Американци у хаосу: Туку се на пумпама, точе гориво у пластичне кесе, дуги редови

Government warns anxious gas customers: ‘Do not fill plastic bags with gasoline’​

Last Updated: May 13, 2021 at 9:14 a.m. ETFirst Published: May 12, 2021 at 5:39 p.m. ET
By

Andrew Keshner

‘When people get desperate they stop thinking clearly,’ the Consumer Product Safety Commission said following the Colonial pipeline ransomware attack.​

A federal government agency tasked with consumer safety is urging a simple piece of advice: don’t pump gas into plastic bags.

The U.S. Consumer Product Safety Commission tweeted that safety reminder Wednesday as the national average gasoline price increased to $3 per gallon and supplies shrank in the Southeast following a ransomware attack on a crucial pipeline that supplies 45% of all fuel to the East Coast.

“We know this sounds simple, but when people get desperate they stop thinking clearly. They take risks that can have deadly consequences. If you know someone who is thinking about bringing a container not meant for fuel to get gas, please let them know it’s dangerous,” the agency said on Twitter TWTR, -1.16%, without referencing the cyberattack.
The U.S. Consumer Product Safety Commission wasn’t aware of drivers stashing gas in bags during this week’s shortage, said spokesman Joseph Martyak. But the tweets were meant dissuade anyone from even contemplating the idea, he said. Plastic bags aren’t created to contain fuel and all it takes is one small leak or hole and then one ignition source to create a dangerous situation, Martyak noted.

https://www.marketwatch.com/story/g...t-fill-plastic-bags-with-gasoline-11620855571

Pa onda bar budi "frajer" pa nadji nacina da sam uzvratis a ne da se radujes tudjim pakostima.

Meni nikad uteha ne bi bila da neko pati kao sto sam ja patila, nego da vise nikad niko ne pati, nigde. Plitak si.

Uzvraca im Gospod Bog. A ja se tome radujem.

Тесла хтео да им да бесплатну енергију, а они неће, оће људи да се богате, да контролишу свет, да чупају нафту свима свуда по свету, изазивају ратове и ето им га сад све ће да им се обије о главу. Не можеш да правиш срања и да се извучеш...кад мислиш да све можеш јер си владар свих светских закона, кад помислиш да нема Бога, да нема никаквих последица за све што радиш е баш тад у том трену кад си најсигурнији те стигне све и удари те тако јако да нема да устанеш више никад

Ko je hakovao ?
a) Rusi
b) Kinezi
Evo ga Nosfi sa pričom o fabrikama ruskih hakera koji napadaju bezbrižni naftovod koji ne sluti šta mu te zloće spremaju.
Naftovod se radosno brčkao u nafti dok iza kulsa svemrežja armija ruskih nizam hakera mu radi o glavi.

Poslednja izmena:
Ne znam...ja mislim da se ti obicni ljudi tamo ne pitaju, cak ni pri izborima.
taman posla da se pitaju. Gde bi otisla planeta kad bi o presedniku amerike odlucivali UBICE, KU.RVE, IZBEGLI DIKATORI, RATNI ZLOCINCI, PE.DOFILI, MANIJACI SVIH VRSTA, KRIMINALCI I PSIHOPATE POKUPLJENI IZ DRZAVA CELOG SVETA..................bolje ovako, bar znamo da Rotschild postavlja svoje ljude u americku politiku i onda znamo u kom pravcu ce ici "americka" politika..........I PRIPREMITI ODBRANU NA VREME.

Kunem se svime sto mi je najmilije da sam znao tko je otvarac teme, dok sam vidio naslov teme medju aktivnima.

:mrgreen:

Kao sto bi se znalo i tko je autor teme: "Gospodin predsjednik Aleksandar Vucic - svjetlo na kraju tunela".
a tko?....

Американци у хаосу: Туку се на пумпама, точе гориво у пластичне кесе, дуги редови​

Због сајбер напада на једну од највећих америчких компанија за транспорт нафтних деривата у САД је настао тотални хаос на бензинским пумпама. Компанија Колонијал пајплајн привремено је обуставила своју делатност што је довело до несташице и скока малопродајних цена бензина.​

Проблем са снабдевањем траје већ шест дана и људи у паници праве залихе, чекају сатима на бензинским пумпама, а највећи проблеми су на југо-истоку земље.

Видео снимци са бензинских пумпи показују да често долази до сукоба јер људи постају нервозни у дугим редовима.

https://twitter.com/WXII/status/1392574127580516358?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1392574127580516358|twgr^|twcon^s1_&ref_url=https://srbin.info/svet/amerikanci-u-haosu-tuku-se-na-pumpama-dugi-redovi-toce-gorivo-u-plasticne-kese/

Такође, многи Американци гориво точе и пакују у пластичне кесе због чега су надлежни морали да реагују.

Агенција за заштиту потрошача морала је да реагује и изда саопштење и упозорење да људи престану да пуне кесе горивом, јер то може бити опасно.

Хакерски напад који је извршен у петак био је један од најтемељнијих икад пријављених сајбер напада и изазвао је бројне апеле законодавцима да појачају мере заштите америчке енергетске инфраструктуре од хакерских напада.

https://srbin.info/svet/amerikanci-...ama-dugi-redovi-toce-gorivo-u-plasticne-kese/

Sta im rade ovi Rusi bruka....

Ko kaze da su Rusi?

Mene ovo podseca na napad na Iran stuxnet-om - tada su napadnuta industrijska postrojenja. Ovde je vrlo slican slucaj.

Stvar je u tome da su te mreze koje se koriste u automatizaciji stare i nisu sadrzavale metode zastite. Stoga se mogu relativno lako zloupotrebiti, ako se upadne nekako u njih.

Tako da ovo vrlo lako moze biti Iran, ali i Kina. Naravno, mogu biti i Rusi. Ali, isto tako, mogu biti i sami Ameri, kako bi pravili haos u USA. Recimo Trampovi likovi, kako bi zaprzili corbu Senilnoj Izlapotini i njegovim orcima (Demokrate i njima bliski).

Haos na pumpama

Ne prestaju problemi zbog napada na glavni američki naftovod, cijene goriva najviše od 2014.​

Ne prestaju problemi sa glavnim američkim naftovodom "Colonial", a sve zbog hakerskog napada. To ima vrlo ozbiljne posljedice, a najviše strahuju građani kao potrošači. Već su porasle cijene goriva i najviše su od 2014. godine.

Hakerska grupa DarkSide je napala ovaj naftovod, što je primoralo vlast da na šest dana obustavi dotok energenta. Grupa je poručila da im je cilj napada da zarade novac. Nisu željeli otkriti koliko novca traže, ali je online izdanje poslovnog portala Bloomberg objavilo da su tražili pet miliona dolara.

U strahu da će ostati bez nafte, Amerikanci su ranije ove sedmice automobilima pohrlili na benzinske pumpe. Međutim, strahovi su se obistinili. Washington je danas ostao bez nafte uprkos tome što je ubrzan dotok ovog energenta.

Hakerska grupa DarkSide je napala ovaj naftovod, što je primoralo vlast da na šest dana obustavi dotok energenta. Grupa je poručila da im je cilj napada da zarade novac. Nisu željeli otkriti koliko novca traže, ali je online izdanje poslovnog portala Bloomberg objavilo da su tražili pet miliona dolara.

U strahu da će ostati bez nafte, Amerikanci su ranije ove sedmice automobilima pohrlili na benzinske pumpe. Međutim, strahovi su se obistinili. Washington je danas ostao bez nafte uprkos tome što je ubrzan dotok ovog energenta.

Ranije je bez goriva ostalo 70 posto pumpi u Sjevernoj Karolini, te 50 posto pumpi u Virginiji, Južnoj Karolini i Georgiji. Poteškoće nisu izostale i u drugim saveznim državama američke istočne obale. To se desilo zbog velike potražnje. Nadležni uvjeravaju građane da će se stanje normalizirati, a predsjednik Joe Biden tvrdi da će se to desiti već ovaj vikend.

Nije samo hakerski napad na naftovod doprinio znatnom povećanju potražnje. Razlog za to je i ublažavanje epidemioloških mjera protiv koronavirusa zbog čega su Amerikanci odlučili da više putuju. Za posljedicu je to imalo povećanje cijena nafte. Sada galon benzina košta više od tri dolara i to se desilo prvi put od novembra 2014. godine, prenosi agencija Reuters.

Koliko je značajan ovaj naftovod pokazuje to da njime dnevno protiče 2,5 miliona barela nafte, te da čini 45 posto od ukupne opskrbe istočne obale Sjedinjenih Američkih Država. Nafta se crpi iz Houstona kojom se opskrbljuju Louisiana, Mississippi, Alabama, Georgija, Tennessee, Južna Karolina, Sjeverna Karolina, Virginia i Pennsylvania.

Nakon hakerskog napada, za rješavanje problema angažovane su američke obavještajne službe koje su poduzele niz aktivnosti kako bi spriječile dodatne napade na američku naftnu mrežu.

Covek koji radi na odrzavanju naftovoda kaze da nije hakerski napad vec da je Amerika bankrotirala? Uskoro krecu i nestasice u drugim marketima.

Da nisi i ti dobio batine na pumpi? :lol:

People Fighting Over Gas After Gas Shortage​

13,569 views
•May 13, 2021

CRKNIIIII *******IJOOOOOOOOOOOOOOO z:D

Sve lepse od lepseg vesti iz Amerike

1. Amerikanci izgubili rat u Avganistanu i povlace se
2. 2 hakera bacila Ameriku na kolena i prouzrokovala masovne nestasice goriva na istocnoj obali SAD

CRKAVATE I PUCATEEEEE
tebi nije dobro

ZLOGUZIJO vest od juce

https://www.youtube.com/watch?v=HR4Uz_tkF0s

Najjace je sto kazu da ce ovo potrajati - nedeljama z:D
tihi,sta ti je?

CreativeUnfitHusky-size_restricted.gif

Back