Amir Rešić Nino narodni pjevač-lik i djelo-sve o Amiru Rešiću Nini

Mehmedalija Nemanja

Ističe se
Poruka
2.829
Nino je meni posebno interesantan što u Nini vidim sebe, slična nam sudbina.

Рођен је као Муслиман, био је једно 10-ак година Православац колико ја знам (због жене ваљда), па после се вратио Исламу. Но то није битно, глупост је делити људе по религији, сви ми верујемо у другин Исин долазак

Baš kao i Nino odrastao bez oca.Samohrana majka, teško siromaštvo.Nakon toga kao odličan učenik vukovac u osnovnoj školi odlazim u Srednju vojnu školu Jugoslovenske Narodne Armije, potom na Vojnu akademiju JNA.Obavještajac i bezbjednjak JNA.Na najsloženijim zadacima.Pnzionisan u činu pukovnika.
.

Amir Rešić[1], poznatiji kao Nino je bio bosanskohercegovački i srbijanski pjevač. Rođen je u Bosanskoj Dubici 22. januara 1964[2], a umro je u Bijeljini 18. oktobra 2007. od posljedica perforacije gušterače, izazvane dugogodišnjim alkoholizmom[2]. Početkom rata odlazi u Srbiju, gdje je i počeo vlastitu karijeru. Proslavio se hitom Zorana Matića iz 1993. "Što mi noći nemaju svanuća".
Niz godina snimao je za ZAM produkciju, a poznatije pjesme su mu: "Šta ću mala s tobom", "Nemirna si kao čigra", "Zaćutale sve gitare", "Tvoje oči" i dr.
Diskografija[uredi | uredi izvor]

Mangup (1991)
Što mi noći nemaju svanuća (1992)
Usne vrele kao žar (1993)
Šta ću mala s tobom (1994)
Tvoje oči (1995)
Tebe želim noćas (1996)
Za prošlu ljubav (1997)
Ko te samo takne (1998)
Kraljica Balkana (1999)
Trebaš mi (2000)
Dvanaest meseci (2001)
Opeta onaj stari (2003)
Novembar 05 (2005)
Jedan na jedan (2006)

Poslednja izmena:
Nino je bio jedan od pevača moje mladosti. Sećam se jedne eskurzije u osnovnoj, ceo autobus je pevao njegov veliki hit " Šta ču mala s tobom kunem ti se bogom, još uvek si mlada da te ljubim sada " Ja lično sam za vreme fakulteta slušao pesmu od njega "Što stariji sve mi više fali, ono što si ti odnela, sanjali smo oboje kao mali, al sam samo verovao ja " Prošle godine kad sam diplomirao, bilo mi je mnogo žao što napuštam fakultet. Svoje najlepše godine u dosadašnjem životu sam proveo na fakultetu. Tad sam mesecima (i dan danas je po nekad pustim) puštao od njega pesmu "Rastanak mi nije mio, voleo sam, i ljubio..."

Nino je bio jedan od pevača moje mladosti. Sećam se jedne eskurzije u osnovnoj, ceo autobus je pevao njegov veliki hit " Šta ču mala s tobom kunem ti se bogom, još uvek si mlada da te ljubim sada " Ja lično sam za vreme fakulteta slušao pesmu od njega "Što stariji sve mi više fali, ono što si ti odnela, sanjali smo oboje kao mali, al sam samo verovao ja " Prošle godine kad sam diplomirao, bilo mi je mnogo žao što napuštam fakultet. Svoje najlepše godine u dosadašnjem životu sam proveo na fakultetu. Tad sam mesecima (i dan danas je po nekad pustim) puštao od njega pesmu "Rastanak mi nije mio, voleo sam, i ljubio..."

Nino je moj omiljeni pjevač!

Amir Nikola Nino Rešić!

Рођен је као Муслиман, био је једно 10-ак година Православац колико ја знам (због жене ваљда), па после се вратио Исламу. Но то није битно, глупост је делити људе по религији, сви ми верујемо у другин Исин долазак

Back