Amerikanci hvale film o Srebrenici - porede ga sa Šindlerovom listom

Matija 2002

Aktivan član
Poruka
1.648
Američki mediji puni su hvale o filmu "Quo Vadis, Aida?", bosanskohercegovačkom kandidatu za Oskara, govoreći da će ovaj naslov urezati tragediju i zločin u sećanje kako se nikada ne bi zaboravilo šta se dogodilo u Srebrenici.

"Foreign Policy" piše da bi, ako osvoji Oskara, "Quo Vadis Aida?" mogao da učini za Srebrenicu ono što je Šindlerova lista učinila za Aušvic, a to je da ureže tragediju i zločin u sećanje kako se nikada ne bi zaboravilo šta se tamo dogodilo.

https://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2021&mm=03&dd=02&nav_id=1820096

Izgleda da posle "Šindlerove liste" dobijamo još jedan film o prestupima rata.
Vidim da ovde ima puno ljubitelja sedme umetnosti.
Šta smatraju o ovom istorijskom oskarovcu "Kuda ideš, Aida?"

gledala sam juce film, onu verziju koja je na netu i kojoj fali neki deo na kraju
meni se film svidja, pun je emocije, reziser je odlicno uradio svoj posao jer sam kroz citav film licno osetila patnju
film nisam dozivela kao podsticanje mrznje prema srpskoj strani, nego kao besmisao u kome se nalaze civili kad neko eto odluci da je nekog naroda na nekom mestu previse i da treba da nestane
besmisao rata i nemoc nevininih ljudi

dara iz jasenovca mi se nije dopao
mislim da iz postovanja prema nevinim jasenovackim zrtvama, nije smeo tek bilo ko da dobije dozvolu da tako bolnu temu obradi u filmu na onako los nacin
takav holokaust zahteva najboljeg majstora filmskog zanata kako bi sa distance od 70 godina danasnjim pokolenjima preneli na pravi nacin sav uzas takvog monstruoznog cina

Poslednja izmena:
Деки развалио са рецензијом о Дари па вреди прочитати рецензију и за овај филм.
Нисам гледао али не сумњам у овог великог филмофила.
http://cultofghoul.blogspot.com/search?updated-max=2021-02-22T20:59:00+01:00&max-results=5
Најјаче је како се користи наратив да се у Дари сатанизује читав хрватски народ, а за животиње приказане тамо се скоро па искључиво користи термин ''усташа''.

Док се у Аиди користи ''српски народ'' и ''Срби'' па скоро регуларно, ал' то није сатанизација претпостављам.

gledala sam juce film, onu verziju koja je na netu i kojoj fali neki deo na kraju
meni se film svidja, pun je emocije, reziser je odlicno uradio svoj posao jer sam kroz citav film licno osetila patnju
film nisam dozivela kao podsticanje mrznje prema srpskoj strani, nego kao besmisao u kome se nalaze civili kad neko eto odluci da je nekog naroda na neom mestu previse i da treba da nestane
Srebrenica je politicki projekat Dara iz Jasenovca istinit dokumentarac o genocidu nad srbima.

film nisam dozivela kao podsticanje mrznje prema srpskoj strani, nego kao besmisao u kome se nalaze civili kad neko eto odluci da je nekog naroda na neom mestu previse i da treba da nestane
Да али Сребреница је приказана као искључиво бошњачки град а Срби као дошљаци што је већ у старту лаж.
Свакако ћу га погледати,ако сам могао погледати филм о Готовини којег су приказали као анђела на земљи све са Г.Вишњићем иначе озбиљним глумцем, погледаћу и овај.Али не очекујем превише.Сребреница просто није чиста историјска прича и зато је сњом лако манипулисати.

black-dice-fact-fake-with-april-fools-day-dark-misleading-changing-communication-april-fools-day-realistic-3d-render_79161-758-520x417.jpg

Да али Сребреница је приказана као искључиво бошњачки град а Срби као дошљаци што је већ у старту лаж.
Свакако ћу га погледати,ако сам могао погледати филм о Готовини којег су приказали као анђела на земљи све са Г.Вишњићем иначе озбиљним глумцем, погледаћу и овај.Али не очекујем превише.Сребреница просто није чиста историјска прича и зато је сњом лако манипулисати.
ovaj film nij eni uradjena kao istorijski osvrt sa preciznim cinjenicama
nego bas kao duhovnu patnju porodice koja se nasla u sred pakla
besmisao kad covek civil postaje statisticki broj

Када се неко "упише" на крсти јучер и за дан "опуца" 158 постова онда је то она махнита Јами (Јами је иначе Вучићев бот на специјалном задатку, када се на некој теми појаве постови који прозивају Вучића, Јами "затрпа" ту тему будаластим постовима и обесмисли нападе, досјетљиво) под новим ником.
Филм нисам гледао, самим тим бих се требао уздржати од неке оцјене. Гледао га је и дао рецензију Дејан Огњановић (имамо је овдје, мало је подужа али вриједи је прочитати), вјеровати је човјеку, у питању је бошњачка пропагандна сплачина.
Неки ће хвалити филм, како они задојени србомржњом тако и празноглава грла која се ложе на филмове који демонизују Србе, што не мијења чињеницу да је у питању бошњачка пропагандна сплачина, како је Дејан у рецензији фино појаснио.

Američki mediji puni su hvale o filmu "Quo Vadis, Aida?", bosanskohercegovačkom kandidatu za Oskara, govoreći da će ovaj naslov urezati tragediju i zločin u sećanje kako se nikada ne bi zaboravilo šta se dogodilo u Srebrenici.

"Foreign Policy" piše da bi, ako osvoji Oskara, "Quo Vadis Aida?" mogao da učini za Srebrenicu ono što je Šindlerova lista učinila za Aušvic, a to je da ureže tragediju i zločin u sećanje kako se nikada ne bi zaboravilo šta se tamo dogodilo.

https://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2021&mm=03&dd=02&nav_id=1820096

Izgleda da posle "Šindlerove liste" dobijamo još jedan film o prestupima rata.
Vidim da ovde ima puno ljubitelja sedme umetnosti.
Šta smatraju o ovom istorijskom oskarovcu "Kuda ideš, Aida?"

Pokušavajući da temom i tajmingom izjednači neuporedivo samo naglašava sopstvenu necivilizovanst.

A važno je i da je filmu dala latinski naziv - to prolazi kod zapadnjaćke publike.

Poslednja izmena:
Pa svi oni koji veruju da je 8000 uniformisanih lica isto što i stotine hiljada civila.

A ko je rekao da je isto?Gde si to pročitao?
Pročitaj ponovo.
Samo treba priznati šta je bilo u Srebrenici,Štrpcu gde su ljude vadili iz voza i strelajli samo na osnovu drugačijeg imena i prezimena u ličnoj karti.
Za Jasenovac se dobro zna šta je bio i ko su bile ustaše.
To je ono što me lično najviše boli.
Uvek smo bili na pravoj strani protiv švaba,protiv,turaka,protiv ustaša i četnika,protiv austrougara,dok ono g.ovno od Miloševiča nije došlo na vlast.
Ceo svet je gledao šta radimo šiptarima,jedino na rts u ništa nije prikazivano,ceo svet je znao za Srebrenicu,mi nismo,otkrivali smo leševe šiptara u Srbiji u potonulim hladnjačama,skrivenim rupama,jamama i dan danas ih otkrivamo.
Od dobrih,postali smo loši.Dete me pita zašto nas svet mrzi toliko,pa da su nas bombardovali iz čista mira...
Nema gde da čuje ono što jeste bolna istina,da su neki i od nas činili zločine,ubijali,pljačkali sela,spaljivali žive ljude.
To treba priznati i upisati u istoriju,jer ona i služi učenju budućih generacija kako se nikada više ne bi to ponovilo.
Dokle god mladi imaju za uzore ludake i kriminalce tipa Šešelja,Vučića,Mladića,Karadzića,Legije,Zvezdana Jovanovića,Arkana,Srbija nema budućnost u zdravom okruženju,niti će ikada bio deo istog.

Back