Ne znam, znaci ja sam na pocetku uzimao preko aliexpresa, kad nije moglo da se nabavi u Srbiji , ali onda su sitne firme pocele da rade sa alibabom, pa je moglo da se nabavi....i onda na foru dilera mozes da dobavis i kvalitetniju robu po jeftinoj ceni nego sto je na aliexpresu....
Iskreno stanje je , nabavljas srednji kvalitet, ali je prilicno ujednacen, skuplje nego najjeftinije na aliexpresu , ali nemas trosak carine, otvaranja, postarine, repostarine...2 meseca...
Dakle jos uvek ako hoces da se bakces i imas silne interakcije i zaledjen novac, jeftinije ako imas nos , da radis preko aliexpresa, ali mahom je to polovna , buvljak roba, dok alibaba su proizvodnje , nekad budu i prave proizvodnje, vidis robu gde je svaki primerak testiran i dobar...
Razlika izmedju cena u Srbiji ako znas gde da trazis i aliexpresa nisu vise od 10% eventualno 20%, a ako ganjas polovno ili pokradeno , onda moze najvise do 50%
Sad ne uzimam nista preko aliexpresa....bas nista...
Sve sto mi treba odem kod neke male ili velike firme i samo kazem sta hocu i dobijem ....ubace u neki deo slota kad prave narudzbu...
Ali za forumase , taj tip , sedim i udjem u H and M i tamo kupim koliko pise , verovatno je jeftinije....
Za njih je i lidl jeftinoca ubiboze, po tome cenim...