Alfa Romeo 156

Stefi Nis

Zainteresovan član
Poruka
427
Jel moze neko da mi kaze nesto o ovom automobilu?
imgalfa 1561.jpg

Jel moze neko da mi kaze nesto o ovom automobilu?
Pogledajte prilog 188613

Nedavno sam postao vlasnik 156-tice 2.0 ts .... Imas ih u ponudi takodje i u dizel varijanti kao i nesto novije u koji je ukljucen restyling look i imaju benzinske JTS motore, bilo kako bilo.... ja na dizela JTD ne bih isao jer ukoliko se opredeljujes za alfu koj ce ti moj dizel? Zbog potrosnje? pa kupi punta 1.9d onda.. (ovo je odgovor za tebe samo ako si pristalica dizel motora)

TWIN SPARK motor ima paletu u 3 izbora 1.6, 1.8, 2.0 ... generalno 1.6 se slabo pokazao jer se muci i nema dovoljno snage da izvuce a trosi podjednako kao i 1.8 kome je potrosnja 11-12 u gradu a otvoreno 10 i ispod 10 , sve zavisi od rezima voznje , medjutim znatno bolje i osetnije vuce nego 1.6
Sto se 2.0 tice on raspolaze sa svojih 155 konja i ide kao nevreme ! , prava mera i pravi alfin zvuk... potrosnja ti ide oko 13-14 u gradu,otvoreno opet kazem ti oko 11 -10 sve zavisi dal te hvata grc na desnoj nozi dok vozis ;)

Delovi i kvarovi : Kada kupujes moras da imas u vidu 2 stvari :DA SE ODMAH IDE NA DIJAGNOSTIKU I DA SE PROVERI L.SONDA KAO I VARIJATOR FAZE KOJI SE PREPOZNAJE PO ZVUKU RADA MOTORA UKOLIKO ODSLIKAVA SLICAN RAD KAO DIZEL.
Ulje iskljucivo sinteticko selenia 20k , i ukoliko se javljaju kvarovi sto se mehanickog dela tice , pokazace se na trapu : STABILIZATORI,SELEN BLOKOVI, ITD...
medjutim to je potrosna roba i to se menja , svecica na TS motoru imas ukupno 8 i menjaju se na 100 000 km , i na kraju moras da znas da ovaj auto ne trpi odrzavanje tipa "od danas do sutra" , proveri kad je zubcasti menjan poslednji put i ulje... servisna knjiga je jako bitna stvar ako ide uz njega.

Veliki servis ti kosta 32000din , sto se linije tice tu sta da ti kazem... alfu mozes da volis i mozes da ne volis :) .... AUTO JE GENERALNO PRELEP , kako unutra tako i spolja.

Uopste ne sumnjam da je moguce, pogotovo ovo na otvorenom.

W126 280SE sa automatikom trosi 12-13 litara plina normalne voznje van grada, a taj 300E je u poredjenju sa 280E em socijala, em konstrukcijski skoro 20 godina mladji, plus je najcesce isao sa petostepenim manuelnim, W124 je laksi auto, gorivo je daleko bolje... eto 9 litara bez problema.

Masteru ja nasao da tvoj auto trosi po fabrickim podacima 12,7L i to kad je nov a i nemoguce je da ti trosi 9L na otvorenom a samo 11 u gradu!
Cak i sa norveskim gorivom.:)
http://www.ultimatespecs.com/car-specs/Mercedes-Benz/2253/Mercedes-Benz-W124-300-E.html
Benzinci od 1600 ccm trose 10-11L po gradu a 2000 ccm oko 12L dok taj tvoj mora da popije oko 15L da ebe zec zeca!
U knjizi koja je dosla uz auto stoji da je potrosnja na otvorenom 9.1 a u gradu 12.5,Ja sam merio ovu na otvorenom i to vise puta,oko 9 litara je uvek,naravno ne prelazim preko 80 i bez puno preticanja.U gradu sam samo u grubo i bilo je oko 11-12.Zimi je oko 13.
A te alfe su poznate da srchu samo tako...

Mislim da je to sve do vlasnika,Alfa mozda samo trazi malo vise paznje.

Svaki se kvari ako ga ne paziš kako treba ;)

:tick:

A sto se tice 156-ice pisao sam o njoj na ovom forumu sigurno bar nekih 3 (hiljade) puta,pa koga interesuje neka pronadje detalje.
U sustini auto je atraktivan i posle 13 godina od predstavljanja na trzistu,pouzdanije primerke treba traziti od 2002-ge godine pa nadalje jer je tada odradjen restyling,dok je redizajn uradjen 2004-te sa jos boljim kvalitetom.Trapovi i ogibljenje su generalno osetljiva stavka kod svake Alfe,pa je takve stvari potrebno obavezno proveriti pre kupovine. :)

Ako kupiš 1.9 ili 2.4 na naftu, ovde napiši da si uzeo barem 2.0 na benzin, ili pak 2.5 24v benzin, da te ne bi Marjan! smatrao glupim čovekom.

:cool: , pa njega necu da smatram glupim covekom cak i ako kupi dizel, to je njegov licni izbor i pomogao sam mu samo oko saveta pri kupovini...

A znajuci tvoje stavove tebe jedino mogu da smatram da si glup covek i izuzetno ne edukovan sto se automobilizma tice :kafa:

:cool: , pa njega necu da smatram glupim covekom cak i ako kupi dizel, to je njegov licni izbor i pomogao sam mu samo oko saveta pri kupovini...
A znajuci tvoje stavove tebe jedino mogu da smatram da si glup covek i izuzetno ne edukovan sto se automobilizma tice :kafa:
Gramatika ti nije jača strana
svako francusko go*vno sa poluplasticnom nazovi "limarijom" kome pozadi pise HDI privlaci paznju ljudi koji nemaju veze sa zivotom a kamo li sa kolima.... i koji su jedino kupili taj auto zato sto je u trendu i malo trosi....
Verujem da si mislio za svaki dizel, jer si uvek tipovao na to da su ljudi koji uzimaju dizel glupi. Ne?

jel istina da se mnogo kvare?

istina je . to ti najbolje dokazuje cena polovnjaka .

alfe jako lepo izgledaju , imaju veoma lep dizajn i spoljasnosti i enterijera ali i pored toga imaju najnize cene od svih auta na trzistu

dali si se zapitao zasto ?

razlog je sto FIAT grupa pravi ocajno los kvalitet vozila

najveci problem je mehanika

odrzavanje je jako skupo

nonstop nesto crkva otkazuje

sto kaze moj ujak auto mehanicar sa 40 godina radnog staza - FIAT?(a to se odnosi na sva vozila Fiat grupe Fiat Alfu Lanciu) TU NISTA NE VALJA

Kaze on "sad da mi neko dotera ferarija i kaze evo ti ga dzabe da vozis reko bi mu teraj to iz mog dvorista"

sto se njega tice on najvise voli fiate jer su mu ljudi koji voze iste najredovnije musterije

^^^ Pun krasni filozofa i neznalica na ovom forumu...

Idi vozi tog Yuga tatinog,ako imas polozeno a to da se Italijani kvare,prosipaj na mestu gde ljudi misle da znas nesto,ako tako neko mesto postoji... ;)

Pozdravi ujka,da je moj bivseg Punta i sadasnju Alfu odrzavao, i jos gomilu italijana za koje ja znam,propao bi jer se nista ne kvari...

kakav problem oko mehanike Italijani imaju? Koje odrzavanje je preskupo,navedi cene... Sta crkava nonstop?

:super::super::super:

Back