Aliexpress dolazi u Srbiju?

Ne znam, znaci ja sam na pocetku uzimao preko aliexpresa, kad nije moglo da se nabavi u Srbiji , ali onda su sitne firme pocele da rade sa alibabom, pa je moglo da se nabavi....i onda na foru dilera mozes da dobavis i kvalitetniju robu po jeftinoj ceni nego sto je na aliexpresu....

Iskreno stanje je , nabavljas srednji kvalitet, ali je prilicno ujednacen, skuplje nego najjeftinije na aliexpresu , ali nemas trosak carine, otvaranja, postarine, repostarine...2 meseca...
Dakle jos uvek ako hoces da se bakces i imas silne interakcije i zaledjen novac, jeftinije ako imas nos , da radis preko aliexpresa, ali mahom je to polovna , buvljak roba, dok alibaba su proizvodnje , nekad budu i prave proizvodnje, vidis robu gde je svaki primerak testiran i dobar...

Razlika izmedju cena u Srbiji ako znas gde da trazis i aliexpresa nisu vise od 10% eventualno 20%, a ako ganjas polovno ili pokradeno , onda moze najvise do 50%

Sad ne uzimam nista preko aliexpresa....bas nista...
Sve sto mi treba odem kod neke male ili velike firme i samo kazem sta hocu i dobijem ....ubace u neki deo slota kad prave narudzbu...

Ali za forumase , taj tip , sedim i udjem u H and M i tamo kupim koliko pise , verovatno je jeftinije....
Za njih je i lidl jeftinoca ubiboze, po tome cenim...
Nisam koristo alibabu, ali na aliju nisam imao problema, vise sam gledao na ali kao na kp, uzimao sam samo gde su vec bile neke recenzije za bas taj deo sa slikama i slicno.

Ako nam nije problem da čekamo mesec dana da nam stigne recimo sat od 200 dinara i sve vreme ne kupujemo naš slučnog kvaliteta za veći novac, ne vidim šta će se promeniti.

Jedino se može promeniti kvalitet kod nas tada ćemo sigurno kupovati naše.

Više mi to liči na "vaspitno-popravnu" meru.
U Austriji je to Amazon, nešto što im je jeftino, a i kinezi....i dalje svako ima svoje mesto. Tako da ko želi Ges taj ga kupuje i zna da je to to.
Kod nas nemam više poverenja niušta, u "marka" bude turska ili kineska.

Ako nam nije problem da čekamo mesec dana da nam stigne recimo sat od 200 dinara i sve vreme ne kupujemo naš slučnog kvaliteta za veći novac, ne vidim šta će se promeniti.

Jedino se može promeniti kvalitet kod nas tada ćemo sigurno kupovati naše.

Više mi to liči na "vaspitno-popravnu" meru.
U Austriji je to Amazon, nešto što im je jeftino, a i kinezi....i dalje svako ima svoje mesto. Tako da ko želi Ges taj ga kupuje i zna da je to to.
Kod nas nemam više poverenja niušta, u "marka" bude turska ili kineska.
Ima mnogo sektora koji su bezobrazni, prvestveno sto sam rekao vec 5-6 puta ovde auto industrija, ne pretezno na mehanicke delove nego na estetske (tapacirunzi,plastike,papucice itd itd...) koje nabiju cene kao da su od suvog zlata a nije kao da su ih narucili sa alija za 5 eur i ovde prodaju za 50. Najveca razlika ti je sa multimedijom sto je kod nas trenutno i dalje popularno, tipa ono najveci krs od 90 eur sa 1gb rama prodaju za 200eur.

Takodje po meni isto ce biti super sto se tice sitne elektronike, imaces veci izbor, ja sam narucivao sa Alija lvds kontrolne ploce za monitore sto nema nigde zivo osim iz Kine da se nabavi i radi i dan danas bez problema 24/7.

Back