АЛБЕРТ АНДИЕВ - РУСКИ ДОБРОВОЉАЦ НА КОСМЕТУ ГОВОРИО НА ПРАВНОМ ФАКУЛТЕТУ!

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.177
Руски добровољац на Косову и Метохији о Србимa
недеља, 31. март 2013.

Дана 25. марта 2013. године на Правном факултету у Београду одржана је трибина поводом годишњице бомбардовања под називом „У доба рата право утихне“. Говорници су били бивши министар иностраних послова Живадин Јовановић, херој одбрамбеног рата генерал Божидар Делић и професори Правног факултета Владан Јончић и Бранко Ракић.

На трибину је као слушалац дошао и један руски добровољац на Косову и Метохији, Алберт Андиев. Његово херојство и борба за српски народ огледа се у чињеници да, када га је терористички снајпер погодио у десно око, он је свој снајпер пребацио на лево око и наставио да се бори док није пао у несвест. Изгубио је десно око, рањен је и у руку и ратни војни инвалид је сто посто. Његов ненајављени говор о Србима обележио је ову трибину и оставио печат у грудима свих пристуних. Овако је говорио:
5.jpg

Очај и пркос за време НАТО агресије

„Седим ту заједно са вама и гледам ово (назив трибине): у доба рата право утихне.
Права према вама никада није било!

Увек су вас мрзели и има да вас мрзе док год постојите. Не због тога што сте лоши или добри, већ због тога што сте пркосни. Ако једног дана у очима бар једног Србина од хиљаду вас ја не видим тај пркос, ја ћу знати да вас више нема: постали сте робови, оно што су желели од вас да направе. Нисам се ја борио за робове, нисам се борио уз робове, и нисте ви овде мали Руси на Балкану, како неки воле да кажу, већ сте велики Срби код себе кући. И то треба да запамтите!

Пре неки дан сам причао са неким младим људима па су ми рекли овако: Правни факултет је један од последњих бедема Српства на Балкану у Србији. Ја знам шта је то бедем и знам како се он брани – ја се надам да се нећете повући.

Не бих желео да за вас постоје границе, ни моралне, ни физичке, ни границе срца вашега. Свакога треба да волите, сретнете као пријатеља, али бих желео да не патите од синдрома кратког памћења. Никада да вам се не деси да заборавите оно што је учињено према вама. Док то памтите бранићете оно што је ваше и бићете оно што јесте – Срби!

Дошао сам овде јер сте један народ кога не делим од мога народа и уопште не морате да се зовете руским народом, јер ја величину Срба знам из историје коју сам учио у Русији, у Совјетском савезу још. Никада у Совјетском савезу и у старој Русији и у новој Русији, Србин се није сматрао за непријатеља, јер се знало колико тај човек, тај народ – вреди! И дан данас ја тако мислим иако свакога дана доживљавам разочарење.

316187_2494000428961_613123829_n.jpg
Алберт Андиев, као добровољац на Косову и Метохији

Хтео бих на крају да вам кажем једну ствар, а то је – када год ми се неко захваљује за учешће у овом рату ја њима увек одговорим на овај начин: не треба да се захваљујете мени, ја сам захвалан вама што сте ми дали прилику да се уз вас борим против већег непријатеља, јер лако је да се бориш кад си јак, али јачина се, колико знам из искуства мога народа, не гледа у бројности твоје војске већ у величини твога срца, и у пркосу.

Ако ниси одустао не можеш да изгубиш, борба је добијена. Никада немојте да се предате!
Ма како да је ситуација безизлазна, предаје нема. Свако на свом месту чиме год да се бавите, ја би вас замолио да за своју земљу дате оно најбоље што има у вама. То је ваша љубав, непопустљивост према непријатељима, љубав према пријатељима, и сачувајте пркос који је особина вашег народа, српског народа. Због тога вас волим, други разлог не постоји. Хвала.”

Да ли ћемо послушати овог човека, једног од хероја рата, и стећи свест о одговорности пред њим и сопственим народом, на свакоме од нас је да одлучи.

Браво за наш Правни факултет у Београду !

Ко бре да се бори кад је лепше на европском путу? Ко да се бори за тамо неке Србе на Косову, па да изгуби положај на власти, посао и хлеб? Чиме би се бавили наши политичари кад неби могли од политике да се лебом ране? Тома би се вероватно вратио на гробље, Вучић би вероватно просио негде, Ивица Дачић би продавао чарапе на бувљаку..... За њих је рачуница јасна!

Каква је ово беседа! Потпуно сам се најежио док сам је читао. Али не само због њене упечатљивости и истинитости, као ни несумњивог литералног и ораторског дара којом је изречена. Оно што плени је морални интегритет који иза ње стоји. Као и Сократ, Алберт Андиев је поступао у духу своје филозофије и платио цену за своја уверења. Није друге позивао да гутају жабе.

Ова тема ће да буде веома брзо угушена, на неки од проверених начина. Превише људи ће да се подсете какви су морални патуљци у поређењу са Албертом Андиевом. То се не опрашта.

Речи овог човека напамет да научимо и стално да понављамо.

Ово ће се превлачити овде још сат-два и оде у заборав.
А за напамет и понављање остаје само једна мантра, АЛТЕРНАТИВЕ НЕМА, упамти то.

Ово ће се превлачити овде још сат-два и оде у заборав.
А за напамет и понављање остаје само једна мантра, АЛТЕРНАТИВЕ НЕМА, упамти то.

Џаба, глуп сам, никад нисам могао да упамтим ту мантру...

Ко има уши ,чуће.
Тачно је да многи не могу да разумеју(или неће да чују) за овакав начин размишљања,као ни за везу наша два народа,као ни за руске добровољце.
Један други руски доброваљац је покренуо акцију за помоћ Душку Пејаку ,српском добровољцу који лежи непокретан јер је рањен у кичму(страдала му три пршљена) томе су се одазвали ветерани 63.падобранске који су са Душком ратовали.
То је такође једна од причи коју данашња безалтернативна Србија неће и не жели да чује.
Али до год има таквих људи,знамо да нисмо сами и да је прича како немамо никог свог на целом свету лажна прича усмерена само на наше умртвљивање,апатију и одустајање од себе и било каквог отпора.

Žao mi je čoveka što je izgubio oko za nešto u šta ni tada (1999.) nije verovala većina Srba . Tužna je istina da smo mi jedina zemlja koja je izgubila rat ( i predala teritoriju) samo od vazduhoplovne sile . To se nikad ranije nije desilo u istoriji , a verujem i da neće tako brzo da se ponovi . Pri tome , bombardovanje koje Srbija prtprela bilo je mnogo manje nego ono što je izdržao npr. Serverni Vijetnam za vreme vijetnamskog rata . Ali , narod nam je takav , pa smo zato i imali takvo vođstvo (Milošević i ekipa ) , a danas je još gore . Po svemu sudeći - kraj nam se bliži .

O tempora, o mores! Појави се, додуше за глуму веома талентовани, надувенко (у оба смисла - дувања наркотика и надувавања сопствене личности) и каже - "Не шаљите СМС за ВБ, шаљите хуманитарну помоћ", "Будите већи Срби од Хрвата" ... Сви су се разнежили. Ето, појавио се неко ко им је отворио очи. Па да, логично је да паре не иду противсрпској телевизији и гомили психички оболелелих људи који су за своја обољења још и добро плаћени. Треба да иду у хуманитарне сврхе. У мору беде и људске несреће око нас, нико од нас то није могао сам да схвати, требало је да се пројави Сергеј и то нам објави.

Данас само што нисам линчован када сам се згадио на очито медијски режиране изјаве Сергеја Трифуновића. Ко год верује у спонтаност изјава у медијима прво - нема појма о технологији тог посла, друго - и даље верује у Деда Мраза.

Питао сам - ко је од вас уплатио свој прилог на поменути рачун и за поменуту сврху? Тајац. Питао сам - шта мислите за колико се смањио број СМС порука за ВБ после овога? Рекоше, не знамо, али то и није битно. Неко је скренуо пажњу на праве ствари. Лицемери, лицемери.

И онда се појави Алберт Андиев, као антички пример човека. Ecce homo!. Шта се дешава? Прекривен је тишином. Као и трговина људским органима. Као продаја/предаја Косова... Прејаке су то теме. Важнији је Сергеј.

Да се разумемо. Последњи сам на свету који могу друге да осуђујем зато што нису јунаци. Буквално су ми се ноге тресле, поготово када сам први пут био у зони војних дејстава. Страх је људски и разумљив. Бар мени. Али немојмо да од тога правимо врлину. Макар поштујмо Андиеве, ако већ нисмо на њиховом нивоу.

O tempora, o mores! Појави се, додуше за глуму веома талентовани, надувенко (у оба смисла - дувања наркотика и надувавања сопствене личности) и каже - "Не шаљите СМС за ВБ, шаљите хуманитарну помоћ", "Будите већи Срби од Хрвата" ... Сви су се разнежили. Ето, појавио се неко ко им је отворио очи. Па да, логично је да паре не иду противсрпској телевизији и гомили психички оболелелих људи који су за своја обољења још и добро плаћени. Треба да иду у хуманитарне сврхе. У мору беде и људске несреће око нас, нико од нас то није могао сам да схвати, требало је да се пројави Сергеј и то нам објави.

Данас само што нисам линчован када сам се згадио на очито медијски режиране изјаве Сергеја Трифуновића. Ко год верује у спонтаност изјава у медијима прво - нема појма о технологији тог посла, друго - и даље верује у Деда Мраза.

Питао сам - ко је од вас уплатио свој прилог на поменути рачун и за поменуту сврху? Тајац. Питао сам - шта мислите за колико се смањио број СМС порука за ВБ после овога? Рекоше, не знамо, али то и није битно. Неко је скренуо пажњу на праве ствари. Лицемери, лицемери.

И онда се појави Алберт Андиев, као антички пример човека. Ecce homo!. Шта се дешава? Прекривен је тишином. Као и трговина људским органима. Као продаја/предаја Косова... Прејаке су то теме. Важнији је Сергеј.

Да се разумемо. Последњи сам на свету који могу друге да осуђујем зато што нису јунаци. Буквално су ми се ноге тресле, поготово када сам први пут био у зони војних дејстава. Страх је људски и разумљив. Бар мени. Али немојмо да од тога правимо врлину. Макар поштујмо Андиеве, ако већ нисмо на њиховом нивоу.

Чисто да не потоне ИСТИНА, јер ретки су они које ће дотаћи.....

Да... да... било је у дневнику на ЈАДНОМ СЕРВИСУ, све што је рекао....
И због тога ја... редовно плаћам ТВ претплату....
И због, БОЉЕГ ЖИВОТА, СРЕЋНИХ ЉУДИ и БОЉЕГ ЖИВОТА и СРЕЋНИХ ЉУДИ.......

quote_icon.png
Оригинал поставио Panonsky mornar
Barem je uzeo lovu
Mогао би бар да ћутиш,ако немаш ништа паметније од ове бљувотине да кажеш.

Када ћути, изгледа глупо,
а када нешто напише, то и докаже...

Uzalud , Srbima je veci prijatelj Jelko Kacin od tog Rusa .......

Прецизније квислиншкој власти, а не Србима. Србима ће увек овај Рус бити већи пријатељ од педераша Јелка Кацина.

Barem je uzeo lovu;)

Људи, јавио се Ђорђе Балашевић, панонски морнар и понудио своје око за паре! Сергеј је задужен да та средства оду тамо где су најпотребнија! Почнимо са лицитацијом.

Back