Alkoholizam(uticaj roditelja alkoholicara na decu)

ajsendfajr

Početnik
Poruka
17
E ovako...jesam trol :lol: mada nisam sa ovog pdf-a,ali imam jedan ozbiljan problem. Rekoh vise vas ce videti ako postavim kao zasebnu temu,a ne na teen probleme,ko moderator misli da treba tamo da ide,nek ide.
Dakle,moj problem je taj sto imam oca alkoholicara.Nece nigde da se zaposli,zasere sve sto se da zasrati.Posao,stan,moju skolu...moju psihu,prvenstveno.
Svaki dan ide u kafanu...ja razumem da neko ide za svaki vikend i tako to,potrebno je coveku,ali ovaj samo spava i pije i kritikuje,i sa njim ne moze,nije da nismo pokusali,pokusavamo svaki dan zadnjih deset godina,ne moze da se razgovara s njim.Kapiram da ima neki problem,psihicki,ali zbog njega i ja imam psihicki problem.Niti mogu da ucim,a da se stalno ne okrecem da ne naidje od negde da mi pokvari dan,ako je tu obicno spava,ali kada ne spava zestoko me kritikuje,a realno,nema mnogo zbog cega da me kritikuje,nisam neki delikvent i idiot.Znaci,kad je budan bas je pain in the ass,uvek me gleda sa razocarenjem nekim dubokim,a nema razloga za to.To u stvari i nije slucaj samo sa mnom,sve sto pogleda osudjeno je na njegov razocarani i pijani problem.Takodje misli da je uvek u pravu.Nema ni kintu,a ponasa se kao da nam on obezbedjuje sve to,prica nam i kako da prelazimo ulicu,kako d amenjamo programe na tv-u.Sve to ume d aizludi coveka.
Znam,on je pijani idiot.Ali kazite mi sta da radim vise s njim?Sta da mu kazem?Ima neko neki predlog?Imam inace 16 godina,i opasno pocinje d autice na moj zivot,vise nikoga ne smem da dovedem kod sebe.

Prvenstveno bih ti savetovao da preuzmes ulogu glavnog u kuci. nisi vise dete.nateraj ga da ide da radi.
da se razumemo, ko je godinama alkos njega recima ne mozes ubediti. pa je moj savet fizicka sila.
a kapiram da ga nece niko ni zaposliti.
ili se odseli i kreni da se grcis sam u zivotu, ili ga pritegni (tu se misli da ga prebijas i nateras da bude odgovoran) ili trpi..

sad sve zavisi kakav si karakter coveka.

ps.ja sam imao slican problem i resio sam ga. sve zavisi kakav si tip osobe ;)

uzdravlje

i daaaa, primetio sam da opet kao savet dajem upotrebu fizicke sile..ne trolujem, nego stvarno ja mislim da je to resenje skoro uvek

Tim pro alkosima skoro da nema pomoci. Vidjam ih brdo ispred dragstora sve propaliteti ,cirkaju od rana jutra sve do uvece.
Jedino sto moze da im pomogne je zesci fles,overdose. Da zavrse u bolnici i da se u*****ju za zivot...

a gde nas ti to vidjas leba ti? :think:

haha sada vidim da je postavljac zemsko :mrgreen:

eeee u tom slucaju imam drugi predlog..ali po misljenju ovih uskopoglednih forumasa ni to nije lek za tvoju situaciju :evil:

Prvenstveno bih ti savetovao da preuzmes ulogu glavnog u kuci. nisi vise dete.nateraj ga da ide da radi.
da se razumemo, ko je godinama alkos njega recima ne mozes ubediti. pa je moj savet fizicka sila.
ili se odseli i kreni da se grcis sam u zivotu, ili ga pritegni (tu se misli da ga prebijas i nateras da bude odgovoran) ili trpi..

uzdravlje

i daaaa, primetio sam da opet kao savet dajem upotrebu fizicke sile..ne trolujem, nego stvarno ja mislim da je to resenje skoro uvek

Hoćeš da kažeš da si rešio problem tako što si tukao dotičnu osobu?

@Tema

Moj stric je alkos, i već dva puta je bio u ludari, pa su ga puštali, sad ćemo izgleda opet morati da ga pošaljemo tamo jer pravi velike probleme, i nama, kao široj familiji, a i svima drugima... Jednostavno ti ljudi su nepovratno ukanalili sebe i nerazumni su do zla boga i bilo bi najbolje amputirati ih iz svog života... A izgleda da je ludara jedan od retkih načina...

Moj ti je savet - ignoriši, ne odgovaraj, ne unosi se u rasprave, takva je psiha uvek uverena da je u pravu. Ionako ideš na faks još malo, samo se pomiri s tim da ne može da se promeni i ne očekuj ništa dobro od njega.
Kad prestaneš da se nadaš promeni na bolje, neće više imati čim da te razočara.

Gledaj svoje dupe, materijalno izvuci što više možeš i gledaj da sve što radiš, radiš u svoju korist.

Ne slusaj pojedine "pametne" savete ovde, ne idi nikako u socijalno, jer te kao maloletnu mogu uzeti iz porodice u dom, a to bi ti svakako bilo jos gore!

Postigni da ti otac ode na lecenje u Kovin, ili vidi koja je bolnica za to nadlezna (mislim da u Lazi Lazarevicu drze coveka samo po mesec dana, a to tvom ocu nece biti dovoljno da se izleci, ali bi mogao biti bar pocetak).

Jeste da bi on kao trebao pristati na lecenje, ali mislim da postoji mogucnost da ga hospitalizujete i ako on ne zeli, i to mislim tako sto pozovete policiju kada je agresivan, i onda ga oni odvedu u bolnicu.

Ponavljam, jedina solucija ti je da cale ode na lecenje, nista druge ne pomaze, a to moze pomoci, moze se i izleciti cak i ako je bio dugogodisnji teski alkos.

Pogledaj i ovaj savet od "gost 47277" - tu lik pominje da se moze izleciti uz pomoc neke pilule, jos sam negde to procitao...

http://forum.krstarica.com/showthre...alkoholicara?p=3624918&viewfull=1#post3624918

Zelim ti puno srece i uspeha, a ne bi ti bilo lose da i ti odes popricati sa psihologom ako te otac vec psihicki preoteretio i uterao ti osecaj straha i nesigurnosti (mislim da mozes na uput), psiholog ti moze pomoci da se rasteretis, i dati ti par dobrih saveta..

Poslednja izmena:
Sta mislis da ce psiholog da uradi nego da zove socijalno ako je skolski.

Ma ne idi skolskom psihologu, taj nista ne zna. Uzmi uput u svom domu zdravlja i pitaj doktorku da te uputi ne nekog dobrog psihologa.

Najpametnije je da pita neku odraslu osobu ili nekog sa iskustvom.

Pa to sam ja, iz iskustva pricam. Tako kako opisah je izlecena dugogodisnja teska alkoholicarka (preko 15 godina teskog pijanstva). Takodje je pre toga sve pokusavano- moljakanja, dokazivanja, pretnje, sakrivanja pica, naravno nista nije pomagalo, i nista i ne moze da pomogne osim strucne pomoci.

Mozda ti, devojko, ne bi bilo lose ni da odes u "sigurnu kucu" pa pitas, mozda oni znaju neki konkretan dobar savet (npr. u koju bolnicu da ga uputite i na koji najbolje nacin, a imaju mislim i psihologe sa kojima mozes da popricas).
(Mada moram reci da se meni voditeljka sigurne kuce cini malo kao bez emocija (mada su takvi i potrebni za tu vrstu posla), ali za savet bi valjda mogla biti dobra.

Poslednja izmena:
Ne slusaj pojedine "pametne" savete ovde, ne idi nikako u socijalno, jer te kao maloletnu mogu uzeti iz porodice u dom, a to bi ti svakako bilo jos gore!

Postigni da ti otac ode na lecenje u Kovin, ili vidi koja je bolnica za to nadlezna (mislim da u Lazi Lazarevicu drze coveka samo po mesec dana, a to tvom ocu nece biti dovoljno da se izleci, ali bi mogao biti bar pocetak).

Jeste da bi on kao trebao pristati na lecenje, ali mislim da postoji mogucnost da ga hospitalizujete i ako on ne zeli, i to mislim tako sto pozovete policiju kada je agresivan, i onda ga oni odvedu u bolnicu.

Ponavljam, jedina solucija ti je da cale ode na lecenje, nista druge ne pomaze, a to moze pomoci, moze se i izleciti cak i ako je bio dugogodisnji teski alkos.

Pogledaj i ovaj savet od "gost 47277" - tu lik pominje da se moze izleciti uz pomoc neke pilule, jos sam negde to procitao...

http://forum.krstarica.com/showthre...alkoholicara?p=3624918&viewfull=1#post3624918

Zelim ti puno srece i uspeha, a ne bi ti bilo lose da i ti odes popricati sa psihologom ako te otac vec psihicki preoteretio i uterao ti osecaj straha i nesigurnosti (mislim da mozes na uput), psiholog ti moze pomoci da se rasteretis, i dati ti par dobrih saveta..

hahaha, kritikujes ove iznad sto su pisali, a ti pricas gluposti...

Prvo, ne mogu je staviti u dom zato sto ima majku (pretpostavljam, ili nekog drugog)!
Drugo, u ludnici covek moze samo da poludi, a da ozdravi nece sigurno!

Za takve kao on postoje ona grupna okupljanja alkoholicara gde se medjusobno druze, razmenjuju slicice i tako...

uzdravlje

Potpuno ga naopakim stvarima savetuješ !
Da bije oca ?
Nigde u njegovom postu nisam počitao da ga otac fizički maltretira,
niti bilo koga u kući....
On ih stalnim "zakeranjem" ubija u pojam.

Dalje,od očevog rada nema ništa.
Predugo pije i nije sposoban da radi.
Bilo kakav posao.
Dečko nam nije rekao šta je otac po struci,ali to značajnije ne menja ništa.
Notorni je alkoholičar i nije sposoban da radi.

Rešenja treba tražiti u pomoći socijalnih službi na opštini.
I treba SMESTA reagovati.
Njegovom ocu je potrebno lečenje,socijalizacija....
Tako što će biti izolovan i pod permanentnim nadzorom terapeuta.
To je ozbiljan i primenljiv način da dečko reši svoj problem.
Vrlo dobro znam kako mu je.....

šta je drugim roditelejm tj mamom u ovom slučaju?
jesi li razgovarala sa njom o tome, ima li neku ideju kako da zajedno rešite problem? lakše će vam biti zajedno

postoje dva rešenja- ili lečenje u nekoj ustanovi(mislim da je kovin za to nadležan) ili razvod- gde bi otac ostao sam, tj gde biste se vi fizički odvojili od njega, jer jedino tako ćete se zaštiti od njega ... i da, to što vas fizički ne zlostavlja ne znači ništa, pshički teror je često mnogo gori...
u bilo kojoj trećoj varijanti porodica alkoločirala strada

Back