Kako da proverim da li su mi baterije dobre na kolima i kako da proverim da li mi negde izvlaci struju na masu?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
odes kod elektricara, treba mu minut, ili ako imas alat, izmeris amperazu na punjenju treba da bude preko 14, kada je upaljen i rade svetla radio ovo ono, akumulatro prazan 12,5, valjda...
За мерење да ли инсталација вуче струју у мировању откачиш једну клему, и на крајеве вежеш амперметар. Струја треба да буде нула.
ovo ti je isto jako vazno! nEznam ako ima sat jel to bese sme malo da se razlikuje?????????????За мерење да ли инсталација вуче струју у мировању откачиш једну клему, и на крајеве вежеш амперметар. Струја треба да буде нула.
Znaci odvojim - klemu od - pola i zatim jednom pipalicom dodirnem nju a drugom + pol?
Ovako. Posto mi je bio veci problem da skinem + klemu, skinuo sam - klemu.
Najpre, napon u mirovanju bez kontakta, sve ugaseno je 12.5V. Kad dam kontak i pogasi se inicijalizacija na MAR, onda je 12V. Kad motor radi, alternator i ostalo, onda je 14V. Kad sam skinuo crnu masu i povezao redno unimer, u mirovanju vuce 0.85, sto je malo vise. U pitanju je Varta blue dynamic 540 od 60Ah, ne znam je li to dovoljno za 1.9JTD od 85kw?
U manualu stoji da za 60Ah treba da bude max. 0.36A struja curenja a meni je ona 0.85Asve je bilo pogaseno.
Aku sam merio na hladan auto, dakle 12.5V je bilo posle 12h od voznje
Kad mi motor rad, bili su ventovi na klimi ukljuceni i radio.
gusenico, upravu si...omasio sam nulu u kucanju. Maks. dozvoljeno je 0.036A odnosno 36mA