus na sadržaju),… i shvatila, da sam prevazišla samu sebe, “pokidala” “kreatorke” sa dokazima i obrazloženjima šta su radile i šta sada rade, ukazala na PRAVI RAD i manipulaciju koju primenjuju, … ALI nisam objavila, jer – NE NAPADAJ SLABIJEG OD SEBE.
Kome ja pokušavam da pošaljem korisnu informaciju? Kojim ženama? Ovima što me napadaju da sam zla i da zavidim „kreatorkama“? Ovima što su ubeđene da sam ljubomorna na “uspeh kreatorki”?
Pitam se, šta to progovara iz tih žena „zaštitnica”? Koga one u stvari brane? Da li tako brane svoju decu i svoj lični život ili lažni život Sćepana malog? A onda se setim, da sam pre par godina i ja davala pare, zevala u Safari kanal i vodila nesrećni život nesrećnih “kreatorki“(umesto SVOJ život) i isto tako reagovala i branila „kreatorke“. Srećom, ne zadugo, jer sam shvatila da one u stvari ne pomažu, nego zaglupljuju i stvaraju zavisnost prodajući svoj život, decu, roditelje,… Sve mi se “POSLOŽILO“. Novac i vreme su otišli, ali sam im ja veoma ZAHVALNA na naučenoj LEKCIJI kako ne treba živeti. DOSTA JE BILO. “Kreatorke” na blok.
Svako treba sam da polomi svoja kolena. Srećom, moja su ostala čitava, jer sam imala snagu i volju da “kreatorke” BLOKIRAM i tako sprečim svakodnevno bombardovanje informacijama o njihovom lažnom životu i prepričanom učenju koje su prezentovale kao svoje. Izašla sam iz te niske vibracije interesa i srećno i SAMOSTALNO krenula SVOJIM putem u bolje SADA.
Priče i audio materijal čekaju pravi trenutak da se objave. Možda uskoro, a verovatno nikada. Za mene su “kreatorke“ završena priča. Zbog lošeg ponašanja, osuđivanja nekoga ko želi da pomogne ličnim iskustvom i proverenim informacijama, uskratiću vam korisne informacije. Moraćete da prođete GORKO LIČNO ISKUSTVO sa Safari edukacijom koje sam prošla ja lično i mnoge žene koje ćute jer je to njihov izbor. Ja sam želela ovo da napišem i sada stavljam tačku. Želim vam srećan put sa “kreatorkama“ i ovde vas zauvek ostavljam.
A ja svoj put nastavljam sa ženama koje žele da napreduju, uče, žele da žive bolje, ne daju na sebe jer imaju mozak , svoj stav i koje su se opredelile da žive svoj život SADA.
Hvala na pažnji.
Tu sam za TEBE. Lepo je biti u TVOM društvu.

http://www.jelenaabraham.com/prica-10-ne-napadaj-slabijeg-sebe/

Teško da ćete negde pronaći bolji primer prodavanja magle od rada Ane Bučević, gotovo školski i tako savršeno očigledan
Žene koja je „najurena“ sa raznih poslova koje je pre toga radila u Splitu zbog svoje nemarnosti i sve što joj je ostalo to je da „izmisli“ vorteks koji „savršeno“ funkcioniše
Samo treba nešto dovoljno snažno da želiš i to će da ti se ostvari
Da bi bio dobar trgovac moraš ono što prodaješ da obojiš pričom koja će da navuče kupce
To upravo poseduje vortekst, koji sve ispunjava, sve što ljudska podsvest želi - zdravlje, sreću, novac, ljubav, duhovnost...
Sve ostvaruje, samo moraš da ispuniš određene uslove
Pošto pratim poslednjih sedam-osam godina na desetine ljudi koji su slepo bili u tome, i kako se dramatično povećavao stepen njihove anksioznosti
I čega su se sve odricali da bi se približili tim uverenjima
Uvideo sam šta znači prevoditi ljude žedne preko vode i hraniti njihove želje i na koje sve načine
Naravno ljudi u nešto moraju da veruju, Ana to savršeno zna, i demagog kakav već jeste, time odlično manipuliše emotivno nestabilnim ljudima prodajući im priče o sreći, ljubavi, zdravlju
Kažem priče a ne realnost i realne puteve do toga već fiktivne
Ana nije izmislila ništa novo, samo drčna kakva jeste, sklopila je priču koja non stop nešto nudi, obećava, lepo zvuči a to što je šuplja, iznutra, na sto načina, to nije važno
Toliko je ozbiljnih studija koje su dokazale da „zakon privlačnosti“ ne funksioniše, posebno ne kako ga ona predstavlja
Ali nju ne zanimaju studije već propaganda
I kao svaki vešt trgovac koristi sve razne trikove putem kojih će bolje da proda ono što već nudi
Ko je gledao njene prve klipove video je očajnu ženu željnu pažnje koja više nije znala šta će sa sobom
I od par kvazi naučnih knjiga koje je pročitala konstruisala je svoju verziju priču o vorteksu
Naravno da joj je krenulo na bolje, naravno da su joj se otvorila nova vrata
Pošto je u tome bila jedan od pionira na ovim prostorima, nije joj bilo teško da zainteresuje ljude
Međutim kada čovek gleda njene poslednje video materjale ne vidi ništa srećniju ženu
Vidi poslovno uspešniju, namazaniju ali iz nje izvire daleko veća praznina nego na početku
I jako jako loša gluma, koja na licu i u glasu ne prati ono što izgovara, niti, do kraja, veruje u to
Nemam ništa lično protiv Ane već protiv mnogo toga što propagira
A posebno mi je žao hiljada i hiljada devojaka koje će krenuti njenim putem
Ponešene u početku a posle uhvaćene u mnoge zamke koje skrivaju ta učenja
Iz kojih će im biti potrebna ozbiljna stručna pomoć i rad na sebi da bi iz toga izašle
Ako uopšte na to budu spremne i svesne gde je problem
Pošto sam se ozbiljno bavio neurozama odgovorno tvrdim da se radi o teorijama koje ako se slepo primene vode u narcizam, sujeverje, preosetljivost, lažni osećaj važnosti, izolaciju i još mnogo mnogo šta
Jasno je da Anina priča motiviše do određenog nivoa, njen pristup jeste motivacijski, i ne mogu da kažem da ima lošu nameru ili da za pojedine stvari nije u pravu
Ali je problem potpuno se otvoriti takvim sadržajima, nekritički
To samo u početku deluje kao „rast“, „oslobađanje“, „prosvetljenje“ i svi ti slatkorečivi termini koji se tu koriste govore o tome
Ali, vremenom, to stvara takvu zabunu u čoveku i relativizaju svega
Da neminovno vodu u izdvojenost i aktivaciju raznoraznih kompleksa
Kada se ne dođe do ostvarenja, i potvrde, gledano na duže staze
Da bi se shvatila Anina priča dublje, treba se baviti analizom poremećaja ljudi u Americi i evropi, posebno žena iz srednjih i viših klasa koji su glavni konzumenti tih teorija, posebno kada se uzme u obzir da su takvi sadržaji tamo prisutni duže od pola veka
Na ovim prostorima se to sve do poslednjih decenija nije promovisalo i smatralo se šund literaturaom i kvazi naučnom psihologijom, što i jeste
U prevodu, toliko se tu iluzija prodaje pod parolom „istine“ i „oslobađanja“ da je to kriminalno
Ljudi koji se nisu time bavili dublje to ne znaju i ne mogu da razvoje „žito od kukolja“
Zato se, pre ili kasnije, put u slobodu, pretvara u put u ništa
I umesto do jačanja ličnosti, dolazi do osiromašenja i povećanja strahova
Kome je Ana inspiracija, da li humanistima, revolucionarima, ljudima koji se bore za socijalnu pravdu
I da stvore zdravo društvo, ne za sebe nego za sve
Ili usamljenim ljudima koji u tim „prečicama“ vide šansu za spasom i izbavljenjem
Da li se ikada Ana pojavila u javnosti da diskutuje sa nekim o svojim teorijama, sa nekim ko će da joj se kritički suprostavi
Naravno da nije
Nju ne zanimaju argumenti već da proda svoju priču, održi svoje masovne seminare i ide dalje, gotovo
Da li se ikada Ana podržala neki protest, borbu radnika, studenata, nešto, lako je biti dušebrižnik preko interneta a stati uz ljude, rame uz rame, i boriti se, rizikovati, malo teže
Nije tragedija slušati Anu, tragedija je stopa otuđenja, anksioznosti, beznađa, ka kome idemo, kao društvo
A Ana, i slični njoj, samo su druga strana medalje takvog sveta, i ne pada im na pamet da govore o uzrocima
Već stvaraju opsenarske predstave koje trenutno ponesu zbog euforije i energije koja se stvori
A posle, kao baloni od sapunice, brzo pucaju i nestaju
I gde onda
Nigde
Nazad u svoju samoću umesto...

21. октобар 2019.

ANA BUČEVIĆ SE RAZVODI! TOLIKO O VORTEKSU I VISOKOJ VIBRACIJI! Muž je javno žestoko ISPROZIVAO, a evo šta mu je ONA ODGOVORILA!

27.06.2019.

Saša Dvornik, suprug Ane Bučević objavio je na Fejsbuku da se razvode, a ona je to potvrdila. Njegov status izazvao je lavinu komentara. Pošto je javnosti poznat rad Ane Bučević kao motivacionog govornika ljudi su zatečeni ovom vešću.
lg.php

Između ostalog, Saša je objavio da je duboko povređen zato što Ana na svom kanalu "Safari duha" potencira priču o njegovoj borbi sa kancerom. On kaže da nije tačno da je ona jedina zaslužna za to što je pobedio rak. Saša kaže da se to dogodilo zahvaljujući isključivo njegovom stavu i jakoj volji za životom. Na osnovu statusa moglo bi se zaključiti da je besan, naročito na osnovu izjave da on nije "krpa" niti "opušak".
"Možeš šta hoćeš i dokle hoćeš. ali ne priko mojih leđa", pogotovo govoreći mi da sam imao rak... Ja sam taj koji je odlučio promeniti svoj "majndset", tebi hvala na podršci, ali nisi ti ta koja je zaslužna, nego ja svojom snagom i voljom, jer moj je život igra bez granica, a ti samo usputna stanica... jer ako ima ko pričati, svetu pokazati, dokazati da se može sve u životu, samo snagom volje i uma... Jer ja sam odlučio, a ti samo sela u voz da učestvuješ u putovanju, jer ga sama nisi mogla kreirati...sve ostalo je nebitno, jer sad ja nastupam, ne ja ego, nego duša, istina, čovek koji greši. nisam svetac, bezgrešan, ali sam istina, jer da nisam ne bih bio ovde sad, znači vredim nešto, jer da nije tako otišao bih, a ti si me naučila "kako zračiš, tako privlačiš". Sad ću JA Saša Dvornik puniti Arene, i to Štark Arenu, a ne Sava Centar.....jer moja misija je puno više od onog šta TI misliš....Čudan je ovaj univerzum....", napisao je Saša Dvornik sa kojim je Ana bila 7 godina u ljubavi, i sa kojim ima sina.

Saša je uspešan biznismen. Ana je nedavno bila optužena od strane ljudi iz medicinske struke da se bavi nadrilekarstvom. Ona se takođe oglasila na Fejsbuku i potvrdila vest o razvodu.
"Da, istina je. Saša i ja se razvodimo. Pokrenula sam rastavu braka prije nekoliko mjeseci. Saznala sam za izbore koje je donosio bez mog znanja i koji su za posljedice štetile našoj obitelji. Sve sam napravila da mu pomognem da shvati da će mu izbori koje donosi samo naštetiti. Nije me slušao i nije ih priznavao. Ne možeš pomoći onome koji pomoć ne traži. I ne preuzima odgovornost za svoje postupke. Toliko znam. Naš razvod je sporazuman, ali njegov Ego kao što vidite ponekad luduje i nije ga u stanju kontrolirati. Šutjela sam do sada iz više razloga. Htjela sam mu pomoći da se vrati na pravi put. Oprostom i ljubavlju. Htjela sam da osvijesti svoje izbore i gdje će ga odvesti. Htjela sam, što i jesam u našoj intimi riješiti sa zavodom za socijalnu skrb da mi pomognu savjetima kako da sa izborima koje donosi ostane prisutan tata našem sinu. Napravila sam sve da zadrži integritet i dostojanstvo. Na žalost, on ni ovog trenutka nije svjestan izbora koje i dalje donosi. Jasni su meni obrambeni mehanizmi i napade kao obrane. To je čovjek kojeg sam ludo voljela 7 godina i dala mu svoje puno povjerenje i ljubav. Ali ja živim ono što pišem u svojim knjigama. Znam i što ljubav nije. I kada izgubiš u nekoga povjerenje shvatiš da onog najvažnijeg za sretan brak više nema. Prijateljstva. A ja ljubav dišem. I disala sam je svakog trenutka našeg braka. Ovo je jedna od naših posljednjih fotografija gdje sam ja i dalje bila ludo zaljubljena u svog supruga, a on je u tim trenucima već znao da donosi izbore koji ljubav nisu. Ne pada mi na pamet ni jednom ga riječju ponižavati, vrijeđati ni blatiti. To je tata našeg sina i čovjek za kojeg sam mislila da ćemo život zajedno provesti. Više to ne mislim. To nije više onaj moj Saša. Nikada ga nisam prevarila, nikada lagala, nikada napravila ni jedan postupak koji ljubav nije bio. Ja i dalje i ovog trena volim njegovu dušu, ali ne ono tko je postao! Ja mogu samo živjeti ljubav. Kada ljubav to više nije, ja idem dalje opet živjeti ljubav. A njega ću sada voljeti izdaleka. Toliko od mene...", napisala je Bučevićeva koja je svojom pričom "o vorteksu" uspela da skupi armiju žena oko sebe sa kojima deli svoja "uverenja".

Da je apsolutno svestan onoga što je napisao, svedoći i još jedan komentar ispod statusa u kome je on objasnio malo detaljnije odakle njeg bes potiče.
"Nisko, jer sve je napisano s potpunim rezonom, pri punoj svesti, jer kad te neko ponizi kao čoveka, osobu od krvi i mesa, tatu, kad neko pljuje po tebi kao da si krpa, e tu onda dolazi do odbrane integriteta, svojeg lika i dela, tj. nekog ko ti je sebe celog dao, svoje tlo, dušu, svoju iskrenost... čak sve ovo je izašlo na videlo, jer ne stojim iza puno stvari izrečenih, jer ne želim da svet bude obmanut....da pojednostavim, preko moje bolesti ne možeš graditi svoj svet, a pogotovo ne iznoseći neistine dvosmislene rečenice...pričati jedno, a živeti treće. Da vam neko dodeli ulogu bez vašeg znanja, igra se s vašim emocijama, uverava vas da je danas ponedeljak, a ne sreda itd. Nisam osvetoljubiv, niti mi je namera takva, ali moram zbog seveta koji se nalazi u vrtlogu, da Ana me svemu naučila, ali krpa i opušak nisam....Pa zar se tako ponaša prema tati našeg sina... Tu za mene priča počinje i završava", napisao je Dvornik.

https://www.kurir.rs/zabava/zena/32...aciji-muz-ju-je-pred-svima-zestoko-isprozivao

'Kad je ukinula moj govor o karcinomu, upalio mi se alarm!': bivši muž Ane Bučević o kronologiji propasti odnosa koji je izgradio financijsko carstvo; 'Otvorila je tajni račun, a onda me izbacila iz stana...'

29. lipnja 2019.

Suprug, uskoro bivši, najpoznatije hrvatske motivacijske govornice i influencerice Ane Bučević, Saša Dvornik iz Splita, ovih je dana svojom ogorčenom objavom na društvenoj mreži uzbudio duhove i podijelio javnost.

Naime, Dvornik, s kojim Bučević ima petogodišnjeg sinčića, oštro se obrušio na partnericu s kojom je još uvijek u braku (proces razvoda ona je inicirala prije nekoliko mjeseci, nap. a.) ali i poslovnom partnerskom odnosu, optužujući je da ga je iskoristila te odbacila kao "krpu" i "opušak", te najavljujući vlastiti proboj na scenu self-helpa uz istovremeno raskrinkavanje njezina djelovanja.

Iz rečenog se dade iščitati da je, kolokvijalno, optužuje za prodaju magle i obmanu, pa smo Dvornika (koji je u međuvremenu sporni post, te još jedan sličan izbrisao s Facebooka, nap. a.) zamolili da nam prilikom susreta uživo prokomentira svoje ostrašćene virtualne izljeve.

Sa Dvornikom smo se našli u maloj splitskoj konobici, rekao je da će mu ovo biti prvi i jedini medijski istup, jer mu je potreban mir kako bi okrenuo novu stranicu u životu, a ta nova stranica podrazumijeva, dodaje, brigu o sinu i pravnu bitku za pravdu.

- Ne palin mobitel, izgorija je od zivkanja. Nisan ima u planu ovakav publicitet, ali možda je i bolje da istina izađe vanka. Puka mi je film, raskrinkat ću je - u dahu je kazao Dvornik, još uvijek uzrujan, ali i zatečen osuđujućom lavinom komentara, dobrim dijelom i na svoj račun.

I dalje je volim
- Puno ljudi me i podržava, a ovi koji prigovaraju da pljucan na majku svoga sina nisu u pravu, jer ja nikad nisam o Ani govorija loše ka o majci. Dobra je za odgoj maloga, i dobra za biznis, zaradit pare na iluziji. Karakterno je nekvalitetna, to znam nakon svega šta san s njom proša i šta mi je učinila - mračno je istaknuo 42-godišnji Splićanin. Na upit voli li još svoju, uskoro bivšu, suprugu, Dvornik je potvrdno kimnuo:

- Nažalost, da.

Prema njegovu svjedočanstvu, on i Bučević upoznali su se na Silvestrovo 2012. godine i potom stupili u blizak odnos. Ona je tada već imala vani svoju prvu knjigu, "Safari duha"; izdavač joj je, veli Saša, davao mizernih sedam posto od prodaje. Isprva nisu uživali veliko obilje niti imali unosne poslove...

- Napiši da tada nisam posjedovao automobil, nisan ima stalne prihode niti bilo kakvu egzistencijalnu sigurnost – pripovijeda Dvornik, miješajući sleng i književni govor kao odraz efektivnog izražavanja, ipak svjestan da priča za novine.

- Ima san samo ugovor s njemačkim partnerom težak dosta velik iznos, koji san uskoro i naplatija. Od toga smo živili, hranili se i kupili naš prvi auto, Opel Insigniju - prisjeća se Dvornik.

Onda je 2013. godine Ani stigao poziv za prvi seminar u Novom Sadu i Beogradu, dvodnevni happening. Istodobno, koncem listopada Saša osjeća jake bolove u abdomenu i uskoro doznaje za vrlo nepovoljnu dijagnozu...

- Prvo šta su mi rekli, bilo je da sam - premršav. Da mi kosti pritišću želudac, glupost; bolje da vam ne govorim ime likara koji je to "dijagnosticirao". Bolovi nisu prestajali, sa 78 kila pao sam na pedeset šest; avet.

Zadnja gastroskopija bila je alarmantna, krajem 2013. podvrgnut sam operaciji tijekom koje mu je uklonjeno 92 posto želuca, cijela slezena i pola gušterače. Imao sam karcinom želuca - govori Dvornik.

Priča o njegovoj dijagnozi nije nebitna, smatra, za kontekst jer je početak svoje buduće vrlo unosne Vortex-karijere, Ana Bučević izgradila upravo na priči da je ona svojim učenjem i "vibriranjem" izliječila njegovu zloćudnu bolest.

I prije toga Dvornik je često bio po bolnici, najviše zbog padova s motora. Jedne ga je godine sam sveti Ante, kaže, spasio od smrti. Lomio je ruke, noge i rebra, ali epizoda u kojoj ga je snašao karcinom ne može sa ni sa čim usporediti.

Prepričavanje njegove bolesti i izlječenja snagom misli postalo je sastavnim dijelom Bučevićkinih predavanja.

Osobni asistent, vozač, izdavač
- Je, ona je meni pomogla ka šta san i ja njoj, ali nije me izličija nikakav Vorteks, nego moje odbijanje kemoterapije i fiziološki procesi kojima sam riješio dva začahurena limfna čvora koja se ipak nisu bila razvila u karcinom. Bilo mi je stalo da Ana uspije pa sam bespogovorno podržavao sve njene ideje i koncepte, postao sam joj osobni asistent, menadžer i izdavač kasnijih knjiga.

Bio sam požrtvovan ne pitajući za cijenu; samo 21 dan nakon svoje teške operacije vozio sam Anu devet sati na seminar u Novi Sad, i isto toliko sati natrag. Pazite, nije zajebancija, s oproštenjem. Iz moje su utrobe izvadili tumor od dvanaest puta pet centimetara, to je veličina rukometne lopte, a ja sam tako pokrpan nju satima vozio da odradi seminare - Dvornik će, ojađen činjenicom da je njegova žrtva, smatra, danas tako podcijenjena.

Dvornik i Bučević vjenčali su se na Valentinovo 2014. godine, a sina su dobili u srpnju iste godine. Ani je brak s njim treći; iz prvoga je, kad su se Dvornik i ona upoznali, imala devetogodišnju kćerku, a u drugom braku nije imala djece.

Sa Dvornikom je trebala biti "treća sreća", ali eto nije bila...

- Ana govori "kako zračiš, tako i privlačiš", to je okosnica njezina učenja. Eto, ona je privukla tri propala braka; je l' vam taj podatak govori dovoljno? To nije scenarij koji bi bilo ko poželija - kaže Dvornik.

Jedno vrijeme supružnici Bučević-Dvornik živjeli su kao u snu; poslovi su se množili, s početnog prostora Srbije (gdje su u međuvremenu također otvorili tvrtku kako bi seminare i prodaju knjiga stavili u pravne okvire) proširili su se i u druge zemlje, pa i Hrvatsku, gdje Ani stalno raste popularnost.

Poslove u Hrvatskoj odrađuju preko tvrtke "Kontakt plus", koju je Saša osnovao još 2008. godine, za nabavu opreme za luke i marine što je, napominje, razvidno iz izvoda Trgovačkog suda u Splitu.

Zato se i sestrinska tvrtka u Srbiji zvala "Kontakt plus Safari duha Srbija".

U međuvremenu je Saša zapustio svoje poslovanje kako bi se oboje koncentrirali na veliki porast Aninih poslovnih angažmana, pa seminari i prodaja knjiga postaju "core business" Sašine tvrtke.

Iz podstanarske garsonijere u luksuzni stan
Iz podstanarske garsonijere na Mertojaku, gdje su živjeli ispočetka, Bučević i njezino dijete te Dvornik i njihov zajednički sin sele se u luksuzni stan u Strožancu, koji su kupili uz veliku ratu kredita. No, s obzirom na njihove prihode, to nije bio problem otplaćivati...

- Ispočetka san bija i ja dio Aninih predavanja, koja su se odvijala po nekoliko sati ujutro i popodne; to je koštalo u prosjeku pedesetak eura. Moj dio bija je 45 minuta govora o pobjedi karcinoma i slično, a onda mi je Ana to ukinula. To je bio prvi put da mi se upalio alarm u glavi. Nešto nije u redu, govorija mi je unutarnji glas - ističe Dvornik.

Sumnjivo mu je, kaže, bilo i to što je doznao da mu je njegova supruga Ana Bučević koncem 2017. godine, kaže, "ugradila čip u tur".

- Majka mi je preminula u studenom 2017. godine, a mjesec dana kasnije, kad se još nisam oporavio, saznajem da me Ana prati putem "parrents control" aplikacije na Ipadu, poslovnom virtualnom notesu koji nosim posvuda sa sobom - prisjeća se Dvornik "početka kraja".

Komadići mozaika počeli su se sklapati i kad je doznao da ona ima tajni devizni račun na kojemu od njega, među ostalim, skriva prihod od YouTubea. Potom mu je, kaže, s visine poručila da "s njom nema autorski ugovor".

'Naše' je postalo 'moje' i 'tvoje'

Ukratko, ono što je isprva bilo "naše", postalo je "moje" i "tvoje", sažima naš ojađeni sugovornik.

Stvar je kulminirala kad je, kaže, Ana od njega tražila da potpiše bračni ugovor 23. veljače ove godine. I na to je, veli, pristao zbog reda i mira...

- Uvijek sam bio čovjek za suradnju, povremeno zaprimao reklamacije i uredno vraćao novac. Nije ih bilo puno, ali smatrao sam korektnim izaći u susret onima koji su tražili povrat novca. Normalno da je jedan dio ljudi nezadovoljan, postotak je veći što je više korisnika, normalno.

Pazite, Anu je u Sava centru slušalo dvi iljade ljudi; jednom sam joj ka iznenađenje doveja klapu da prije seminara otpiva Čolićevu "Ti si mi u krvi" – načas je otplovio u sjetu Dvornik. Brzo se vratio u grubu stvarnost.

- Ni potpisivanje bračnog ugovora nije pomoglo da se naš brak spasi, a zapravo je sve bilo dio Anina podmuklog plana. Vrhunac njezine okrutnosti bio je taj što me na rođendan moje pokojne majke, 25. travnja ove godine, izbacila iz našega novog stana na Strožancu, nakon čega sam se vratio u svoj obiteljski dom, tamo gdje sam živio i prije nje.

U jednom trenutku sam shvatio koliko sam iskorišten i namagarčen, koliko sam bio dio njezina cirkusa. Nisam iskorišten samo emocionalno, nego je čak i moja bolest poslužila njezinoj paklenoj mašineriji. Jedina vibracija koju ona zna je beskrupulozna proizvodnja novca, a detalje te prljave rabote ću razotkriti u knjizi koju i ja sad pišem. To neće biti hit, nego bomba - najavljuje Saša Dvornik, uskoro bivši suprug influencerice Ane Bučević iz Splita.

Optuživala me da sam kockar, narkoman i luđak...
- U pokušaju da sebi spasi obraz, Ana je mene prikazivala kao poročnu osobu. Jedini moj "opijat" su cigarete, ali samo kad sam nervozan, a što se kocke tiče, povremeno uplatim tiket u sportsku kladionicu.

Odgovorna sam osoba i obiteljski tip, a ona je uredno prešutjela da sam joj (kad smo se upoznali) osobno otplatio dugove, te da sam financijski podupirao njezinu familiju - navodi naš sugovornik.

Bez komentara na Ivu Todorić
Motivacijska Vortex-krstarenja bili su njegova i Anina dosjetka, koja se pokazala dosta unosnom. Dvornik je osobno njima nazočio, te bio u prilici iz prve ruke družiti se s pripadnicima hrvatske društvene elite poput Ive Todorić, koja na Instagramu ima kodno ime "srculence".

Što o "Srculenetu" (Ivi Todorić) misli Dvornik? Na naš upit je li mu bilo ugodno na tom elitnom Vortex-krstarenju, samo se ironično nasmijao i rekao: Nemam komentara...

Ima ona nekoga...
Kad smo ga upitali imaju li njegove optužbe za lažiranje učenja o izlječenju ipak izvjesnu iracionalnu, emotivnu podlogu, Saša je dijelom potvrdio.

- Normalno da sam povrijeđen i ljut, ali nisam glup i znam šta govorim i di ovo vodi. Stojim iza svojih izjava i postova na Facebooku jer ću dokazat sve, bez brige. Iako je i dalje volim, ali to nije važno.

Vidljivo je da se nešto događa. Žena nikad neće napustit oslonac ako nema rezervni, ali ponavljam, mene to više nije briga. Jedino bitno je šta nije u poslovnom smislu ispala fer - zloguko će Saša Dvornik.

Ana nema komentara
U povodu razgovora s njezinim suprugom, kontaktirali smo Anu Bučević, no bez reakcije s njezine strane. Inače, ovih dana Ana boravi u mediteranskom selu, točnije u hotelskim bungalovima u Biogradu gdje uz naknadu od 1100 eura po osobi održava Vortex-ljetovanje pod sloganom "Odmor za dušu i tijelo".

https://slobodnadalmacija.hr/mozaik...ajni-racun-a-onda-me-izbacila-iz-stana-610991

Ana Bučević – zašto bi njezine ideje kršćani trebali zaobilaziti

“Hvaljen Isus, molila bih Vas za mišljenje. Na internetu sam naišla na predavanja i meditacije Ane Bučević. Međutim jedna moja prijateljica kaže da njezina predavanja nisu u skladu s našom vjerom. Što Crkva misli o njoj? Zahvaljujem na odgovoru.”

Uvijeke!
Poštovana, jednostavno rečeno – radi se o New ageu.
Dotična gospođa tvrdi da joj je knjiga “Razgovori s Bogom” promijenila život, s njom je oduševljena i preporučuje ju. Već sam pisao o tome zašto mi katolici ne možemo dijeliti njezino oduševljenje:
Jeste li čuli za knjigu Razgovori sa Bogom – jedan neobičan dijalog od Neale Donald Walsch – što mislite o toj knjizi? Je li preporuka pročitati je, kosi li se s krščanstvom?
Hvaljen Isus i Marija!
Istražio sam malo o čemu se radi u spomenutom djelu i ustanovio da su stavovi koji se iznose u „Razgovorima s Bogom“, među ostalim:
– Isus je Bog koji je postao čovjekom, kao i svi mi ostali
– Bog stvara sebe preko nas
– Istina nije apsolutna, postoje kontradikcije unutar istine
– Ljudi mogu stvarati i stvaraju svatko svoju stvarnost i istinu
– Religija ne podnosi duhovnost, jer te duhovnost može odvesti do (bitno) različitih stavova od religijskih
– Bog, svemir i čovjek su iste naravi
– Ljudi se ne rađaju s grešnom naravi (“istočni grijeh je mit”)
– Postoji reinkarnacija
– Pakao i Sotona ne postoje
– Bog odobrava spolne odnose izvan braka
– Isus nije tražio od drugih da prihvate “njegove ideje”
– Spasenje se sastoji samo u ispravnom znanju
– Ne postoji prava vjera ni izabrani narod
– Moral je nešto krajnje subjektivno
– Svatko tko umre može odlučiti kako želi nastaviti živjeti i gdje
– Biblija se povremeno citira, ali samo u onome što autoru odgovara
Ponekad je stvarno teško razlučiti je li pojedini stav nekog autora ispravan ili nije, pa je potrebna pažljivija analiza i usporedba s naukom Crkve, tako da se laik jedva može snaći. Ovo, međutim, nije takav slučaj. Ovdje se „iz aviona“ vidi da se radi o nečemu što je gotovo na svakoj drugoj stranici protivno katoličkoj vjeri. Stoga vjerujem da u ovakvim slučajevima zainteresirana osoba često može sama, relativno brzo, lako i sigurno pronaći odgovor.
A glede preporuke literature, preporučujem ti svakako Sveto pismo, Katekizam, kao i djela brojnih autora ispred čijeg je imena napisano „sv.“ ;)
Btb,
don Damir
Preporučujem još neke odgovore koji se tiču New agea, osobito knjige “Tajna” koja također spada u literaturu gospođe Bučević (više o toj knjizi i njenoj nekompatibilnosti s kršćanstvom možete pročitati OVDJE).
Iako gospođa Bučević spominje određene vjerske pojmove koji su prisutni u našoj vjeri (kao što su meditacija, anđeli…), ona im pristupa na način koji nema nikakve veze s kršćanskom objavom. Preporuka – zaobilaziti.
Btb,
don Damir

https://www.bitno.net/vjera/pitajte-svecenika/don-damir-stojic-ana-bucevic/

Optužbe za nadrliječništvo

Tajni život Ane Bučević: Psihijatar opisao problematiku 'poslovanja' trenerice bogatih Hrvatica

25.08.2019

Psihijatar Herman Vukušić podnio prijavu protiv motivacijske govornice Ane Bučević zbog nadriliječništva

Dok se Ana Bučević sa svojim sljedbenicima družila na luksuznom brodu u Splitu, Općinsko državno odvjetništvo zaprimilo je prijavu psihijatra i počelo po njoj postupati. Kako doznaje Express, nakon zaprimljene kaznene prijave, državno odvjetništvo zatražilo je da se provede ispitivanje podnositelja prijave kao dio dokazne radnje, što potvrđuje i sam psihijatar Herman Vukušić koji je podnio prijavu.
"Zvali su me da dođem dati iskaz, ali sam bio spriječen zbog zdravstvenih razloga. No sad sam na godišnjem odmoru pa ću se ovih dana odazvati državnoj tužiteljici i rado joj se očitovati. No silno sam razočaran reakcijom Ministarstva zdravstva, odnosno samog ministra Milana Kujundžića, ali i Hrvatskom liječničkom komorom”, kazao je Vukušić Expressu.

Podsjećamo, Vukušić je podnio prijavu protiv Bučević jer je na videima na svojem YouTube kanalu oboljelima od depresije poručila da će im "ako svaki dan učine nešto korisno za sebe, trebati manje doze tableta". To je, kaže psihijatar, nadriliječništvo.

Razočaran ministrom
Vukušić je, kaže, iznimno razočaran ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem kao i cijelim Ministarstvom jer se ponašaju vrlo nezainteresirano vezano uz cijelu priču i ne brane liječničku struku.
“Budući da je Milan Kujundžić moj kolega i bivši prijatelj, obratio sam se najprije pismom njemu osobno. No on se ponašao kao skretničar. Znam da u ministarstvu postoje ljudi koji dobro poznaju zakone o medicini te koji su mogli i morali po službenoj dužnosti reagirati na moju prijavu u ime obrane liječničke struke, no to se nije dogodilo. Milan Kujundžić je samo moju prijavu, bez ikakvih nadopuna i stručnih tumačenja zakona, proslijedio Ministarstvu unutarnjih poslova”, razočaran je Vukušić.

Ministarstvo nije zainteresirano za slučaj
Express je pitao Ministarstvo što su napravili s Vukušićevom prijavom protiv Bučević. "Zaprimljena prijava u kojoj se iznosi sumnja u počinjenje kaznenog djela nadriliječništva Ane Bučević proslijeđena je na nadležno postupanje Ministarstvu unutarnjih poslova, odnosno Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu. Druge podatke o predmetu nemamo”, stoji u odgovoru Ministarstva zdravstva.
Dr. Vukušić kaže da su i Ministarstvo zdravstva i liječnička komora trebali pokrenuti prijavu po službenoj dužnosti. Međutim obje su se institucije pokazale nezainteresiranima za ovaj slučaj.
"Moram reći da je osoba koja me kontaktirala iz DORH-a iznimno profesionalna, ali problem je u tome što je ona pravnik i ne može i ne mora biti upućena u problematiku liječničke struke. Zato su ministarstvo i Hrvatska liječnička komora morali napisati svoje argumente i pomoći u istrazi, a nisu mrdnuli ni prstom. No ovo nije prvi slučaj da se ove institucije nimalo ne brinu o zaštiti građana Republike Hrvatske”, govori Vukušić.

Od savjeta o uspjehu do savjeta o zdravlju
Ana Bučević našla se u središtu medijske pozornosti nakon što je prije godinu dana ekipa RTL televizije razgovarala s Ivom Todorić, kćeri poznatoga hrvatskog tajkuna, kojoj je ova Splićanka ubrzo postala osobna savjetnica i životna učiteljica. Profesorica kineziologije i vlasnica propalog fitness studija, nakon što joj je spomenuti posao propao, postala je motivacijska govornica na YouTubeu.
Ondje je počela dijeliti savjete o tome kako postati uspješan te ubrzo stekla puno sljedbenika. Psihijatar govori kako ne bi bilo problema da je Bučević ostala na savjetima o uspješnosti, ali bacila se - u medicinu. Podsjećamo, Ana Bučević nije završila nijedan medicinski fakultet već kineziološki.
"Ne bih imao ništa protiv nje da se bavi savjetima kako postati uspješan u životu. Ali kroz njezina usta ne smije proći ni riječ ‘zdravlje’, ni ‘bolest’, ni riječ ‘liječenje’, jer čak i ako zakon precizno ne regulira nadriliječništvo, zakon koji regulira liječničku struku jasno kaže da sve savjete i tumačenja u vezi s medicinskim stanjem mogu dati isključivo ljudi koji su završili Medicinski fakultet", govori Vukušić za Express.
Bučević se nedavno opet našla u središtu interesa javnosti kada je objavljena vijesti o raspadu njezina braka s poduzetnikom Sašom Dvornikom. On ju je optužio da ga je iskoristila za osobni probitak. Kazao je da je preko njegove bolesti gradila svoj svijet te da on više neće biti "njezina krpa i opušak". Ona je ubrzo odgovorila na njegove tvrdnje rekavši da je on naštetio obitelji.

Seminari diljem regije
Bučević često održava predavanja u Hrvatskoj i regiji. Sama tvrdi da joj je najveća inspiracija njezin kolega iz Slovenije, nekadašnji policajac a sada motivacijski govornik Smiljan Mori. S Morijem je Bučević osnovala akademiju BigU pa su zajedno održavali predavanja i bez problema punili dvorane kao što su Tivoli u Ljubljani ili Sava centar u Beogradu. Na tim predavanjima bilo je i po nekoliko tisuća ljudi.
No, oni ne održavaju seminare samo za “običan puk” već imaju predavanja pod svojom licencom naziva “mentor2millions” i za poduzetne profesionalce. Na kraju trodnevnog tečaja polaznici dobiju certifikat, a prošle godine taj je seminar održan u Opatiji. Kao što se može vidjeti u jednom od videa Ane Bučević ulaznica je koštala 1433 eura.
Takvi poslovni seminari namijenjeni su piscima, menadžerima, poduzetnicima, prodavačima, blogerima, trenerima joge, osobama iz digitalnog marketinga, stoji u njihovim najavama. Primjerice, Mori obećava da će s pomoću njegovih metoda polaznici imati prve klijente već nakon 60 dana pa i manje.

Uskoro predavanje u Beogradu
Sredinom listopada ove godine Ana Bučević održat će predavanje u Beogradu. Kako stoji na internetskoj stranici, radi se o “svjetskoj turneji”, a događaj je nazvan “Meta Secret World Tour” te se treba održati u Hali sportova koja prima 4000 ljudi. Prikazivanje dokumentarnog filma i knjige dr. Mella Gilla dio je programa i predavanja spomenutog seminara. Ulaznice u pretprodaji stoje 120 eura, a za one dubljeg džepa koji su mogu priuštiti “više zdravlja” osmišljene su VIP ulaznice. One uključuju bolja mjesta u dvorani te treći dan predavanja zatvorenog tipa na kojem bi posjetitelji trebali saznati više tajni, što god to značilo.
Bučević i Gill tvrde da sva zarada od seminara ide izravno u neprofitni font. Prije negoli su mediji počeli pisati o seminaru, moglo se pročitati da će oni koji žele slušati Bučević i Gilla platiti 2625 eura za ulaznicu. Seminar su reklamirali kao seminar nakon kojeg će posjetitelji dobiti certifikat ili diplomu "s posebnim pečatom zakona privlačenja”. I da, tvrde da je “posjedovanje tog pečata već promijenilo milijune života”. S vremenom je cijena nestala i napisali su “da se zbog velikog interesa ulaznice prodaju putem e-maila i to na upit”.

Problem je sadržaj
Važno je naglasiti da problem u cijeloj priči nije zarada Ane Bučević, naravno ako se na nju plaća porez i ako se posluje “po zakonu”. Problem je to što ona zalazi u sferu medicine kada, primjerice, ljudima koji boluju od depresije daje savjete. Zbog toga je psihijatar Herman Vukušić najavio borbu protiv nadriliječništva i to osnivanjem stručnog medicinskog društva.
“Upravo sam u pregovorima s predsjednikom Hrvatskog liječničkog zbora i namjeravam osnovati stručno Medicinsko društvo za komplementarnu medicinu. Budući da Ministarstvo zdravstva i Hrvatska liječnička komora nisu djelotvorni u zaštiti građana Republike Hrvatske od nadriliječništva, ovo bi društvo trebalo na sebe preuzeti tu ulogu. Više je nego očito da se oboljeli sve češće okreću alternativnim metodama liječenja jer nam zdravstvo u mnogim segmentima ne funkcionira kao nekad, a bolesnici više ne dobivaju uvijek jednako kvalitetnu i pravodobnu medicinsku skrb. Nered u zdravstvu je plodno tlo za djelovanje raznih profitera koji žele zaraditi na tuđoj muci”, kaže psihijatar.

Komplementarna medicina
Na kraju, psihijatar napominje da nisu sve alternativne metode štetne niti bi ih trebalo odbaciti.
“Kao što nisu sve alternativne metode uspješne, nisu sve ni za odbacivanje i treba ljude educirati o metodama koje, uz konvencionalnu medicinu, daju dobre rezultate. Takav spoj alternativne i konvencionalne medicine poznat je već u svijetu i zove se komplementarna medicina. Stoga bi ovo društvo u ime struke djelovalo i donošenjem zakonskih prijedloga kojima bi se kažnjavali svi pokušaji materijalnog iskorištavanja bolesnika i drastičnim kažnjavanjem nadriliječništva”, najavljuje dr. Vukušić.

Ima i tvrtku
Osim savjeta preko YouTubea Ana Bučević ima i tvrtku kojoj je, prema aktualnim podacima dostupnima na internetu, na čelu suprug Saša Dvornik. Prema podacima o poslovanju tvrtke Kontakt plus d.o.o., tijekom 2018. tvrtka je prihodovala oko 3,300.000 kuna, a bruto dobit iznosila je 1,190.000 kuna. Nakon plaćenog poreza, Kontakt plus, kojemu je nominalno na čelu Saša Dvornik, imao je neto dobit od 945.000 kuna. U tvrtki se nigdje ne spominje Ana Bučević kao vlasnica, osnivačica ili direktorica. Kontakt plus d.o.o. ima troje zaposlenih i prosječna plaća je iznosila samo 5039 kuna, što i nije neko bogatstvo, piše Express.

https://www.rtl.hr/vijesti-hr/novos...matiku-poslovanja-trenerice-bogatih-hrvatica/

Ana Bučević rođena je 1978. godine u Splitu. Majka je trinaestogodišnje djevojčice Ani i 3 godišnjeg dječaka Lukasa. Godine 2003. diplomirala je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu, a po struci je profesor kineziologije. Svjesna da biti profesor znači i biti odgajatelj, te svjesna važnosti emocionalne inteligencije za sretan i uspješan život 2009. god okrenula se u smjeru razvoja te vrste inteligencije kod djece i iste godine započinje suradnju s privatnom osnovnom školom “Libar“ u Splitu te sa Centrom za osobnu izvrsnost u kojem pokreće projekt Safari duha koji odobrava Ministarstvo prosvjete, znanosti i sporta RH. Program Safari duha temelji se na razvijanju temeljnih životnih vrijednosti. Metodama podsjeća djecu i roditelje na snagu zahvalnosti, empatije, samopouzdanja, samosvijesti, osjećaja, pohvale i poštovanja, te mnogih drugih vrijednosti.

Programom Safari duha razvija se emocionalna inteligencija djeteta te pomaže roditeljima da svojim pristupom i metodama pomognu djetetu da iskoristi i izrazi svoj puni potencijal. Dvije godine je radila kao urednica i voditeljica edukativne televizijske emisije Safari duha na regionalnoj televiziji. Pisala je kolumne za nekoliko hrvatskih portala.

2011. godine objavljuje svoju prvu knjigu “Safari duha – knjiga o mudrosti odgoja” , koja je ujedno i naprodavanija knjiga o odgoju u Hrvatskoj. Knjiga nosi titulu BESTESELERA.

2012. počinje aktivno raditi kao motivacijski govornik u cilju podizanja svijesti o djelovanju Zakona privlačenja na život pojedinca, te podsjeća ljude o njihovoj sposobnosti kreiranja vlastitog života. Do sada je održala preko 50 seminara u cijeloj regiji i motivirala tisuće ljudi koji najbolje svjedoće uspješnosti njenog rada. Čest je gost predavač na Team building programima na kojima potiće djelatnike povećanju produktivnosti i učinkovitosti koja doprinosi uspješnosti tvrtke.

2015. izdaje svoju drugu knjigu: ” U Vortexu ostvarenih želja”, koja nosi titulu BESTSELERA.

2015. postaje suosnivač za Hrvatsku BigU Akademije, međunarodne online edukacijske platforme sa najpoznatijim svjetskim predavačima na području poslovnog i osobnog razvoja.

2017. izdaje svoju treću knjigu. „ Što (ni) je ljubav“ , koja kao i njene predhodne knjige nosi titulu BESTSELERA.

Iste godine postaje službeni Ambasador WWF Adria.

Autorica je Youtube kanala Safari duha, na kojima objavljuje motivacijska videa. Kanal trenutno broji preko 50 000 000 pregleda.

Evo i jednog videa - Čije mišljenje slušati?

Kako vam se čini?

Žena s tri propala braka. Ovaj treći bivši muž (ne mora da znači i poslednji :mrgreen:) ju je javno optužio da je pohlepna i da su joj pare bile važnije od ljubavi.

Kao da idete na fitnes, a trenerka koja vas trenira i savetuje o pravilnoj ishrani ima 150 i kusur kila. :lol:

Hahahahah ne volim Anu Bučević, ali ne mogu da verujem da je neko ovde citirao onog slepca Stefana Simića. Bukvalno ne postoji veći jadnik i pičkopaćenik na netu, koji se "proslavio" pišući na fejsu tekstove na nivou ženskih časopisa tipa "Lepota i zdravlje". Stalno piskara o ženama neke patetične tekstove i kako ih posmatra iz prikrajka dok su sa nekim degenom i onda kuka "zašto nisu sa mnom kad sam ja bolji", uz to mu je poezija na nivou sastava iz srednje škole po kvalitetu. Bukvalno ne postoji veći krindž na fejsbuku od njega, tip je u deluzijama totalnim, neprijatno mi je dok čitam ono što piše od transfera blama... da mi je krvni srodnik zaobilazio bih ga na ulici od sramote koliko je jadan, patetičan i krindž. Kritikujte i dalje Anu Bučević, samo nemojte preko tog slepca molim vas :D Ana Bučević je loša, ali ni je ni on ništa bolji sa svojim otrcanim tekstićima i frazama, zapravo tu su negde mentalno :D

Mađije OPASNE po život! Zbog metoda nadrilekara ljudi su umirali, a evo čime se sve bave da dođu do novca

10. 8. 2019.

Vibracije, vorteksi, tinkture, vodice i druge mađije na našem podneblju i dalje su, u 21. veku, popularni kao način izlečenja, a malo-malo pažnju javnosti na sebe skrene neki novi "druid".

Šarlatani koji su nadrilekarstvom doveli ljude u opasnost
Tako se, nakon Alena Azarića, Miroljuba Petrovića i Zokija Šumadinca, neki od njih i sa krivičnim prijavama zbog nadrilakarstva i nadriapotekarstva, šarlatanskom nebu nedavno pridružila i Splićanka Ana Bučević, i njena "produžena ruka" u Srbiji, ćerka naše poznate pevačice narodne muzike Merime Njegomir.

Iako je nekima metod "lečenja" Bučevićeve "tapkanjem" i "vibriranjem" možda i smešan, lekari smatraju da to što ona radi može da bude veoma opasno, jer kako ističe psihoterapeut Marko Braković, psihoterapijom može da se bavi "isključivo stručnjak sa adekvatnom i ozbiljnom postdiplomskom edukacijom koja uključuje i 270 sati lične psihoterapije".

Mnogi su, međutim, slepo slušajući savete šarlatana i nadrilekara, poštujući njihove metode lečenja i stav: "ne idi kod lekara, ja ću te izlečiti", nažalost i preminuli.

Na srpskom tržištu šarlatanstva Bučević je poznata odnedavno, evo ko je ona, ali i ko su njene "kolege", koji lakovernima obećavaju šta god žele da čuju (uglavnom priželjkuju dobro zdravlje), a u tom procesu zgrću debele pare.
110391_jelenema_f.jpg

Jelena Njegomir Grahovac
Ana Bučević i Jelena Njegomir Grahovac
U martu se martu da je hrvatsko pravosuđe pokrenulo proces protiv Ane Bučević zbog nadrilekarstva, a u žiži interesovanja iznova se našla prethodnih dana zbog saznanja da njene ideje u Srbiji promoviše kćerka naše poznate pevačice Merime Njegomir, Jelena Njegomir Grahovac.
Lupkanje po telu dok izgovara kako voli novac zvuči pre komično i otužno nego lekovito, a upravo takav snimak Jelene Njegomir, Bučevićkine istomišljenice, može se naći na mrežama.
Izvori "Blica" iz Hrvatske tvrde da je Jelena Anina učenica, te da pokušava da joj otvori "svoju mrežu" u Srbiji, ali ovde sada nije fokus na njoj. Glavno pitanje jeste da li je i zašto Ana Bučević opasna?
- Bilo mi je dovoljno svega sat vremena da na Jutjub kanalu Ane Bučević pronađem nemali broj zdravstvenih saveta potencijalno opasnih po ljudsko zdravlje, kako fizičko, tako i duševno. Ovakvi slučajevi doveli su do toga da su se u Hrvatsku vratile boginje, te da roditelji odbijaju svoju teško bolesnu decu voditi na hemoterapije - stav je hrvatskog psihijatra Hermana Vukušića, koji je prvi i ukazao na "vibracije" koje je izazvala ova žena.

Metode koje koristi Bučević, ali i njena manje slavna sledbenica Jelene Njegomir Grahovac, svrstavaju se u naučno nepriznatu tehniku emocionalne slobode ili "psihološke akupresure", a uključuju "tapkanje" i "vibracije" , odnosno lupkanje po tačkama na telu dok se izgovaraju afirmacione poruke, a pomoću njih navodno leči mentalne i fizičke probleme.
Posebno opasna je činjenica da svojim sledbenicima Bučevićeva poručuje da im ne trebaju lekovi da bi se izvukli iz depresije ili da svoje zdravstvene i ostale probleme, uključujući i depresiju, mogu lako rešiti samo ako na pravi način "vibriraju". Šta god da to značilo.
Zanimljivo je da se protiv Bučević okrenuo čak i suprug Saša Dvornik, koji je u početku njihovog poznanstava bolovao od kancera. Uz vesti o njihovom razlazu išao je i njegov stav da je Ana previše zasluga o njegovom ozdravljenju pripisala sebi.
Ulaznica za seminar koji je trebalo da održi u Beogradu koštala je 100 evra, a kako smo već pisali, procene su da godišnje samo od svog Jutjub kanala zaradi i do 100.000 evra.
Ali, nije prva Bučević smislila da može da se obogati tako što će da "usmerava" ljude ka navodnom izlečenju.

https://www.republika.rs/vesti/drus...a-ljudi-umirali-evo-cime-sve-bave-dodju-novca

Pogledala sam video iz uvodnog posta i ništa mi se ne sviđa. Objašnjavala je kako ne treba slušati ljude koji su "niko i ništa", odnosno kada vam pruža neko savet uvek se zapitajte ko je on i koliko je uspešan pa vidite koliko je kredibilan da vama daje savete, gde su njega njegovi saveti doveli. Ne bih se s tim složila.

Back