americka vlast naterala 17god, devojku da ide na cemo terapiju..+kljukanje lekica

Kod nas ne morate da se bojite toga. Niko ne moze nikoga da natjera da se lijeci ako ne zeli. Postoji i obrazac koji pacijent potpise ako ne zeli lijecenje, da ne bi kasnije krivio lijecnika za posljedice svoje odluke..

Tacno.
Postoje, doduse, neki specificni slucajevi, kao recimo oni psihijatrijski bolesnici koji su opasni po okolinu.

Inace, ne videh da je ovo o cemu pricamo bilo udarna vest (ili bilo kakva vest) na bilo kom znacajnom mediju u Americi danas, tako da za sad mi imamo samo jednu stranu price i to iz vrlo pristrasnog izvora, po mom misljenju (mislim sajt se zove Natural Cures Not Medicine).

Poslednja izmena:
Kod nas su lekarske komisije za bolovanja duza od 15 dana, to je vec druga prica...
Meni smeta sto je kod nas medicina forenzicka a ne dijagnosticka ili preventivna...Ovo preventivna se loze i peru se pare na to, ali ne moze biti medicina preventivna ako pre toga nije i dijagnosticka...onda je vise skrining a ne preventiva...
U prevodu kod nas moras da budes hronicno bolestan da bi utvrdili sta ti je, ostalo prodje dok ti dodjes na red ili saberes sve nalaze...

Ja se divim ljudima koji nisu penzioneri i hronicni bolesnici koji uspeju da sakupe svu dokumentaciju za pregled kod nekog specijaliste....znaci nefrologa, kardiologa, interniste...cak i ortoped je jedva za stizanje ako traze nalaz mikrohirurga ili kardiohirurga .....

Ali zato je protocnost dobra za penzose koji jure nalaze da ugrabe banju....tu mi malo cudan prioritet, a zelim im banju nije da nije, ali ovo oko dijagnostickih resursa me buni...jer oni za banju moraju da imaju sveze rezultate pa im hitno, a ovamo novi pacijenti duvaju, cekajuci red po nekoliko meseci...

ali ne moze biti medicina preventivna ako pre toga nije i dijagnosticka

sta ovo znaci?

onda je vise skrining a ne preventiva...

pa skrining i jeste oblik prevencije. ne mozes ti na celoj nekoj populaciji da sprovodis detaljne dijagnosticke procedure koje mnogo kostaju, jer bismo bankrotirali u roku od mesec dana. skrining upravo za to i sluzi - da ukaze na potencijalno bolesne u presimptomatskoj fazi, pa da se oni dalje salju na detaljniju dijagnostiku.

Tacno.
Postoje, doduse, neki specificni slucajevi, kao recimo oni psihijatrijski bolesnici koji su opasni po okolinu.

Inace, ne videh da je ovo o cemu pricamo bilo udarna vest (ili bilo kakva vest) na bilo kom znacajnom mediju u Americi danas, tako da za sad mi imamo samo jednu stranu price i to iz vrlo pristrasnog izvora, po mom misljenju (mislim sajt se zove Natural Cures Not Medicine).

idi na gugl imas i na dejli mejlu ...
https://www.google.com/search?q=Cassandra+Fortin&oq=Cassandra+Fortin&aqs=chrome..69i57j69i59.265636j0j1&sourceid=chrome&es_sm=93&ie=UTF-8

Dobro, Daily Mail je tabloid na nivou naseg Kurira, ali je u medjuvremenu izasla vest i na malo ozbiljnijim portalima, tako da je ok.
Bitno je znati da u USA svaka drzava ima neke svoje specificne zakone i izgleda da prema zakonu Konektikata sud moze maloletniku da naredi ovako nesto, ukoliko smatra da taj maloletnik nije u stanju da donese pravu odluku za sebe.
Da li je to dobar zakon? Pa, to je vrlo diskutabilno. Recimo, ukoliko se kod ove devojke sprovede terapija do kraja, ona ce verovatno preziveti i ziveti jos mnogo godina kao zdrava osoba. Ako se ne sprovede, gotovo sigurno ce umreti. S druge strane, ja licno mislim da se tako povredjuju neka osnovna ljudska prava cije bi postovanje trebalo da bude svetinja.
Ovde su dve stvari problem:
1. Ukoliko zakon kod njih dozvoljava ovakvu odluku suda, to je po mom misljenju lose.
2. Dozvoljavanjem raznim budalama da uticu na javno mnjenje, stvorili su se ovakvi slucajevi gde ova devojka misli da joj je pametno da se ne leci hemioterapijom, uprkos svim dokazima i statistici za Hodzkinov limfom.

Back