Alitalia? - da li ste leteli sa njima?

sara7777:
Kakva su vam iskustva sa ovom avio kompanijom? Pitam doduše kasno, jer sam već rezervisala i platila let za Šaniju od Beograda preko Milana, a sada čujem da znaju da izgube prtljag.. Valjda ga neće izgubiti barem u odlasku..

Da li ste leteli sa njima?
ja jesam, kad sam isla za brazil. ovako: mi smo na aerodromu u rimu cekali 13 SATI, POSTO JE ALITALIA STRAJKOVALA. osim tih glupih strajkova, kompanija je kao i svaka druga.

Treba u decembru da putujem sa njima iz Beograda. Treba u Rimu da presedam za drugi let. Izmedju ta dva leta imam vremena 1h 55min. Ako avion iz Beograda bude kasnio, sat ili 2 sto nije retko, da li ovaj drugi let ceka putnike ili ide po redovnom redu voznje?

Jel ti to presedanje u okviru njihove karte?
Ja sam jednom letela tako sa njima, Beograd-Rim-London.
Jako lose iskustvo, iskreno ne bih sa njima letela vise.
Kasnio je let u oba smera, i kad sam isla i kad sam se vracala. Neljubazno osoblje.
Prvi put su kasnili jer su cekirali neke ljude koji su imali kargo, a kad sam se vracala kasnili su zbog neke macke u kavezu.
Vrhunac svega je sto su nam izgubili prtljag kad smo se vracali.
Ne, nisu izgubili, nego su zaboravili da ukrcaju SVE kofere u avion.
Imaju dva leta, jedan za drugim, Rim- London i tom drugom letu su zaboravili da ukrcaju kofere...Haos opsti...Kao sacekajte da vidimo da nisu na sledecem letu. I kao ups, pa i ovde smo zaboravili kofere.
Mi smo isli kuci, pa smo preziveli te kofere ali ako ides na odmor, pazi se. Dobices ih posle par dana.

Tih sat vremena nije cekanje , nego trcanje na drugi gejt da uhvatis sledeci avion a taman i da krene prtljag iz BEG za njima , nema teoretske sanse da ga prebace na drugi let vec ces ga dobiti nekom drugom linijom .
Suvise je to malo vremena .
Elem , da se previse ne nerviras i ako ti ode , spremi se da skocis na salterusu i ne mrdaj se od deska dok ti ne obezbedi ili hotel ili drugu liniju . Ne popustaj nikako jer ako su ti vec prodali kartu gde njima izgleda moguce da se stigne , onda su i odgovorni za tebe .
Zato uvek sa sobom prirucna odeca i kozmetika pakovana po do 100 gr a sve u kesi od 1 litar .

Da, u okviru njihove karte. Od Beograda do Rima, pa od Rima do Alzira. U Rimu ima cekanje od sat vremena. Ali ako bude kasnio njihov let iz Bg, da li ce let za Alzir da ceka. Nisam nikad isla sa njima, a cula sam da gube prtljag.:confused:

Pa po logici stvari, ako ne stigne avion da uhvati vezu za drugi, ti bi trebala da budes automatski na sledecem letu. Ako ima dva leta dnevno za Alzir, trebalo bi da te ubace na taj sledeci, ako ima mesta.
Ti ne treba da brines jer je to u okviru njihove karte.
Mislim ne moras da brines... Neces ostati prevarena i ostavljena na aerodromu. Jedino sto mozes da cekas puno ili da ti plate hotel za prenociste.
A jeste malo vreme 1, 55 min za taj aerodrom. Moraces da trcis, jos ako ti se pogode gejtovi na razlicitim stranama.
Ja bih ti savetovala da odes u Aliitaliu i da proveris sve unapred sa njima.
Ima na aerodromu u Surcinu njihov salter, a koliko se secam ima i u gradu ( u Kralja Milana, negde prekoputa bioskopa Jadran).
Ja sam tada menjala karte za drugi datum, jos je u sred sezone bilo i uspela sam. Naravno uz doplatu, ali to je bio drugaciji slucaj nego tvoj.

ja imam super iskustvo sa alitalijom za divno cudo letela sam bg-milan milan karakas i onda u karakasu presedala i letela sa drugom avio kompanijom a sve su bili vezani letovi po pola sata plafon izmedju letova...i isla sam do lime znaci nista se nije zagubilo sve je bilo na mestu nista se nije polomilo i u povratku takodje ...tako da svakom se desi da pogresi pa i njima ponekad...ja sam valjda imala srece

Back