NatasaNatasa
Elita
- Poruka
- 15.620
Julian_Duranona:Nije bas da se sasvim zajebavam, kao sto rece chika_doktor, ali sve to nije daleko od istine. Evo zasto, ako imas strpljenja da citas -
Ona tri ostvarenja koja sam naveo, nisu odgovor koji vezan za zivotne ambicije, nego je post nastao kao nadovezivanje na navodjenje najvecih uspeha od strane topmodelsice i muvalo.
Te tri stvari se mogu smatrati najvecim uspesima, gledano na dva nacina.
Prvi ugao posmatranja je taj, da su polaganje vozackog, odsluzenje vojske i rodjenje deteta, tri tacke koje su zajednicki imenitelj najvecem broju odraslih muskaraca i na neki nacin zaokruzuju njegov uspon od deteta do muskarca.
Drugi ugao gledanja je malo kompleksniji. Naime, kao prvo, vecina uspeha se moze relativizovati, a ovi ne. To nisu stvari koje mogu da se odrade na pola ili da postoji neko ko ima veci uspeh u tome. U vozackoj dozvoli i vojnoj knjizici ne pise ocena, a o gotovom coveku da ne pricamo.
U vecini ostalih stvari koje covek radi, a smatra ih za svoju ambiciju, ne moze se postici konacan cilj, jer uspeh moze da se relativizuje.
Ambicija tera coveka dalje i uvek postavlja novi zadatak ispred sebe, pa ambiciozan covek ne moze za sebe reci da je uspeo, jer kad bi to uradio, istog trenutka bi ambicija nestala, a on se vise ne bi mogao nazivati ambicioznim covekom.
Recimo, sta je ambicija u sportu? Novak Djokovic zeli da bude igrac br.1, ali kad to uspe, postojace neko ko je duze od njega bio na tom mestu, ako i to uspe da ostvari, ostace pitanje da li bi ipak B. Borg postizao vece uspehe da je igrao sa njegovim reketom.
Tako da... Ma, udavih. Ali sam napravio lepu mentalnu gimnastiku.
Po ovome što si napisao i ti priznaješ da si neambiciozan čovek, kao što već rekoh, a što si ti citirao.
E, sad, druga je stvar ''uspeh'', ali moja opaska za tvoju neambicioznost je potpuno opravdana