Američka propaganda na RTS

Darth Vader

Buduća legenda
Banovan
Poruka
29.307
Svedoci smo svakodnevnog američkog bombardovanja ovaj put direktno sa RTSa svakog jutra izveštajima o NBA o FNLu i raznim glupostima i nevažnim vestima iz bejzbola,košarke i ragbija.Dešavanjima iz USA.Koga to uopšte zanima?Toga nema na recimo HRTu.
To se dešava u jutarnjem programu.
Kasnije tokom dana sledi spot:Vi ste Svet.
Na njemu se perfidno saopštava gledaocima da ne gledaju u prošlost,da se okrenu budućnosti u prevodu da zaborave sve šta ima je rađeno i kakva su im zla i nepravde napravljene i okrenu se novim lažima iz USA i EU upakovanim u reč budućnost.
Dali ste to primetili i dali vam to smeta?Kakvo je vaše mišljenje o svemu tome?

Zasto se u isti kos stavlja sportski izvestaj i placena propaganda. Koliko znam, vesti iz NBA lige su postojale i ranije jos iz vremena Dzordana, a posebno u periodima kada imamo srpske igrace koji igraju bitnu ulogu u svojoj ekipi, poput Jokica. Stavise, vecina zemalja prenosi vesti iz NBA lige jer je kosarka uz fudbal planetarni sport. Sa druge strane NFL ili kako kazemo, americki fudbal, retko kada dodje do nivoa vesti. Ali sinoc su se igrala polufinala i dve ekipe su se plasirale na Superbol (jedna od planetarno najbitnijeg sportskog dogadjaja), pa je zbog toga verovatno i bitna vest. Da ne govorim gomilu drugih detalja, da posebno u mecu Grin Beja i Tampa Beja gde su dva mozda i najbolja americka kvoterbeka igrali jedan protiv drugog, ako bih krenuo dalje uz sve epitete prozvali bi me americkim spijunom. Inace, Sport klub je sinoc prenosio obe polufinalne utakmice, a posle toga i NHL mec (americku hokejasku ligu), cisto da pripremis pljuvacne zlezde ako zelis da opletes po nekome.

Sa druge strane reklame koje americka ambasada finansira su za moj ukus degutantne i mislim da postizu suprotan efekat od planiranog. Svaka njihova reklama, nakon svega sto su ucinili nama kao drzavi i narodu, izgleda licimerno i izaziva vise gadjenje nego bilo sta drugo. U tom smislu dobro je da se te reklame vrte, jer ljudi nakon njih imaju sve negativnija osecanja prema SAD.

Opet, za tvoje pljuvacne zlezde, reklama "Vi ste svet" kotrlja se na skoro svim televizijama koje imaju malo jacu gledanost, dakle ne samo na javnom servisu.

Америма предстоји велики ЊУ ЊУ ДЕАЛ ... како ко да прави 'колач' .. и како исти делити

Млијарде љубитеља монархија феудализм алиберизма битје брзо разочарани

Америка и Енглеска биће земља пролетерска !!!

https://www.krstarica.com/vesti/svet/milijarder-upozorava-amerika-na-ivici-gradjanskog-rata/

Back