goxy
Zaslužan član
- Poruka
- 105.785
Jevreji i Amerikanci...Match made in HeavenEj bre... Sta sad Amerikanci?!?! Ima NAS jos![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jevreji i Amerikanci...Match made in HeavenEj bre... Sta sad Amerikanci?!?! Ima NAS jos![]()

Na linku LINKLINKLINK mozemo videti smer sirenja vulkanske prasine. Odma sta upada u oci je da 6 dana pravac i smer kretanja vuklanske prasine je nepromenjljiv od epicentra i stalno zahvata evropu. Pogledajte satelitske snimke pravca i smera vetrova na bilo kojoj tacki planete i videcete da je verovatnoca takve pojave da 6 dana duva vetar u istom pravcu i smeru je malte ne gotovo nemoguca.
Ajde da izracunamo verovatnocu ovakve jedne pojave. Verovatnoca da pravac bude ka evropi je 1:8. Smer da bude bas direktno ka evropi je takodje 1:8. Da bi se podudarile ove dve pojave "zbirna" verovatnoca je 1:64. Verovatnoca da 2 dana pravac i smer vetra budu apsolutno konstantni je 1:8. A da ta konstantnost bude 6 dana verovatnoca je 1:8 na treci odnosno 1:512. E sad ukupna zbirna verovatnoca je 1:32768.
1:32768
Sve to me navodi na pomisao da amerikanci upravljaju vetrovima.
Ako ima neki bas strucan meteorolg koji zna kako duvaju vetrovi voleo bih da kaze da li je ovakvo duvanje vetrova u domenu vrlo mogucieg, retko moguce, tesko moguce, jako tesko moguce. ultra tesko moguce ili apsolutno nemoguce ako se ne kontrolise.
, mogli bi i mi na usavršavanje. U poslednje vreme mnoge namirnice moram da izbegavam pošto ne mogu da iskontrolišem vetrove. 

E sada ovako: Zbog Zemljinog polozaja u odnosu na Sunce, takav kakav jeste, na Zemlji se javlja nejednakost vazdusnog pritiska.
Mislim da osim Amerikanaca na pomeranje prasine mogu da uticu i spoljni faktori, mozda satelit Mesec, ili Sunce?
Znaci da Sunce ipak utice na kretanje vazdusne mase...
Eto sta sam ja kazao nego sledece:
Vazdusnih masa uopste, da. Iako to nije Sunce, nego Zemljina nagnutost prema Suncu, ali dobro, ako ti je toliko stalo...
Uglavnom sunce i jeste faktor koji utiče na vetrove.Vetrovi se stvaraju usled razlike u temperaturi.Vrlo poznata pojava kada se susreću hladni i topli talasi u atmosferi,gde dolazi do orkanskih vetrova,upravo zbog razlike u temperaturi.Primer, nailazak olujnih oblaka.Što je veća razlika u temperaturi,to su vetrovi jači,i upravo zato efekat staklene bašte koja zagreva atmosferu pojačava te olujne vetrove.
Znači zagrevanje atmosfere od Sunca najviše uticaj ima na vazdušna strujanja i vetrove.
Zapravo vazdusni pritisak uslovaljava vetrove, mada je on proporcionalan temperaturi, odnosno obrnuto proporcionalan.
Da, ali covek je rekao da Sunce izaziva promene vazdusnog pritiska, a razlike u vazdusnom pritisku izmedju dva mesta vetrove...

Lol,ako imaju sve masine,energije,moci,saveze i stosta jos zasto bi se bakcali sa bednim vetrom i malo prasine.Osim ako je dete nekog od glavesina selo za kontrolnu tablu.![]()

Ne izaziva Sunce promenu vazdusnog pritiska, doduse ne direktno. Temperatura je presudan faktor sto svakako nije isto.
U meteorologiji se za Sunce najvise vezuje Sunceva insolacija koja je povezana sa temperaturom mada ne mora uvek da znaci. Inace kada si ti rekao Sunce mogao si da mislis na bilo sta, kao sto je recimo Sunceva gravitacija. Sto svakako nema nikakvog uticaja na pomenuti oblak. Tako da: DOSTA VISE SA SUNCEM!!

Na linku LINKLINKLINK mozemo videti smer sirenja vulkanske prasine. Odma sta upada u oci je da 6 dana pravac i smer kretanja vuklanske prasine je nepromenjljiv od epicentra i stalno zahvata evropu. Pogledajte satelitske snimke pravca i smera vetrova na bilo kojoj tacki planete i videcete da je verovatnoca takve pojave da 6 dana duva vetar u istom pravcu i smeru je malte ne gotovo nemoguca.
Ajde da izracunamo verovatnocu ovakve jedne pojave. Verovatnoca da pravac bude ka evropi je 1:8. Smer da bude bas direktno ka evropi je takodje 1:8. Da bi se podudarile ove dve pojave "zbirna" verovatnoca je 1:64. Verovatnoca da 2 dana pravac i smer vetra budu apsolutno konstantni je 1:8. A da ta konstantnost bude 6 dana verovatnoca je 1:8 na treci odnosno 1:512. E sad ukupna zbirna verovatnoca je 1:32768.
1:32768
Sve to me navodi na pomisao da amerikanci upravljaju vetrovima.
Ako ima neki bas strucan meteorolg koji zna kako duvaju vetrovi voleo bih da kaze da li je ovakvo duvanje vetrova u domenu vrlo mogucieg, retko moguce, tesko moguce, jako tesko moguce. ultra tesko moguce ili apsolutno nemoguce ako se ne kontrolise.
Nemoguce je kontrolisati prirodne pojave.Nisacim.Bog upravlja prirodnim pojavama,i to niko drugi nemoze!