Aktuelni protest po Beogradu je Vučićev trojanski konj

nesko101

Elita
Poruka
20.741
AUTORSKA
Ovo što se sada događa u Srbiji je čist Vučićev trojanski konj jer se obezbređuje i obesmišljava svaka buduća buna protiv režima.
Narod će se ubuduće plašiti jer ovim protestima se postiže samo da se više nikome ne veruje.
Koji je smisao protesta?
Pa nema ga, jer to ne dozvoljava Vučićev trojanski konj koji je ubačen u sam protest.
Verujte u ovom projektu učestvuje na hiljade ljudi.

Mene ovako vec duze odustnog iz Srbije frapira cinjenica da je u Srbiji zavladalo neko opste beznadje, neka atmosfera da je situacija u Srbiji tako losa, tako negativna da tu nema nikakvog pomaka ni spasa, da je sve otislo u onu stvar. Beznadje koga nije bilo recimo '90-tih, koga nije bilo 2004 ili 2012. I sto je najbolje ljudi koji relativno OK finansijski stoje, imaju svoje biznise ili rade za neku stranu kompaniju pa ne zavise od vlasti, imaju nekretnine, nove automobile, putuju na letovanja i izlete po belom svetu, takvi ljudi kukaju kako je neizdrz u Srbiji, kako je sve otislo u p.m.... takvi neki ljudi iz mog nekadasnjeg okruzenja idu na protest, nece da zive u zemlji u kojoj je zvalousti na vlasti, nece da zive u takvom sistemu, sto je sve u redu ali gle, oni sami nemaju nikakve dodire sa tim sistemom mada se ponasaju poprilicno elitisticki (za njih su ostali u zemlji krezubi, neobrazovani, imbecili sa IQ manjim od broja cipela koji nose, ljudi koji nisu videli dalje od Cicevca) odnosno kao da se ponasaju po matricama koje namecu Pink i zuta stampa.

Takvim ljudima je postao novi statusni simbol pripadnosti da odu na proteste, da odslusaju govor nekog nastavnika, rudara ili poljoprivrednika za koga bi do juce govorili da je "niza zivotna klasa" u odnosu na njihove malenkosti, da mi preko whatsappa ispricaju kako su na danasnjem protestu bili pored Vladete Jankovica, klimnuli glavom Milanu Proticu, znacajno pogledali sa sa Sergejom T. i videli, zamisli njega, meni neke nepoznate nove likove iz politike ili umetnosti... i onda, zadnji vikend, nisu mogli na protest jer eto, nisu znali ali su ranije uplatili vikend da skoce sa detetom do Lisabona.

Tako da pretpostavljam da ce pocetkom jula vecina njih 2-3 vikenda zaredom otperjati na svoja vec uplacena letovanja na Siciliji ili Palmi i ad ce se protest sam od sebe ugasiti, mozad ce oni koji su na tom protestu iskreno iz potrebe doci jedan vikend, mozda i drugi i videti da su izdani od te "elite" pa ce i sami krenuti njihovim stopama. Pre ce opstati protest u Uzicu ili Leskovcu (ako ih ima) nego u Beogradu.

Mene ovako vec duze odustnog iz Srbije frapira cinjenica da je u Srbiji zavladalo neko opste beznadje, neka atmosfera da je situacija u Srbiji tako losa, tako negativna da tu nema nikakvog pomaka ni spasa, da je sve otislo u onu stvar. Beznadje koga nije bilo recimo '90-tih, koga nije bilo 2004 ili 2012. I sto je najbolje ljudi koji relativno OK finansijski stoje, imaju svoje biznise ili rade za neku stranu kompaniju pa ne zavise od vlasti, imaju nekretnine, nove automobile, putuju na letovanja i izlete po belom svetu, takvi ljudi kukaju kako je neizdrz u Srbiji, kako je sve otislo u p.m.... takvi neki ljudi iz mog nekadasnjeg okruzenja idu na protest, nece da zive u zemlji u kojoj je zvalousti na vlasti, nece da zive u takvom sistemu, sto je sve u redu ali gle, oni sami nemaju nikakve dodire sa tim sistemom mada se ponasaju poprilicno elitisticki (za njih su ostali u zemlji krezubi, neobrazovani, imbecili sa IQ manjim od broja cipela koji nose, ljudi koji nisu videli dalje od Cicevca) odnosno kao da se ponasaju po matricama koje namecu Pink i zuta stampa.

Takvim ljudima je postao novi statusni simbol pripadnosti da odu na proteste, da odslusaju govor nekog nastavnika, rudara ili poljoprivrednika za koga bi do juce govorili da je "niza zivotna klasa" u odnosu na njihove malenkosti, da mi preko whatsappa ispricaju kako su na danasnjem protestu bili pored Vladete Jankovica, klimnuli glavom Milanu Proticu, znacajno pogledali sa sa Sergejom T. i videli, zamisli njega, meni neke nepoznate nove likove iz politike ili umetnosti... i onda, zadnji vikend, nisu mogli na protest jer eto, nisu znali ali su ranije uplatili vikend da skoce sa detetom do Lisabona.

Tako da pretpostavljam da ce pocetkom jula vecina njih 2-3 vikenda zaredom otperjati na svoja vec uplacena letovanja na Siciliji ili Palmi i ad ce se protest sam od sebe ugasiti, mozad ce oni koji su na tom protestu iskreno iz potrebe doci jedan vikend, mozda i drugi i videti da su izdani od te "elite" pa ce i sami krenuti njihovim stopama. Pre ce opstati protest u Uzicu ili Leskovcu (ako ih ima) nego u Beogradu.
Znas kako, i u puttlerovoj Rusiji je tamo neke 2011. plata bila 1000 evra, zivelo se mnogo bolje nego u doba zlog Jeljcina ili Gorbacova, ali ipak.... ;)

A EU da je pametna bi radikalskom rezimu uvela ponovo makar sengenske vize, pa bi opet gospodi neutralnoj trebalo 100000 ausvajsa da se ode samo do Grcke ili Budimpeste, a kamoli do Portugalije, Spanije , Nemacke itd.

Lepa, pitka i istinita analiza.

Ta elita koja ruši Vučića hoće novu podelu karata,
j ebiga oni imaju energije,
vide da mogu više u ovom životu,
trebaju im nove šanse.

Sve je to u stvari ok.
samo da događaji ne eskaliraju u neko nasilje
i slična sranja.

Još ovo da kažem:

Ko su ti profesori, akademici, doktori koji gorljivo napadaju po ulicama i trgovima ?
To su oni koji nisu avanzovali na društvenoj lestvici,
a njihove kolege jesu
samo zato što su članovi esenesa.

A glumci ?

Ma oni su filozofi svi od reda
misle da se bore za pravdu ...

A bore se Ćuti za fotelju.
Jbg.

Znas kako, i u puttlerovoj Rusiji je tamo neke 2011. plata bila 1000 evra, zivelo se mnogo bolje nego u doba zlog Jeljcina ili Gorbacova, ali ipak.... ;)

A EU da je pametna bi radikalskom rezimu uvela ponovo makar sengenske vize, pa bi opet gospodi neutralnoj trebalo 100000 ausvajsa da se ode samo do Grcke ili Budimpeste, a kamoli do Portugalije, Spanije , Nemacke itd.
EU ne bi uvela sengenske vize vlastima (rezim - pojam koji je na nasoj politickoj sceni poceo da koristi lazni doktor Pajtic Bojan, pa se odomacio kod ostalih koji mu ceskaju j.a.j.a) vec bi ih uvela obicnim ljudima, ljudima koji idu da arbajtuju u Dojcland ili negde drugde u tu EU. A bas zbog tog kakvog takvog rezervoara radne snage koji ima srpske pasose EU i ne zeli da uvede vize gradjanima Srbije, ima vremena - kada prestane odliv na godisnjem nivou od 50-60 hiljada novih migranata zatvorice kapiju za ulazak u Shengen.

Srbija i Rusija nisu usporedive, Zapad pokusava Rusiju da slomi vec preko 200 godina (jos od Napoleona) a Srbiju slome samo ako je popreko pogledaju. Mi im nesto i ne trebamo a Rusija im koliko toliko treba itd. Sve u smislu neusporedivosti.

ljudima koji idu da arbajtuju u Dojcland ili negde drugde u tu EU.
Nek idu onda u RuZiju , Kinu, Indiju, Zlarabiju, UAE, Katar na arbajt, ionako mrze ''zapad'' i sve u vezi njega, sem para naravno. :mrgreen:
A bas zbog tog kakvog takvog rezervoara radne snage koji ima srpske pasose EU i ne zeli da uvede vize gradjanima Srbije, ima vremena - kada prestane odliv na godisnjem nivou od 50-60 hiljada novih migranata zatvorice kapiju za ulazak u Shengen.
:cool:
Srbija i Rusija nisu usporedive, Zapad pokusava Rusiju da slomi vec preko 200 godina (jos od Napoleona) a Srbiju slome samo ako je popreko pogledaju. Mi im nesto i ne trebamo a Rusija im koliko toliko treba itd. Sve u smislu neusporedivosti.
:mrgreen:

Nek idu onda u RuZiju , Kinu, Indiju, Zlarabiju, UAE, Katar na arbajt, ionako mrze ''zapad'' i sve u vezi njega, sem para naravno. :mrgreen:

:cool:

:mrgreen:
Sta briga onoga Srbina koji iz Koceljeve ili sa Zvezdare zapuca u Dojcland na arbajt tvoja, nekog nazzionaliste ili Vuciceva teorija o zivotu i uzrocno-posledicnim vezama politike, ti ljudi zele da bez problema mogu preci granicu kod Horgosa ili Batrovaca. Opet u Srbiji zivi najveci deo Srba, njihovo je pravo da izaberu onoga ko ce ih predstavljati i onoga ko ce voditi politiku u smeru koji njima kao vecini odgovara - to je ono sto na Zapadu zovu demokratija.
Znaci, nikome ne mozes da oduzmes pravo da misli kako zeli - mogu da mrze Zapad ako zele, ne moraju da idu na Zapad ako ne zele. Jednostavno je.

Sta briga onoga Srbina koji iz Koceljeve ili sa Zvezdare zapuca u Dojcland na arbajt tvoja, nekog nazzionaliste ili Vuciceva teorija o zivotu i uzrocno-posledicnim vezama politike, ti ljudi zele da bez problema mogu preci granicu kod Horgosa ili Batrovaca.
Zato sto jedino tezak pad standarda i slicne stvari mogu da otrezne mase da se manu vucica i radikalskog uzasa.
I da, cim koristis ksenofobni termin ''zapad'' za Evropsku Civilizaciju, zna se kom politickom spektru pripadas.

Zato sto jedino tezak pad standarda i slicne stvari mogu da otrezne mase da se manu vucica i radikalskog uzasa.
I da, cim koristis ksenofobni termin ''zapad'' za Evropsku Civilizaciju, zna se kom politickom spektru pripadas.
Pazi kad mene zabole i za jedne i za druge, interesuju me samo 10-tak porodica tamo koje su mi bliske. Nisam doziveo naprednjacku vlast, iselio sam se pre toga ali mislim da narod tamo ima pravo da sam bira gde ce i kako ce. Zato im dajte referendum uz 3-6 meseci fer medisjke pripreme.

Uzgred, nepismeni covece, sam Zapad sebe zove West (krace) ili western civilization (duze), ne postoji Evropska Civilizacija (pogotovo velikim slovima, vrati se u osnovnu skolu) jer je Evropa samo deo Zapada, jaci, daleko mocniji i napredniji deo te civilizacije je sa ove strane Atlantika.

Uzgred, nepismeni covece, sam Zapad sebe zove West (krace) ili western civilization (duze), ne postoji Evropska Civilizacija (pogotovo velikim slovima, vrati se u osnovnu skolu) jer je Evropa samo deo Zapada, jaci, daleko mocniji i napredniji deo te civilizacije je sa ove strane Atlantika.
Ksenofoban je jer korisnik termina ''zapad'' time smatra da nije deo Evrope iako se nalazi usred iste (kao Srbija).

AUTORSKA
Ovo što se sada događa u Srbiji je čist Vučićev trojanski konj jer se obezbređuje i obesmišljava svaka buduća buna protiv režima.
Narod će se ubuduće plašiti jer ovim protestima se postiže samo da se više nikome ne veruje.
Koji je smisao protesta?
Pa nema ga, jer to ne dozvoljava Vučićev trojanski konj koji je ubačen u sam protest.
nesko, opet kasni humanitarna pomoc? u poslednje vreme si bas udario na NASEG precednika :think:

Pazi kad mene zabole i za jedne i za druge, interesuju me samo 10-tak porodica tamo koje su mi bliske. Nisam doziveo naprednjacku vlast, iselio sam se pre toga ali mislim da narod tamo ima pravo da sam bira gde ce i kako ce. Zato im dajte referendum uz 3-6 meseci fer medisjke pripreme.

Postoji Evropska Civilizacija u sklopu zapadne civilizacije (Amerika/Kanada i Australija su samo produzetak Evropske Civilizacije). Evropska civilizacija je vidjena kao nasljedje grcko-rimske civilizacije, demokratije, prosvjete itd.

Protest je predizborna kampanja pre svega usmerena na Beograd. Niko ne veruje da će zaista Vučić da ispuni neki zahtev. To mu se omaklo samo sa Rio Tintom jer je bilo mnogo incidenata.

Od svih zahteva protesta samo je jedan ispunjen
= Ostavka ministra prosvete Ruzica
A i to po nalogu USA jer je rekao istinu - Da zlocin u Ribnikaru je copy-paste Zapadnih vrednosti

....

Gledaj ti i slušaj ovu budalu svaki dan na televiziji. Gomilu debila sa kupljenim diplomama koji presipaju iz šupljeg u prazno.

AUTORSKA
Koji je smisao protesta?

Nije baš tako.

Protesti protiv monstruoznog režima jesu bili spontani u dva navrata: jula 2020. i onaj najveći kada se okupilo oko 200 000 ljudi.

Nakon tog najvećeg okupljanja počelo je obesmišljavanje i to ne samo od strane režima već i od samih organizatora.

Sada vidim i da komunodesničari prave otklon od njih iako su na početku pozvali građane da učestvuju u njima,

Suština je sledeća. Režim i tobožnja opozicija se trve oko vlasti ali imaju i zajednički cilj a to je očuvanje gubitničkog i duboko kriminalizovanog sistema koji ih je stvorio mimi bilo kakvih smislenih kriterijuma pri odabiru.

Zato smatram da se protesti moraju nastaviti bez obaziranja na opstrukcije jer ostane li ovako kako jeste još milion ljudi će otići iz Srbije a tim tempom egzodusa za 50 godina u Srbiji neće biti Srba pa će uzurpatorski sistem moći konačno da proda i njene teritorije najboljem ponuđaču.

Budi uveren da si sve pogrešno shvatio.

Budi uveren da si sve pogrešno shvatio.
OK, ja ne zivim tu vec skoro 20 godina ali ljudi koji su sad poceli da drame da je sve totalno s.j.e.bano su ti iz opisa. Njima nista ne fali u toj drzavi, cak po prici nekih od njih niti gledaju TV da bi im smetalo sto tamo visi zvalousti, niti imaju dodira sa drzavnim aparatom a sve zivo sredjuju preko veza i vezica ( od upisa dece u skole, na fakultete, pa do vadjenja vozacke dozvole ili odlaska na VMA za sebe ili roditelje). I sad liku ciji zivot se pokrece na vezu, koji se nije posteno oznojio u zivotu odjednom smeta u kakvoj zemlji zivi. Pa ja zapitam moga rodjenog burazera koji je takav, da li bi slao dete da studira u Nis zato sto nije moglo da regularnim putem upise Medicinu u Beogradu, da li bi platio lekara na VMA ili cekao 6 meseci za pregled, da li bi cekao red da produzis vozacku... e burazeru, to bi ti sve morao da radis da to nije Srbija u kojoj ti tako dobro plivas a gle, ti bi da menjas vlast ali da tebi sve ostalo ostane potaman jer odjednom ne mozes da dises u Srbiji u kojoj je na vlasti Vucic. Pa valjda je fora da napravite normalnu drzavu u kojoj ti nece trebati veze za sve, da sve funkcionise kao na Zapadu, gde ce se ceniti rad i znanje. Ah, ne, onda bi moralo da sevi ozbiljno radi.

Postoji Evropska Civilizacija u sklopu zapadne civilizacije (Amerika/Kanada i Australija su samo produzetak Evropske Civilizacije). Evropska civilizacija je vidjena kao nasljedje grcko-rimske civilizacije, demokratije, prosvjete itd.
Ovde na Zapadu ( i u USA i u EU) se koristi pojam Western civilization i to iskljucivo. Jednom Englezu ili Holandjaninu su kulturoloski blizi Amerikanci nego Litvanci, Estonci, Bugari ili Kiprani recimo kada uporedjujemo pojam Western and European civilization. Doba Evrope je proslo pre 80 godina narode, centar Zapadne kulture i moci je sa druge strane okeana.

Ovde na Zapadu ( i u USA i u EU) se koristi pojam Western civilization i to iskljucivo. Jednom Englezu ili Holandjaninu su kulturoloski blizi Amerikanci nego Litvanci, Estonci, Bugari ili Kiprani recimo kada uporedjujemo pojam Western and European civilization. Doba Evrope je proslo pre 80 godina narode, centar Zapadne kulture i moci je sa druge strane okeana.
Znamo mi kakva je ta zapadna civilizacija i koliko su samo ljudi pobili u poslednjih par decenija.

Back