Alo budalo

?

• ja glasno i drsko izražavam svoje mišljenje o budalama

• razumno i kulturno kažem kada mislim da neko/nešto nije u redu

• uzdržavam se od komentara, s budalama nema rasprave

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

BlackLeather

Iskusan
Banovan
Poruka
6.173
da li ste otvoreni u iskazivanju svog neslaganja i negodovanja
da li ćete nekom jasno staviti do znanja da vam se ne sviđa njegovo mišljenje, ponašanje isl
da li čete biti surovi kao što pomislite u sebi ili čete se u duhu lepog vaspitanja
suptilo osvrnuti i izraziti svoje neslaganje?

Grub sam samo onda kad je neko bezobrazan , a da ga nicim nisam izazvao .
Inace , svako ima pravo na svoje misljenje ,a ja cu vjerovatno samo iznijeti svoje
kontra misljenje ili uopste necu ni reagovati .Inace mi se i svidja kad neko iznese
drugaciji dobro argumentovan stav !

Ne volim se raspravljati s ljudima kad su u pitanju neke nebitne stvari.. Prosto ne zelim da trosim energiju na tako nesto..A ako me nesto zaintrigira da zelim da ubijedim nekog da ima pogresan stav, obicno to i uspijem jer to radim samo s jakim argumentima.. Na kraju kazu " u pravu si ti" ;)

Ne ispravljam krive Drine. Volim da iznesem svoje misljenje, ali pod uslovom da druga osoba bude tolerantna na to, da se slozimo da se ne slazemo oko toga, sto bi rekli. Nekad prokomentarisem da mi se ne svidja necije ponasanje, ali stavim na kraju, tvoja stvar, tvoj zivot, nisam ni ja majka ni otac da ti popujem, niti bilo ko iole vazan da ti moje misljenje nesto previse znaci, tako da, nista licno.

Desilo mi se da sam jednom tako izneo svoje misljenje u zelji da pomognem nekom da shvati da previse pije, sto je po mojim merilima lose, jer je poceo da nanosi i sebi a i drugima stetu, na sta sam dobio "koj si ti faktor da mi pricas sta da radim, moj zivot - moja stvar", tako da od takvih polako dizem ruke.

Ako je ispred mene totalna budala ne objašnjavam mu ništa, ne ubedjujem ga u suprotno. Ako je totalna budala neće to ni shvatiti. Zašto onda da bezveze gubim vreme.
Jednostavno ga iskuliram, okrenem se i odem.
.

da li ćete nekom jasno staviti do znanja da vam se ne sviđa njegovo mišljenje, ponašanje isl
da li čete biti surovi kao što pomislite u sebi ili čete se u duhu lepog vaspitanja

Iskreno, otvoreno, ali kulturno...
Mislim sta znaci "totalna budala"?
..zavisi i od toga koliko mi je stalo...

Poslednja izmena:
Ne mogu se raspravljati, grubo rečeno sa budalama, najčešće to nisu budale, već jako bezobrazne osobe.......na forumo pa i da...ipak je to sasvim druga priča, nisam ovde svaki dan....a i profil ljudi na forumu je zaista, ma kako to nekome izgledalo, daleko obrazovaniji, nego u RL-u.

Pre svega, ne volim da ubeđujem ljude. Volim da diskutujem sa njima, pre svega da bih učvrstio svoje stavove. Da ih namećem ne želim, jer ni sam ne bih voleo da mi to drugi rade. Niti to dozvoljavam kada pokušaju. Što ne znači da ne primam konstruktivne kritike, već da je selekcija stroga. Umem da priznam poraz i trudim sa da naučim nešto i iz pobede. Kao i da naučim onog drugog, ako želi. Ako ne, nikom ništa. Uvek sam kulturan. Trudim se da ne pokazujem emocije, pogotovo ne ako su negativne. Njih taložim u sebi i kasnije ih se sam otarasim. Ljude poštujem skoro bez izuzetka i svestan sam svojih nesavršenosti. Staloženost smtram svojom glavnom vrlinom. I zato se trudim da je što češće ispoljavam. A sve što može da je naruši izbrišem ili potisnem u drugi plan.

Odmerena predusetljivost je poželjna u kontaktu...
Ko je inteligentniji treba da lukavstvo i elokvenciju koristi,ali i ignorisanje
za amortizovanja agresije u njegov prostor poglupih...:mrgreen:
Paneglu agresivne;) obično izvozam,ali im dam i šansu da se čupaju ako vidim traćke svesti i savesti...
E sad...Ima zlobnih i zavidnih ,a inteligentnih...Valja paziti da ne steknu prednost...:mrgreen:

Preksinoc sam imao situaciju gdje sam se izderao na covjeka. Ali nije se tu radilo o sukobu misljenja tipa vodimo razgovor vec jednostavno njegovo ponasanje mi je bilo problematicno.

Pre svega, ne volim da ubeđujem ljude. Volim da diskutujem sa njima, pre svega da bih učvrstio svoje stavove. Da ih namećem ne želim, jer ni sam ne bih voleo da mi to drugi rade. Niti to dozvoljavam kada pokušaju. Što ne znači da ne primam konstruktivne kritike, već da je selekcija stroga. Umem da priznam poraz i trudim sa da naučim nešto i iz pobede. Kao i da naučim onog drugog, ako želi. Ako ne, nikom ništa. Uvek sam kulturan. Trudim se da ne pokazujem emocije, pogotovo ne ako su negativne. Njih taložim u sebi i kasnije ih se sam otarasim. Ljude poštujem skoro bez izuzetka i svestan sam svojih nesavršenosti. Staloženost smtram svojom glavnom vrlinom. I zato se trudim da je što češće ispoljavam. A sve što može da je naruši izbrišem ili potisnem u drugi plan.
Tačno je sve što si rekao , ali šta onda radi ovakav Ajnštajn ovde?

Zavisi u kojim situacijama. Uglavnom iskuliram jer me bas zabole za tudja misljenja. Sta se mene tice sto je neko idiot i njegovi stavovi o nebitnim pitanjima.
Raspravljam se jedino sa dragim osobama jer me zanima njihovo misljenje i raspravljam se na poslu jer mi svi idu na da ne kazem sta! Pa ne mogu da cutim jer njihova glupost direktno utice na mene ponekad.

Avatar sa Ajnštajnom nema veze sa poistovećivanjem. Ta slika je za mene simbol u kojem su sažeti neki stihovi u kojem se prilično pronalazim. :)
.
Kao što rekoh, iako ne volim da ubeđujem ljude, volim da diskutujem sa njima. :)
Ipak, bilo bi dobro,čak lekovito,ponekad isplaziti jezik celom svetu, uprkos svemu.
Ali to može samo Ajnštajn, valjda mi se zato uvek sviđala ova slika.

Poslednja izmena:
Od budala bezim... ili im razbijam glave...kad je bekstvo nemoguce. žraznmena stavova i imisljenja nemaju nikave veze sa ovom , naravno, S budalama nema razmene, samo presuda, il pokusaj da se ne ide bas u apps pri svakom slucaju i da ne dolazi as obavezno hitna pomoc.

Sve zavisi ko mi je sagovornik....
ako je u pitanju osoba do koje mi je stalo a ne slažemo se oko teme a ja pri tome mislim da imam pravo
pa naravno da ce diskusija biti zucnija....

ne trudim se vise toliko za nepoznate... jer vremenom sam shvatila da mi nece reci hvala za ucinjeno....

Kao sto ona stara izreka kaze - Prije sam bila pametna pa sam zeljela mjenjati ljude oko sebe, a sad sam mudra pa mijenjam sebe.....

Ne mislim da sam pozvana ni da isterujem pravdu ni da prevaspitavam druge . Na tuđe provokacije uglavnom ne reagujem.

Ako smatram za potrebno umem da sagovorniku suptilno saopštim da nemamo šta više da razgovaramo, a svaki razgovor koji padne ispod crte za koju mislim da je graničnik pristojnosti automatski se za mene završava.

Ne mislim da se time povlačim,jednostavno ne pristajem da tuđe ponašanje i maniri u komunikaciji menjaju moje.

Poslednja izmena:

Back