Drage moje...

ili mozda bolje

Koliko zapravo vjerujete muskarcima? Jeste li se nasle u situaciji da ste nekome vjerovale, bezgranicno vjerovale, a onda ste saznale sokantne istine..cinjenice?
Kako ste se nosile s tim? Kako se nositi s tim?
Ja sam vam trenutno kao gore pomenuti lik... Samo sto su ova cuda poput zemljotresa... Maloprije umalo ne padoh sa stolice

I primjeri su dobrodosli.. Vasi, vasih poznanica, drugarica..
"Draga, pa zar vise vjerujes svojim ocima nego meni..?"
Ja sam dugo beskrajno verivala svakom koga poznajem.
Kod bivseg decka me je nakon raskida sokiralo priznanje da me je prevario zato sto nisam htela seks sa njim, a mislila sam da u tim godinama to ni njemu nije neki problem. Kasnije su mi se ljudi smejali kad to spomenem, a i meni je bilo smesno sto sam ocekivala da neko nema seks dve i po godine i to usred muskog puberteta. Ne znam da li bi mi bilo smesno da sam ga volela, verovatno ne.
Poznanicima iz stranke nikad nista nisam verovala, a opet sam bila u situaciji da se zgranem kolicinom preteranih lazi kojima su skloni. Njih vec racunam u blago poremecene licnosti po tom pitanju i batalila bavljenje politikom jer je u strankama bolesno okruzenje.
Drugaricama ugavnom ne verujem puno onda kada pricaju o sebi, ali bezgranicno verujem u njihovu dobronamernost prema meni izmedju ostalog i zato sto ne dolazimo nikad u sukobe interesa.
I svom sadasnjem partneru sam na pocetku bezgranicno verovala, a sad na osnovu nekih sitnih i za zivot nebitnih lazhi, postavila sam granicu tog poverenja.
U svim situacijama u kojima me neko slagao, samo sam se u prvom trenutku trznula emotivno a onda sam sve resila logicnim razmisljanjem da je u pitanju NJIHOVA mana, a ne moja. I ...onda sam tu manu uracunala u svoje misljenje o njima i nastavila kontakt sa rezervom, manjom ili vecom, u zavisnoti od lazi kojom su me drmnuli u facu.
U nedostatku iskrenih ljudi, mora se biti medju lazovima i to vremenom postaje prirodno stanje stvari pa sam se sa tim, jednostavno, pomirila. A mirenje sa cinjenicom da je ovaj ili onaj lazov ne utice bogznakako na odnose sa takvim ljudima, ali umanjuje ljubav prema njima. Kad bi ljudi znali koliko ih laz moze urusiti u tudjim ocima, shvatili bi da im je trud da budu iskreni sa ljudima do kojih im je stalo, mnogo vrednije ulaganje u sebe, nego mnogi drugi cesto plitki kvaliteti kojima tezhe.