- Poruka
- 27.467
ВУК БРАНИ ВУЧИЋА, посланици СПО срамно напали: Говор мржње Амфилохија и СПЦ

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ВУК БРАНИ ВУЧИЋА, посланици СПО срамно напали: Говор мржње Амфилохија и СПЦ
pa ko kaze da treba vucko da smenjuje vladike..zna se ko..iznad popa ima popE na tvoju žalost ne može. Tvoj Vučko ipak ne može da bira i smjenjuje vladike. Mada bi on to vrlo rado uradio.
A kaštiga.....Izgradnja Sabornog hrama je započela još u vrijeme srbovanja Vlade Crne Gore, pa se nastavila kroz vrijeme malo manjeg srbovanja i sukoba sa Miloševićem i srećom se završila prije nego je došlo do otvorenog napada na SPC.
Što se finansiranja tiče:
Nekako je u startu jasno da nije tačna tvoja tvrdnja da je cjelokupnu izgradnju Sabornog hrama u PG finansirala Vlada Crne Gore, jer je finansiranje ovakvih projekata uvijek mnogo komplikovanije od prostog taj i taj nam je dao sve pare.
Što se tiče konkretne izjave o Đukanoviću, najbolje je ostaviti cijelu izjavu, bez izvlačenja iz konteksta:
Poslužimo se mudrostima kuće Stark:
![]()
Ono što se stvarno može zamjeriti Amfilohiju je to što je pri raskolu DPS-a zauzeo Milovu stranu (valjda jer je Bulatović imao podršku Miloševića a to mu je bilo previše crveno? @De_Sisti), umjesto da se drži po strani.
Sukob Mitropolije i Zavoda je i logičan, jer broj budaletina u toj instituciji je prevelik čak i za standarde državne uprave.
Savjetnica Mirna nije smijenjena već suspendovana, pa je sama dala otkaz. Suspendovana je zbog govora mržnje (mada nisam siguran da su ga i javno tako nazvali), jer bi spalila Hram i sva goveda u njemu.
Policija je zbog toga nije uhapsila, a imamo X primjera u Crnoj Gori da te pozovu makar na informativni razgovor zbog takvih ispada.
Nacrt zakona je i dalje živa stvar, ali je odabran loš momenat da se to pogura, tj. uoči izborne 2020. godine. Koliko sam mogao čuti, Milo nije bio zadovoljan lošom procjenom svojih savjetnika, jer je peticija zaista pokazala da će napad na SPC biti najteži zadatak do sada. Ali o tome nakon što 2020. uzme apsolutnu većinu.
Priče o partnerstvu Mila i Amfilohija, kako bi ovaj prvi bio na vlasti, a ovaj drugi valjda postao prvi patrijarh CPC su za mene uvijek bila prazna naklapanja.A kaštiga.....
Temelji Sabornog Hrama u Pg jesu postavljeni nešto nakon što je Amfilohije guslao po Dubrovnku, sa crvenim Milom i Momom.Mitropolit je lično nakon oslikavanja cele vlade CG u Hramu, uručio Milu, ne znam crkveni naziv zahvalnice, svom najznačajem ktitoru svojeručno zahvalnicu. Gradnja Hrama je bila važan državni projekat.
Nije se okrenuo Amfi u jednom trenutku Milu više iz ideoloških već ličnih razloga. Posle je okrenuo opet ćurak ka slobističkoj kapi. Od trenutka kad je posle objavljivanja svoje knjige o bitkama na Martinićima i Krusima rekao da će da se posveti nacionalnoj istorijskoj istini i napiše knjigu ođsudbini crnogorskih četnika prošlo je skoro 30 godina. Ko je mali rumenko?
Dalje, baš taj ceo citat govoć o sprezi. Najtačnije, Milo i Amfi su crnogorska STEGA. Ti, kao cg, znaš šta je.
Citat o suludoj politici onog koga ceni izuzetno i kao čoveka i smatra velikim državnikom? Državnik ne prodaje kokice, već se bavi državnim poslovima. Šta cenj, to što je pokrao rezultate refenduma o nezavisnosti, što je doprineo da ispred Afilohja ide ruka sa prstenom koji se celiva, pa onda brada, pa tek onda Risto...pa tek tada Amfilohije. Ceni ga kao državika što mu je država u NATO ili priznala Kosovo..
Koji napadi na Mitropoliju kad je za 12 god. obnovljeno 600-650 crkava i manastira u CG. Ko time jača?
Mirna Nikčević je izazvala skandal sa prepiskom na Fejsbuku sa prijateljicom na profilu te prijateljice... haha. Koga da hapse? Tog trenutka ima diplomatski imunitet. Ona je u tom trenutku bila u Ankari na mestu savetnka ambasadora Cg u Turskoj . Imače je pre toga liferovana iz Brisela zbog afere sa narkoticima. I ništa, poslata u Ankaru..inače joj je Darmanović očuh (ili bio)..Dva dana posle tog sranja...na Fejsbuku...vikala je .. Ne možete vi meninništa, ja sam Milova. Trećeg dana je razrešena i poslata u Podgoricu.
Poenta je da ni na Fejsbuku niti bilo gde ne može bilo na važnoj funkciji da radi ono što Milu ne odgovara - nije po volji gospodaramu tom času antisrbovanje, ne može na svoju ruku.
Amfilohije kao Patrijarh - nije jednom izjavio da ga ne diraju sa Cetinja, jer mu je tamo najjbolje. On radi u interesu Crne Gore. Ne zanima njega Srbija. Da, vrlo se autokefalno ponaša.
Šteta, a Justinov đak. Samo očito najgrđi.
Amfilohijeve izjave su za dnevnu politiku. Nije toliko važnoPriče o partnerstvu Mila i Amfilohija, kako bi ovaj prvi bio na vlasti, a ovaj drugi valjda postao prvi patrijarh CPC su za mene uvijek bila prazna naklapanja.
Već sam prokomentarisao za Hram, važan državni projekat se može reći iz ugla činjenice da je CG većinski pravoslavna država i ništa drugo, jer finansiranje to nije pokazalo.
Pravi državni projekat (danas) je NVO CPC, preko koje se jednom za svagda pokušava Crna Gora istisnuti iz srpskog korpusa, a to je ono što Amfilohije pokušava zaustaviti, ali ne na način što će potirati crnogorsku ideju, već tako što će podsjećati na istorijsku činjenicu dualnog identiteta Crnogoraca.
Dvije srpske države, tri srpske dinastije jesu tragedija srpskog naroda, ali i dalje ostaju kao istorijska činjenica i ne treba je ignorisati.
Ako se prijeti da će se oduzeti crkvena imovina i ako uopšte postoji makar jedna situacija gdje policija brani sveštenicima da uđu u crkvu, za mene je to napad na Mitropoliju.
Mirnu nemam što dalje komentarisati, ali poenta je da nije loše prošla, tj. da će brzo ponovo biti u nekoj ambasadi.
To je makar ovdje praksa.
U suštini, Amfilohije radi u interesu Srba iz Crne Gore, naročito u momentima kada protiv njih udruženo nastupaju predsjednik Srbije i predsjednik Crne Gore.