Američke i slične palačinke

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

proka

Legenda
Poruka
57.100
Američke i slične palačinke

1582185479845.png

1582185502764.png

pre neki dan pekao sam palačinke sa bananama, ali nikako nisam uspeo da ispečem maltene ni jednu celu :D

kakav vi recept imate?

da li ste ikada pekli američke ili neke njima slične palačinke?

Ne mogu da procenim, ali deluje mi da ti testo nije dovoljno gusto za te palačinke.

+ One se moraju praviti sa puterom i na dosta tišoj vatri od te.

Pri jakoj vatri i na puno ulja se stvara kora koja će da diktira gde testo/fil dalje ide, te se dobija nešto nalik uštipcima kao sa slike. Svejedno će se pojesti, naravno. :lol:

Samo bih napomenuo da to čime prelivaju pancakes u USA je lažni med, napravljen pomoću corn syrup. I izuzetno je loš za zdravlje.

Naše domaće su mi nekako i lakše za pravljenje.

Sve u meri 2dcl vode, 2dcl mleka, 2 jajeta, 2 kašičice šećera, 1 kašičica soli, 200gr brašna tip 500, 1kašičica sirćeta i 1 kesica vanilin šećera.

Ove američke nisam pravio, ali sam gledao puno puta kako se prave.

Možda u nekoj posebnoj modli?

Kada se vidi da imaju buckasto testo koje se malčice razvlači, tu ide jogurt, isto kao starinski uštipci... Možda i prašak za pecivo čak.

U stvari lupam napamet, neka neko postavi neki recept.

@proka , ako si pravio one gde ide samo banana i jaje, ja sam isto prošla, na kraju ubacila malo brašna i ispekla. Imam recept i sa bananom i za neku verziju američkih, okačiću kasnije....
Ima banana i banana, ako ste ih pravili sa ovim bananama koje se pojavljuju na našem tržištu, slatkim, onda je ispalo gnjecavo, no postoji puno vrsta banana, ne samo u Aziji nego i na američkom kontinentu ima i slanih, pa i ''brašnjavijih'', koje se peku i jedu kao slano jelo, ne razumem se u te recepte za palačinke sa bananama, ali postoji mogućnost da tu idu te neke druge vrste banana koje su bogatije skrobom.

Ima banana i banana, ako ste ih pravili sa ovim bananama koje se pojavljuju na našem tržištu, slatkim, onda je ispalo gnjecavo, no postoji puno vrsta banana, ne samo u Aziji nego i na američkom kontinentu ima i slanih, pa i ''brašnjavijih'', koje se peku i jedu kao slano jelo, ne razumem se u te recepte za palačinke sa bananama, ali postoji mogućnost da tu idu te neke druge vrste banana koje su bogatije skrobom.
Ja sam koristila onu vrstu koja je bila na akciji, a možda je trebalo onu koja je po punoj ceni. :lol:

Back