klika
Ističe se
- Poruka
- 2.851
Truman:I te kakav uticaj sistem ima na razvoj dece. Uce ih da je najbitnije da steknu pare i nista vise. Ako to vidis od najblizeg okruzenja do medija gde se te slike smenjuju sa slikama nasilja ( doduse ovoga ima i kod nas ) sto u zemlji ( masovna ubistva, serijske ubice i ostali ludaci ), a sto tako sto razlupaju strane zemlje kako im odgovara, dobijas jasniji odgovor. Roditelji mogu pozitivno da uticu na decu, ali kada sistem utice generacijama i generacijama nasaje problem. E da, zaboravih jos jednu bitnu stvar. Njihove osnovne i srednje skole su vecinom blag ocaj, od njih prave mediokritete koji na karti ne znaju da pokazu ni gde je njihova zemlja a kamoli sta sire. Reci mi da to ne utice na razvoj dece?!
Ja se potpuno slazem sa tobom, samo ti si napravio jednu gresku u prethodnom postu, nije ekonomski sistem kriv vec drustvo u globalu, ekonomije jedne zemlje ne utice na ravoj dece i njihove svesti o sticanju materijalnog bogatsta. Uticu ti mediji koje pominjem, potrosacko drustvo, itd.........pa zato sam i rekao u vise navrata, pamet u glavu, USA je dobra za zivot ako sebi odredis granicu do koje ides, i ne ulazis u zacarani krug - sto vise raditi radi sticanja bogatstva. To nije poenta odlaska u USA ili bilo koju drugu razvijenu zemlju. O tome sve vreme pricam. Niko tebe ne udara po glavi da jedes u McDonaldsu ono smece od hrane, niti da kupis auto koji trosi 20 l ma 100km, itd.........shvatas poentu. Ti imas izbor i to je najbitnija stvar, ako neko nema pameti uglavi da razmisli i uradi pravu stvar, onda je to vec njegov problem.
Pa ja sam jos u prvom postu postavio pitanje, a gde to novac nije primarna stvar? Ti pricas kao da si u Srbiji u `80-tima, ta vremana su davno prosla. Kako to sistem u Srbiji odgaja nasu decu? Tako sto lopovi slobodno setaju i posle 10-15 godina, pokrali sto su pokratsi mogli, super primer za nove narastaje. Koja to deca zavrsavaju skole danas kada vide nekog mangupa u dzipu koji nema od skole dva casa i veliki odmor, pa onda razmisljaju, zasto bih isao u skolu kada mogu da budem mangup i imam vise novca od nekog inzenjera. Osvrni se malo oko sebe i pogledaj, u osnovmim skolama se deca dele po tome kakav mobilni telefon imaju! Pa ovde recimo u Kanadi deca od 10 godina ni nemaju telefone jer im to ni ne treba. Itd..........mozemo ovako u nedogled da navodimo primere.
Suvise posmatras Srbiju kao neku utopiju, ne znam koliko imas godina i da li pamtis vremena iz `80-tih , ali to vise nije ta Srbija, ni blizu.