alimentacija IV opstinski sud

Sve što ostade od naše ljubavi je alimentacija...
Plaćaj zbog onog teranja...

E to je kad se ne razmišlja gornjom glavom.
Postoji predbračni ugovor i molim lepo:

1) Da pere ćaći i meni noge
2) Da čisti po kući i da kuva i pegla
3) Da nadje dobro plaćen posao ili dva manje plaćena
4) Da sve bude potaman
5) Da ne pita za pare
6) Sve što je donela u kuću može da nosi kad god hoće

i potpis zaljubljenih - gotova stvar!

Sve što ostade od naše ljubavi je alimentacija...
Plaćaj zbog onog teranja...

E to je kad se ne razmišlja gornjom glavom.
Postoji predbračni ugovor i molim lepo:

1) Da pere ćaći i meni noge
2) Da čisti po kući i da kuva i pegla
3) Da nadje dobro plaćen posao ili dva manje plaćena
4) Da sve bude potaman
5) Da ne pita za pare
6) Sve što je donela u kuću može da nosi kad god hoće

i potpis zaljubljenih - gotova stvar!

Eto kako ti sve znas...Jos samo sliku da postavis da vidimo kakve su ti intelektualne spososbnosti i jurice te zene po forumu kao da si stvarno deda Mraz

nece te pitati nista sto ne znas :)
kjucno je koliki su vam prihodi i rashodi (zarada; mogucnost sticanja zarade ako je neko ne ostvaruje; drugi prihodi npr. izdavanje u zakup; ko sta ima od imovine; gde ko zivi i kolko to placa; prema kome imate obavezu izdrzavanja, npr. druga deca, novi bracni drug; kakve su vase preuzete finansijske obaveze i rashodi; ko vas materijalno pomaze i u kojoj meri i sl.) kao i kolike su potrebe dece (uzrast, skola, neke specijalne potrebe) i ko ih je do sada i u kojoj meri izdrzavao
izdrzavanje se odredjuje preme mogucnostima davaoca i potrebama primaoca, s tim sto primalac navodno mora da zahvaljujuci iznosu izdrzavanja uziva najmanje onakav zivotni standard kakav i davalac, pa ce sudija pokusati da utvrdi te cinjenice na osnovu napred navedenih parametara (a verovatno ce pitati i mnogo manje od navedenog)
za zaradu ce vam traziti potvrde
ne verujem da ce vas suocavati, nego samo da ce vas oboje saslusati
evo ti par presuda vss (mada dokaze izvodi i cinjenicno stanje utvrdjuje opstinski sud i u prvostepenoj presudi je sve detaljnije obrazlozeno) cisto da vidis kako to ide
http://www.vrhovni.sud.srbija.yu/code/navigate.php?Id=213&oid=689

po zakonu o porodicnim odnosima, sporovi u kojima se resava egzistencija, imaju prednost u postupanju tj zakonski je propisana HITNOST u postupanju. kad kazem hitnost, mislim na dane !!!

recimo pismena se podnose u roku od 8 dana, kao i resenja od suda !!!!
tuzba za alimentaciju se uvek podnosi zajedno sa predlogom za privremenu meru !!!!

predlazem da podneses pismeni podnesak, u kome ces se zaliti na sporost u postupanju, kao i zatraziti da ti se pismeno odgovori, rasprava najhitnije zakaze /zbog ugorzene egzistencije tebe i deteta/ postupajucem sudiji ali istovremeno i predsedniku suda .........

nov zakon je u primeni !!
ZPP je takodje jako posostrio rokove, nema vise neuredne dostave, svako je duzan da sam prati svoj predmet i sl
od suda do suda kao i od sudije do sudjie //to je zanat kao i svaki drugi// zavisi kako ce se primenjivati.

MORAJU rasprave da se zakazuju U SKRACENOM postupku, tj hitno, rokovi su ekstremno kratki i sl.
u nekim sudovima dobro prolaze pretnje sudom u strazburu, dok u drugim je dovoljno popricati sa postupajucim sudijom ili ako to ne uspe onda OBAVEZNO sa predsednikom suda.

ne treba biti veliki pravnik pa odvojiti sat vremena i procitati novi zakon O PORODICNIM ODNOSIMA, koji je na snazi od 01.jula 2005 godine, pa ce te sami lako uvideti da su rokovi skraceni kad je u pitanju ALIMENTACIJA, povera deteta i sl.
da nije tako onda bi odugovlacenjem sporova sam znacaj spora ili predmeta izgubio na vremenu, jer deca rastu :):)

Imam jedno pitanjce o alimentaciji.Evo u kratkim crtama mog slucaja.Moji roditelji su se razveli 1993 godine,i resenjem je utvrdjeno da primam 40% njegove plate.On je zaposlen u radio Beogradu,i meni je godinu dana taj deo njegove plate stizao.Nakon toga on je dao otkaz i bio je nezaposlen do 2001 godine,kada se ponovo vratio u radio Beograd.Od trenutka njegovog povratka meni nije isplacen ni dinar,a redovan sam student,sada vec apsolvent.Na pitanje u racunovodstvu zasto je to tako,odgovaraju da ne znaju :shock: . Mene sada zanima - da li je pravosnazna presuda iz 93 god i dalje na snazi?
- da li ja treba da tuzim sudu njegovu radnu organizaciju?
- da li imam pravo da trazim retroaktivno alimentaciju za unazad jer sam redovan student od 2000 god ?
Hvala vam puno unapred , ovo mi je velika muka i jako mi znaci svaki odgovor.
P.S. ne treba ni da pominjem da me ni jednom nije nazvao niti video za ovih,sada vec 15 godina

Predala sam za alimentaciju u maju mesecu u IV sudu i jos nije ni prvo rociste bilo.Ima li neko savet.Hvala

Cek, cek. Kako to da sud nije odredio alimentaciju u brakorazvodnoj parnici?
Da li on ne placa alimentaciju uopste, imate li dece, da li je placa a ti zelas da je povecas
U ovome sto sam na brzinu procitao nigde ne vidim sta trazis.
Najlakse je reci sudstvo je korumpirano. Sve moze da se istera ako je covek uporan i ima zakonskog osnova.

Molim te napisi mi za sta si u stvari podnela tuzbu.

Imam jedno pitanjce o alimentaciji.Evo u kratkim crtama mog slucaja.Moji roditelji su se razveli 1993 godine,i resenjem je utvrdjeno da primam 40% njegove plate.On je zaposlen u radio Beogradu,i meni je godinu dana taj deo njegove plate stizao.Nakon toga on je dao otkaz i bio je nezaposlen do 2001 godine,kada se ponovo vratio u radio Beograd.Od trenutka njegovog povratka meni nije isplacen ni dinar,a redovan sam student,sada vec apsolvent.Na pitanje u racunovodstvu zasto je to tako,odgovaraju da ne znaju :shock: . Mene sada zanima - da li je pravosnazna presuda iz 93 god i dalje na snazi?
- da li ja treba da tuzim sudu njegovu radnu organizaciju?
- da li imam pravo da trazim retroaktivno alimentaciju za unazad jer sam redovan student od 2000 god ?
Hvala vam puno unapred , ovo mi je velika muka i jako mi znaci svaki odgovor.
P.S. ne treba ni da pominjem da me ni jednom nije nazvao niti video za ovih,sada vec 15 godina

Ako si redovan student i imas vise od 26 godina otac ne mora da ti daje alimentaciju. Ako imas manje od 26 god. mozes podneti tuzbu protiv njega. Obzirom da ti je ovo osma godina studija, sto mi govori koliko otprilike imas godina nista od love. Inace sada alimentacija ima zakonski maksimum 25% po detetu. Sramota je njegova sto se ne interesje za tebe.

Ako si redovan student i imas vise od 26 godina otac ne mora da ti daje alimentaciju. Ako imas manje od 26 god. mozes podneti tuzbu protiv njega. Obzirom da ti je ovo osma godina studija, sto mi govori koliko otprilike imas godina nista od love. Inace sada alimentacija ima zakonski maksimum 25% po detetu. Sramota je njegova sto se ne interesje za tebe.

Nemam vise od 26,imam sada 24 i jos sam redovan student,sada sam apsolvent.Ali najbitnije je da li mogu da retroaktivno trazim za unazad jer se redovno skolujem sve vreme a on je zaposlen ponovo od 2001 godine....Da li i za retroaktivno treba da tuzim sudu?Njega ili radnu organizaciju?Hajde,ljudi imajte me u vidu pa kad budete mogli odgovorite.Hvala i na ovim odgovorima puno.

Nemam vise od 26,imam sada 24 i jos sam redovan student,sada sam apsolvent.Ali najbitnije je da li mogu da retroaktivno trazim za unazad jer se redovno skolujem sve vreme a on je zaposlen ponovo od 2001 godine....Da li i za retroaktivno treba da tuzim sudu?Njega ili radnu organizaciju?Hajde,ljudi imajte me u vidu pa kad budete mogli odgovorite.Hvala i na ovim odgovorima puno.

Cekaj malo... Ako si redovan student od 2000. god, a sada imas 24 godine, to znaci da si na fakultet krenula sa najvise 17 godina, sto ce reci da si u 1. osnovne posla sa 5 godina. To mi nije jasno al nema veze.

Njegova radna organizacija nema obavezu da ti isplacuje alimentaciju. Tu obavezu ima tvoj otac. Prema tome bezpredmetno je tuziti njegovu RO. Moras tuziti oca. Mozes traziti retroaktivno. Za sve sto hoces da promenis potrebna je odluka suda, prema tome ti moras zapoceti proces. To bi ti bilo po zakonu.

Po moralu TUZITI OCA!!!??? Nisi valjda blesava. Koliko vidim ziva si, zdrava si. Sta ti znaci 50 - 150Evra mesecno!? A po cenu da tuzis oca. Kakav je takav je... Nosis pola njegovih gena.

Cekaj malo... Ako si redovan student od 2000. god, a sada imas 24 godine, to znaci da si na fakultet krenula sa najvise 17 godina, sto ce reci da si u 1. osnovne posla sa 5 godina. To mi nije jasno al nema veze.

Njegova radna organizacija nema obavezu da ti isplacuje alimentaciju. Tu obavezu ima tvoj otac. Prema tome bezpredmetno je tuziti njegovu RO. Moras tuziti oca. Mozes traziti retroaktivno. Za sve sto hoces da promenis potrebna je odluka suda, prema tome ti moras zapoceti proces. To bi ti bilo po zakonu.

Po moralu TUZITI OCA!!!??? Nisi valjda blesava. Koliko vidim ziva si, zdrava si. Sta ti znaci 50 - 150Evra mesecno!? A po cenu da tuzis oca. Kakav je takav je... Nosis pola njegovih gena.

Ja sam na umetnickom fakultetu - muzicka akademija,pa se kod nas vanredno napreduje.Naime,ja sam sa 5 godina upisala nizu muzicku skolu a u osnovnoj u sestom osnovne sam krenula u prvi srednje muzicke...Cisto da pojasnim kako sam sad apsolvent.Dakleda tuzim njega za ne izvresenje sudske presude pravosnazne iz 93 godine.Ok.Hvala na odgovorima.

Sad je malo jasnije.

Ipak, mislim da je bolje da ga pustis da zivi svoj mali zivot.

Ma ja se slazem i pustila bih ga,medjutim...On ima odlicna primanja van svog radnog mesta,naime radi kao tonski snimatelj,snima narodnu muziku.Ima svoj studio i radi sa svim bitnim ljudima sa nase muzicke scene.Njegova plata je nista u poredjenju sa parama koje zaradjuje sa strane a ne placa nikakav porez na to.Ja sam besna i ocajna jer se nije udostojio da me vidi niti pozove 14 godina,a kada sam ga na moje insistiranje videla plakao je i bilo mu je "krivo".Stvarno mi je zao sto moram na ovaj nacin da mu zagorcavam zivot,ali meni te pare kolike god znace jer zivim sa majkom-nezaposlenom...Necu da smaram o celoj prici u svakom slucaju puno,puno hvala na odgovorima...

Back