amazonke...

Ne verujem nešto u te amazonke ženski pojavni oblik.
Čak i kad su stvarno hrabre i jake, ipak su žene kojima treba i pažnja i ljubav i bliskost.
Osim nisu agresivne ludače koje bi da mi dokazuju da su veći muškarci od mene.
Takvima ne treba ništa od gore pomenutog

A odakle ti ideja da amazonkama ne treba ljubav? Pa postavka teme se upravo tice ljubavi. Citaj ponovo. :-P

mit ili pojava?

volim devojke koje pokazuju inicijativu,pariraju i bore se
volim da vidim nekog egal sebi samom,nekog ko moze da me prati

danashnje zene vole da se kurche a da li su stvarno u stanju da se i drze onoga shto jasno deklerishu kao svoj stav ili je to samo uvodna rechenica?

Podseti me na nezaboravni Edi Marfijev nastup "Raw" - rad iz mladjih dana. Bash je u njemu spominjao amazonke...:lol:
A shto se tiche dominantnijih zena, ima samo jedan stav iza kog stojim, a to je da u vezi dotichna amazonka mora da ima mushkarca koji je jachi psihichki i intelektualno barem za mrvicu od nje, ili ta veza nece opstati...Tj. ona nece biti srecna dok ce on biti extremno zaljubljen....shto naravno vodi u propast.
Mada taj stav moze da se primeni na veze uopshte. Mislim da u vezi mushkarac mora da bude jachi. Po nekom prirodnom toku.
Ps za one koji mozda nisu razumeli na pravi nachin post:. Shto ne znachi da ne treba da poshtuje zenu i sve ostalo shto se podrazumeva. Znachi ne da zloupotrebljava svoju jachinu...

mit ili pojava?

danashnje zene vole da se kurche a da li su stvarno u stanju da se i drze onoga shto jasno deklerishu kao svoj stav ili je to samo uvodna rechenica?

iz ugla jedne amazonke:

drago mi je da cujem da neko ima ovakvo misljenje,
to da volis takve devojke,
jer danasnje zene, bar sa mog, ne znam koliko ce se vas sloziti sa tim,
ja bih podelila bas na amazonke(zene koje grade karijeru, stizu na sva polja i dominante su u njima koliko i muskarci, i vise) i lovce na lak i ugodan zivot(da ih tako nazovem, koje rade na sebi ali sve sa ciljem da nadju muskarca na koga bi se mogle osloniti, odnosno koji ce ih voditi kroz zivot, a da pri tom taj ima milione ili bar potencijal da iste stekne(citaj zaradjivati za njih i njihove potrebe))
u stvarnom zivotu iz sopstvenog iskustva bolje prolaze ove druge, dok ti studiras one luduju, dok se probijas u zivotu one se zezaju, udaju, gaje klince, a ti se ceo svoj vek boris se radis na sebi dokazujes se na svim poljima, jer biti zena u muskom poslovnom svetu, pri tom lepa, pametna, sposobna je najveca osuda.
ali mi amazonke(i ja sam jedna od njih) ne odustajemo gradimo svoje puteve imamo svoje ja,
opet iz sopstvenog iskustva malo je muskaraca koji nas takve mogu da "svare" recima da, ali u praksi i delima ne..

jos nesto, citam sada,
i kontam da sam to zaboravila da kazem
pored svega i mi smo samo obicne zene kojima kao i svima
treba neznost i ljubav drage osobe,
koju pogode sve nepravde i koja zna da pusti suzu,
retko u javnosti, ali pred bliskim osobama da
ja takvog muskarca do sada nisam srela, obicno su oni plakali na mom ramenu
a ne suprotno,
sto je odvratnooooooo!!!!

@leks@: mislim da si promashila koncept onaoga o chemu pricam,ovo shto sam naveo su samo delovi celine "amazonke" postoji josh dosta nepomenutog!
kako si ga podrobno objasnio, nije ga bilo tesko promasiti. koncept mislim.

@leks@: ako ja mrzim jorgovan ne mogu samo zbog nekoga da ga zavolim a ako tju to i da uradim onda tju iskljuchivo i samo zbog sebe.
a ti beskichmenjaci koje napomenuh svaki put sa drugom osobom imaju i omiljenu vrstu cvetja koje se kao sluchajno podudara sa misljenjem partnera.
e ti su ljige bez svog stava,"ljudi" sa invaliditetom lichnosti.
jbs licnost ciji identitet zavisi od izbora cveca. plus, otkud ti znas da li su oni zavoleli jorgovan ili ga prosto kupe i stave u vaznu da bi obradovali partnera?
nije to nikakav invaliditet licnosti, gluposti. ljudi odvoje bitno od nebitnog i fala bogu da im je jorgovan nebitan... kome je presudan, taj je verovatno cesto sam...

iz ugla jedne amazonke:

drago mi je da cujem da neko ima ovakvo misljenje,
to da volis takve devojke,
jer danasnje zene, bar sa mog, ne znam koliko ce se vas sloziti sa tim,
ja bih podelila bas na amazonke(zene koje grade karijeru, stizu na sva polja i dominante su u njima koliko i muskarci, i vise) i lovce na lak i ugodan zivot(da ih tako nazovem, koje rade na sebi ali sve sa ciljem da nadju muskarca na koga bi se mogle osloniti, odnosno koji ce ih voditi kroz zivot, a da pri tom taj ima milione ili bar potencijal da iste stekne(citaj zaradjivati za njih i njihove potrebe))
u stvarnom zivotu iz sopstvenog iskustva bolje prolaze ove druge, dok ti studiras one luduju, dok se probijas u zivotu one se zezaju, udaju, gaje klince, a ti se ceo svoj vek boris se radis na sebi dokazujes se na svim poljima, jer biti zena u muskom poslovnom svetu, pri tom lepa, pametna, sposobna je najveca osuda.
ali mi amazonke(i ja sam jedna od njih) ne odustajemo gradimo svoje puteve imamo svoje ja,
opet iz sopstvenog iskustva malo je muskaraca koji nas takve mogu da "svare" recima da, ali u praksi i delima ne..

Naravno da ne mogu da vas svara jer da bi uspele u poslu i karijeri prečesto postajete gore od muškaraca.
Ima malo takozvanih Amazonki koje se nametnu kao autoritet na ženski način.
Većina to čini pogrešno.
I generalno, odaje utisak da bi da bude veći muškarac od svakog muškarca, da bi da nam dokazuju kako su moćne, jake, bolje, uspešnije, umešnije... što nama zaista nije privlačno. Čak i tim uspešnim i ostvarenim muškarcima.
Nije problem u tome što ste uspešne i sposobne, nego što to gurate kroz nos svima oko sebe i ne umete sebe da nametnete drugačije nego na taj način.

Dakle, problem nije baš toliko u okruženju nego delom i u Amazonkama.

jos nesto, citam sada,
a ne suprotno,
sto je odvratnooooooo!!!![/QUOTE]

Evo o čemu ti pričam...
A što je odvratno, ako si ti u tom momentu njemu bila bliska osoba.
Što je odvratno da ti se muškarac u nekom teškom momentu požali, pa i bukvalno isplače ako ste bliski.
Kako to mislis da nadjes ljubav i neznost i dragu osobu

jos nesto, citam sada,
a ne suprotno,
sto je odvratnooooooo!!!![/QUOTE]

Evo o čemu ti pričam...
A što je odvratno, ako si ti u tom momentu njemu bila bliska osoba.
Što je odvratno da ti se muškarac u nekom teškom momentu požali, pa i bukvalno isplače ako ste bliski.
Kako to mislis da nadjes ljubav i neznost i dragu osobu

slazem se, lyone! u potpunosti. poslednja recenica iz posta iznad tvog je idiotska.

mit ili pojava?

Ja sam divljakusha... vrlo chesto... i drzim se onoga shto kazem(osim u vanrednim situacijama).
Smaraju osobe koje iznose neke stavove, cool spiku... i kada hocesh da te rechi isprobash na delu - cvrc! Nishta....

da poneki put preduhitri moju reakciju ili bude brza za nijansu od mene
da uradi ono shto sam ja naumio,da ne cheka,da ne dangubi
ja se tako ponasham,
zar treba nekome da padne cigla na nogu zato sto sam ja previshe inertan ili mi se nije naredilo da spasim chovekovu nogu od padajutje cigle:razz:

preopshirno je i ima zilion primera ali ovo je samo ideja vodilja

btw postoji toliko bezlichnih ljudi koji apsolutno nemaju ni svoje ja a ni svoje zelje
banalan primer:moja devojka voli jorgovan i ja ga obozavam zbog nje
to mi se gadi,gade mi se takve lichnosti,beskichmenjaci,fuj:!:

Da ne ide levom stranom ulice nego samo desnom, da prilikom orgazma dahće a nikako vrišti, da je pametna ali tako da se ti ne osećaš glupim, da je dominantna ali suptilno, da ti ne osetiš......da je....
I ja bih vilu na Bahamima ali nema Đole, nema......

mit ili pojava?

uopste nemoj da forsiras sive mozdane celije...opusti se..i prepusti se...naici ce ona prava...10...100...1000...1000000001-a bice prava ;)

Back