Ако желите посао у компанији ГУГЛ - одговорите:

eremita:

Bizarna pitanja na razgovoru za posao u kompaniji Gugl

1. ZAGONETKA - Suženi ste na visinu kovanice, a vaša masa je proporcionalno smanjena da se zadrži vaša početna gustoća. Potom ste bačeni u prazan stakleni mikser. Oštrice će se pokrenuti za 60 sekundi. Šta ćete uraditi?

Ovo pitanje je samo jedno u nizu čudnih pitanja koja u kompaniji „Google Inc." postavljaju kandidatima za posao. Ako želite da radite u toj kompaniji, suočićete se i sa sledećim pitanjima:

2. Koliko loptica za golf stane u školski autobus?

3. Koliko biste naplatili da operete sve prozore u Sijetlu?

4. Jedno od „najtežih" pitanja je ovo:

- Svaki muškarac u selu sa 100 venčanih parova je prevario svoju ženu.

- Svaka supruga u selu istog časa zna kad je svaki od muškaraca prevario
svoju suprugu, ali ne i za svog muža.

- Seoski zakon zabranjuje neverstvo.

- Bilo koja žena koja je u stanju da dokaže da je njen muž bio neveran,
mora da ga ubije isti dan.

- Jednoga dana seoska kraljica objavi da je najmanje jedan suprug bio neveran.

- Šta će se dogoditi?

**************************************************************************************************

Прво сам помислио да је у питању неко зезање - али није! Ова питања заиста донекле имају смисла. Како би сте ви одговорили на њих и да ли би сте икада
конкурисали за посао у Гуглу под оваквим условима?

Једна наша сународница која живи у САД огласила се и на неки начин објаснила
о чему се ради:

Dusica (10/09/2007)

GOSPODO, mi koji zivimo ovde u Americi ....ne bismo rekli da se radi o BIZARNIM PITANJIMA. Americku "CORPORATE ELITE" ne interesuje koliko imate godina, za koliko godina ste zavrsili studije, da li napamet znate deset knjiga koje ste nabubali ne bi li dobili ocenu 10 ...da li "in" izgledate......Americke menadzere ISKLJUCIVO zanima vase ZNANJE i da li ste u stanju da trezveno mislite. Bubanje ovde NE postoji. A sto se tice "bizarnih pitanja" kako vi navodite...... gotovo svaki intervju za posao podrazumeva najmanje 200 ovakvih problema !!!! Uzgred, fakultetska diploma se vrednuje samo 40 % !!! Smisao za humor, trezveno misljenje i vasa "personality" ..vrednuje se ostalih 60 %. Testiranje traje 3 nedelje cak iako ste zavrsili Harvard !!! Probni rad je zakon. Gospodo, ovo NIJE Srbija !!!!

****************************************************************************************************

Priznajem da tako sto nisam cuo za strane firme iz moje oblasti...Najbizarnije, po mojim iskustvima, je pitanje upuceno mojoj prijateljici na razgovoru za posao :koliko puta nedeljno upraznjava sex sa deckom i koje su joj poze najdraze u sexu... :shock:

analiticar:
Priznajem da tako sto nisam cuo za strane firme iz moje oblasti...Najbizarnije, po mojim iskustvima, je pitanje upuceno mojoj prijateljici na razgovoru za posao :koliko puta nedeljno upraznjava sex sa deckom i koje su joj poze najdraze u sexu... :shock:
e to može i ovdje da odgovori :lol:
http://forum.krstarica.com/threads/148998

tokyo:

Nije odgovorila....Bilo je vrijeme posta, ustala je, izasla i zaboravila placu od 1500 eura. I da nije bilo posta isto bi postupila....Sva rodbina i prijatelji su joj u tome dali podrsku...
Ni ostale devojke nisu odgovorile na tako sto....Koji mesec docnije primljen je jedan gay... :shock:

1. legnem. posuda je prazna, a zice za mesanje su odignute od dna najmanje dva santima. e onda odremam dok ne nestane struja ili neko ne dodje da iskljuci u posle se vec nekako izvadim odatle
btwn koja je mogucnost za ovako nesto?
2. pun autobus
3. previse/premalo
4. svi bi muskarci izbili svoje zene (ili bi bar u balkanskom naselju tako bilo)

laganica :)

analiticar:
Nije odgovorila....Bilo je vrijeme posta, ustala je, izasla i zaboravila placu od 1500 eura. I da nije bilo posta isto bi postupila....Sva rodbina i prijatelji su joj u tome dali podrsku...
Ni ostale devojke nisu odgovorile na tako sto....Koji mesec docnije primljen je jedan gay... :shock:

a o kakvom je poslu riječ?
mislim ako takva pitanja postavljaju :roll:

eremita:
Па у ствари немам ни један одговор.... :cry: :cry: :cry: сви нешто мудрују а нико не жели чак ни да покуша...
Мислим, ја немам решења о томе како треба да гласи одговор али сам веровао да ће људи пустити на вољу машти и да ће макар бити духовити..... оно ништа.... :roll:

cekajte kolega, ja sam stvarno mrtav ozbiljan dao odgovore.

eremita:
Па верујем да си њима дао одговоре - али дај нама, пада видимо какви су ? 8-)

pa oni odgovori sto sam ih napisao - to i jesu tacni odgovori.
novcic je uvek ispod minimalnog nivoa seciva u blenderu, u i oko skolskog autobusa ne sme biti nikakvih lopti, sto znaci da ne sme da bude ni golf loptica, u sijetlu kisa pada oko 260-270 dana godisnje tako da u najgorem, posle potpisa ugovora na pranje prozora treba da cekam ne duze od dva dana na kisu, a kralj je ebo cvorka, to je jasno iz aviona :D
e sad, druga je stvar sto svako od tih pitanja moze da ima potpuno razlicite odgovore, u zavisnosti od tipa razmisljanja. zato su tako i postavljena - programer/inzenjer ce teziti induktivnom putu sabiranja poznatih cinjenica i aritmetickom obrascu, a manager ce razmisljati deduktivno, shvatajuci da ce svaki odgovor biti daleko od tacnog on trazi odgovor koji anulira pitanje...

JABUCHILO:

1. ZAGONETKA - Suženi ste na visinu kovanice, a vaša masa je proporcionalno smanjena da se zadrži vaša početna gustoća. Potom ste bačeni u prazan stakleni mikser. Oštrice će se pokrenuti za 60 sekundi. Šta ćete uraditi?

ludo cu se zezati pod ventilatorom. mozda i odspavam malo...pod pretpostavkom da sam u startu preziveo smanjivanje do velicine novcica.

2. Koliko loptica za golf stane u školski autobus?

ne stane. loptice za golf nemaju sta da traze u skolskom autobusu. elementarni propisi...

3. Koliko biste naplatili da operete sve prozore u Sijetlu?

ja sam posten, oprao bih prozore za dhz, al samo ako ne insistiraju da se pere sa deterdzentom...

4. Jedno od „najtežih" pitanja je ovo:

- Svaki muškarac u selu sa 100 venčanih parova je prevario svoju ženu.

- Svaka supruga u selu istog časa zna kad je svaki od muškaraca prevario
svoju suprugu, ali ne i za svog muža.

- Seoski zakon zabranjuje neverstvo.

- Bilo koja žena koja je u stanju da dokaže da je njen muž bio neveran,
mora da ga ubije isti dan.

- Jednoga dana seoska kraljica objavi da je najmanje jedan suprug bio neveran.

- Šta će se dogoditi?

ne bih da ga ureknem, al kralj je ebo chvorka...

:lol: :lol: :lol:

Back