Američka viza

B1/B2 viza sluze iskljucivo za turizam ili poslovne posete. Tako da ti nisi nista pogresno napisao: ides da posetis brata. Problem je sto covek sa druge strane stakla ima svoj rezon a to je da je brat idealna osoba da ti pomogne u nameri da ostanes u SAD. U aplikaciji moras da navedes brata, ako ne navedes - to je vec krupna laz. Vec su te jednom odbili zbog toga sto si rekao da ides kod brata - odbice te i drugi put. Nije nimalo lako reci sta da uradis. Jedino je sigurno da treba da promenis strategiju. Mozda da drugi put odes bez supruge i trazis poslovnu vizu? Lakse ces dobiti vizu sam a kad se vratis iz USA u roku koji je propisan, supruga ce lakse dobiti vizu. Sedni i napravi dobar plan, to niko ne moze da ucini umesto tebe.

Razumijem te u potpunosti,samo me zanima sto onda navode tamo u svojim koracima za dobivanja vize sta sve treba donijeti i prikazat za dokaz da ces se vratit. Nadam se samo da im nije stalo do one takse koje se uplati za vizu,ako im je do toga stalo i cilj da dobiju samo novac onda smo mi za njih AMERIKA.:think:

Razumijem te u potpunosti,samo me zanima sto onda navode tamo u svojim koracima za dobivanja vize sta sve treba donijeti i prikazat za dokaz da ces se vratit. Nadam se samo da im nije stalo do one takse koje se uplati za vizu,ako im je do toga stalo i cilj da dobiju samo novac onda smo mi za njih AMERIKA.:think:

Ti si razocaran (potpuno opravdano) pa ti padaju na pamet takve misli da su te odbili samo da bi opet od tebe uzeli pare. Papiri koje doneses su samo sporedni dokaz, koji najcesce i ne traze. Najbitnije je kako se predstavis na razgovoru.

Neverovatno!!! Identicnu situaciju smo suprug i ja imali danas. Imali smo sve: stan u centru Novog Sada, kucu u blizini Zrenjanina, na racunu oko 10.000$, oboje stalne poslove sa dobrim platama, muz sef saobracajnog sektora a ja arhitekta.... I mi se pitamo sta nevalja :dontunderstand: , nije hteo ni da nam pogleda dokumenta, verovatno je odlucio i pre nego sto smo prisli salteru. Nismo usamljeni slucaj kao sto vidim. Pozdrav

Neverovatno!!! Identicnu situaciju smo suprug i ja imali danas. Imali smo sve: stan u centru Novog Sada, kucu u blizini Zrenjanina, na racunu oko 10.000$, oboje stalne poslove sa dobrim platama, muz sef saobracajnog sektora a ja arhitekta.... I mi se pitamo sta nevalja :dontunderstand: , nije hteo ni da nam pogleda dokumenta, verovatno je odlucio i pre nego sto smo prisli salteru. Nismo usamljeni slucaj kao sto vidim. Pozdrav

A kod koga ste vi isli? Sta ste napisali u online prijavi kod koga idete?

Zbog ovog foruma ja sam danima bila pod stresom jer sam se svega nacitala.. Danas sam dobila vizu bez ikakvih problema. Idem u posetu kod brata kao i pre 7 god. Samo su mi trazili da pogledaju prethodni pasos,pitali me sta brat radi u Americi,sta ja radim,koliko dugo radim bez da su mi trazili potvrdu i sl. Dakle,samo opusteno i sve ce biti dobro :)

Stari pasos posedujem ja sa nekoliko ulaza u EU Sa novim smo putovali u Hrvatsku, Nemacku (nekoliko puta) Austriju, Madjarsku (nekoliko puta) ali nista nije hteo od toga da pogleda. Mozda nije bio dobre volje? Nesekiramo se puno, obicemo Spaniju umesto USA a potom se mozda ponovo prijavimo za vizu za USA Smatram da je svaki covek treba obici u zivotu ili bar neke interesantne drzave ili delove drzava. Nas najvise interesuje New York i route 66, kad tad u zivotu cemo to obici.

Stari pasos posedujem ja sa nekoliko ulaza u EU Sa novim smo putovali u Hrvatsku, Nemacku (nekoliko puta) Austriju, Madjarsku (nekoliko puta) ali nista nije hteo od toga da pogleda. Mozda nije bio dobre volje? Nesekiramo se puno, obicemo Spaniju umesto USA a potom se mozda ponovo prijavimo za vizu za USA Smatram da je svaki covek treba obici u zivotu ili bar neke interesantne drzave ili delove drzava. Nas najvise interesuje New York i route 66, kad tad u zivotu cemo to obici.

Mozda konzularni sluzbenik nije bio dobre volje ali to nije razlog da budete odbbijeni. Razlika izmedju vas i osobe koja je komentarisala pre vas kako je jednostavno dobila vizu je ta da je ona vec bila u USA i da se uredno vratila. Logika sluzbenika je prosta, ako je htela da ostane, ostala bi odxmah, dakle nema problema da opet dobije vizu. Zato ameri i daju vizu na 10 godina. Ako neko hoce da ostane, dovoljna mu je viza na 1 dan, samo da bi usao u USA.

Моје поштовање свима!прикупљам информације око добијања исељеничке визе за Америку,па ако неко може да ме упути на неке прве кораке,шта да очекујем,колико се то све чека и тако те неке стварчице,био бих му захвалан до неба!!!

Добар дан добри људи!био бих вам захвалан ако би ми просто објаснили или ако би ме усмерили на прве кораке ка добијању америчке исељеничке визе...унапред хвала!!

Добар дан добри људи!био бих вам захвалан ако би ми просто објаснили или ако би ме усмерили на прве кораке ка добијању америчке исељеничке визе...унапред хвала!!

Prvo progooglaj net i nadji u koju kategoriju mislis da se mozes udenuti pa se javi za detalje.

Аха...да случајно немаш неки линк за то,гледао сам и тражио ја нешто али ми је мало нејасно....ситуација је следећа,хоћу себе жену и ћеркицу да преселим тамо,жена је медицинска сестра а ја кувар...тренутно нисам у Србији али планирам да кад додђем кући закажем разговор у амбасади(ако је то изводљиво уопште)...хвала на брзом одговору,чуо сам доста добрих ствари о теби...

Moje pitanje za vas je sljedece,bio sam u USA 2008 mjesec dana a imao sam vizu na 6 mjeseci,radio sam za americku vladu u iraku i afganistanu 4 godine,i sad idem po turisticku vizu u sarajevo,pitanje je da li trebam da vadim dodatne dokumente jer stvarno nevidim smisla da to radim nakon svega,...molim savjet

Moje pitanje za vas je sljedece,bio sam u USA 2008 mjesec dana a imao sam vizu na 6 mjeseci,radio sam za americku vladu u iraku i afganistanu 4 godine,i sad idem po turisticku vizu u sarajevo,pitanje je da li trebam da vadim dodatne dokumente jer stvarno nevidim smisla da to radim nakon svega,...molim savjet

prateci tvoju logiku tebi viza uopste nije potrebna, samo pasos ti treba.
Ti nisi amnestiran od procedura vadjenja vize, koja predvidja i prilaganje dokumentacije. Da li ce je neko traziti na uvid, to ne mozes da znas. Mozda nece traziti nista a mozda ce traziti da vide sve sto si doneo.

Аха...да случајно немаш неки линк за то,гледао сам и тражио ја нешто али ми је мало нејасно....ситуација је следећа,хоћу себе жену и ћеркицу да преселим тамо,жена је медицинска сестра а ја кувар...тренутно нисам у Србији али планирам да кад додђем кући закажем разговор у амбасади(ако је то изводљиво уопште)...хвала на брзом одговору,чуо сам доста добрих ствари о теби...

koliko sam shvatio, nemas rodbinu u USA, nemas naucna ili visoko strucna zvanja i verovatno nemas milion dolara sa kojima mozes kupiti useljenicku vizu kao investitor. Ostaju ti dve oblasti: prva je da igras lutriju a druga da trazis neuseljenicku investorsku vizu. Obzirom da si kuvar, mozes otvoriti restoran u USA i tako dobiti papire. Naravno, treba ti min. 100k za investiciju.

Mika molim odgovor ako znas...kako funk. stud. kredit u SAD, msm nije isto ko kod nas ili jeste...sin je zavrsio studije ali nista diploma dok ne plati dug faxu...posto suma nije mala mogao bi teoretski da digne st. kredit na 15.gd,e sad za to mu treba radna dozvola da bi imao legalni izvor prihoda i gar. jos jedne osobe koja je Amer...trazili mu ID. koji nema tako sam shvatila,viza mu je istekla i sad je ni na nebu ni na zemlji...mozes li da mi objasnis sta mu je raditi da sve bude legalno...prethodna varijanta je otpala a ni fax za master jos nema zato sto je malo produzio studije...hvalaz:)

Mika molim odgovor ako znas...kako funk. stud. kredit u SAD, msm nije isto ko kod nas ili jeste...sin je zavrsio studije ali nista diploma dok ne plati dug faxu...posto suma nije mala mogao bi teoretski da digne st. kredit na 15.gd,e sad za to mu treba radna dozvola da bi imao legalni izvor prihoda i gar. jos jedne osobe koja je Amer...trazili mu ID. koji nema tako sam shvatila,viza mu je istekla i sad je ni na nebu ni na zemlji...mozes li da mi objasnis sta mu je raditi da sve bude legalno...prethodna varijanta je otpala a ni fax za master jos nema zato sto je malo produzio studije...hvalaz:)

Cim mu je viza istekla on vise nije legalno u USA. Najbolje mu je da se ozeni. Da bi podigao kredit treba mu dobra kreditna istorija a posto on verovatno nema ni SSN onda verovatno nema ni kreditnu istoriju. Moguce je i da ima SSN ali da nema kreditnu istoriju. Jedini nacin da uzme kredit jeste ovaj put.

- Ozeni se.
- Zaposli se
- Saceka otprilike 2 godine i tada podigne student loan.

Cim mu je viza istekla on vise nije legalno u USA. Najbolje mu je da se ozeni. Da bi podigao kredit treba mu dobra kreditna istorija a posto on verovatno nema ni SSN onda verovatno nema ni kreditnu istoriju. Moguce je i da ima SSN ali da nema kreditnu istoriju. Jedini nacin da uzme kredit jeste ovaj put.

- Ozeni se.
- Zaposli se
- Saceka otprilike 2 godine i tada podigne student loan.
Probacu da objasnim...viya mu je bila do avgusta, ali posto je produyio studiranje na jos ceo semestar jer nije tri ispita poloyio kad je trebalo, bio je pokriven sa I 20...sada je polozio ta tri ispita ali ne moze da podigne diplomu jer nema taj novac kojim ga zaduzuju...tu se zapetljao, nije shvatio da treba da plati bas sve...raspitivao se u banci i rekli mu da moze da podigne studenski kredit, ali za to ku treba stalni izvor prihoda koji moze imati jedino ako ima radnu dozvolu tj, poslodavca koji ce za njega to odraditi...eto to je to...ne branim ga potpuno je ispao glup ali sta je tu je sad trazimo resenje...kredit bi bio deo resenja jer bi vratio dug, dobio O:P:T: kojim ima status da moze da bude u Americi i trazio posao a ne sme da izadje to sam shvatila...najbolje bi bilo da moze da nadje sponzora za radnu vizu i to mi je jasno...zenidba ok. ali koja devojka ce se udati za nekog ko tek gradi zivot i jedva ima novca za puko prezivljavanje...ima ponude za rad na crno u kampu, a ja znam da to nije to...treba stalno da se plasi da li ce ga neko otkucati...osim toga tu je i vozacka koju nece moci da produzi ako nema na bilo koji nacin resen status makar i sa O:P:T za pocetak...ne znam da li dobro razmisljam posto sam ja u S rbiji a on tamo...i da nema SSN do pre par dana je bio student a u banci su mu trazili valjda to nisam sada sigurna...

- - - - - - - - - -

...ove bezobrazne smajlije nisam ja stavila:zroll:

Tacno tako. Mislim da je staatus prvi problem koji treba da resi. Bez legalnog statusa je tesko resavati ostale probleme. Nije trebao dozvoliti da mu se tako nesto dogodi.
z:cry: u shoku sam bila nekoliko dana,..da meni je jasno, ali njemu izgleda nije...ne razumem bas sta je kreditna istorija msm ima neku karticu koju koristi i na njoj je imao uplate i isplate ako se na to misli...sta se zapravo podrazumeva pod kreditnom istorijom?

Probacu da objasnim...viya mu je bila do avgusta, ali posto je produyio studiranje na jos ceo semestar jer nije tri ispita poloyio kad je trebalo, bio je pokriven sa I 20...sada je polozio ta tri ispita ali ne moze da podigne diplomu jer nema taj novac kojim ga zaduzuju...tu se zapetljao, nije shvatio da treba da plati bas sve...raspitivao se u banci i rekli mu da moze da podigne studenski kredit, ali za to ku treba stalni izvor prihoda koji moze imati jedino ako ima radnu dozvolu tj, poslodavca koji ce za njega to odraditi...eto to je to...ne branim ga potpuno je ispao glup ali sta je tu je sad trazimo resenje...kredit bi bio deo resenja jer bi vratio dug, dobio O:P:T: kojim ima status da moze da bude u Americi i trazio posao a ne sme da izadje to sam shvatila...najbolje bi bilo da moze da nadje sponzora za radnu vizu i to mi je jasno...zenidba ok. ali koja devojka ce se udati za nekog ko tek gradi zivot i jedva ima novca za puko prezivljavanje...ima ponude za rad na crno u kampu, a ja znam da to nije to...treba stalno da se plasi da li ce ga neko otkucati...osim toga tu je i vozacka koju nece moci da produzi ako nema na bilo koji nacin resen status makar i sa O:P:T za pocetak...ne znam da li dobro razmisljam posto sam ja u S rbiji a on tamo...i da nema SSN do pre par dana je bio student a u banci su mu trazili valjda to nisam sada sigurna...
- - - - - - - - - -
...ove bezobrazne smajlije nisam ja stavila:zroll:

Ok. Tu je sad promenjeno dosta toga. Ok i dalje mi nije jasno da li je njemu I-120 istekao ili nije. Bez obzira na F1 vizu (F1 viza je obicno na godinu dana ali je pitanje dokle mu vazi I-120). Ako mu vazi I-120 onda je sve ok i dalje cak i kad istekne I-120 ima 90 dana grejs perioda nakon studiranja da ostane u US i tada treba da se vrati u Srbiju. Ako je jos u legalnom statusu moj savet mu je da se hitno sto pre bez odlaganja vrati u Srbiju i to bez podignute diplome. Zatim u Srbiji moze eventualno da igra lutriju za zelenu kartu i da vidi da li ce imati srece to je ubedljivo najbolje resenje za odlazak.

Podici kredit u USA jeste lako ali za one koji imaju kreditnu istoriju kako treba i koji imaju barem 2 godine da su platili tax. Dakle mora da ima dokaz da je dva puta uradio Tax Return sto prakticno znaci samo za residente, citizene ili eventualno one koji su dosli da rade u US ali cak ni oni ne mogu da dobiju kredite odmah nego je potrebno vreme. Ne moze loan da se podigne tako sto neko dodje i kaze hocu danas kredit to nema sanse. Jedino nekovencijalni kredit (dakle kod zelenasa) ali ni to nema sanse bez kreditne istorije. Jedini nacin da dobije kredit jeste da neko uzme za njega cak ne moze ni da potpise da on uzme nego mora taj neko drugi da uzme a sto bi to neko radio?

Da bi izgradio kreditnu istoriju prvo mora da ima SSN pa onda da vidi da li ce neka banka da mu odobri secured kreditnu karticu. Ta kartica sluzi da bukvalno godinu dana (minimum) pokaze da ce umeti da koristi pravu kreditnu karticu i onda za godinu dana aplicira za pravu kreditnu karticu pa ako mu odobre onda nju koristi jos jedno godinu dana i tek tada aplicira za unsecured student loan. Ima primera (cak video sam i nasih ljudi) da su uspeli da skrate to vreme i to prilicno sa 2 godine na mozda godinu dana ali to su ljudi koji rade u strucnim firmama sa ozbiljnim poslovima i kad to vidite znajte da bi taj i u Srbiji bio neko i nesto. Brze od toga ne moze. Meni je trebalo 2 godine da dobijem prvu kreditnu karticu i to na limit od 900 od cega su mi rekli da maksimalno potrosim 200

On trenutno ima "debitnu" karticu i ta kartica mu sluzi da onoliko novca koliko uplati toliko i trosi i to je to. Da bi gradio kreditnu istoriju potreban mu je SSN jer to je jedini nacin da ga upisu u file.

Tako da resenja prakticno nema. Ako mu je istakeo I-120. Zenidba je jedino resenje ako bas zeli da ostane u US. Ja licno to ne savetujem ali znam da ljudi masovno to rade a USA to i 'dozvoljava' da se legalizuje status brakom sa US citizenom. Moj jedan drug je 6 godina trazio zenu u USA da se i prosle godine je dobio zelenu kartu.
Platio je to oko 25.000$ ali to sta je on prosao je jedno neverovatno iskustvo. Treba jos da znas da ako se ozeni lazno on moze biti proteran iz USA a devojka/zena moze dobiti kaznu 5 godina zatvora.
Ako mu nije istekao I-120 jos uvek ima sanse da se vrati u Srbiju i da igra lutriju za zelenu kartu. Neki ljudi cekaju i po 10-15 godina ali ne idu tako sto srljaju jer cak i sa zelenom kartom je tesko a bez nje je previse tesko. Ne treba srljati jer time sto neko nesto 'studira' u USA ne znaci nista. To sto neki ljudi 'uspeju' u USA oni su po prirodi sposobni i ti su i u Srbiji bili top ili barem u boljoj polovini ili su eventualno imali nesto sto prosecno niko nema. Gomila us citizena freshmena (dakle oni koji su zavrsili na primer Stanford) ima na trzistu i niko nece da ih zaposli a opet sa druge strane vidjao sam i ljude dodju iz Srbije i za 5 dana prvi posao i to extra posao a sad neko njega da zaposli na H1B radnu vizu zato sto je zavrsio fakultet i ima diplomu je sansa....jako mala. Jedino da znate nekoga da je nas covek i da hoce da mu ucini i da ga zaposli na 'foru' samo zbog H1B vize. Samo sto ce tog nekoga da kosta inicijalno barem 6000$ i mesecno barem $800 da bi podneo zahtev za njega i jos mora da dokaze zasto bas on a ne neki US citizen.

Hvala na odgovoru vrlo detaljnom...ne znam da je I20 istekao, pitacu ga kad se cujemo na skajpu...znaci kredit je nemoguc sada...u toku je razrada mogucnosti radne vize, videcemo sta ce biti prethodni plan po tom pitanju je propao...inace dobar je teniser, bolji od Amera...to bi bio kvalitet koji bi mogao da ga izdvoji za potenc. dokazivanje sponzora radne vize. znaci radio bi sportski posao...inace je lep i zgodan momak pa mozda mu i to pomogne mada licno mislim da je zelen za zenidbu ali ko zna...ako se stis necega jos molim te napisi, iskustvo je velika stvar pogotovu ako je neko tamo...

Hvala na odgovoru vrlo detaljnom...ne znam da je I20 istekao, pitacu ga kad se cujemo na skajpu...znaci kredit je nemoguc sada...u toku je razrada mogucnosti radne vize, videcemo sta ce biti prethodni plan po tom pitanju je propao...inace dobar je teniser, bolji od Amera...to bi bio kvalitet koji bi mogao da ga izdvoji za potenc. dokazivanje sponzora radne vize. znaci radio bi sportski posao...inace je lep i zgodan momak pa mozda mu i to pomogne mada licno mislim da je zelen za zenidbu ali ko zna...ako se stis necega jos molim te napisi, iskustvo je velika stvar pogotovu ako je neko tamo...

Inace u Americi je jako bitno da ne stavlja svoju fotografiju na resume posto se to smatra diskriminirajuce. Dakle nema tu nista na lepotu. Jedino u Holivudu.
Ono sto bi bilo dobro jeste da dobije pravu h1b vizu ali to ide bas tesko uz gomilu veza. Ako mu je istekao I-120 onda cak i da nadje nekoga da zeli da podnese peticiju za H1B vizu ne moze da je dobije jer je ispao iz statusa.

Back