Alonso se nada tituli u 45-oj

Schrodinger

Veoma poznat
Banovan
Poruka
10.072
“To je još uvek san. Pa zašto da ne?” izjavio je Fernando Alonso. “Znam da je 2026. godine moja poslednja šansa jer će to u 2025. biti veoma teško ostvarljivo. F1 je svakako za one koji sanjaju, jer u ovom sportu svašta može da se desi. Hajde da vidimo. Očekivanja od 2026. jesu visoka zbog novog bolida koji će biti napravljen od strane Adrijana (Njuija). To će biti moja poslednja sezona u F1. Razlog za to je jer se moj ugovor završava na kraju 2026. To će biti vreme kada moramo nešto da uradimo i suočimo se sa istinom. Imamo velika očekivanja.”
Born: July 29, 1981 (age 43 years)
Smatrate li da ce uspeti da zadrzi nivo iz prethodne sezone do tada?

On ne želi da priča o godinama i u više navrata je rekao da je to nevažno i da ne razmišlja mnogo o tome.
“Mediji me s vremena na vreme podsećaju na neku statistiku i neke brojke ali ja osećam kao da imam 25 ili 30 godina i nastavljam da se trkam u Formuli 1. Ne osećam to. Motivisan sam, osećam se sveže, spremno da vozim i treniram isto kao prethodnih 20 godina, pošto je to više-manje ista rutina”, rekao je Alonso.

Upitan je zbog čega misli da može da uradi nešto što do sada niko nije mogao i zbog čega mu je pružena prilika.
“Mislim da je to zbog moje radne discipline i treninga, moja posvećenost Formuli 1 je prilično ekstremna. Nikada nisam propustio nijedna testiranja, brifing ili posetu fabrici ili trening. Nikada nisam išao u izlaske previše. Možda se rezultati toga vide u mojim četrdesetim godinama, ali početna tačka bila je u dvadesetim ili tridesetim, kada morate da se posvetite Formuli 1 na dug period kako bi kasnije ostvarili neke rezultate”, dodao je.

Na pitanje zbog čega je kod njega želja i dalje jaka, Alonso je rekao da je to zato što nikada nije imao bolid kojim bi mogao da dominira.
“Tokom čitave karijere vozio sam bolide koji možda u tom trenutku nisu bili najbolji, čak i u te dve šampionske sezone. U 2005. godini Meklaren je imao najbolji bolid, ali nije bio pouzdan pa smo to kompenzovali i osvojili titulu. A u 2006. bilo je slično ali Ferari i Mihael (Šumaher) su imali previše nezavršenih trka, posebno u Japanu na kraju godine i osvojio sam titulu”, rekao je on.
“Motivisan sam i ne mislim da se vrtim u krug jer svake godine imam nadu da će to biti sezona u kojoj bih mogao imam najbrži bolid”, dodao je Alonso.

Upitan je da li bi mogao da ostane u Formuli 1 i posle 2026. godine.
“Ako 2026. prođe glatko i ako se budemo dobro zabavili i postoji šansa da se trkam još godinu dana, sigurno da ću biti otvoren za to. Neću to unapred isključiti. Ali neću početi da razmišljam o tome, svaku trku ću gledati kako da mi je poslednja i uživaću u svakoj sekundi”, rekao je Alonso.

Back