Aliexpress dolazi u Srbiju?

Gajo ex

Ističe se
Poruka
2.249
Vidim da braća Kinezi imaju dobre planove za Srbiju:
"Imamo jednu informaciju koja će možda mnoge i da šokira. Informacija jeste ta da će AliExpress da registruje ovde svoje magacine koji će da budu centar za Jugoistočnu Evropu i isporuka za Srbiju će biti maksimalno dva dana - rekao je on." Wowwwww, celi region ima da pukne od zavisti, toliko kvalitetnih stvari na jednom mestu, a stiže za samo dva dana. Izgleda da je još jednom mudra politika Aleksandra pokazala tko je uistinu lider u Europi, a možda i šire.

Međutim, u istom članku, navodi se:
"Sam dolazak AliExpress-a će mnoge male biznise da uništi, em će biti jeftini, em isporuka je dva dana, biće opcija broj jedan. Jako je to loše za našu ekonomiju, jer koliko smo toliko i naplaćivali nešto kao država poreza, sada nećemo naplaćivati ništa, zato što sa Kinom imamo potpisan ugovor o slobodnoj trgovini, a mora da bude proizvedeno u Srbiji 100 odsto da bi ti to mogao da šalješ u Kinu bez dodatnih poreza i carine - rekao je on.

Šta bi to značilo?

Ukoliko bi seova informacija stvarno i obistinili i AlliExpress otvorio magacine u Srbiji, pretpostavlja se da bi došlo do velikog buma u poručivanju stvari sa ove platforme. Za razliku od roka od mesec dana, koliko se čeka na isporuke sada, u tom slučaju bi rok za isporuku bio kao i za poručivanje iz prodavnica u Srbiji.

To bi dovelo do povećanja broja poručenih pošiljki, ne samo iz Srbije, već i iz zemalja regiona." Link

Ne razumem su u ekonomiju niti u uticaj ovoga, al ako mene pitas zvuci super, svakako sam poceo redovno pre jos godinu dana uzimati sitne stvari sa alija. Znaci free shipping is Kine, isti taj deo ovde kosta 1800 (na aliju 400 djunti) plus postarina koja dere kozu sa ledja, te mi nije bio problem cekati mesec dana.

Ustedeo sam lepe pare uzimajuci sa Alija, u 80% sve sto prodaju kod nas (tipa neke sitne platiske za auto, novcanici i te dzidza bidze) kostaju upola manje i nize.

fenomenalna vest
Dobro za srpsku ekonomiju

Za ekonomiju je dobar izvoz, ne uvoz. Ovo će značajno povećati uvoz što nije dobro. Bukvalno smo kinezima dali tržište na izvolte, bez nekog posebnog razloga. Naravno, mi njihovo tržište nećemo moći da iskoristimo jer nemamo mnogo "made in Srbija" proizvoda. Bukvalno smo napravili ekonomski štetan dil.

Za ekonomiju je dobar izvoz, ne uvoz. Ovo će značajno povećati uvoz što nije dobro. Bukvalno smo kinezima dali tržište na izvolte, bez nekog posebnog razloga. Naravno, mi njihovo tržište nećemo moći da iskoristimo jer nemamo mnogo "made in Srbija" proizvoda. Bukvalno smo napravili ekonomski štetan dil.
Kinezi su već sveprisutni kod nas. ALiExpress radi. Ako Srbija bude distribucioni centar za region onda je to dobro jer otvara radna mesta

Vidim da braća Kinezi imaju dobre planove za Srbiju:
"Imamo jednu informaciju koja će možda mnoge i da šokira. Informacija jeste ta da će AliExpress da registruje ovde svoje magacine koji će da budu centar za Jugoistočnu Evropu i isporuka za Srbiju će biti maksimalno dva dana - rekao je on." Wowwwww, celi region ima da pukne od zavisti, toliko kvalitetnih stvari na jednom mestu, a stiže za samo dva dana. Izgleda da je još jednom mudra politika Aleksandra pokazala tko je uistinu lider u Europi, a možda i šire.

Međutim, u istom članku, navodi se:
"Sam dolazak AliExpress-a će mnoge male biznise da uništi, em će biti jeftini, em isporuka je dva dana, biće opcija broj jedan. Jako je to loše za našu ekonomiju, jer koliko smo toliko i naplaćivali nešto kao država poreza, sada nećemo naplaćivati ništa, zato što sa Kinom imamo potpisan ugovor o slobodnoj trgovini, a mora da bude proizvedeno u Srbiji 100 odsto da bi ti to mogao da šalješ u Kinu bez dodatnih poreza i carine - rekao je on.

Šta bi to značilo?

Ukoliko bi seova informacija stvarno i obistinili i AlliExpress otvorio magacine u Srbiji, pretpostavlja se da bi došlo do velikog buma u poručivanju stvari sa ove platforme. Za razliku od roka od mesec dana, koliko se čeka na isporuke sada, u tom slučaju bi rok za isporuku bio kao i za poručivanje iz prodavnica u Srbiji.

To bi dovelo do povećanja broja poručenih pošiljki, ne samo iz Srbije, već i iz zemalja regiona." Link
Šta je tu loše? Srbija još treba da izigrava nekakvu probiračicu?

Nek im Švedska ispituje stanja ljudskih prava i ostalo.

Ma dabome, Saja je inače bio ekonomski savetnik Vlade Srbije 2008-me…

Ne razumem su u ekonomiju niti u uticaj ovoga, al ako mene pitas zvuci super, svakako sam poceo redovno pre jos godinu dana uzimati sitne stvari sa alija. Znaci free shipping is Kine, isti taj deo ovde kosta 1800 (na aliju 400 djunti) plus postarina koja dere kozu sa ledja, te mi nije bio problem cekati mesec dana.

Ustedeo sam lepe pare uzimajuci sa Alija, u 80% sve sto prodaju kod nas (tipa neke sitne platiske za auto, novcanici i te dzidza bidze) kostaju upola manje i nize.
:tick:

Prvo vest je vec bila, pa nije....
Drugo , vlasnik aliexpresa je nestao , dobro ocigledno da jos postoje, ali tu nesto ne stima.....

Znam za par firmi i ugostiteljskih objekata gde su vlasnici nestali u BG i u svakom slucaju je tu neko iz kriminala bio zainteresovan , a povezano sa nekom cudnom krimi BIA....kao nekad sto je bila Subuticka DB za sve po Srbiji sto je bezobrazno kriminalno, a jeste DB ali ebes im majku za njihove bezobrazne predloge i oteras stoku , ne znam koliko ih je u shemi , 4, 5, ali ne da je bezobrazno....

Ne znam, znaci ja sam na pocetku uzimao preko aliexpresa, kad nije moglo da se nabavi u Srbiji , ali onda su sitne firme pocele da rade sa alibabom, pa je moglo da se nabavi....i onda na foru dilera mozes da dobavis i kvalitetniju robu po jeftinoj ceni nego sto je na aliexpresu....

Iskreno stanje je , nabavljas srednji kvalitet, ali je prilicno ujednacen, skuplje nego najjeftinije na aliexpresu , ali nemas trosak carine, otvaranja, postarine, repostarine...2 meseca...
Dakle jos uvek ako hoces da se bakces i imas silne interakcije i zaledjen novac, jeftinije ako imas nos , da radis preko aliexpresa, ali mahom je to polovna , buvljak roba, dok alibaba su proizvodnje , nekad budu i prave proizvodnje, vidis robu gde je svaki primerak testiran i dobar...

Razlika izmedju cena u Srbiji ako znas gde da trazis i aliexpresa nisu vise od 10% eventualno 20%, a ako ganjas polovno ili pokradeno , onda moze najvise do 50%

Sad ne uzimam nista preko aliexpresa....bas nista...
Sve sto mi treba odem kod neke male ili velike firme i samo kazem sta hocu i dobijem ....ubace u neki deo slota kad prave narudzbu...

Ali za forumase , taj tip , sedim i udjem u H and M i tamo kupim koliko pise , verovatno je jeftinije....
Za njih je i lidl jeftinoca ubiboze, po tome cenim...

Poslednja izmena:
Kinezi su već sveprisutni kod nas. ALiExpress radi. Ako Srbija bude distribucioni centar za region onda je to dobro jer otvara radna mesta

Nisu toliko prisutni koliko će biti. Poručivanje preko interneta inje svako radio, morale su da se plate carine, roba se čekala mesec dana. Sad će sve da bude na izvolte. I to je naravno dobro za pojedince ali generalno za ekonomiju nije. To ni jedna pametna država ne bi radila. Razvijene države sad gledaju kako da "odbiju" Kinu a mi radimo suprotno. Već vidim kako će cvetati razni sivi kanali za mutne poslove prebacivanja robe u EU i slično. Em što uništavamo sopstvenu ekonomiju, mi postajemi i napredna geto država gde će cvetati korupcija i kojekakve kombinacije (i naravno rudarstvo). To što će se zaposliti nekoliko magacionera ne može da nadomesti naše generalno sve veće udaljavanje od modernih evropskih država.

Back