S_K_V_O
Iskusan
- Poruka
- 6.181
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
eeeeeeeJesam li ti rekla? Ti si sudija sto posto.
Tuzilac ne verujem
Mozda istrazni sudija, eventualno..

Sve što ostade od naše ljubavi je alimentacija...
Plaćaj zbog onog teranja...
E to je kad se ne razmišlja gornjom glavom.
Postoji predbračni ugovor i molim lepo:
1) Da pere ćaći i meni noge
2) Da čisti po kući i da kuva i pegla
3) Da nadje dobro plaćen posao ili dva manje plaćena
4) Da sve bude potaman
5) Da ne pita za pare
6) Sve što je donela u kuću može da nosi kad god hoće
i potpis zaljubljenih - gotova stvar!

Predala sam za alimentaciju u maju mesecu u IV sudu i jos nije ni prvo rociste bilo.Ima li neko savet.Hvala
Imam jedno pitanjce o alimentaciji.Evo u kratkim crtama mog slucaja.Moji roditelji su se razveli 1993 godine,i resenjem je utvrdjeno da primam 40% njegove plate.On je zaposlen u radio Beogradu,i meni je godinu dana taj deo njegove plate stizao.Nakon toga on je dao otkaz i bio je nezaposlen do 2001 godine,kada se ponovo vratio u radio Beograd.Od trenutka njegovog povratka meni nije isplacen ni dinar,a redovan sam student,sada vec apsolvent.Na pitanje u racunovodstvu zasto je to tako,odgovaraju da ne znaju :shock: . Mene sada zanima - da li je pravosnazna presuda iz 93 god i dalje na snazi?
- da li ja treba da tuzim sudu njegovu radnu organizaciju?
- da li imam pravo da trazim retroaktivno alimentaciju za unazad jer sam redovan student od 2000 god ?
Hvala vam puno unapred , ovo mi je velika muka i jako mi znaci svaki odgovor.
P.S. ne treba ni da pominjem da me ni jednom nije nazvao niti video za ovih,sada vec 15 godina
nego se po pravilu odredjuje u iznosu od 15-50% od primanja za svu decu
Ako si redovan student i imas vise od 26 godina otac ne mora da ti daje alimentaciju. Ako imas manje od 26 god. mozes podneti tuzbu protiv njega. Obzirom da ti je ovo osma godina studija, sto mi govori koliko otprilike imas godina nista od love. Inace sada alimentacija ima zakonski maksimum 25% po detetu. Sramota je njegova sto se ne interesje za tebe.
Nemam vise od 26,imam sada 24 i jos sam redovan student,sada sam apsolvent.Ali najbitnije je da li mogu da retroaktivno trazim za unazad jer se redovno skolujem sve vreme a on je zaposlen ponovo od 2001 godine....Da li i za retroaktivno treba da tuzim sudu?Njega ili radnu organizaciju?Hajde,ljudi imajte me u vidu pa kad budete mogli odgovorite.Hvala i na ovim odgovorima puno.
Cekaj malo... Ako si redovan student od 2000. god, a sada imas 24 godine, to znaci da si na fakultet krenula sa najvise 17 godina, sto ce reci da si u 1. osnovne posla sa 5 godina. To mi nije jasno al nema veze.
Njegova radna organizacija nema obavezu da ti isplacuje alimentaciju. Tu obavezu ima tvoj otac. Prema tome bezpredmetno je tuziti njegovu RO. Moras tuziti oca. Mozes traziti retroaktivno. Za sve sto hoces da promenis potrebna je odluka suda, prema tome ti moras zapoceti proces. To bi ti bilo po zakonu.
Po moralu TUZITI OCA!!!??? Nisi valjda blesava. Koliko vidim ziva si, zdrava si. Sta ti znaci 50 - 150Evra mesecno!? A po cenu da tuzis oca. Kakav je takav je... Nosis pola njegovih gena.
Sad je malo jasnije.
Ipak, mislim da je bolje da ga pustis da zivi svoj mali zivot.