fantom piroman
Iskusan
- Poruka
- 5.846
Kako se zove nauka o zvezdama (nesto kao - biologija, geologija, simbologija, antropologija,....)?
Nisam siguran da takva nauka postoji. Postoji astronomija doduse, to je proucavanje nebeskih tela uopste
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako se zove nauka o zvezdama (nesto kao - biologija, geologija, simbologija, antropologija,....)?
Jel ovo mozda poznato?
Zalosno je reci, ali danas se sve krade i to najcesce iz mitologija i starih dobrih epova.
Ali treba i znati napisati roman na osnovu nekih prica, pogotovo ako ga guta skoro svaki drugi tinejdzer.
nisi pogledao napomenu: Horhe Luis Borhes
Video sam, a sta bi napomena trebala reci?
to je borhesova kratka prica. Sa jednostavnom poentom. A Koeljo je samo preuzeo, namazao, i preprodao.

To sam i ja rek'o pre 2 posta.
Nego, zasto je alhemija toliko dugo opstala, zasto se i danas o njoj pise, zbog cega i danas neko zeli da bude alhemicar?
a ko kaze da je opstala? ja ne znam da je neko danas alhemicar, sem sake budala.
Pa negde u 18. veku je nestala, potisnula ju je hemija. Medjutim pojavila se "moderna alhemija".
Meni danas ne zvuci cudno iz jednog elementa dobiti drugi, sto je deo alhemije.
odnosno nuklearne fizike. koja ima veze sa alhemijom ko dupe s okom.

Pa sad ne znam sta si hteo time da kazes ali desava se da te dve stvari i te kako imaju veze![]()
hoces da kazes da cepanje atoma u akceleratorima imaju veze sa kuvanje zive uz prilkladno vracanje u noci punog meseca?
ili si hteo da kazes da su dupe i oko povezani?

Ono drugo![]()
Pa jes. KAd ubodes iglu u dupe, udare suze na oci.![]()

Nisam siguran da takva nauka postoji. Postoji astronomija doduse, to je proucavanje nebeskih tela uopste
astrofizika
Astra = zvezda
Fizika = nauka??
Nauka o zvezdama = ..............................
Bravo.
Kapa dole za poznavanje jezika.
Bravo.
Kapa dole za poznavanje jezika.
Wikipedia:Generally, either the term "astronomy" or "astrophysics" may be used to refer to this subject.Based on strict dictionary definitions, "astronomy" refers to "the study of objects and matter outside the Earth's atmosphere and of their physical and chemical properties" and "astrophysics" refers to the branch of astronomy dealing with "the behavior, physical properties, and dynamic processes of celestial objects and phenomena". In some cases, as in the introduction of the introductory textbook The Physical Universe by Frank Shu, "astronomy" may be used to describe the qualitative study of the subject, whereas "astrophysics" is used to describe the physics-oriented version of the subject. However, since most modern astronomical research deals with subjects related to physics, modern astronomy could actually be called astrophysics. Various departments that research this subject may use "astronomy" and "astrophysics", partly depending on whether the department is historically affiliated with a physics department, and many professional astronomers actually have physics degrees.One of the leading scientific journals in the field is named Astronomy and Astrophysics.

Nije mi jasno kako ste od alhemije stigli do astrofizike![]()
To je taktika da, kada ne znas nista o nekoj temi, ili nemas kontraargumente, pricas ono sto ti odgovara.