Alkoholizam i odvikavanje

GoodVibe

Obećava
Poruka
63
Dobar dan,
Moje ime je xxxx i ja sam alkoholičar.

Više puta ove godine sam pokušao da promenim život ali sam svaki put izdržao samo po par dana.
,,Rešio sam" da od sutra batalim to njesra
Imam volju, ali ona izbledi svaki put kad mi život da ,,ćušku"

Nemam nameru da idem na kliniku, kompanija ne priznaje lečenje od zavisnosti, popušiću otkaz.
Sa druge srane imam gomilu benzodiazepina koje matorci dobijaju a ne piju, ali imam strah da se ne vučem na to *****.

I da razbisrtim sliku

Ne useravam se ja od alkohola
To vreme je ostalo kao zbrkano sećanje
Pre 5-6 godina sam napravio izvesno sranje pijan
I od tad pijem ,,umereno"
Ali i to je daleko od prihvatljivog

Aj sad
ko ima pametno da kaže
a ko će da bude vickast

Dobar dan,
Moje ime je xxxx i ja sam alkoholičar.

Više puta ove godine sam pokušao da promenim život ali sam svaki put izdržao samo po par dana.
,,Rešio sam" da od sutra batalim to njesra
Imam volju, ali ona izbledi svaki put kad mi život da ,,ćušku"

Nemam nameru da idem na kliniku, kompanija ne priznaje lečenje od zavisnosti, popušiću otkaz.
Sa druge srane imam gomilu benzodiazepina koje matorci dobijaju a ne piju, ali imam strah da se ne vučem na to *****.

I da razbisrtim sliku

Ne useravam se ja od alkohola
To vreme je ostalo kao zbrkano sećanje
Pre 5-6 godina sam napravio izvesno sranje pijan
I od tad pijem ,,umereno"
Ali i to je daleko od prihvatljivog

Aj sad
ko ima pametno da kaže
a ko će da bude vickast
Alkohol je kao i svaka druga droga, ukoliko si umjeren (sto je rastezljiv pojam), relativno siguran i zabavan.

Ukoliko imas zenu i djecu, kani se toga, osim ako ti ne smeta da te mrze iz dna duse.

Dok god pijes samo za sebe i drugima ne cinis stetu, na OK si putu.

Poslednja izmena od moderatora:
aVbWNW2_460swp (1).jpg

Brat mog dobrog drugara prestao naglo da pije. Upao posle tri dana u delirijum i prsko.
Drugar kaže da njegov brat ne pije već tri meseca , ali nije to taj čovek , neorganizovan, bez osmeha i dobre pažnje.
Da prepostavimo, nisam nikakav doktor da se treba postepeno skidati neki period nekolko meseci i prestati .
Ipak se raspitaj kod lekara za takve stvari, jer postoje i tablete koje ce ti zgaditi alkohol.
Što više soka od pomorandže i limuna i do 5 litara dnevno kad god ti se traži.

Brat mog dobrog drugara prestao naglo da pije. Upao posle tri dana u delirijum i prsko.
Drugar kaže da njegov brat ne pije već tri meseca , ali nije to taj čovek , neorganizovan, bez osmeha i dobre pažnje.
Da prepostavimo, nisam nikakav doktor da se treba postepeno skidati neki period nekolko meseci i prestati .
Ipak se raspitaj kod lekara za takve stvari, jer postoje i tablete koje ce ti zgaditi alkohol.
Što više soka od pomorandže i limuna i do 5 litara dnevno kad god ti se traži.

verujem da sam daleko od delirijuma
ali da gubim osmeh kad ne pijem je činjenica
ponekad uspem da pronađem sreću u sitnicama
ali posle tih par lakih dana bez alkohola naiđe talas nervoze i besmisla
i naravno uhvatim se čaše
sa opravdanjem da ću sutra lakše prebroditi

verujem da sam daleko od delirijuma
ali da gubim osmeh kad ne pijem je činjenica
ponekad uspem da pronađem sreću u sitnicama
ali posle tih par lakih dana bez alkohola naiđe talas nervoze i besmisla
i naravno uhvatim se čaše
sa opravdanjem da ću sutra lakše prebroditi
Zna se za slučaj dve babe koje su ceo život pile samo po jednu čašicu rakije uz kafu svako jutro i tako 50 godina.
Nikad nisu popile dve čašice i nikad se nisu napile. I kada su zbog korone morale da legnu u bolnicu obe su upale u delirijum. Preživele su OK.

Ne može ti pomoći ni bilo koja ustanova,ako nemaš svoje "Ja".Sam moraš rešiti problem sa sobom.I kad kažeš jednom nema više,onda nema.Šta ti misliš da mi ostali nemamo ćuške u životu,pa bili bi svi alkosi.

Ne kažem da gršiš
To jeste najlogičnije
Imaš svoje ,,Ja", čvrst stav i možeš da se izvučeš
Nećeš ti da postaneš alkos kada dobiješ ćušku
Ali kada si već zavistan, svaka ćuška te resetuje
Ako nemaš podršku i motiv da se izvučeš

Zna se za slučaj dve babe koje su ceo život pile samo po jednu čašicu rakije uz kafu svako jutro i tako 50 godina.
Nikad nisu popile dve čašice i nikad se nisu napile. I kada su zbog korone morale da legnu u bolnicu obe su upale u delirijum. Preživele su OK.
,,Zna se za slučaj"?

Ne kažem da je nemoguće...

Gledam najboljeg drugara
Pije ko ja u najgorim danima
Trese se na poslu
krije se kad pije kafu
verovatno pola prospe koliko se trese
ima duži staž alkoholisanja

Ne želim da doživim tako nešto

Ne kažem da gršiš
To jeste najlogičnije
Imaš svoje ,,Ja", čvrst stav i možeš da se izvučeš
Nećeš ti da postaneš alkos kada dobiješ ćušku
Ali kada si već zavistan, svaka ćuška te resetuje
Ako nemaš podršku i motiv da se izvučeš
Prosao sam dobar deo takvog zivota,dok sam bio mladji i tacno znam sta govorim.Na svoje "Ja" sam se izvukao i od '94-e ne pijem nista od alkohola.Tako sam ostavio i duvan.

Back