Алимпић намерно крши устав и закон

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Пронашао сам закон и тамо пише све , и то веома јасно.
"Закон о локалним изборима"

Члан 56
Конститутивну седницу скупштине сазива председник скупштине из претходног сазива у року од 15 дана од дана објављивања резултата избора." Јасно и лако схватљиво, зар не?
Овај закона Народна скупштина усвојила је 29. 12. 2007. године.

Дакле, овде се ради о самовољи бившег председника Скупштине. Ако је он прекршио закон онда је његова одлука неважећа. Његова противзаконита одлука никога не обавезује да је испоштује! Скупштина се може сазвати и без бившег председника. Шта би било да, недајбоже, умре бивши председник онда се не би никада сазвала конститутивна седница, а?
Зашто Алимпић свесно крши устав и закон .Демократе изгледа хоће да владају на силу, мимо закона, е то не може.

Šta je ovde "i to veoma jasno"? Zakon kaže: ... "saziva u roku od 15 dana...", a ne da se ta sednica mora održati u roku od 15 dana ! To su ti naši zakoni !

Ако није лош човек,што се онда бави опструкцијом изборне воље?

МА и да је лош и да је добар несме да крши закон, КО ЈЕ ОН ,
Човек за кога закони не важе или странке за коју закони не важе.
Или су они да још мало владају падокле траје да траје ,а после јеб... га.

Члан 56
Конститутивну седницу скупштине сазива председник скупштине из претходног сазива у року од 15 дана од дана објављивања резултата избора." Јасно и лако схватљиво, зар не?

Дакле, овде се ради о самовољи бившег председника Скупштине. Ако је он прекршио закон онда је његова одлука неважећа. Његова противзаконита одлука никога не обавезује да је испоштује! Скупштина се може сазвати и без бившег председника. Шта би било да, недајбоже, умре бивши председник онда се не би никада сазвала конститутивна седница, а?
Зашто Алимпић свесно крши устав и закон .Демократе изгледа хоће да владају на силу, мимо закона, е то не може.

Šta ljupaš
Jeste sazvao skupštinu, prekinite da lupate više i pravite budaletine od sebe

a sta ce alimpic i DS da urade ako se recimo DSS SPS i SRS skupe pa odrze sednicu kad oni hoce? :)

mogu samo da placu jer su oni pripadnici bivse vlasti a sadasnje opozicije.

nadam se da ce nova vlast to i uraditi.

Slabo poznaješ ti ovu tematiku? Ovi što su sada odbornici nisu odbornici dok im neki odbor skupštine grada ( mislim administrativni) ne verifikuje mandate.
Tako da 1/3 njih ne može sazvati skupštinu.

Samo da se razumemo,potpuno sam protiv da se oteže sa tom skupštinom.
A sad što mi imamo masu zakona koji se mogu tumačiti na razne načine,kao i to da su u suprotnosti sa nekim drugim zakonima,to je već normalno za Srbiju.

20zu0hz.jpg

demokratski diktator...

posto pise isto u zakonu da moze sednicu da sazove i 1/3 poslanika upravo to trebaju da urade ovi iz nove vlasti . sazovi sednicu odrzi je a alimpica ko sisa....
Voliš da lupiš više nego išta:lol:
To što si pročitao važi samo u slučaju kada je skupština već konstituisana.
Ova nije.
A ako misliš da je dobra ideja pošalji Vučiću na mail - dobijaš trafiku u Knezu garant:mrgreen:

pronašao si toplu vodu:mrgreen:
nije dovoljno da pronadješ zakon, moraš i da ga razumeš, a to je malo teže jel da?:lol:

Тумачење закона је исто и за Алимпића ,а он се прави мало блесав само да би владaо још мало ињегова ДС торади сасбим смишљехо , и ту је проблем .
Закон је изнад странака и Алимпића ,Тадића и сличних изумитеља неке нове демократске владавине . НОНСЕНС.!

Члан 56

Samo sam čekala. E stvarno ste tupavi.

PRAVI SE LUD
Aleksandar Vučić: Razgovarali smo kao sa detetom koje je navalilo da lizalicu.Zoran Alimpić: Ja sam ipak stekao utisak da se vi niste dogovorili!

BEOGRAD - Kandidati za najviše pozicije u gradskoj vlasti - Aleksandar Vučić, Andrija Mladenović i Aleksandar Antić, sastali su se juče oko 15 časova sa v.d. gradonačelnika Zoranom Alimpićem, koji im je poručio da neće biti promene njegove odluke o zakazivanju konstitutivne sednice gradskog parlamenta.

- Još uvek sam šoku zbog onoga što nam je Alimpić rekao! Mi smo mu pokazali koalicioni sporazum, na šta je on odgovorio: "Ja sam ipak stekao utisak da se vi niste dogovorili!" Dakle, i pored postojanja validnog dokumenta, kojim mi obezbeđujemo većinu, on nam je poručio da neće zakazati sednicu jer su njemu njegove stranačke kolege tako kazale. Navodno, razgovara se o formiranju republičke vlade, i to može da promeni i ovu odluku o Beogradu. To je izgledalo kao da razgovarate sa devetogodišnjim detetom koje je navalilo da pojede lizalicu - objasnio je Aleksandar Vučić. Kako je naveo, potpisnici koalicionog sporazuma radiće celu noć kako bi pronašli rešenje i za ovaj problem i ispoštovali izbornu volju Beograđana.

PRAVI SE LUD
Aleksandar Vučić: Razgovarali smo kao sa detetom koje je navalilo da lizalicu.Zoran Alimpić: Ja sam ipak stekao utisak da se vi niste dogovorili!

BEOGRAD - Kandidati za najviše pozicije u gradskoj vlasti - Aleksandar Vučić, Andrija Mladenović i Aleksandar Antić, sastali su se juče oko 15 časova sa v.d. gradonačelnika Zoranom Alimpićem, koji im je poručio da neće biti promene njegove odluke o zakazivanju konstitutivne sednice gradskog parlamenta.

- Još uvek sam šoku zbog onoga što nam je Alimpić rekao! Mi smo mu pokazali koalicioni sporazum, na šta je on odgovorio: "Ja sam ipak stekao utisak da se vi niste dogovorili!" Dakle, i pored postojanja validnog dokumenta, kojim mi obezbeđujemo većinu, on nam je poručio da neće zakazati sednicu jer su njemu njegove stranačke kolege tako kazale. Navodno, razgovara se o formiranju republičke vlade, i to može da promeni i ovu odluku o Beogradu. To je izgledalo kao da razgovarate sa devetogodišnjim detetom koje je navalilo da pojede lizalicu - objasnio je Aleksandar Vučić. Kako je naveo, potpisnici koalicionog sporazuma radiće celu noć kako bi pronašli rešenje i za ovaj problem i ispoštovali izbornu volju Beograđana.

Pa jel se pravi lud ili je prekršio zakon? Šta kaže Vučić ovde?:mrgreen::lol:
Doneo je koalicioni sporazum, Alimpić je zakazao konstitutivnu sednicu za 14. jul i to je to.
Sve ostalo je prazna priča.
Nego, jel zakazala Vaša Maja konstitutivnu sednicu u Novom Sadu?:nono:

Какао то муља Алимпић са пајташима-АКЦИОНИ ПЛАН ДС

По губитку власти у Београду, актуелни заменик градоначелника г. Алимпић је био принуђен од поглавара његове странке да седницу скупштине на којој би предао кључеве града супротном табору помери на крајњи рок и закаже је за 14. јул уместо како је првобитно најавио за 6.јун. Тако нам је открио део акционог плана који је Г. Тадић најавио у часу пирове победе да ће се свим демократским средствима борити против доласка на власт снага које ће Србију вратити у прошлост уместо да са њим на летећем ћилиму пођу у бајковиту будућност.

Десна рука Г. Тадића, (ех шта све десна рука ради) Г. Ђилас гостујући у националном дневнику, уз лисичији осмех који му је растезао лице, оправдавао је овакву одлуку свог главешине и успут вређао Г. Вучића говорећи да нема ни дана радног стажа, при томе не спомињући булументу кадрова ДС који су се обогатили преко ноћи, а којима је једина радна карактеристика била припадност жутој странци.

Но овај детаљ акционог плана ДС за останак на власти по сваку цену има вишеструку намеру, намену, значење, поруке и последице.

Прва намера је да се пролонгира долазак на власт у Београду коалиције СРС – ДСС – СПС – ПУПС – ЈС не би ли из широког арсенала марифетлука пронашли онај који ће ову коалицију посвађати, разјединити и на крају разбити и тако задржати колач градског буџета од преко 900 милиона евра на годишњем нивоу, и разноразне функције у јавним предузећима;

Друга намера је да се пошаље порука СПС и осталима из те коалиције шта их чека уколико на републичком нивоу покушају да формирају власт са СРС и ДСС;

Трећа намера је да виде реакцију наведених странака на градском нивоу како би знале како ће се у сличном случају понашати на републичком нивоу.

Али ово је све мачији кашаљ у поређењу са оним што нас чека уколико председник државе буде обавештен да национална струја има већину у парламенту. Он је тада дужан да у року од 90 дана именује мандатара, што ће и учинити (или неће) деведесетог дана – проба је већ извршена на нивоу Београда.

Г. Дулић ће тада (или неће) заказати коститутивну седницу скупштине. Тако ће доћи до пробијања рока за формирање владе, па потом следе нови избори. Исти рецепт ће се применити толико пута, колико избора буде потребно да проевропејци стекну паарламентарну већину.

Ово би све имало подршку и оправдање САД и ЕУ, доказаних српских пријатеља и Г. Тадића посебно.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back