Zasto je ljudima tesko da poveruju u postojanje inteligentnih reptila na dve noge, a lako im je da poveruju u ove sa 4, kojih ima par stotina vrsta na Zemlji?
Izgovor da ih nikad nisu videli normalno da nije dovoljan, radi se o necem drugom. U cemu je tu problem, tj. strah? =)
Evo ja na primer verujem

.Jedan od glavnih argumenata koji bi upotrebio je taj sto ljudi nisu sposobni da organizuju ovakav pokvaren svet ko sto je danas.Nijedan covek nema u toj meri toliko hladnokrvnosti da moze da pocini sva ta dela,kao na primer jezuiti,ne u tom obimu,kontinuitetu i jos da toliko profitira od toga i izgradi ceo jedan vestacki svet.Jednostavno takav jedan um bi bio genijalno-disciplinovano-psihopatsko-anti-ljudski, sto uzmimo da se pojavi kod pojedinca (ima svakakvih slucajeva,sta znam ),al da se to nastavi kod pokolenja,vekovima i bezprestanka,tu vec treba da preispitamo svoja uverenja,zar ne ?
Sto se tice same knjige prvo sto upada u oci su korice i taj neki kao zmaj sa tim belim plastom zaista deluje mocno,a sto je jos bitnije to je kao opisan stvor onaj sto ga David Icke zove reptil iz cetvrte dimenzije(Dracon).Ocekivao sam da ce se u knjigi pojaviti paralela sa samim koricama,al to je ostalo neizreceno,sem u jednom poglavlju koji se zove "Sila",a u njemu se spominju demoni u klasicnom smislu kaki je u hriscanstvu,pa sam se tu malo razocarao u Albarta Riveru.Cemu onda takav omot na koricama ? Aludiranje je ocikledno a nigde nema objasnjenja,ni u nekom predgovoru ili dodatku na kraju.
S druge strane neverovatna povezanost sa Draconima je sam bivsi jezuita Rivera,koji ima cudnu naviku da se plazi dok govori,ali vrlo ucestalo i primetno za oko (njegov intervju -
) .Da li je to samo anomalija ili ima nesto vise,s obzirom u kom kontekstu se ovo pojavljuje,inace postoji izreka da "koincidencija ne postoji".