Albanke top svetske pevačice

Meliot

Elita
Poruka
24.578
Pevačice koje su poreklom Albanke su poslednjih godina osvojili svetsku muzičku scenu. Rita Ora, Dua Lipa, Ava Maks su neke od najvećih muzičkih zvezda albanskog porekla. Zajedničko im je da pevaju na engleskom i da su sve ostvarile planetarni uspeh. Koja je tajna uspeha Albanki u svetu muzike? Uspeh definitivno postoji bez obzira na sve one koji ga ne priznaju.

Pa ta Ava je rodjena u USA.

Verovatno nikad nije ni videla Albaniju u zivotu, a kamoli da peva na albanskom.

Jedino je Dua Lipa stvarno talentovana od svih njih.

Pre svega za pisanje pesama, manje za pevanje.

I ona je rodjena u Londonu.

Rita je vise seksipilna nego neka umetnica.

Ali i danasnja muzika je sranje, pa su kriterijumi mnogo nizi i sve prolazi ako ima dovoljno propagande.

A evo sad procitah za tu Avu zna da prica, ali ne zna da cita i pise albanski.

Pa ta Ava je rodjena u USA.

Verovatno nikad nije ni videla Albaniju u zivotu, a kamoli da peva na albanskom.

Jedino je Dua Lipa stvarno talentovana od svih njih.

Pre svega za pisanje pesama, manje za pevanje.

I ona je rodjena u Londonu.

Rita je vise seksipilna nego neka umetnica.

Ali i danasnja muzika je sranje, pa su kriterijumi mnogo nizi i sve prolazi ako ima dovoljno propagande.

A evo sad procitah za tu Avu zna da prica, ali ne zna da cita i pise albanski.
Pa dobro, ali su im roditelji Albanci, ne potiču iz višegeneracijske emigracije već su u drugom kolenu. Rita Ora je rođena na Kosovu i Metohiji, a roditelji Dua Lipe su sa KiM emigrirali u London. Za Avu Maks ne znam zaista, ali pretpostavljam da je nešto slično.

И покојна Мерима Његомир је Шиптарка са Космета.

Наравно да нама Србима не смета успех и таленат Шипаца, напротив !
Дај боже да су сви познати и признати у свету.

За сада су се показали у музици и спорту,
можемо бити само поносни на њих, као на нашег Нолета, рецимо.

Нажалост, изгледа им не треба наше дивљење,
често се одлучују за конфронтацију са остатком Србије ...

Ako bi skoro svaku muzičku numeru od ovih "planetarno" poznatih pjevačica čuli na radiju, većina bi pritisnula "next" dugme, jer u suštini, iskreno to nisu baš neke pjesme za slušanje i koje bi nas zainteresovale.

Ali, ako te iste gledamo na youtube, svakako da bi većinom više gledali nego što bi nas privukla sama muzika.
Ne sporim da nemaju odredjenog talenta ali ne treba zanemariti činjenicu da današnji tinejdžeri mahom slušaju te i slične, gdje dominira autotjun i mnogi akustični efekti.. kad se tome dodaju i vizuelni, ne čudi ta neka popularnost i više milionski pregledi..

Mladi danas padaju na mirisanje Desingeričinh čarapa ili besramno utegnutog ženskog donjeg dijela gdje se "brazdica" savršeno ocrtala.. dovoljno je malo i prirodnog šarma, ljepote, a još ako je i zgodna, ko te pita o čemu i kako to oni pjevaju.

Primjer; spot Rita Ore,
181 milion pregleda..

Da se vozite negdje u autu i počne ova pjesma.. Ne znate ko je izvodjač, (ili znate) da li biste je odslušali do kraja ili biste prebacili na drugu radio stanicu?
Postoje mnogi poznatiji, i po svemu bolji i kvalitetniji pravi hitovi pa imaju mnogo manje pregleda.

Ali, itno je uspjeti i naći put do publike, a kako i na koji način, ko te pita.

Odlična pesma, onda je stvar ukusa. A ovo da li bi slušao u kolima?

Ne bih.. bzvze za mene ali.. napisao si nešto sasvim uvredljivo za mene..
"Možda zato što si muško pa ne slušaš pesme ženskih izvođača" ??
Kakve to ima veze što sam muško osim što me tretiraš kao nekog "mizogenog", i to tek onako bez ikakvog pokrića.
U najmanju ruku uopšte nije fer i ne radi se samo o ženskim ili muškim izvodjačima.. riječ je o kvalitetu same pjesme, neke su vječne dok su neke kao prolazne kiše.

Pa dobro, ali su im roditelji Albanci, ne potiču iz višegeneracijske emigracije već su u drugom kolenu. Rita Ora je rođena na Kosovu i Metohiji, a roditelji Dua Lipe su sa KiM emigrirali u London. Za Avu Maks ne znam zaista, ali pretpostavljam da je nešto slično.
Ava nema veze sa KiM.
Njeni roditelji su iz Albanije otisli prvo u Francusku i tamo ziveli godinama, pa otisli u USA gde je ona rodjena.

Ne bih.. bzvze za mene ali.. napisao si nešto sasvim uvredljivo za mene..
"Možda zato što si muško pa ne slušaš pesme ženskih izvođača" ??
Kakve to ima veze što sam muško osim što me tretiraš kao nekog "mizogenog", i to tek onako bez ikakvog pokrića.
U najmanju ruku uopšte nije fer i ne radi se samo o ženskim ili muškim izvodjačima.. riječ je o kvalitetu same pjesme, neke su vječne dok su neke kao prolazne kiše.
Nisam mislio ništa loše, postoje muškarci koji uglavnom ne vole ženske izvođače jer su im pesme mekše. Što se tiče dotične pesme, pesma je odlična, ali je uživo verzija bolja po meni.

Iskreno meni je ta muzika ono.......ne znam kako bi je nazvao ili definisao, ono mozda one i imaju nekog talenta i mozda i znaju da pevaju, ali to je jedna dosadna, genericna muzika, ono nit ima neku posebnu energiju, nit poruku, nit autenticnost, nit kreativnost, nit bilo sta posebno i konkretno, vec samo marketing i sljastecu, skupu produkciju, ono skolski primer forme bez sustine, ono lepo upakovan paket ali iznutra prazna kutija iliti drugim recima jedno veliko nista , mada ne odnosi se to samo na njih vec na negde 95% komercijalne i pop muzike danas.

Tako da one mozda jesu popularne i komercijalno uspesne ali daleko je to od nekakve dobre i kvalitetne muzike i daleko su one od "top" pevacica, mislim zna se sta je top pevacica, to je recimo Tina Tarner, Areta Frenklin, Vitni Hjuston, Lorin Hil, Queen Latifah, Dzoan Dzet, Selin Dion, itd, mislim jedno su zaista vrhunske pevacice i muzicarke pre svega a drugo su pop zvezde i selebritiji.

Iskreno meni je ta muzika ono.......ne znam kako bi je nazvao ili definisao, ono mozda one i imaju nekog talenta i mozda i znaju da pevaju, ali to je jedna dosadna, genericna muzika, ono nit ima neku posebnu energiju, nit poruku, nit autenticnost, nit kreativnost, nit bilo sta posebno i konkretno, vec samo marketing i sljastecu, skupu produkciju, ono skolski primer forme bez sustine, ono lepo upakovan paket ali iznutra prazna kutija iliti drugim recima jedno veliko nista , mada ne odnosi se to samo na njih vec na negde 95% komercijalne i pop muzike danas.

Tako da one mozda jesu popularne i komercijalno uspesne ali daleko je to od nekakve dobre i kvalitetne muzike i daleko su one od "top" pevacica, mislim zna se sta je top pevacica, to je recimo Tina Tarner, Areta Frenklin, Vitni Hjuston, Lorin Hil, Queen Latifah, Dzoan Dzet, Selin Dion, itd, mislim jedno su zaista vrhunske pevacice i muzicarke pre svega a drugo su pop zvezde i selebritiji.
One su još mlade, daj im šansu.

И покојна Мерима Његомир је Шиптарка са Космета.

Наравно да нама Србима не смета успех и таленат Шипаца, напротив !
Дај боже да су сви познати и признати у свету.

За сада су се показали у музици и спорту,
можемо бити само поносни на њих, као на нашег Нолета, рецимо.

Нажалост, изгледа им не треба наше дивљење,
често се одлучују за конфронтацију са остатком Србије ...
Није тачно да је мерима шиптарка причаш неистине

Њен отац је Адем турског порекла из охрида и био је усвојен као дете а њена мајка фатима је пореклом из бијељине

https://sr.wikipedia.org/wiki/Merima_Njegomir

Back