Alternativna lečenja – lična iskustva

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

U Indiji je narod većinski polupismen i naivan, a urea nije isto što i urin, urea je izolovana supstanca. Ne vidim razlog da neko stavja ešerihiju koli na teme glave
Urea je jedan od sastojaka urina i ova urea u kozmetici naravno da nema veze sa stvarnim urinom
jer se hemijski proizvodi.
Indusi nisu polupismen narod, a ovo lecenje stvarnim urinom tamo je uobicajeno.

Inženjerka iz Indije Raši Gupta izgubila je svaku nadu da će njenom sinu biti izlečena hronična upala oka. Sada tvrdi da je pronašla rešenje, a pokrenula je i uspešan biznis. Da li biste svom detetu dali ovaj "lek"?

Ona je išla od doktora do doktora, koji su redom ponavljali da su steroidi jedini tretman, a čak je išla i u hinduističke hramove i molila bogove za svoje čedo - bez rezultata.
Njen muž Višal Gupta, takođe inženjer, predložio je neobično rešenje - kravlji urin.
"Bilo je nezamislivo i groteskno davati kravlji urin sopstvenom detetu, ali je moj muž insistirao da bi trebalo da probamo i, posle mnogo ubeđivanja, ja sam pristala", kaže 32-godišnja inženjerka iz Modinagara kod Nju Delhija.

https://mondo.rs/Info/Svet/a934159/Indija-Piju-kravlji-urin-kao-lek.html

Razne kulture, razne alternativne medicine;)

Od kada mi je pre 10-tak godina jedan Kinez sa deset tretmana akupunkturom sredio kicmu, okrenula sam se alternativi.
Pocela sam da pratim novosti u vezi sa tim, narocito u vezi sa lekovitim biljem.
Prestala sam da koristim i kreme za lice koje nisu prirodne.
Upravo mi se pojavio problem sa gljivicama na noktima, nasla neku prirodnu kremu na internetu i posle 20 dana vec ima poboljsanja.
Uverena sam da hemikalije vise stete nego sto koriste.

Ulje čajevca protiv gljivica na noktima​

Ulje čajevca ima antiseptička i fungicidna svojstva i jedno je od najdjelotvornijih prirodnih sredstava protiv gljivica na noktima. Ovo ulje također se koristi i za druge kožne infekcije.

Ako bolujete od gljivica na noktima, utrljajte čajevac direktno na zahvaćeno područje i ostavite tako deset minuta. Nakon toga, upotrijebite četkicu za zube (onu koju ne namjeravate više koristiti) i nježno trljajte zahvaćeni nokat.

Prije nanošenja ulja, možete ga razrijediti s jednakom količinom ulja timijana. Ovaj lijek daje odlične rezultate, osobito na početku infekcije.

Back