Alkoholizam u vezi/braku

Svakako će je urušiti.

Ne moraš da prekineš skroz.
Npr. neka Ti max bude 1 žestoka čašica i 1-2 piva.

Nijedna neće alkosa pored sebe, bez obzira koliko ga voli.
Često žemske probaju nemoguće - da ga prevaspitaju.

PS:
I glupi muškarci prave istu grešku.
A važi ona stara: "Gledaj majku, biraj ćerku".
Tj, ako je majka nije naućila nećeš ni ti, sigurno.

Poslednja izmena:
Koliko cest unos alkohola moze da urusi vezu, bez obzira sto osoba koja pije nije nasilna?

Ovog leta sam pio kao stoka, i resio sam da batalim alkohol. Toliko sam pio, da mi kosti mirisu na komine:malav:

Zamisli da ti zena tako pije ,kao stoka , a da si ti trezan.Koliko bi ti bila privlacna?Da balavi,da se ponasa kao retardirana, da se zavodi i posrce,da smrdi itd.

Plus sto pijanica nista ne vredi za kucu i porodicu.

Poslednja izmena:
Koliko cest unos alkohola moze da urusi vezu, bez obzira sto osoba koja pije nije nasilna?

U porodici sam imao teskog alkoholicara koji je pri tome i lecen (naravno neuspesno) tako da je prica o nenasilnom alkoholicaru obicna bajka. Nasilje i alkohol uvek idu zajedno ali apsolutno uvek i svi ali bas svi alkoholicari su nasilnici samo je potrebno provesti dovoljno vremena pored njih.

Ovog leta sam pio kao stoka, i resio sam da batalim alkohol. Toliko sam pio, da mi kosti mirisu na komine:malav:

Pio sam i isao po kafanama dok se nisam ozenio.Posle sam se malo smirio,ali staro drustvo malo po malo,pa svrati.Covek kada prestane sa picem,pa pocne ponovo,brze ga hvata,slabije ga podnosi,ne dolazenje kuci na vreme.sve to zena trpi,Kada su se deca rodila i kada sam primetio da deca beze od mene dok su bila mala.Malo sam stao i pitao sto mi to treba,da me se rodjena deca plase kada dodjem kuci.Onda sam resio da ostavim pice i da se posvetim zeni i deci i da se igram sa njima i gledam kako rastu.Iako nisam bio nasilan ni prema zeni ni prema deci.Mnogo toga covek nesvesno propusti kada pije,samo nece da prizna.Bar neki.

Sto se tice konzumiranja alkohola u braku,tu stvar stoji ovako.Prvih pet godina braka,nema potrebe da muskarac praktikuje alkohol,pre seksa.Medjutim,posle pet godina braka,dobro je pre seksa,popiti jedno tri viskija,kako bi muskarac kroz onu alkoholnu izmaglicu,video svoju stalnu partnerku,ustvari,kao drugu osobu.To sto je u alkoholnoj
izmaglici,vidi kao drugu zensku,pomoci ce mu da se seksualno uzbudi,i uspesno "obavi" taj grozni bracni "zadatak".! Promene,promene,promene...eh,kako je slatko,promeniti
partnerku...

Nek si ti rešio da batališ alkohol, samo još da rešiš kad. :cool:

Po ovoj temi i nekim postovima u poslednjih par dana ja mislim da ti i dalje piješ. :mrgreen:

Gde si bre mene našo da magliš. :rotf:

mnogo toga ne znam ali znam sigurno da nikada ne bih bila sa alkosom..
alkohol moze da urusi vezu ..samo osobe bez samopouzdanja i samopostovanja mogu da budu sa osobom koja pije

jedno je piti sporta radi,
društvo, zezanje, leto, plaža i sve
ali hronično... to razara brakove od kad je sveta i veka.

:
Misliš? pa znaš koliko žena trpi u braku muškarce koji se ubijaju od alkohola ?
Moj bivši dečko ,koji je voleo da pije je govorio da se napio kao krava :mrgreen: iz tog razloga smo se mi i razlišli,jer je imao groznu narav i zaboravljao je šta radi ili priča.Medjutim,oženio se i žena preko svega toga prelazi i ćuti,a on i dalje pije kao krava.

Stvarno se zapitam gde je tu samopoštovanje,ne mislim na ove što piju,već za te žene koje slušaju i gledaju sve i svašta?

Misliš? pa znaš koliko žena trpi u braku muškarce koji se ubijaju od alkohola ?
Moj bivši dečko ,koji je voleo da pije je govorio da se napio kao krava :mrgreen: iz tog razloga smo se mi i razlišli,jer je imao groznu narav i zaboravljao je šta radi ili priča.Medjutim,oženio se i žena preko svega toga prelazi i ćuti,a on i dalje pije kao krava.

Stvarno se zapitam gde je tu samopoštovanje,ne mislim na ove što piju,već za te žene koje slušaju i gledaju sve i svašta?

Ne da mislim nego znam! Razoren brak nije samo onaj koji je rezultirao razvodom ili odlaskom od kuće.
Znam takođe i koliko njih trpe alkoholijadu i to što su zajedno (ekonomska situacija, žena nema gde da ode, neće deca bez oca i sl.), to više odavno nije zdrav brak
već razoren zar ne?

Složila bih se sa nekim gornjim postom, uz supstance sumLJivog porekla, biće extra, k'o da pio nisi. Uključi i žeMsku u zabavu i eto rešenja. Kad već dođe do braka, ondaK jbg, zezajte se vikendom. Ali samo zajedno, a ne kao ona sedi kući, ti se provodiš, nego oboje u kafanu. Ili na rejv, još bolje.

Back