Ambiciozni vs neambiciozni

Ti zavrsavas neku skolu i imas cemu da se nadas sto se egzistencije tice,a sacuvaces i zdravlje ako budes radila u struci dok ova druga osoba nema cemu da se nada. Gimnazija je go ****.
E sada dolazimo do dela koji je bitan... Sta je bolje od toga zavisi od toga sta ti zelis u zivotu.
Ja licno bicu uskoro akademski gradjanin,a imam dovoljno novca da priustim sebi neke stvari i meni je to sasvim dovoljno. Medjutim ono sto meni treba ne moze se niti nauciti,niti kupiti,tako da meni ovo u sustini i ne treba i rado bi se menjao sa nekim kao osoba B.
Sad ti to zavrsavas i cekas da budes "srecna" i da se "provodis",medjutim vreme prolazi i mladost prolazi i dok ti to zavrsis vecina toje generacije ce se pozeniti i poudavati,izlazice neke nove generacije,bice nova muzika tako da od nekog zesceg provoda je slaba vajda.
Osoba B je lili pametan ili je zesci debil sve zavisi kako se provodi. Ako su to neki zesci dozivljaji,menjanje partnera kao gace,putovanja,lake droge,orgije i sl onda je ta osoba ispala pametna. Ako su to klasicni izlasci sa prijateljima u neka fensi mesta gde svi stoje za svojim stolom,cevce neka picenca celu noc i slusaju tuc tuc muziku onda je to gubljenje vremena i ta osoba je debil koja nema pojma sta je zivot.

E sada kad ti zavrsis taj faks,udaces se i oticice vecina tvoje plate na decu i kucu i to tako da ti ces nastaviti da zivis isto kao sada.

kvalitatno studiranje ne mora da iskljucuje i kvalitetno orgijanje. sta ste bre zapeli sa tim vs pa vs :lol:

Situacija:
pricaju dve osobe,osoba A je student Farmaceutskog fakulteta,ozbiljna devojka,vredna,ambiciozna...a osoba B je propali gimnazijalac (isli su zajedno u gimnaziju)
I sretnu se oni nakon nekoliko godina od mature,7h je,osoba A juri na predavanje a osoba B se vraca iz nocnog provoda...i tako oni pricaju i u jednom trenutku osoba B koja nije upisala fax(niti radi,znaci dzabalebari) kaze osobi A: ti nemas zivot,i u srednjoj si samo ucila,ja zivim zivot,imacu sta da pricam unucima,dzaba ti taj tvoj fax,sigurno se ubijas od ucenja a ja uzivam u zivotu...

Dakle,o cemu se tu radi?
Osoba B je samo ljubomorna ili...?

p.s. nije rec o devojci koja samo samo uci po ceo dan,ima zivot ali naravno da ne provodi toliko vremena u blejanju kao osoba B
ok posto vidim da je poenta pljuvanja osobe B jasno je da osoba A ima problem cim se pravda i potencira da radi nesto ispravno..a polako sama uvidja da je to sto radi sviranje kyrcu

Razliciti prioriteti u zivotu, a ako ne mogu da se ispunim na obrazovnom planu, ispunicu se na socijalnom. Opet, ne mora ni da bude kompenzacija, vec eto, sta cu da sedim, da bubam, hocu da se zezam, jurim sojke, a kada mi zatreba para, pravac preko grane.

Е ал си га лупио, свака ти част :hahaha:
Већ сам рекао да НИЈЕ истина да се особе под А не проводе и да само уче и бубају. Колико само њих има па се и дрогирају и оргијају и јјебу на сваком ћошку а имају десетке на факсу и уче људи.

Koliko ih ima? Ja ne znam nijednu takvu osobu.
Veliki uspeh zahteva velika odricanja,tako da cisto sumnjam da neko od tih ljudi ima nesto puno vremena da se bavi orgijama,lakim drogama,picem,izlascima,putovnjima...
Novak Djokovic i Arnold Svarceneger su posvetili zivot samo sportu i postali sampioni,Nikola Tesla i Ajnstajn oni su posvetili svoj zivot nauci,pogotovu Nikola Tesla i zato su ostali upamceni. Da su oni orgijali,drogirali se i pili ne bi mogli da budu to sto jesu.
Ako hoces da budes neko i nesto,onda moras i da se odreknes svega i da se bavis samo time,a ako hoces da imas 10ke na drzavnom faksu u Beogradu onda moras i da sednes i posteno da zagrejes stolicu.

što reče jedna forumašica
ne postoje neambiciozni, svi imamo ambije
sad osobi A je da zavši fax, ima respektabilnu profesiju, samostalnost, primanja itd
a osobi B da džabalebari, vraća se u 7h iz provoda isl
sad ambicija u klasičnom shvatanju, uspeh, karijera, ostvarenje isl
se hrani i neguje po meni ili pak izroni usred nekih okolnosti

Nije uvijek odgovor ljubomora.. Osoba B govori tako jer sama sebe zeli da ubijedi da je ona ta koja zivi zivot a vjerovatno je, u dubini duse, svjesna svog promasaja..

ili vice versa
možda osoba A želi samopotvrdu da je njen put ispravan
a u dubini duše želi da je odbarala ili mogla da luduje, da je drugi izdržavaju
i da ne rmbači da bi radila u propaloj galenici ili u privatnoj apoteci
za 600 evra

pa nece valjda muskarac

- - - - - - - - - -

ili vice versa
možda osoba A želi samopotvrdu da je njen put ispravan
a u dubini duše želi da je odbarala ili mogla da luduje, da je drugi izdržavaju
i da ne rmbači da bi radila u propaloj galenici ili u privatnoj apoteci
za 600 evra

sta fali 600 evra, bas dosta

- - - - - - - - - -

Koliko ih ima? Ja ne znam nijednu takvu osobu.
Veliki uspeh zahteva velika odricanja,tako da cisto sumnjam da neko od tih ljudi ima nesto puno vremena da se bavi orgijama,lakim drogama,picem,izlascima,putovnjima...
Novak Djokovic i Arnold Svarceneger su posvetili zivot samo sportu i postali sampioni,Nikola Tesla i Ajnstajn oni su posvetili svoj zivot nauci,pogotovu Nikola Tesla i zato su ostali upamceni. Da su oni orgijali,drogirali se i pili ne bi mogli da budu to sto jesu.
Ako hoces da budes neko i nesto,onda moras i da se odreknes svega i da se bavis samo time,a ako hoces da imas 10ke na drzavnom faksu u Beogradu onda moras i da sednes i posteno da zagrejes stolicu.

a razni rok muzicari, je l su orgijali pili drogirali se :lol:
a mozda i pisci
ajd to se kao vezuje za umetnike...
mada nije ni to garant

Situacija:
pricaju dve osobe,osoba A je student Farmaceutskog fakulteta,ozbiljna devojka,vredna,ambiciozna...a osoba B je propali gimnazijalac (isli su zajedno u gimnaziju)
I sretnu se oni nakon nekoliko godina od mature,7h je,osoba A juri na predavanje a osoba B se vraca iz nocnog provoda...i tako oni pricaju i u jednom trenutku osoba B koja nije upisala fax(niti radi,znaci dzabalebari) kaze osobi A: ti nemas zivot,i u srednjoj si samo ucila,ja zivim zivot,imacu sta da pricam unucima,dzaba ti taj tvoj fax,sigurno se ubijas od ucenja a ja uzivam u zivotu...

Dakle,o cemu se tu radi?
Osoba B je samo ljubomorna ili...?

p.s. nije rec o devojci koja samo samo uci po ceo dan,ima zivot ali naravno da ne provodi toliko vremena u blejanju kao osoba B

Ne nije samo ljubomora, pre svega osoba B je glupa i nevaspitana, umisljena...

Ja koliko znam, fakultet ne garantuje nista vec kriminal. Ako osoba b postane kriminalac kasnije imace sigurno vise novca od osobe A.
Koliko ljudi ne znaju nista o ekonomiji to je strasno.
I jos to pljuvanje po fizickom radu, zasto svi moraju da zavrsavaju fakultete itd bla bla bla, kad to samo smanjuje vrednost diplome svima... Dolazimo do situacije da je placeniji obican zanatlija koji nije nista zavrsavao jer ponuda-traznja

sta ti kriminal garantuje, isto kao i nekriminal, samo sto ces da pucash i imas hijerarhiju... ko da nema tamo konkurencije kao u pravom svetu i svega
kad si tamo neki isto ti je kao ovde samo su donekle valjda drugacija pravila... igras se vise zivotima? policija?
znaci nista ne garantuje nista??

sta ti kriminal garantuje, isto kao i nekriminal, samo sto ces da pucash i imas hijerarhiju... ko da nema tamo konkurencije kao u pravom svetu i svega
kad si tamo neki isto ti je kao ovde samo su donekle valjda drugacija pravila... igras se vise zivotima? policija?
znaci nista ne garantuje nista??
pa ako se bavis kriminalom granted je da rizikujes svoj zivot.
Ali ne mozes to tako da jednostavno gledas. Cemu sluzi diploma fakulteta ako je svi imaju. Posten rad je mnogo bolja opcija, ljudi koji se stide jednostavnog rada ne razumeju uopste da je smisao rada sredstva za zivot, a ne da je smisao zivota rad

Back