Amerikanci, Nemci i Englezi odbili da učestvuju u proslavi Oluje

:D Nema društva iz ćoška, ni glasić da puste...

Pripremaju se za paradu ...

lovci-africka-deca.jpg

:aha2:

ВАЈНИ ИМ СЕ САВЕЗНИЦИ ЗАСТИДЕШЕ ... ПОНОСОМ ПОБЕДНИКА ...:think:

Postideli su oni i Nemce u WW2.

General Artur fon Flebs
General SS-a, Artur fon Flebs, sredinom 1943. godine zapisao je u svom dnevniku: “Ustašama je u početku bilo glavno da uništavaju pravoslavne, da kasape stotine hiljada ljudi, žena i dece i da se dočepaju vodećih položaja u upravi novonastale države.” Flebs je pisao o zločinu ustaškog “doglavnika” Sudara, koji je zabeležio jedan nemački vojnik u njegovoj pratnji. U julu 1943. godine, Sudar je skupio Srbe iz sela Sokolac i pobio ih iza lokalne crkve (oko 700 muškaraca, žena i dece): “Lično je Sudar učestvovao u nasilju”, zabeležio je Flebs.

Dr Jozef Fesl
Pod zakletvom, šef bolesničkog transporta Druge motorizovane armije Vermahta, svedočio je na američkom sudu da su hrvatski zločini bili slični onima učinjenim u Tridesetogodišnjem ratu. Gledao je kako kolju čitave svadbe, posle čega su, sa okačenom tablom “Srećan put u Beograd” bacali leševe u Dunav ili Savu.

Vilhelm Hetl
Jedan od šefova nemačke obaveštajne službe, Vilhelm Hetl, pod pseudonimom Valter Hagen, objavio je 1950. godine u Cirihu knjigu “Tajni front”, u kojoj tvrdi da je 1941. vlast u Zagrebu preuzela šačica ustaša, koja u tome nikako ne bi uspela da nije imala podršku većine Hrvata. Čim su došli na vlast, ustaše su počele da istrebljuju Srbe i Jevreje: “Već u leto 1941. uzeše užasne grozote nečuvene razmere. Čitava sela, kao na primer Vojnić, čak čitavi predeli behu sistematski umoreni ili su stanovnici bili preseljeni da beže u Srbiju. /.../ Ustaše su sa masakrom Srba učinile početak beskrajnih zverstava”. Nemački opunomoćenik u Zagrebu, Gleza fon Horstenau, je 1942. godine, posle neviđenih pokolja srbskog življa, neke od najokorelijih ustaša iz Slavonije, uspeo da skloni ispred očiju javnosti; Hegl kaže: “Ali, Pavelić nije ni pomišljao na to da krivce kazni, nego ih je još zadržao u svojoj okolini i primao od njih savete. Opisujući pokolje i katoličenje Srba, Hetl ističe da su ustaški zločini mnoge Srbe oterali u šumu, ometajući tako nemačke vojne akcije protiv gerilaca.

Lotar Rendulic
Nemački general Lotar Rendulic objavio je 1951. godine svoje uspomene, u kojima ističe da nemački vojnici u Hrvatskoj 1941. godini nisu naišli ni na kakav otpor, već su bili slavljeni kao pobednici. Opisujući svoja lična nastojanja da spreči pokolje Srba, Rendulic ističe da je “hrvatska strana” odmah preduzela “divlji progon pravoslavnih”.

Herman Nojbaher
Herman Nojbaher, čovek od najvišeg Hitlerovog poverenja na Balkanu, objavio je knjigu “Specijalni zadatak na Jugoistoku 1940-1945” (u Nemačkoj štampana 1956. godine, a kod nas prevedena i objavljena tek 2004!) Nojbaher u knjizi opisuje svoju misiju u Rumuniji, Bugarskoj, Grčkoj, Albaniji i Srbiji. Jedna od najvažnijih njegovih teza (a nama toliko nepoznata) je da je Nemačka na Balkanu okupirala samo Srbiju i Grčku - svi ostali su bili nemački saveznici! Nojbaher navodi ustaški recept za rešavanje srbskog pitanja: trećinu pokatoličiti, trećinu proterati, trećinu pobiti! Iako su se ustaše hvalile da su pobile milion Srba, taj broj se kreće oko 750 hiljada ljudi. On je sve to nazivao “hrvatskim osvetničkim ratnim pohodom za uništenje pravoslavnih Srba”. Sve je to podsećalo na srednjevekovne verske ratove. Čak i Hitler se nije slagao s Pavelićevom genocidnom politikom (ne zato što je voleo Srbe, nego zato što je smatrao da ih ima previše da bi bili pobijeni.)

Dr Jozef Matl
Godine 1958, bivši kapetan Vermahta (inače, slavista iz Graca) Jozef matl, polemisao je s jednim rimokatoličkim sveštenikom, koji je poricao hrvatske zločine prema Srbima pravoslavne vere: „Ustaška vlada nastojala je da, uz pomoć nemačkog “Vermahta" pobije i istrebi Srbe u Istočnoj Bosni, pa da onda krivicu svali na zle Nemce. Moja je težnja proisticala iz mog službenog zadatka, da Istočnu Bosnu. koja je tada bila vojno-strateški podređena zapovedničkoj sili nemačkog generala u Srbiji, pacifikujem i normalizujem kako bih učinio kraj rastućoj anarhiji, koja je bila posledica ustaškog kasapljenja srpskog stanovništva. Mi imamo dokaza o tome i znamo i svojim smo rođenim očima gledali šta se dešava tamo u Bosni... Uostalom, jedan protivsvedok vašim tvrđenjima jeste i jedan profesor Bečkog univerziteta i predsednik Katoličke akcije koji je u to vreme, kao komandant puka na Drini, naredio da se otvori vatra sa srpske obale na ustaše, kad se videlo kako ovi i domobrani hoće da bacaju srpske žene i decu u hladnu Drinu. Ja sam video tu izgladnelu decu koju je spasla naša vojska i podelio sam im i svoj poslednji komad hleba. Verujete li, kao doktor teologije i katolički sveštenik, da je to hrišćanski? Ili ste mišljenja da je katolički i hrišćanski samo ono što Hrvatima politički koristi! Vi možete i dalje da predstavljate ustaške Hrvate kao valjane, nevine jaganjce."

Ja sam mnogo puta rekao da razumem hrvate zasto slave Oluju, to im je potrebno zbog siromasne istorije

Visevekovni ugarski robovi, gubitnici oba svetska rata, Oluja im je maltene sve sto imaju, i od toga pokusavaju da stvore sto veci mit na lazima

Koliko god lagali sami sebe Oluja ce zauvek ostati - zlocin protiv civila a nikakva "vojna pobeda"

Ali niko da osudi "genocidnost" te prekomerne i nepotrebne upotrebe sile ... ? !

Nikakve prekomjerne upotrebe sile nije bilo.

Ja osuđujem svaki zločin koji se pritom desio, također osuđujem hrvatsku politiku
koja nakon etničkog čišćenja Srba nije omogućila njihov brz i siguran povratak.

- - - - - - - - - -

אנחנו מתקדמים הכנות למצעד בושה

Ne spamaj, ne znam baš toliko.

Ja sam mnogo puta rekao da razumem hrvate zasto slave Oluju, to im je potrebno zbog siromasne istorije

Visevekovni ugarski robovi, gubitnici oba svetska rata, Oluja im je maltene sve sto imaju, i od toga pokusavaju da stvore sto veci mit na lazima

Koliko god lagali sami sebe Oluja ce zauvek ostati - zlocin protiv civila a nikakva "vojna pobeda"

Zaboravio si na Vukovar ;)
Ukrali od amera onu "remember the alamo" i sada vicu zapamtite vukovar i grad heroj (takodje ukradeno) :lol:

Back