Ambicija... zašto?

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Julian_Duranona:
Nije bas da se sasvim zajebavam, kao sto rece chika_doktor, ali sve to nije daleko od istine. Evo zasto, ako imas strpljenja da citas -
Ona tri ostvarenja koja sam naveo, nisu odgovor koji vezan za zivotne ambicije, nego je post nastao kao nadovezivanje na navodjenje najvecih uspeha od strane topmodelsice i muvalo.
Te tri stvari se mogu smatrati najvecim uspesima, gledano na dva nacina.
Prvi ugao posmatranja je taj, da su polaganje vozackog, odsluzenje vojske i rodjenje deteta, tri tacke koje su zajednicki imenitelj najvecem broju odraslih muskaraca i na neki nacin zaokruzuju njegov uspon od deteta do muskarca.
Drugi ugao gledanja je malo kompleksniji. Naime, kao prvo, vecina uspeha se moze relativizovati, a ovi ne. To nisu stvari koje mogu da se odrade na pola ili da postoji neko ko ima veci uspeh u tome. U vozackoj dozvoli i vojnoj knjizici ne pise ocena, a o gotovom coveku da ne pricamo.
U vecini ostalih stvari koje covek radi, a smatra ih za svoju ambiciju, ne moze se postici konacan cilj, jer uspeh moze da se relativizuje.
Ambicija tera coveka dalje i uvek postavlja novi zadatak ispred sebe, pa ambiciozan covek ne moze za sebe reci da je uspeo, jer kad bi to uradio, istog trenutka bi ambicija nestala, a on se vise ne bi mogao nazivati ambicioznim covekom.
Recimo, sta je ambicija u sportu? Novak Djokovic zeli da bude igrac br.1, ali kad to uspe, postojace neko ko je duze od njega bio na tom mestu, ako i to uspe da ostvari, ostace pitanje da li bi ipak B. Borg postizao vece uspehe da je igrao sa njegovim reketom.
Tako da... Ma, udavih. Ali sam napravio lepu mentalnu gimnastiku.

Po ovome što si napisao i ti priznaješ da si neambiciozan čovek, kao što već rekoh, a što si ti citirao.
E, sad, druga je stvar ''uspeh'', ali moja opaska za tvoju neambicioznost je potpuno opravdana :)

Na kraju će ženska mišljenja biti ispeglana kao i muška i doćićemo do onih varijanti koja će zadovoljavati moral tj osećaj morala kod većine ovde prisutnih, ali ćemo se ustvari udaljiti od onoga što ustvari jeste....

Ambicija svakog choveka odrzhava u zhivotu.
Mene odrzhava.. Chak i kada mi je tesko da postignem svoj cilj,
to je moj razlog da ustanem ujutru, moj smisao zhivota!

Volim ambiciozne mushkarce, verovatno zato shto pronalazim
razumevanje za njih, zato shto je to za moj stil zhivota - vrlina!

Pa i to.. pare za taxi, chokoladu.. ne vidim zashto se neka
ambicija koja zahteva previshe odricanja, ne bi sutra isplatila!?

Drugo, znam po sebi.. Uvek je josh neko odgovoran i zasluzhan za moje
napredovanje..
Mislim, da nije te devojke, U Lexinom prvom postu, mozhda taj momak ne bi zheleo toliko da
se angazhuje, da "gubi svoje vreme" pokushavajutji da je usretji..

U protivnom, tema se bavi sponzorushama..

LePiaf:
"Obadve" je do skoro bio pleonazam. No, neshto sam nauchuo da je Vece Nadobudnih Staraca (poznato i kao SANU) prelomilo da vishe nije tako. Jel zna neko neshto o tome?
Vrlo ambiciozno i seriozno sam pristupio odgovoru na tvoje pitanje, pa sam iz prve ruke saznao da vise nije pogresno da se koristi termin ''obadve'', mada se i dalje preporucuje da se kaze ''obe''.

Lexa:
Pa bih sada, ovde, to i da vas pitam, da li nalazite u sebi primarni, onaj osnovni razlog zašto vas, valjda, ne privlače muškarci koji nisu ambiciozni ili koji nemaju izraženu želju da zarađuju i poseduju više nego sada.
I, naravno, da li je to uopšte tako u vašem slučaju?
ambicija nema veze sa zaradom.
doduse, ostvarena ambicija u poslu cesto kao posledicu ima dobru zaradu.
zato odvajam pricu o novcu i odgovaram samo na pitanje o tome zasto ambiciozan muskarac.
zato sto sam ja veoma ambiciozna zena i stvarno nemam pojma sta bih radila i o cemu bih razgovarala sa tipom koji je neambiciozan i lenj. takva kategorija ljudi me ne zanima. nisu u pitanju samo muskarci, dakle, nego takvi ljudi uopste. to su oni koji ti dvaes' godina vrte isti film koji uglavnom sluzi da sabije realnost u okvire koji objasnjavaju zasto taj-i-taj ili ta-i-ta nisu uspesni. ljudi koji ne idu ka sopstvenoj realizaciji se vremenom degenerisu.

Негоо, нешто не видех да је овде (на теми) јасно дефинисан појам амбиција... Можда је то узрок неспоразума јер се под тим термином подразумевају различите ствари.

Ma nije poenta u tome da on ima para, nego da je voljan da radi. Bilo šta, ali da vidiš, da
se cima, da ako mu ne ide na jednom poslu, traži drugi..a ne ono ma lako ćemo, i da
bleji kod kuće..Po meni lenj muškarac, je lik koji ne želi da radi, nego voli da se grebe,
o tebe, tvoje, njegove....E sad ambicija za velikom lovom, to je nešto drugo,skroz...

I sad smo na tome da je suprotnost ambicioznosti - lenjost?! :shock: Woh... Zar čovek mora biti vredan da bi bio ambiciozan?
Čak reći i pasivnost bilo bi previše... Ono što me najviše buni u svemu ovome je - gde nalazite toliki duh? Mislim, ovo oko mene sve neka apatija, mrtvilo, potencijalne samoubice i depresivci, u najboljem slučaju manijaci..... gledam ih, i onda pogledam u sebe..... i shvatim da sam sasvim ambiciozna ali i lenja. SoU, nećemo kriviti sudbu za to..... ali u čoveku tražim nešto drugo, nešto što mi odgovara, ne da je on srećan sa sobom, ispunjen ili da mu iz osmeha izleću beli golubovi, niti mislim da je pasivan, inertan čovek, čak i nesrećan, manji kvalitet od onog koji jurca da živi dok ne umre jer... svi na kraju umremo.
Ali svi pre te smrti nekako želimo biti što savršeniji, nebitno da li radimo na tome ili ne.
Da li projektujete sebe na tog momka? Jer, meni se čini kao da, kada opisujete "muškarca kakav vas privlači" zapravo opisujete sopstvene ambicije i stavove kakve biste želele da posedujete. Ne, nužno, da ih zaista posedujete.
Ispadoše muškarci neke proračunate jedinke koje maltene sklapamo kao slagalicu, ispade osećaj zaljubljenosti i ljubav sama takođe proračunato nešto..... da li su svi vaši momci bili ili jesu ambiciozni?
Svi oni dođu na taj stepen hiperaktivnosti... u srednjim godinama. Odjednom bi da nešto rade, menjaju, proširuju widike..... ali se to onda naziva poremećajem..... svetu ne možemo ugoditi?!

Najzad, moram priznati da me je prijatno iznenadio samo skup Julianovih postova, da... moram priznati :mrgreen: i da tema jeste na neki način bila u to ime.
Kad sam položila vožnju pomislih - i to sam skinula s q..a. Eto, danas kada neko pita, imam, nije da nemam. Jedan od onih osećaja - ako imaš vozačq ne čini te preterano srećnom/im, ako je nemaš to te tako, povremeno, baš ubije u pojam. Kao pat, kad očekuješ mat.

Na kraju, morala sam da se zapitam, jer još ne naiđoh na odgovor, ikada, igde, da ženi nije važno da li će joj dečko/muž/švaler biti ambiciozan ili će biti stopljen sa okolinom, prepušten rutini. Evo ovde te "pozitivne ambicije", duh..... što ipak ne verujem da je osnova ambicije, prva asocijacija jeste, svakako, sposobnost i želja za više. I to materijalnog. Vaša želja za moćnim muškarcem..... ZAŠTO? Njegova ambicija bi se nužno morala poklapati sa vašom... naravno. Ako je on u stanju da proda kola da bi, eto, qpio neki exxtra štap za pecanje :lol: a vi ipak više volite kola..... a on u junu dobio medalju za soma kog je upecao....... a vi baš voleste ta kola.....
Šta konkretno vi imate od toga što je on ambiciozan u bilo kom obliku, ako time ne ispunjava vaše želje?!
Primer je malo banalan, ali molim vas, nemojte ga zanemariti. Govori baš o tome šta je za vas ta ambicija koju očeqjete da će posedovati onaj u koga ćete se (između ostalog, i zbog toga) zaljubiti.....

P. S. Krvavi, el treba i ženu da ti prijavljujem? Ono, iznova i iznova.....

Lexo, da ti sazmem,da se ne muchish.
Zene se "zaljubljuju"u mushkarchev "potencijal",a ambicija mushkarca je mera do koje potencijal mogu/spremni su da ostvare."Potencijal" je skup vrednosti koje su individualne i za svakog ponaosob drugachije...ali opet za vecinu vishe-manje zajednichke,tako da zena "prepoznaje"intuicijom "potencijal" koji odgovara njenom vrednosnom sudu a u ambiciji vidi konkretizaciju ili ne tog potencijala kod mushkarca...i onda je sve samo stvar evaluacije-da li je potencijal dovoljno veliki da zadovolji njenu sujetu i ambicija dovoljno snazna da se potencijal u dovoljnoj meri ostvari.
Mushkarci sa druge strane samo vide dupe,sise i noge.

Derer:
Lexo, da ti sazmem,da se ne muchish.
Zene se "zaljubljuju"u mushkarchev "potencijal",a ambicija mushkarca je mera do koje potencijal mogu/spremni su da ostvare."Potencijal" je skup vrednosti koje su individualne i za svakog ponaosob drugachije...ali opet za vecinu vishe-manje zajednichke,tako da zena "prepoznaje"intuicijom "potencijal" koji odgovara njenom vrednosnom sudu a u ambiciji vidi konkretizaciju ili ne tog potencijala kod mushkarca...i onda je sve samo stvar evaluacije-da li je potencijal dovoljno veliki da zadovolji njenu sujetu i ambicija dovoljno snazna da se potencijal u dovoljnoj meri ostvari.
Mushkarci sa druge strane samo vide dupe,sise i noge.
To jest kad naziru....

Žene vole praktične , sebi slične muškarce, koji su gazde kad je seks u pitanju....
Zato je vojska , vozački i dete neki znak da je čovek od idealiste postao praktičar...
Jer vojska ti pokaže da postaneš lukav, ljigav, tvrd, dosledan (ne da se držiš kodeksa), hijararhijski dominantan.
Vozački znači da te kola interesuju i da možeš da voziš , i nju. Kola kao lajt motiv znače da ima nešto detinjasto u čoveku , što može žena da uhvati i da drži. A pored kola mora da postoji još neka stvar , neki odnos, koji je isto takav, pa to daje dosta prostora ženskom pristupu da dobro uhvati muškarca i na logiku i na slabost....
Dete , znači da je vezan za mesto , da više ne bira, već uzima šta može...Što je značajno i kod švaleracije i kod diskrecije....

Leksu pogadja opet žensko suštinsko okretanje ka parazitizmu uz razvijene praktične metode za ulepšavanje tog parazitizma , čak i uz po njoj gubljenja identiteta i ponosa radi bezvrednih ustupaka i ogreba.
Medjutim pobeda i sreća koju kod žena može da stvori "naterala sam ga da mi učini to i to " , sitan poklon, veći poklon, oprano sudje u priči pred koleginicama daje nekim ženama vrhunsko zadovoljstvo....

Na anketi šta muškarcima nije jasno kod žena jedno od pitanja muškaraca je bilo:
Zašto je ženama danas više bitno da budu glavne, uvek ispoštovane, slušane, nego da im muškarac ispuni njihove želje?

Jer ako im ispunjava sve želje onda je ko glavni poštovani?
Ovako kreiraju mnoge želje koje nisu želje već imaju za cilj da pokažu ili testiraju poslušnost muškarca i uticaj koje one imaju na njega....

LePiaf:
Posle 3 godine smucanja po Kutku, Savremenom i LJ&S nishta bitno novo nisam nauchio, osim da svi praiskonski modeli i motivi mushko-zhenskog funkcionisanja funkcionishu i danas.
Neki se bune protiv "generalizacije", neki pokushavaju da celu prichu prepakuju u drugachiji omot, glasna manjina i izuzeci dizhu veliku galamu... Ali opet se na forumu sve providi kako jeste. Negde je explicitno (kao ovo shto pishe maricicak), a negde je izmedju redova.
a070.gif

Back