Američki narodnjaci ne daju da im levaci diktiraju ton

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.260
Pevač kantri muzike Džejson Aldin pokušao je da odbrani svoj najnoviji singl „Try That in a Small Town” (Probaj To u Malom Gradu) u utorak nakon što je kantri muzička televizija (CMT) povukla muzički spot za pesmu.

Pesma, objavljena u maju, bila je žestoko kritikovana poslednjih dana nakon objavljivanja video snimka, koji je snimljen ispred zgrade suda u Kolumbiji, Tennessee, gde je crnac slavno linčovan 1920-ih. Na snimku je zgrada suda projektovana sa slikama nasilnih protesta, krivičnih dela i snimcima demonstracija koje su se održavale tokom pokreta Crnci su životi važni 2020.

„Psuj policajca, pljuni mu u lice
Gazi zastavu i upali je
Da, mislite da ste čvrsti“

„Pa, pokušajte to u malom gradu
Vidite dokle ćete stići niz put.
Ovde kod nas, mi se brinemo o svojima
Ako pređete tu granicu, neće dugo potrajati
Dok ne saznate, preporučujem da ne
pokušajte to u malom gradu”

Aldean se oglasio na Tviteru da brani pesmu i video.

„U protekla 24 sata optužen sam da sam objavio pesmu za linč (pesma koja je izašla u maju) i bio sam predmet poređenja da ja (direktan citat) nisam bio previše zadovoljan protestima BLM-a širom zemlje. Ove reference ne samo da su beznačajne, već i opasne.

„U pesmi nema nijednog teksta koji upućuje na rasu ili ukazuje na nju – i nema nijednog video klipa koji nije pravi snimak vesti – i iako mogu da pokušam da poštujem druge da imaju sopstvenu interpretaciju pesme sa muzikom – ovaj ide predaleko“, rekao je on.

Osim široko rasprostranjenih kritika da je singl rasno motivisan i politički nabijen, mnogi su ukazivali na reference na uobičajenu retoriku koju koriste oni koji se protive kontroli oružja.

Back