alkohol

sofijica

Obećava
Poruka
97
Moja drugarica preterano pije. U poslednje vreme joj se jako cesto desavalo da izgubi skroz film prethodne noci. Poslednjeg puta je rekla kad je cula sta je sve radila da nece vise piti. Ali ja ne znam da li je to moguce? Kako mislite da mogu da joj pomognem? Ovu drugu drugaricu bas briga, ona joj je cak i dala pice te poslednje veceri.

ne znam koliko cesto pije zato sto nisam uvek sa njom ali nekad se des vise puta u toku jedne nedelje. poslednji put kad se napila nisam htela da joj dam pice i ona je govorila da je trezna i posle se ljutila sto nisam htela da joj dam da popije.

Alkohol je đavolja rabota. Problem je što dok ne piješ, nemaš potrebu da piješ, sem ako nisi baš alkos. Ali cvrcneš pa se otvori dizna ljudi često ne umeju da stanu. Problem sa tvojom drugaricom je verovatno što suviše često ima priliku da loče. Šta je po tebi preterano, a šta je objektivno previše, to je već diskutabilno. Ne mogu ovako napamet da ti kažem, ali moguće da će jednom odustati i okanuti se, moguće da ufitilji. A možda se i ozbiljno propije.

Kako da joj pomogneš? Pa nemam pojma. Probaj da budeš više uz nju, da nađete neku bolju zanimaciju. Nemoj se svađati sa njom nipošto.

Možda samo paranoišeš. Ne poznajem ni tebe ni nju pa ne mogu da ti tačno kažem. U mom društvu mnogi su pili, i sad pijemo, mada većinom manje i ređe. Jedan se propio. Par drugarica je cepalo alkohol, ova jedna posebno. Verovatno daleko više nego ta tvoja drugarica. Umela je da slisti i po flajke rakije za veče ili 7-8 piva. Možda i više. Par puta sam je nosio ko vreću. Nego sad se voda za ručicu sa momkom, slabo pije, kako je počela, tako je i prestala.

namam se da s u pravu i da ce biti kao sa ovom devojkom , al nije lepo ni prema nama kad izadjemo moramo da pazimo na nju da joj se nesto lose slucajno ne desi, i to sto ona prica o alkoholu mene jako nervira, po meni je to problem.

Verovatno. Odnosno problem je što joj isključivo alkohol okupira pažnju. Izlaženje u grad, gde se dolazi u kontakt sa istim ne dolazi u obzir. Ona će piti kad bude imala priliku. Znam po sebi. Ne pijem danima, nedeljama..., i kad se nađem sa drušvom - bam, oblembamo se kao prasići. A ni meni više odavno ne priliči.

Probaj da s njom otvoreno razgovaraš. Ne u smislu: previše piješ, kvariš zdravlje, bla bla...Otimanjem pića, "zabranama" i sl. će samo postići kontraefekat, piće kad je ne gledaš ili će se posvađati s tobom. Alkohol je đavo u boci - ne da se tako lako oterati. Pokušajte da nađete neku drugu zanimaciju - prošetajte na kolače, idite u bioskop... Probaj da je zainteresuješ nečim drugim i proaj da joj staviš do znanja da se zapravo vrlo loše provodi kad je pijana i alkohol nije sredstvo za postizanje lepog raspoloženja već posledica lošeg raspoloženja. Solidna opcija je i da krenete na neki fitnes, ali onak ozbiljnije - vežbice, redovne, posle malo korigujete ishranu, da vežbanje da je bolje rezultate, pijete neke vitamine. Idite kod kozmetičara. Radite one stvari koje ženi učine da joj je lepo u svojoj koži.

Kao sto rekoh i na pdf dom i porodica, trebalo bi da izvestis roditelje o tome. To je jedini nacin kako joj ti mozes pomoci, jer zivi pod njihovim krovom, i verovatno vise vremena provodi s njima, a i svaki problem se uglavnom prvo resava na porodicnom nivou. Roditelji ce vec znati gde treba dalje da je upute na lecenje... Ili kako da joj pomognu. Nemoj shvatati to kao da ces je izdati, ocinkariti ili slicno, vec ces uciniti ono sto je najbolje po nju i njeno zdravlje! Nije to nikakva izdaja, vec predanost prijatelja. Po meni je to najbolje resenje....

Veca je verovatnoca da ce prestati, nego da ce se propiti. Iiiiih, sa 22 godine i ja sam pila ko smuk, recimo od sesnaeste do dvadeset trece, poprilican staz a? Npr. za vece sam mogla da popijem po dvadeset votki ili tekila, da se olesim ko majka, mada nisam nikad imala taj prekid filma, medjutim mojoj drugarici se cesto desavalo da se apsolutno nicega ne seca. Imala sam i drugaricu koja je redovno isla kao da se ubije cim se malo nacvrca. Uh, pa nekad se sastavim s nekim drustvom pa pijemo po nekoliko dana, bukvalno ni ne spavamo. I onda jednog dana to sve nekako prestane, jbg. odraste se. Od svog tog drustva, a bilo nas je petnaestak, bas niko se nije propio, svi smo zavrsili visoke čkole, neki se ozenili, udali, medju njima i ja, vodamo klincadiju i nosamo stomacice do zubica, idemo vecinom u igraonice i pijemo kafice i sokice, ja koja sam pila reke i reke zestokog pica, sada popijem eventualno jednom u par meseci limenku limun piva, haha. Tako da, sve to uglavnom dodje na svoje i odjednom se od ludaka stvori normalan covek, a retko ko ode na onu drugu stranu.

Back