Aktivisti u Novom Sadu napisali: Mila Pajić heroina!

Casual Observer

Stara legenda
Poruka
84.558

Aktivisti u Novom Sadu napisali: Mila Pajić heroina!​

IZDVAJAMO 27. JUL 2025.
2 min čitanja

"Crvenom bojom iscrtali i antifašističke simbole, a tokom akcije držali su transparent na kojem je pisalo 'Vratiće se Valter, nosiće brushalter'"​

2E79C271-B72D-4069-8BB7-7F4A14472907.jpeg

Aktivistkinje i aktivisti prekrečili su danas u Novom Sadu uvredljiv grafit na račun studentkinje iz organizacije Studenti protiv autoritarne vlasti (STAV) Mile Pajić i napisali “Mila Pajić heroina!”

Oni su crvenom bojom iscrtali i antifašističke simbole, a tokom akcije držali su transparent na kojem je pisalo “Vratiće se Valter, nosiće brushalter”.

Valter” je bilo ilegalno ime Josipa Broza Tita, vođe jugoslovenskog partizanskog antifašističkog pokreta, pobednika iz Drugog svetskog rata.

4E6545F0-2638-4C4B-A97A-E82F0E3D9856.jpeg

Mila Pajić je studentkinja Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, koja se nalazi u egzilu, od kada je je polovinom marta meseca, zajedno sa još 11 aktivista i studenata, okrivljena za navodni pokušaj rušenja ustavnog poretka u Srbiji.

Mila Pajić je i pre i posle toga bila na meti brojnih pretnji smrću, kao i tabloidne kampanje targetiranja, etiketiranja i proganjanja od strane režimskih medija.

Ona je, zajedno sa kolegama iz STAV-a, pokrenula studentske i građanske protete u Srbiji, koji su krenuli iz Novog Sada, odmah nakon tragedije u kojoj je 1. novembra prošle godine 16 ljudi poginulo kada se na njih obrušila nadstrešnica sa sveže renoviranog objekta Železničke stanice u Novom Sadu.

Aktivistkinje i aktivisti su prekrečili i uvredljivi grafit protiv zamenice predsednika Stranke slobode i pravde Marinike Tepić i napisale crvenom bojom “Marinika borkinja”, takođe uz antifašističke simbole.

8E2312DF-5B9D-44F7-A9A1-59EFDF0B82E4.jpeg

https://autonomija.info/aktivisti-u-novom-sadu-napisali-mila-pajic-heroina/

Anarhofeministkinje u akciji: Mila Pajić kao feministički Tito, uz nezaobilaznu Borkinju Mariniku.

"Tito" and "Valter" refer to two prominent figures from World War II in Yugoslavia: Josip Broz Tito and Vladimir Perić "Valter". Tito was the leader of the Yugoslav Partisans, a resistance movement against the Axis powers, who later became the post-war leader of Yugoslavia. Valter was a Partisan commander in Sarajevo, whose bravery was celebrated in the film "Walter Defends Sarajevo".

a ja sad mislim da je udareni dinko @Casual Observer koji samoga sebe reklamira, a kao zapljuvava, a mozda je i uobrazena mila pajic koja vise nije u centru paznje, pa samu sebe pljucka da bi se vratila u fokus

"Tito" and "Valter" refer to two prominent figures from World War II in Yugoslavia: Josip Broz Tito and Vladimir Perić "Valter". Tito was the leader of the Yugoslav Partisans, a resistance movement against the Axis powers, who later became the post-war leader of Yugoslavia. Valter was a Partisan commander in Sarajevo, whose bravery was celebrated in the film "Walter Defends Sarajevo".

a ja sad mislim da je udareni dinko @Casual Observer koji samoga sebe reklamira, a kao zapljuvava, a mozda je i uobrazena mila pajic
Vidis da veruje Dinku

a ja sad mislim da je udareni dinko @Casual Observer koji samoga sebe reklamira, a kao zapljuvava, a mozda je i uobrazena mila pajic koja vise nije u centru paznje, pa samu sebe pljucka da bi se vratila u fokus
Naslovi su ono...
Screenshot_2025-07-28-05-08-46-756_com.brave.browser_beta.jpg

Naslovi su ono...
koliko ljudi cita te autonomaske info?
Walter što nosi Brushalter, aka Mila Tito Pajić-Broz
sta ona ima da ne oprosti? jel bila uopste rodjena tada? ovo sto ti nama poturas je van pameti, budalastina, zar ne vidis da te podyebavaju deca?
Ma Casual je autonomas, ne sme da osudi Dinka Gruhonjica pa mu Tito kriv o kom pisu fasisti iz kuhinje Canak, i kukasti krstovi.

Ovo niko ne rasclani koje konfuzije ima
ma juznoprugas - u vranje nema laganje, pa ne razume ovaj humor sa severa

Poslednja izmena:

Back