Mene ovako vec duze odustnog iz Srbije frapira cinjenica da je u Srbiji zavladalo neko opste beznadje, neka atmosfera da je situacija u Srbiji tako losa, tako negativna da tu nema nikakvog pomaka ni spasa, da je sve otislo u onu stvar. Beznadje koga nije bilo recimo '90-tih, koga nije bilo 2004 ili 2012. I sto je najbolje ljudi koji relativno OK finansijski stoje, imaju svoje biznise ili rade za neku stranu kompaniju pa ne zavise od vlasti, imaju nekretnine, nove automobile, putuju na letovanja i izlete po belom svetu, takvi ljudi kukaju kako je neizdrz u Srbiji, kako je sve otislo u p.m.... takvi neki ljudi iz mog nekadasnjeg okruzenja idu na protest, nece da zive u zemlji u kojoj je zvalousti na vlasti, nece da zive u takvom sistemu, sto je sve u redu ali gle, oni sami nemaju nikakve dodire sa tim sistemom mada se ponasaju poprilicno elitisticki (za njih su ostali u zemlji krezubi, neobrazovani, imbecili sa IQ manjim od broja cipela koji nose, ljudi koji nisu videli dalje od Cicevca) odnosno kao da se ponasaju po matricama koje namecu Pink i zuta stampa.
Takvim ljudima je postao novi statusni simbol pripadnosti da odu na proteste, da odslusaju govor nekog nastavnika, rudara ili poljoprivrednika za koga bi do juce govorili da je "niza zivotna klasa" u odnosu na njihove malenkosti, da mi preko whatsappa ispricaju kako su na danasnjem protestu bili pored Vladete Jankovica, klimnuli glavom Milanu Proticu, znacajno pogledali sa sa Sergejom T. i videli, zamisli njega, meni neke nepoznate nove likove iz politike ili umetnosti... i onda, zadnji vikend, nisu mogli na protest jer eto, nisu znali ali su ranije uplatili vikend da skoce sa detetom do Lisabona.
Tako da pretpostavljam da ce pocetkom jula vecina njih 2-3 vikenda zaredom otperjati na svoja vec uplacena letovanja na Siciliji ili Palmi i ad ce se protest sam od sebe ugasiti, mozad ce oni koji su na tom protestu iskreno iz potrebe doci jedan vikend, mozda i drugi i videti da su izdani od te "elite" pa ce i sami krenuti njihovim stopama. Pre ce opstati protest u Uzicu ili Leskovcu (ako ih ima) nego u Beogradu.