AMBASADOR HRVATSKE: Hrvati, ne dolazite u Srbiju!

KianyRiws

Ističe se
Poruka
2.747
"Vrlo teške političke kvalifikacije su pale, tako da mi je teško reći da ili ne putovati u Srbiju. Putovati možda, ali uz veliki oprez", rekao je Željko Kuprešak.
Ambasador Hrvatske u Beogradu Željko Kuprešak poručio je svojim državljanima da ne dolaze u Srbiju i da, ukoliko to čine, budu veoma oprezni, prenosi hrvatski “Dnevnik”.
Hrvatski ambasador u Srbiji upozorio je svoje državljane da budu oprezni ukoliko dolaze u Beograd, jer je, kako kaže, na snazi pojačan nadzor hrvatskih objekata i ljudi.
Kako prenosi ovaj sajt, za sve građane Hrvatske koji putuju u inostranstvo izdato je upozorenje zbog burnih reakcija srpskih političara i medija, kao i zbog mogućnosti delovanja radikalnih grupa.
- S obzirom na ovu medijsku harangu koja se pojavljuje u srpskim medijima vrlo je teško reći kako i na koji način će se to odraziti na ponašanje svih onih radikalnih grupa koje ovde postoje. Vrlo teške političke kvalifikacije su pale, tako da mi je teško reći da ili ne putovati. Putovati možda, ali uz veliki oprez – rekao je Kuprešak.

(D. Z. / Izvor: dnevnik.hr / Foto: mc)

Nikada,ali stavrno nikada,ne bih napao nekoga iz cistog mira na ulici,a da se taj ponasa kao sasvim neko normalan-pa bio on i Hrvat,neko ko mi je naneo bol,patnju i ponizenje..Bio sam u prilici da vidim kola sa hr-tablicama i nisam ni pomislio da ih ogrebem,a kamoli da vlasnia sacekam i da mu ,,naplatim za Krajinu".Ne bi bilo ljudski, nisu me tako ni odgojili.Ovo sto ovaj bednik porucuje ide samo u prilog jos vecem narusavanju ljudski odnosa i pogorsanju ionako losih medjudrzavnih veza.Mora da ima nesto u krvi sto nas cini takvima kakvim jesmo.

"Vrlo teške političke kvalifikacije su pale, tako da mi je teško reći da ili ne putovati u Srbiju. Putovati možda, ali uz veliki oprez", rekao je Željko Kuprešak.
Ambasador Hrvatske u Beogradu Željko Kuprešak poručio je svojim državljanima da ne dolaze u Srbiju i da, ukoliko to čine, budu veoma oprezni, prenosi hrvatski “Dnevnik”.
Hrvatski ambasador u Srbiji upozorio je svoje državljane da budu oprezni ukoliko dolaze u Beograd, jer je, kako kaže, na snazi pojačan nadzor hrvatskih objekata i ljudi.
Kako prenosi ovaj sajt, za sve građane Hrvatske koji putuju u inostranstvo izdato je upozorenje zbog burnih reakcija srpskih političara i medija, kao i zbog mogućnosti delovanja radikalnih grupa.
- S obzirom na ovu medijsku harangu koja se pojavljuje u srpskim medijima vrlo je teško reći kako i na koji način će se to odraziti na ponašanje svih onih radikalnih grupa koje ovde postoje. Vrlo teške političke kvalifikacije su pale, tako da mi je teško reći da ili ne putovati. Putovati možda, ali uz veliki oprez – rekao je Kuprešak.

Nikada,ali stavrno nikada,ne bih napao nekoga iz cistog mira na ulici,a da se taj ponasa kao sasvim neko normalan-pa bio on i Hrvat,neko ko mi je naneo bol,patnju i ponizenje..Bio sam u prilici da vidim kola sa hr-tablicama i nisam ni pomislio da ih ogrebem,a kamoli da vlasnia sacekam i da mu ,,naplatim za Krajinu".Ne bi bilo ljudski, nisu me tako ni odgojili.Ovo sto ovaj bednik porucuje ide samo u prilog jos vecem narusavanju ljudski odnosa i pogorsanju ionako losih medjudrzavnih veza.Mora da ima nesto u krvi sto nas cini takvima kakvim jesmo.

..svaka cast tebi prijatelju i znam da 90 % ljudi tako misli u Srbiji,ali onih 10 %,kao i Hrvatskoj vraga za rep lovi...

Dogodine idem u Srbiju. Kakva je situacija, je li sigurno?

Hrvati!!! Srbin sam iz Hrvatske i bio sam punoljetan kad se odigrao taj rat o kojem pricamo.

!Meni ste licno naneli boli patnju,kao i materijalnu stetu.Godine su prosle od rata,a zal za nekim nevino ubijenim ljudima koje samo volio nije prestao.Neki vasi losi ljudi ubili su ih samo tako.Kad bih ja sad krenuo da ubijam Hrvate kako kojeg stignem ovde u Srbiji-da li bi ti moji dragi ustali iz groba i da li bi zivot postao ljepsi???Ne bi sigurno i ja to znam,zivot teba zivjeti.Kakvo je drustvo danas tamo,ako nema jednog naroda koji je delio dobro i zlo sa vama?Nas tamo nema i nikada se vratiti necemo;sto iz pol.nepoverenja,sto iz materijalnih i drugih razloga.Treba biti realan pa reci da je rat ipak dogadja koji trazi najmanje dvoje.Moji su stari,ako i stari moje supruge,poginuli u partizanskim jedinicama na teritoriju tadasnje NDH.Imam li ja pravo(kao potomak srpskog partizana iz hrvatskih antifasistickih jedinica),kao i vecina nas tamo rodjenih,da zivim tu gde smo za slobodu sahranili nase poginule?Kupresak ocito ne misli tako,da zivot treba zivjeti i pustiti drugog da zivi.To sto on radi,opravdava sve one koji misle da je rat najbolje resenje za mnoge probleme.Hvala unapred na odgovoru.Inace,,krstu"nisam video najmanje jedno godinu dana-ima boljih stvari i pametnijih na netu!

Poslednja izmena od moderatora:
Hrvati!!! Srbin sam iz Hrvatske i bio sam punoljetan kad se odigrao taj rat o kojem pricamo.

!Meni ste licno naneli boli patnju,kao i materijalnu stetu.Godine su prosle od rata,a zal za nekim nevino ubijenim ljudima koje samo volio nije prestao.Neki vasi losi ljudi ubili su ih samo tako.Kad bih ja sad krenuo da ubijam Hrvate kako kojeg stignem ovde u Srbiji-da li bi ti moji dragi ustali iz groba i da li bi zivot postao ljepsi???Ne bi sigurno i ja to znam,zivot teba zivjeti.Kakvo je drustvo danas tamo,ako nema jednog naroda koji je delio dobro i zlo sa vama?Nas tamo nema i nikada se vratiti necemo;sto iz pol.nepoverenja,sto iz materijalnih i drugih razloga.Treba biti realan pa reci da je rat ipak dogadja koji trazi najmanje dvoje.Moji su stari,ako i stari moje supruge,poginuli u partizanskim jedinicama na teritoriju tadasnje NDH.Imam li ja pravo(kao potomak srpskog partizana iz hrvatskih antifasistickih jedinica),kao i vecina nas tamo rodjenih,da zivim tu gde smo za slobodu sahranili nase poginule?Kupresak ocito ne misli tako,da zivot treba zivjeti i pustiti drugog da zivi.To sto on radi,opravdava sve one koji misle da je rat najbolje resenje za mnoge probleme.Hvala unapred na odgovoru.Inace,,krstu"nisam video najmanje jedno godinu dana-ima boljih stvari i pametnijih na netu!

....:ok:

Koliko je ljudi odvedeno na informativni razgovor a da se nikada vise nisu zivi vratili kuci?Koliko je takvih stvari uradio Glavas ili Mercep po Zagrebu?Sta je sa porodicom Zec koja je bila u kuci,odvedena iz kuce i ubijena na Sljemu.Devojcici od 12 godina su rukle vezali paljenomzicom na ledjima i tako je ubili?Sta je bilo sa opljackanim i zapaljenim radnjama?Sta je bilo sa otkazima na poslu i odvodjenjima u radnim odelima?Meni se cini da se ti tada nisi ni rodio kad ovo ne poznajes???Ili mozda znas,a neces da kazes istinu?

A ja u tome ne vidim ništa loše...daj da se već jednom izjednačimo i nek idu svojim putem... ne vidim ni jedan razlog zašto bi se prema njima postupalo drugačije nego li oni postupaju prema nama...
odavno je prošlo vreme kad je tog skota Kuprešaka trebalo otpratiti do Batrovaca i zabraniti mu ulazak u Srbiju... nek pokupe svoje stvari firme i nek idu u tri lepe njihove...
Počnimo živeti ko ljudi i čuvati dostojanstvo...

Nije ništa bilo osim što ste napravili sačekušu i porazbijali autobus i par automobilka u kojima su bile žene sa djecom.
Kad će te shvatiti da niste dobrodošli ?? Vaši vas lažu da je Srbija tolerantna i da nije kao kod Vas... možeš doći 2,3 5 puta, ali ćeš kad tad naleteti na nekog koga ste proterali, nekoga mu ubili i sl. Tada baš i ne važe zakoni, a dok ti dokažeš da nisi nigde učestvovao, ode glava...

A ove naše što vam dolaze na more, tucite i razbijajte im auta, ko boga vas molim.. pun mi ****** njih i priča o hrvatskoj toleranciji...

A ja u tome ne vidim ništa loše...daj da se već jednom izjednačimo i nek idu svojim putem... ne vidim ni jedan razlog zašto bi se prema njima postupalo drugačije nego li oni postupaju prema nama...
odavno je prošlo vreme kad je tog skota Kuprešaka trebalo otpratiti do Batrovaca i zabraniti mu ulazak u Srbiju... nek pokupe svoje stvari firme i nek idu u tri lepe njihove...
Počnimo živeti ko ljudi i čuvati dostojanstvo...
Ustaski pokret je matrica koja vodi hrvatsku politiku i naciju zadnjih 20 godina.Ustaka ideologija je fasisticka i ona je sasvim u suprotnosti sa idealima srpskog naroda.Ona je i anti-srpska sa nacistickom nacionalnom platformom(konc-logori kao resenja pitanja nacionalnih manjina).Hrvatski politicari sve to podrzavaju,pa je tamo sasvim normalno postalo ponizavati,vredjati,fizicki napadati nas Srbe.Ko smo mi onda,ako to isto radimo?Kljucna stvar je da mi nismo oni,mi smo susta suprotnost.Eto zato ja ne napadam njih kad ih vidim da npr.izlaze iz apoteke sa decom-a oni bi mene itekako napali.

Dogodine idem u Srbiju. Kakva je situacija, je li sigurno?
znaš ti bolje od nas kakva je situacija... samo se ipak pripazi, puno je ovde proteranog sveta... ako se ikog trebaš čuvati, to su upravo tvoji bivši zemljaci i njihovi potomci koji su sada u najboljoj kondiciji...
Mi ostali manje - više...i da se sretnemo ne bi blo ništa, ko što i nije hiljadama onih koji su svaki dan ovde...

Ti ne bi, a mnogi bi. a da apsurd bude veci oni koji bi to radili su uglavnom ljudi koji nijesu ni bili rodjeni, ili su bili bas mali dok je taj rat trajao, a oni koji stvarno imaju posledice, kojima ne mozes zamjeriti i da pozele takve stvari, oni se zivi ne cuju.

Ti ne bi, a mnogi bi. a da apsurd bude veci oni koji bi to radili su uglavnom ljudi koji nijesu ni bili rodjeni, ili su bili bas mali dok je taj rat trajao, a oni koji stvarno imaju posledice, kojima ne mozes zamjeriti i da pozele takve stvri, oni se zivi ne cuju.

Ma ne bi bre niko, nismo mi Hrvati pa da se histericno izivljavamo na kolima turista, pobogu. :roll:

a zaboravio sam da si ti držao sviću pa sve iz prve ruke!možeš li me demantirati to da su napadani navijači i paljena i razbijana auta sa HR tablicama:think::cool:
Pisi molim te knizevnim jezikom,a ne lokanim dijalektom,jer te nece razumjeti vise od pola ljudi u Hrvatskoj,a kamoli ovde.To je neka bazicna kultura.

Nisam bio tamo,ali su bili neki ljudi kojima vjerujem.,,Navijace"imamo mi ovde,a i vi tamo.Oni dodju na utakmicu,jer to im je extra dogadjaj,to je nesto o cemu pricaju posle danima,tu od svojih vodja kupe drogu pa se udese,ponapijaju do besvesti,polupaju nekom neduznom i slabijem glavu ili rebra,sve u svemu;jad i beda od jedna mladosti.Hrvatski navijaci koji su tada dosli u Vojvodinu su uglavnom dosli u miru gledati utakmice,ali neki nisu i kako to biva u masi( a masa se lako vodi inercijom)poceli su iz utakmice u utakmicu da provociraju Srbe i sve srpsko.Nakon utakmice u Vrscu,kad su skakli i vikali,,Ko ne skace-pravoslavac!" daj mi posteno kazi sta se moglo ocekivati nego da ,,zaduzeni"vrate im trostruko.Meni je jasno da ce uvek biti ljudi koji bi rado da ubiju i umlate nekoga,po nacionalnoj ili nekoj drugoj razlici,ali mi nije jasno da ti postavis ovako glupo pitanje pred ovolikim brojem pismenih ljudi,sto Hrvata,sto Srba???!!!

Ustaski pokret je matrica koja vodi hrvatsku politiku i naciju zadnjih 20 godina.Ustaka ideologija je fasisticka i ona je sasvim u suprotnosti sa idealima srpskog naroda.Ona je i anti-srpska sa nacistickom nacionalnom platformom(konc-logori kao resenja pitanja nacionalnih manjina).Hrvatski politicari sve to podrzavaju,pa je tamo sasvim normalno postalo ponizavati,vredjati,fizicki napadati nas Srbe.Ko smo mi onda,ako to isto radimo?Kljucna stvar je da mi nismo oni,mi smo susta suprotnost.Eto zato ja ne napadam njih kad ih vidim da npr.izlaze iz apoteke sa decom-a oni bi mene itekako napali.

Razluči neke stvari... čuo si nekad za reč RECIPROCIT... to je najjednostavni prevedeno, preduzimanje odgovarajućih mera i poteza ako suprotna strana nešto čini prema tebi...
Zar je normalno nekom biti dobar a on to tebi nije...
Nije to poziv na linč, i mi to nikad nećemo činiti, već samo da idemo svaki svojim putem... ne može ovde Kuprešak da traži nekakva prava koja u svojoj državi to ne daje drugima...
jednostavno, živimo i radimo sa ostalim svetom, a sa njima taman na nivou preleta aviona na 10.000 metara...

Poslednja izmena:
Ti ne bi, a mnogi bi. a da apsurd bude veci oni koji bi to radili su uglavnom ljudi koji nijesu ni bili rodjeni, ili su bili bas mali dok je taj rat trajao, a oni koji stvarno imaju posledice, kojima ne mozes zamjeriti i da pozele takve stvari, oni se zivi ne cuju.
Ako je to tako kako ti mislis i pises ovde,ondaje Balkan jedna i dalje crna,zatamnjena krcma bez prozora sa podom krvavim da ne moze biti krvavijim.

Da, samo još nedostaje budala koja treba da poveruje u to što pišeš...
U čemu je razlika između Glavaša i Keruma... možda u tome što se za Keruma još ne zna da je nekog ubio...
I šta treba da očekujem od običnih Splićana kad im gradonačlnik kojeg ste birali otvoreno poziva na obračun sa srbima, koji kako kaže, moraju znati gde im je mesto...
zahebo si se Nikola ako misliš da ćeš ikog razumnog ubediti u suprotno... ako kakva srpska budala i dođe, slobodno mu se nahebite majke, bolje ni ne zaslužuje...imate moju potporu...

Razluči ne stvari... čuo si nekad za reč RECIPROCIT... to je najjednostavni prevedeno, preduzimanje odgovarajućih mera i poteza ako suprotna strana nešto čini prema tebi...
Zar je normalno nekom biti dobar a on to tebi nije...
Nije to poziv na linč, i mi to nikad nećemo činiti, već samo da idemo svaki svojim putem... ne može ovde Kuprešak da traži nekakva prava koja u svojoj državi to ne daje drugima...
jednostavno, živimo i radimo sa ostalim svetom, a sa njima taman na nivou preleta aviona na 10.000 metara...
Ne zemljace,gresis!Kupresak sad prica tu pricu iz sebi licnih razloga.Dize tenziju kako bi to sutra politicki naplatio tamo odakle je poslat.Reciprocitet moze da bude u ekonomiji,ali ne i u sferi rata,jer kad bi bio u sferi rata,onda bi rezultat bio ,,egal".Mi i oni ionako idemo svako svojim putem,ali na tom putu moraju se znati neke stvari.Ja ih ne pozivam da dodju ilio ne dodju,sasvim mi je svejedno,ali kao covjek pun postovanja i samopostovanja,ne mogu dopustiti sebi da on javno kaze neistinu(po ko zna koji puta)a ja na javnom mediju(kao sto je ovaj)pustim to tako ,precutim i njegova neistina postane istina.

Back