Amerika uplasena za svoje sluge u Srbiji

Jaguar b. p.:
Амерички амбасадор вас није терао да затварате опозиционе новине док сте били на власти, амерички амбасадор вас није терао да претите да на Косову Арбанаса "више неће бити."
Радикали су сами изградили свој статус недемократске странке,
са тим Американци немају везе.
Lacibg, операција бомбардовања СРЈ се није звала Милосрдни анђео, немој да подлежеш пропаганди.
Није требало да претимо, требало је да плачемо и замолимо их да нас цивилизовано окупирају и ако морају цивилизовано убију.
Радикали су свој статус заслужили. Слажем се. Јер, колегинице, видели ви то или не, "демократе" су заслужне за тако прљаву конотацију речи демократија. То значи "танге" сервилност, љубљење у д.упе Американаца, чешкање њихових ...
Можете измишљати или додељивати термине које хоћете, небитно. Ко има изграђен неки систем вредности, препознаје у деловању шта је шта. Та терминолошка играрија може да збуни само децу или малоумнике.
Колегинице, највеће светске демократе управо силују народ Ирака. Драго ми је да СРС нису демократе. Аналогија говори да је дно људског рода управо - ... погодите.
Зато се обраћам "оном горе" и кажем опет :
Ако би могли милосрдно, анђеоски да нестану из наших живота. Заувек.

Jerry Ropero:
Akcija se zvala Milosrdni Andjeo. To sam ja cuo Dzejmija Seja da kaze na svojim redovnim konferencijama za stampu koje su prenosene na BBC-u, CNN-u i SKY-u

sta je djeri, banovali chedu, pa si odlucio da uzmes svoju drugu licnost?
jbt k'o doktor dzekil i mister hajd :)

akcija se zvala Allied Force, to za Milosrdni andjeo sam rekao - obrati se SPS&RTS...to ako si cuo na CNN, to je izjava nekog od 'nasih'...ili mozda brace Rusa.....

[size=-1]Operation Allied Force
kosovohead.gif
[/size]

Norma Kampl:
тај "амерички део" био и најбитнији, зар не?
Не знам стварно, ја вам говорим само да се ништа од тога није звало "Милосрдни анђео."

Ноубл Енв'л значи "племенити наковањ."
Што наравно није мање глупо од "милосрдни анђео"; али нагласак је да сте то са анђелима ви сами измислили, а онда се сами згражавате над тим.

Norma Kampl:
Да ли је, по твом мишљењу, у реду што су бомбардовали Србију?
Па, није у реду што je употребљавано забрањено оружје као што су касетне бомбе и радиоактивна муниција,
и није у реду што је убијен и рањен један број цивила.

Када се то изузме. Напад на инсталације Милошевић-СРС режима и ВЈ/МУП је 100% у реду
и требало га је извршити 1992. уместо 1999.

Сасвим је ОК и пожељно да постоји систем на основу кога недемократски режими бивају сломљени војном силом, и становништво те земље ослобођено.

Ви радите са погрешном премисом да смо ми сада поробљени,
и када радите с том премисом онда се наравно згражавате над овим што ја велим.
Јер испада да се ја залажем за ропство, а не за светле дане слободе 1992-2000.

Ја међутим радим са премисом да је Србија управо у периоду 1992-2000. била потлачена, а да је сада слободна.
Када тако погледате ствари, онда је ово што кажем сасвим логично, није ли.

Ја стварно не видим да смо 1993. били слободни када се ни писмо у иностранство није могло послати.
А сада не видим да смо потлачени, јер имамо сва могућа права као и сви остали на Западу.
Ако неко из Лос Анђелеса може да отвори форекс рачун, можеш и ти. Ако неко из Лондона може да пазари нешто у самопослузи, можеш и ти.

Lacibg:
помогли нам. Потрошише се, несебично, толике скупе бомбе и гориво за авионе,
а пилоти ризиковали своје животе зарад нашег добра ...
Колега, ја уопште ни не кажем да су пилоти били мотивисани алтруизмом. То су плаћени војници, припадници радничке класе.
Читав НАТО је обична бирократија састављена од стотина милиона просјака.
То што је Нато бомбардовао Србију није никаква демонстрација нечије моћи над нама,
него је просто режим у Београду беспотребно својим противзаконитим акцијама довео до невоље.

Lacibg:
"демократе" су заслужне за тако прљаву конотацију речи демократија. То значи "танге" сервилност, љубљење у д.упе Американаца
Ево у чему је неспоразум. Ти сматраш да ако се Борис Тадић понижава пред неким, да то значи да се и ти понижаваш.
То је потпуно погрешно. Ви обојица сносите одговорност само за сопствене акције, не туђе. То је читава идеја слободе. Ако се ти не понижаваш ни пред ким, ти си чист као суза.

Jaguar b. p.:
Па, није у реду што je употребљавано забрањено оружје као што су касетне бомбе и радиоактивна муниција,
и није у реду што је убијен и рањен један број цивила.

pa ta municija nije upotrebljavana da bi se sje*o srpski narod, vez zbog njenog dejstva na oklopne i ukopane ciljeve.....

Jaguar b. p.:
Када се то изузме. Напад на инсталације Милошевић-СРС режима и ВЈ/МУП је 100% у реду
и требало га је извршити 1992. уместо 1999.

10)% se slazem....

Jaguar b. p.:
Ви радите са погрешном премисом да смо ми сада поробљени,
и када радите с том премисом онда се наравно згражавате над овим што ја велим.
Јер испада да се ја залажем за ропство, а не за светле дане слободе 1992-2000.

Ја међутим радим са премисом да је Србија управо у периоду 1992-2000. била потлачена, а да је сада слободна.
Када тако погледате ствари, онда је ово што кажем сасвим логично, није ли.

hm, izgleda da sam imao pogresno misljenje o tvom stavu, posto se sa ovim takodje 100% slazem.....

Jaguar b. p.:
Ја стварно не видим да смо 1993. били слободни када се ни писмо у иностранство није могло послати.

naravno, ja sam govorio o najbanalnijem primeru u kom hoces da kupis cokoladu (Milku :) )....em nisi imao pare za nju, em si morao da je kupujes kod svercera.....

Jaguar b. p.:
А сада не видим да смо потлачени, јер имамо сва могућа права као и сви остали на Западу.
bas to....
aj bas da vidim u to doba da neko salje pare preko Bank Wire sistema u crnu rupu zvanu srbija....
aj bas da vidim da Western Union i priznaje da postoji Srbija.....
sad je to TOTALNO drugacije...

Jaguar b. p.:
Колега, ја уопште ни не кажем да су пилоти били мотивисани алтруизмом. То су плаћени војници, припадници радничке класе.
to je tacno, ali vojnik je vojnik, na njega imas pravo da pucas, da ga ubijes ranis i ostalo...
niko ne trebba da ulazi u to zasto je on tamo u tom avionu.....

Stvarno vojnik je vojnok i na njega ima pravo svako da puca??????
Narocito ako postoji opasnost da otkrije gde se krije RATNI ZLOCINAC pa onda po kratkom postupku.
Strasno!
Koliko zla smo doziveli od domacih agresora to ste izgleda zaboravili
Pa vi zivite u proslosti
Ajde da malo tupimo o kosovskom boju i nadalje
Kad vidim koga nazivate srpskim herojima posumnjam da li smo ikada imali heroje,
Sheshelj srpski junak pa Sloba najveci srpski sin
BOLESNO I POTRESNO

Твоји ставови су такође крајње трагични из моје перспективе, размисли.

Убеђен си да си у ропству и потлаченом положају, а то ниси.

А нашавши се пред буквално следећим избором:

1. Немој да уведеш санкције сам себи
2. Уведи санкције сам себи

ти правиш самодеструктивну одлуку (2), без икаквог разлога.

Зар то није трагично

Back