Alisa u zemlji cuda....

Drage moje...:) ili mozda bolje :(
Koliko zapravo vjerujete muskarcima? Jeste li se nasle u situaciji da ste nekome vjerovale, bezgranicno vjerovale, a onda ste saznale sokantne istine..cinjenice?
Kako ste se nosile s tim? Kako se nositi s tim?
Ja sam vam trenutno kao gore pomenuti lik... Samo sto su ova cuda poput zemljotresa... Maloprije umalo ne padoh sa stolice :roll:
I primjeri su dobrodosli.. Vasi, vasih poznanica, drugarica..

"Draga, pa zar vise vjerujes svojim ocima nego meni..?"

Zao mi je sto se tako zavrsilo. Samo, nemoj da tugujes i krivis sebe, tesko je ali je lekcija, ako se pecnemo usput, to je cena koja se placa. Hbg ne moze drukcije. Tako nekako gledam na to, plus ono klasicno da je valjalo trajalo bi, i najvaznije bolje je sada da se desi nego za 5, 10 godina. Zar ne? Ko je bese napisao na drugoj temi, mnogo mi se svidelo, sazeto.. sagledas sta sve ostalo cini tvoj zivot i ukapiras u momentu da sta god da je, nije toliko strasno.
A nemam takvo iskustvo ali i da imam primer ti ne bi nista znacio. Nego znas sta je najvaznije, poneti se kao covek, dostojanstveno, ne dozvoliti da te povuce gnev... kakva luda prilika da prizoves svoju snagu i uzdignes se iznad svega, i sutra tu istu situaciju ces sigurno pamtiti bas po tome a ne kako je taj neko pokusao da te povredi, u sustini nisi nista vredno zadrzavanja izgubila... tako da, taj ti je i ne znajuci ucinio veliku uslugu.
Inace poverenje ne poklanjam, dugo vremena treba da prodje da bi se zasluzilo, i u pocetku bilo kakvog odnosa vodim se po tome kako se neko ponasa prema svojoj okolini, ljudima bliskim i koji su 'manje bitni', a i kako se ti ljudi ophode prema toj osobi, to mi mnogo znaci, mada stvarno nije nikakva garancija ali bar pomogne... da li se uopste pronalazim tu, i kako. A to, verujes li svojim ili mojim ocima.. :hahaha: sta bih rekla sto vec ne znas.

hah, kakvo pitanje :)
sumnja je moje srednje ime, što bi rekli u filmićima
verujem sve, i ne verujem ništa: živim u dve ravni - u jednoj smo ja i drugi ljudi (u kojoj sve svima verujem - zašto ne bih? a i ne može se živeti bez poverenja ) i drugoj, privatnoj, u kojoj ne verujem ni da ja postojim :lol: a kamoli drugi ...te uopšte nije bitno, to verujem / ne verujem... kako beše - čudna šuma je to :orkestar:

da citiram iz filma Džeki Braun (još jedno fenomenalno filozofsko delo):
- Da li veruješ Melani?
- Verujem Melani da će biti Melani.

E, tako i ja verujem muškarcu da će biti muškarac :mrgreen:

Poslednja izmena:
hah, kakvo pitanje :)
sumnja je moje srednje ime, što bi rekli u filmićima
verujem sve, i ne verujem ništa: živim u dve ravni - u jednoj smo ja i drugi ljudi (u kojoj sve svima verujem - zašto ne bih? a i ne može se živeti bez poverenja ) i drugoj, privatnoj, u kojoj ne verujem ni da ja postojim :lol: a kamoli drugi ...te uopšte nije bitno, to verujem / ne verujem... kako beše - čudna šuma je to :orkestar:

da citiram iz filma Džeki Braun (još jedno fenomenalno filozofsko delo):
- Da li veruješ Melani?
- Verujem Melani da će biti Melani.

E, tako i ja verujem muškarcu da će biti muškarac :mrgreen:

hehe tako nesto, a i ima onaj glasic koji mi sapuce.. (ne, ne razgovaram sa sobom) :lol: al' ga po ko zna koji put ne slusam te ispadnem lakovernija i gluplja od deteta od pet godina.. e, zato idemo na sud.. tako cu ga odrati da ce pozeleti da nije izasao iz mamine utrobe. Ufff ovo je bilo mnogo jace od mene.. izvinite na digresiji. :(

A kako onda mozes nekoga da volis ako mu ne verujes :dontunderstand:
heh, ljubav i povjerenje idu fino u paru, ali to ipak ne znaci da su sijamski blizanci :)

sasvim je moguce da ne vjerujes da ti je momak vjeran, ali da ga i dalje volis
u trenutku kada se razocaras u osobu, mozda nestane povjerenje
ali, da li su i emocije nestale? da jesu, ne bi boljelo
isto tako mozes i da raskines sa njim ali da nastavis da ga volis
ili da imas odlicnog druga
u kog si zaljubljena, ali znas da ti u vezi sa njim ne bi bilo dobro te odlucis da ne preduzimas nista, ali ga i dalje volis
jer je emocija jedno, a razum drugo

na drugoj strani, imam prilicno povjerenje svoju zubarku, daleko joj kuca, ali se bas i ne bi moglo reci da je volEm :whistling:

Koliko zapravo vjerujete muskarcima? Jeste li se nasle u situaciji da ste nekome vjerovale, bezgranicno vjerovale, a onda ste saznale sokantne istine..cinjenice?
Ja sam vam trenutno kao gore pomenuti lik... Samo sto su ova cuda poput zemljotresa... Maloprije umalo ne padoh sa stolice :roll:

Ja verujem... tj. mene bas briga da li laze ili ne laze... tako sam uvek...

Ja uopste ne znam sta znaci to pitanje. :neutral:
Verovati u sta?
Kao, imas neku sliku muskarca sa izmisljenim osoinama, ponasanjem, reakcijama pa verujes da ce taj pored tebe da bude takav? Izmislis nesto pa verujes da je to bas tako?

Mislim da svaka osoba ima potencijal da zas.ere (ukljucujuci i nas), a samo dobrim posmatranjem se moze utvrditi koja vrsta sr.anja je u pitanju. :D Poverenje nema veze sa tim - ovaj potencijal se povecava u skadu sa ostalim stvarima koje se desavaju doticnoj osobi. Na neke imamo uticaja, a na neke uopste. I samo je na toj osobi hoce li nas zeznuti ili ne - istina je malo surovija jer ipak dodje na to da li smo nekome bitni ili ne. I kakve veze onda sa tim ima poverenje?

Verovala si da mu je stalo do tebe i da ti nikad nece uraditi neke stvari - eto, to je ceo problem sa bilo cime sto se bazira na verovanju. Veruje se jer se ne zna i ne moze se znati. :)

Ja vise volim da znam nego da verujem. I vise sam sklona da izracunam mogucnosti neke pojave, pogotovo one koje bi mi povredile. Ljudi su jako razliciti i upravo je poenta u tome da mozemo da biramo i da oni mogu da biraju nas. U svakom odnosu ova "racunica" ce biti drugacija, neke ce se druge stvari ukrstiti, razviti, dobiti mogucnost ostvarivanja a neke ce postati sasvim nemoguce.

Ako si u odnosu gde su neki dogadjaji koji bi te povredili malo moguciji od nekih drugih, lepsih, dzaba ti verovanje.

muskarci me nisu lagali..bar ne da ja znam...sve bih saznala vrlo brzo..cak i neke lose stvari...

ljudi, prijatelji i "prijatelji" ...cudno...u vezi sa nekim stvarima im verujem u vezi sa nekim drugim ne...na primer verujem da ce me jedna drugarica saslusati...verujem da ce mi druga pomoci da napravim klopu za parti..ili tako nesto...

a poverenje hm...pa mislim da mnogo ima veze sa sopstvenim priznavanjem sebe i sopstvenim potrebama...ali zivot je tako brz i dinamican...taman shvatis sta zelis i sta ti treba u jednom sistemu...a nesto se promeni...i ti moras da menjas svoje potrebe i zelje u nekom drugom....

Postoje li u danashnje vreme "ALISE"?:think:

Ja sam jos uvek naivna, mada je super sto sam malo blize realnosti nego pre nekoliko godina.
Ne mogu da kazem da sam uvek verovala do besvesti - bila sam oprezna ali sam se dosta puta prevarila u proceni. Sad shvatam da nemam sta da verujem ili ne verujem - ljudi ce uvek raditi ono sto rade bez obzira na poverenje. Naucila sam da u obzir uzmem mnogo faktora kad krenem da procenjujem i ne ide mi lose...sad otprilike znam sta od koga mogu da ocekujem i sve se manje iznenadjujem

A kako se nositi sa tim - pa prvo si :eek: pa si :evil: pa si :mrgreen: i na kraju :cool: za to treba malo vremena ali je sve mnogo lakse kad se prevazidje prvobitni sok

:super:

Hehe Stevca kad prođe prvi šok posle bude lakše. Veruješ mi? :confused:

Ja se držim dva pravila. Prvo glasi: Ne veruj ženi koja puši Drinu bez filtera. I drugo:Ni sebi više ne verujem. Sebi ponajmanje. Koliko sam se samo puta uhvatio u laži. Koliko sam se samo puta postidio samog sebe. ***. :)

Nikom ne veruj, ni sebi ne veruj, veruj u sebe. I u Svemogućeg, svakako.

Digni glavu prođi dalje i istakni sve detalje. :ok:

Hehe Stevca kad prođe prvi šok posle bude lakše. Veruješ mi? :confused:

Ja se držim dva pravila. Prvo glasi: Ne veruj ženi koja puši Drinu bez filtera. I drugo:Ni sebi više ne verujem. Sebi ponajmanje. Koliko sam se samo puta uhvatio u laži. Koliko sam se samo puta postidio samog sebe. ***. :)

Nikom ne veruj, ni sebi ne veruj, veruj u sebe. I u Svemogućeg, svakako.
Digni glavu prođi dalje i istakni sve detalje. :ok:

a ma vjerujem tj osjecam vec...:)
a boldirano :super:

Hvala Bogu, nisam bila u takvoj situaciji
Verujem ljudima s kojima sam bliska i koji su vise puta dokazali da u njih mogu da se pouzdam, da im verujem i da mogu da se solonim na njih
Drugima ne verujem previse, i trudsim se da ne primam k srcu neke olako izrecene reci

Jedan moj drugar rece kako su zene mnogo postenije, u smislu da, i kada varaju, rade to zbog emocije.
A muskarcu treba samo prilika.
Ne verujem da ijedna osoba ovde, koja jeste u vezi, ima kraj sebe osobu koja se ne okrece za drugim zenama, u muskom drustvu ne prica "sta bi, kad bi" i koja, kad bi se garantovala vecita tajnost podatka, ne bi iz cuga maznula neku usput.
Znaci, fini su oni, i neka ih tu, ali uvek, drage moje, treba ostaviti 10 % samo svojih, u koje se moze skloniti kad se stvari okolo sruse.

Jedan moj drugar rece kako su zene mnogo postenije, u smislu da, i kada varaju, rade to zbog emocije.
Ne verujem da ijedna osoba ovde, koja jeste u vezi, ima kraj sebe osobu koja se ne okrece za drugim zenama, u muskom drustvu ne prica "sta bi, kad bi" i koja, kad bi se garantovala vecita tajnost podatka, ne bi iz cuga maznula neku usput.Znaci, fini su oni, i neka ih tu, ali uvek, drage moje, treba ostaviti 10 % samo svojih, u koje se moze skloniti kad se stvari okolo sruse.

Sto se boldovanog tice - ja imam kraj sebe osobu koja je operisana od okretanja i izbljuvavanja u muskom drustvu na te teme, a ne bi ni maznuo neku usput.
To ima veze sa samom tom muskom osobom (nisi bas opedelila pol, ali impliciras na muskarca, zar ne?), godinama i okolnostima.

A za ovo purple se slazem, svi moramo imati deo sebe u koji se sklanjamo i kad je sve dobro, i kad je sve lose

Verujem u nekoj razumnoj meri.Znaci,imas moje poverenje,dok mi ne das razlog da pocnem misliti i drugacije.Ja na neke stvari otprilike u zivotu gledam crno-belo...I verujem i verujem..kada vidim i uverim se da je zloupotrebljeno,ne vrednovano,pogazeno...
A,pa..sa godinama se sve bolje nosim,moram da priznam..naucili me drugi,brojne cake i precice...:mrgreen: Onda bude baj baj i nema toga sto ce me navesti da bude:"Predomisli se draga,molim te"...:mrgreen:

Ne verujem da ijedna osoba ovde, koja jeste u vezi, ima kraj sebe osobu koja se ne okrece za drugim zenama, u muskom drustvu ne prica "sta bi, kad bi" i koja, kad bi se garantovala vecita tajnost podatka, ne bi iz cuga maznula neku usput.
Znaci, fini su oni, i neka ih tu, ali uvek, drage moje, treba ostaviti 10 % samo svojih, u koje se moze skloniti kad se stvari okolo sruse.

Pa ovako:
Kao prvo tvoj drugar moze samo imati takvo misljenje pa i izgovoriti ga naglas. Sve vise od toga u smislu ocekivanja da se u to poveruje ili da se ta njegova misao prihvati kao neka apsolutna pa cak i polovicna istina, je vise nego smesno.
Niti sve zene varaju iz emocija niti svim muskarcima treba samo prilika. To je pomalo zastarelo shvatanje musko-zenske preljube koje je nekad bilo rasireno po celom svetu a najduze se zadrzalo na Balkanu. Muskarci znaju i te kako odoleti i najprivlacnijoj zeni iz nekih svojih razloga a zene ponekad ucine preljubu iz ciste strasti, hira, osvete ne imajuci ni trun osecanja prema tom nekome. Teorija tvog drugara pada u vodu i sto pre to shvati bice bolje za njega.
Drugi deo posta je cisto generalizovanje ( mrzim ovu rec ali sta mogu kad volim da filozofiram :lol:). Zasto bi iko ko ima vise od 12 godina poverovao da na svetu postoje samo dva potpuno ista coveka racunajuci cak i jednojajcane blizance? Zasto bi bilo ko poverovao da su svi muskarci isti po bilo kom pitanju pa i po pitanju seksa? Pa ni sve zivotinje ne dozvoljavaju da im se zivot svede na to da "maznu neku usput" nego imaju svoje kriterije, vreme i ukus za izbor partnera. Zar stvarno verujes da su svi muskarci vece zivotinje od samih zivotinja? Ja ne. Ja znam da su muskarci po tom pitanju slicni zenama i da se na pitanje "maznjavanja" moze gledati samo kao na ljudsko pitanje emocija i fizicke privlacnosti a nikako odvojeno zensko i musko.

Pa, ja kada sam varala (ne muža, nego ranije) radila sam to isključivo iz napaljenosti i-ili radoznalosti... a mm se ne okreće za drugim ženama, i sigurna sam da ne priča lovačke priče... previše je lepo vaspitan :) Toliko o formi. A sigurno bi (ovo znam pouzdano) i te kako kresnuo nekoga drugog, onako neobavezno... ali i ja bih... onako u teoriji :) I to ne zbog emocija, ili zbog nedostatka emocija (prema mužu), nego zato što je seks sa nekim drugim, novim, super :)

Осим људима из моје породице (отац, мајка, сестра), ником другом НИКАД нисам поклонила безгранично поверење.
Уверила сам се небројено пута да су људи лажљиви, да прећуткују, да искривљују (случајно или намерно) суштину.

Значи, ни једном мушкарцу нисам никад поклонила неко безгранично поверење. Можда зато што ни са једним нисам провела више од 4 године. А оно што сам сигурна јесте да поверење поклањам постепено, међутим, ако се успут деси да откријем неку лаж (наравно, искључиво везану за мене, боли ме уво да ли неко лаже за себе да је Марсовац, ако јесте, благо њему!), тада се повучем, као рак, у свој оклоп и тешко изађем опет одатле.:)

Sto se boldovanog tice - ja imam kraj sebe osobu koja je operisana od okretanja i izbljuvavanja u muskom drustvu na te teme, a ne bi ni maznuo neku usput.
To ima veze sa samom tom muskom osobom (nisi bas opedelila pol, ali impliciras na muskarca, zar ne?), godinama i okolnostima.

A za ovo purple se slazem, svi moramo imati deo sebe u koji se sklanjamo i kad je sve dobro, i kad je sve lose

Draga, cuvaj tu svoju antropolosku retkost. Zelim ti da uvek ostane tako :)

Pa ovako:
Kao prvo tvoj drugar moze samo imati takvo misljenje pa i izgovoriti ga naglas. Sve vise od toga u smislu ocekivanja da se u to poveruje ili da se ta njegova misao prihvati kao neka apsolutna pa cak i polovicna istina, je vise nego smesno.
Niti sve zene varaju iz emocija niti svim muskarcima treba samo prilika. To je pomalo zastarelo shvatanje musko-zenske preljube koje je nekad bilo rasireno po celom svetu a najduze se zadrzalo na Balkanu. Muskarci znaju i te kako odoleti i najprivlacnijoj zeni iz nekih svojih razloga a zene ponekad ucine preljubu iz ciste strasti, hira, osvete ne imajuci ni trun osecanja prema tom nekome. Teorija tvog drugara pada u vodu i sto pre to shvati bice bolje za njega.
Drugi deo posta je cisto generalizovanje ( mrzim ovu rec ali sta mogu kad volim da filozofiram :lol:). Zasto bi iko ko ima vise od 12 godina poverovao da na svetu postoje samo dva potpuno ista coveka racunajuci cak i jednojajcane blizance? Zasto bi bilo ko poverovao da su svi muskarci isti po bilo kom pitanju pa i po pitanju seksa? Pa ni sve zivotinje ne dozvoljavaju da im se zivot svede na to da "maznu neku usput" nego imaju svoje kriterije, vreme i ukus za izbor partnera. Zar stvarno verujes da su svi muskarci vece zivotinje od samih zivotinja? Ja ne. Ja znam da su muskarci po tom pitanju slicni zenama i da se na pitanje "maznjavanja" moze gledati samo kao na ljudsko pitanje emocija i fizicke privlacnosti a nikako odvojeno zensko i musko.

Stvarno mi je drago da postoje idealizovana shvatanja. Postujem tvoje misljenje iako mislim da se muska sustina itekako moze generalizovati i da to ima debelu biolosko evolutivnu podlogu. I, da, zasto se tako distancirati od zivotinje, osecam neku odbojnost u tvom postu prema ideji koju si iznela.

Ovo se visoko kotira suoceno sa prilicno jakom konkurencijom kao nesto najzalosnije sto sam ikada procitala.

Stvarno mi je drago da postoje idealizovana shvatanja. Postujem tvoje misljenje iako mislim da se muska sustina itekako moze generalizovati i da to ima debelu biolosko evolutivnu podlogu. I, da, zasto se tako distancirati od zivotinje, osecam neku odbojnost u tvom postu prema ideji koju si iznela.

:) pa mislim, iluzorno je ocekivati od zene koja je u braku da pokaze toliku dozu racionalnosti....aha, vecina je takva ali moj nije....to skoro svaka zena misli....i dobro da je tako jer i ovako imamo jako mnogo razvoda.......

Back