Албанско пролеће и потреси на Ксоову!

Ne,verovatno smo ti i ja iscenirali... Kako ja rekoh,pored moralne satisfakcije nemamo nista od toga. Oni ce pre ili kasnije Kosmet povezati sa Albanijom,hteli mi to ili ne.I vraticemo ga samo ponovnim krvavim ratom,nikako drugacije.'Oces ti ratovati?Ja znam da necu,ne zato sto se plasim,nego sto sam vec prosao tamo sasvim dovoljno rata,da bi ga Milosevic i Vucic prodali posle svega.I da ponovo ratujem pa da neki novi Milosevic ili AV proda ne pada mi na pamet. Sledeci put pusku u ruke uzimam samo ako neko proba da napadne moju kucu.
судећи по твом начину писања твоја кућа је угрожена једно од тебе самог ..далеко ти лепа кућа , да ти некога браниш и штитиш ..

судећи по твом начину писања твоја кућа је угрожена једно од тебе самог ..далеко ти лепа кућа , да ти некога браниш и штитиш ..

Ti, drugarice komjunistkinjo, za dobrobit Srbije i sebe neces pozaliti zivot gospodina trustnoone-a, zar ne? :lol:

_nobody_

Pa da znas neke stvari volela bi da te ja i slicni meni branimo,a ne teleca glava kao Vulin.
Ali ok,tvoj zivot,tvoj stav...

Ruse zaboli za bilo sta od cega oni nemaju direktnu korist,to su daokazali '99.
Mislis da su Rusi u ljubavi sa EU i USA kao do 2014 da bi Putin dolazio u BG i ******om davao orden??
Mucni malo glavom...
Da li je mene briga ili ne,to je moja stvar.Znam samo da sam tamo u jednom momentu stavio glavu u torbu,da sam ostao bez nekoliko dobrrih drugova na istom...i posle svega toga-prodade ga Milosevic,a AV potvrdi prodaju.
Treba da se shvati,mi trenutno nemamo nista na KOsmetu,osim sacice hrabrih i namucenih ljudi,koji tamo zive.I to je to.Politika je surova stvar,nije za decu...
A rezoluciju 1244 prvi ne postuje TVOJ VODJA,AV.A neko ce drugi da je postuje...E bas.

Osim neke vrsta moralne satisfakcije,sta bi mi imali konkretno od toga?

Kako ne bi bilo koristi, uništila bi im se ekonomija koja je ionako tek u povojima, a srpske firme bi poslije mogle da dobro zarade na njihovom tržištu, druga korist bi bila stvaranje razdora u albanskoj matrici, podijeljeni na muslimane i katolike bi jedni drugima zabadali nož u leđa preko trećih - ideja velike ili kako oni vole da pričaju prirodne albanije bi bila ako ne zaboravljena, onda barem odložena na nekih 100 godina ( jer katolički dio stanovništva ne bi htio da bude preglasan sa dodavanjem muslimana šipaca sa Kosmeta)

POZIV IZ BRISELA Ljimaj i Ahmeti u Briselu na sastanku sa Federikom Mogerini
Tanjug 11.03.2019.

Dvojica kopredsedavajućih prištinskim timom za dijalog sa Beogradom, Fatmir Ljimaj i Špend Ahmeti, otputovali su u Brisel na poziv visoke predstavnice za spoljnu politiku Federike Mogerini, pišše prišštinska štampa.

Izvori Tanjuga u Evropskoj službi za spoljne poslove (EEAS) potvrdili su da se Ahmeti i Ljimaj nalaze u Briselu na razgovorima sa direktorkom za Zapadni Balkan Angelinom Ajnhorst i njenim timom
.
Na pitanje koji je povod njihove posete i da li će se razgovarati o prištinskoj platformi za dijalog, evropski izvori navode da je u pitanju jedan od nekoliko tehničkih sastanaka koje prištinska delegacija održava sa predstavnicima EEAS, kao i da se EU tim povodom neće oglašavati.

U Briselu naglašavaju da će predstavljanje novousvojene prištinske platforme biti moguće tek kad se nastavi dijalog, a prethodno ukinu takse na robu iz Srbije.

Po dolasku u Brisel Ljimaj i Ahmeti nisu hteli da komentarišu ovu posetu, već su za prištinske medije rekli da je ona na tehničkom nivou, kao i prethodna.

Zeri navodi da su Ljimaj i Ahmeti u Brisel otputovali juče, a u prištinskoj delegaciji je i Bljerim Šalja, savetnik predsedika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija.
Zeri piše, pozivajući se na svoje izvore da je ova poseta upriličena neposredno nakon što je kosovski parlament usvojio platformu.
Usvojena platforma neprihvatljiva je za Beograd, jer praktično blokira dijalog i vodi ka zamrzavanju konflikta.
Dijalog Beograda i Prištine blokiran je od uvođenja sto odsto povećanih taksi na proizvode iz Srbije i BiH, 21. novembra prošle godine.

Uprkos insistiranju SAD i EU da prištinska vlada ukine ovu meru, premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, se tome protivi.
Umesto ukidanja nametnutih taksi, prištinski parlament je prošle sedmice usvojio platformu kojom se od Beogradi traži da prizna tzv. kosovsku nezavisnost, ukidanje rezolucije 1244, formiranje specijalnog suda za navodne zločine koje su pčinili Srbi tokom poslednjeg sukoba, kao i nadoknada ratne štete.

Back