Alkoholičar - šta je to ustvari?

• Začetnik teme Začetnik teme Ribar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ribar

Poznat
Poruka
9.164
Prema nekim shvatanjima alkoholičar je neko ko redovno pije alkoholna pića.
Da li je baš tako?
Poznajem nekoliko momaka koji ne piju redovno ali kad god im se ukaže prilika sastanu se samo zato da bi se napili!
Bilo bi mi razumljivo da se sastanu, pričaju, popiju poneku - pa i napiju se. Ali sastati se pri čemu je osnovni cilj sastanka da se napiju - zaista mi nije jasno!
Ma kako se to retko dešavalo, oni su za moja shvatanja alkoholičari - i to teški!

znaci svaki pop medju kojima je bio i patrijah pavle ili cak i veliki vladika velimirovic posto se nijedan nije alkoholisao oni bracala po tebi nisu imali dusu? ili svi oni budisticki monasi koji zive kao neka legija duhovnih vojnika disciplina im je poprilicno striktna a unos alkohola minimalac i oni nemaju duse?
nije nego tako samo branis sopstvenu slabost duha a i duse

.
.

зависност је последица погрешног васпитања и образовања.

a ne, nikako.
imas po klinikama ljude iz divnih porodica, savrsenog vaspitanja , i same doktore koji se lece od bolesti zavisnosti, tako da, puno kompleksnije je to no sto mislis.

ili kocka, mnogi jako inteligentni, obrazovani ljudi su joj skloni. i sam genijalni Nikola Tesla govori negde da je kao student pio i da se kockao.

a ne, nikako.
imas po klinikama ljude iz divnih porodica, savrsenog vaspitanja , i same doktore koji se lece od bolesti zavisnosti, tako da, puno kompleksnije je to no sto mislis.

ili kocka, mnogi jako inteligentni, obrazovani ljudi su joj skloni. i sam genijalni Nikola Tesla govori negde da je kao student pio i da se kockao.

зависник је особа која немож да се суздржи.
опуштање, прикривање страхова, повремено.
зависност је последица погрешног васпитања и образовања.

Ko redovno konzumira alkohol ne mora nuzno da bude alkoholicar, primera par puta nedeljno vino ili flasicu piva uz obrok, ne mora da znaci da je alkoholicar.
Ako cemo slobodnije, ko svaki dan pije po casu vina ne mora da nuzno znaci da je alkoholicar, jer alkoholizam je bolest zavinosti.

Po mom misljenju to su oni ljudi koji ujutro krenu da piju, i dobar deo dana su pijani, vise dana u nedelji, znaci pravi zavisnici. Ako si ti 3 od 7 dana ceo dan pijan, pa ima tu nekog problema zavisnosti.
Ne mora da bude ceo dan, ako neko ode u kafanu svaki dan, ili svaki drugi i pije, vrati se pripit, ne pijan, pa i to smrdi nesto na zavisnost.

Ne razumem kako neko moze da se sastane samo da se napije, ono, ako se vec druzite i kupite dva litra vinjaka, poprilicno je sigurno sta ce se desiti, ali valjda to ima nekog druzenja, pricanja, ne mogu da zamislim kako to funkcionise.

Ima dve verzije osoba koje konzumiraju alkohol. Alkoholicar je covek koji strasno mrzi alkohol i cim ga vidi odmah ga unistava u ogromnim kolicinama , jer ne zeli da trezni padnu u iskusenje i postanu ljubitelji hladnog piva . Druga verzija , alkoholicar je covek sa zelucem koji je stalno podlozan bolestima , zato mora da se vrsi stalna dezinfekcija zeluca alkoholom.

Alkohol utiče na koncentraciju i ponašanje hormona u mozgu. Jedan od njih je dopamin, koji usled konzumacije alkohola ostaje u prostoru između neurona.. Sve to proizvodi osećaj blagostanja, opuštenosti itd, što ima tendenciju da probudi psihološku zavisnost kod onoga koji uzima alkohol. Ljudi koji uzimaju alkohol usled psihološke zavisnosti su alkoholičari. Nebitno je koji izgovor navode, bitno je da je uzeto iz zavisnosti, što podrazumeva redovno konzumiranje, svakako... Ne razlikuje se alkohol puno od nekih narkotika, jedino što su ovi jači..

Back