Ako želite da budete sigurni da će porođaj proći kako treba, to ćete SKUPO da platite

nisu poskupili epidural :)

- - - - - - - - - -

NOvac apsolutno nije garancija samo je psihicki olaksavajuca okolnos porodilji.Srecno!

nije, na zalost ....
kvalitetnu zdravstvenu uslugu uglavnom moras da platis, koliko para toliko muzike
da te ne puste da se porodis kao ciganka u hodniku

- - - - - - - - - -

А и шта ће нам деца?

samo vade pare iz novcanika

- - - - - - - - - -

neka poskupe apartmane i sve luksuzirajuce, neka oslobode epidural da bude svima dostupan

Na zapadu je poslednju deceniju pa i duze u praksi porodjaj kod kuce, porodjej u vodi....Zanimljivo je gledati emisije o porodjajima, gde uz porodilju bude koga god ona pozeli, majka, sestra, muz....Ne placa se nista, nikakvi brisevi itd. Licno nisam ljubitelj epidurala, ali da sam mogla da biram kada sam se ja poradjala, izabrala bih onaj u vodi. Sve smo mi razlicite, a valjda je cilj da na svet dodje novo bice a da majka sam porodja ne pamti po losem i da prosto sa radoscu ide na porod.
Kada sam rodila prvo dete, dozivela sam niz neprijatnosti od strane babice, za ostala dva sam obezbedila sebi vezu u porodilistu, i onda je porodjaj protekao u iole ljudskoj atmosferi.

nisu poskupili epidural :)

- - - - - - - - - -

nije, na zalost ....
kvalitetnu zdravstvenu uslugu uglavnom moras da platis, koliko para toliko muzike
da te ne puste da se porodis kao ciganka u hodniku

- - - - - - - - - -

samo vade pare iz novcanika

- - - - - - - - - -

neka poskupe apartmane i sve luksuzirajuce, neka oslobode epidural da bude svima dostupan

Moja prijateljica je pre desetak godina u N.Frontu u Beogradu platila oko 500(tada maraka)valjda,nacelniku odeljenja koji je u to vreme vazio za br.jedan u sirim dr krugovima.Poradjala se skoro 21sat prirodnim putem jer je on tako zahtevao i procenio.Pocepala se kao traktorska guma i jedva su je sastavili,iskrvarila uzasno,bebu su izvlacili vakumom i imala je naduv na glavi petnaest dana.Ostale su u bolnici skoro citav mesec.:besna:
Ja sam se pre toliko vremena porodila u Visegradskoj bez dodatnog placanja i bilo kakve veze.Porodjaj je trajao pola sata i sve se zavrsilo dobro jer sam imala srecu i moj organizam je odradio posao..Prijem,uslovi i boravak su bili odvratni.Na porodjau me je obilazila babica tek da vidi da sam ziva i imala sam utisak da cu se sama poroditi jer je beba vec bila krenula kad sam ja dozivala osoblje.Naravno morali su me usivati i tu je jedino bio ok mladi,novopridosli doktor koji je to obavio.Jedva sam cekala da pobegnem iz prostora porodjajne sale kao i sobe u kojoj sam provela tri dana.

Dakle,kao sto vec pomenuh novac nije nikakva garancija.Nije lose imati vezu,da se neko nadje za poneku sitnicu a to da ce porodjaj biti siguran i dobar,da ce sve biti onako kako mi zamisljamo je uglavnom plod nase maste.Sto se mene tice,volela bih da su uslovi u nasim porodilistima dobri.Da se zena oseca prijatno,da joj je udobno,da je hrana ukusna,da ima dobre uslove u sobi i toaletu.Ono sto je priroda planirala i to kako mi reagujemo na samom porodjaju moze ublaziti i sprovesti savesno osoblje i bez novca.Uvek oni ucare poklone kad se sve dobro zavrsi i nemam nista protiv toga,ali da to bude nas izbor hocemo li ili necemo.Zelim da verujem da su uslovi u bolnicama sada bolji i da u njima radi uglavnom savesno osblje jer dece nam itekako fali.

Moja prijateljica je pre desetak godina u N.Frontu u Beogradu platila oko 500(tada maraka)valjda,nacelniku odeljenja koji je u to vreme vazio za br.jedan u sirim dr krugovima.Poradjala se skoro 21sat prirodnim putem jer je on tako zahtevao i procenio.Pocepala se kao traktorska guma i jedva su je sastavili,iskrvarila uzasno,bebu su izvlacili vakumom i imala je naduv na glavi petnaest dana.Ostale su u bolnici skoro citav mesec.:besna:
Ja sam se pre toliko vremena porodila u Visegradskoj bez dodatnog placanja i bilo kakve veze.Porodjaj je trajao pola sata i sve se zavrsilo dobro jer sam imala srecu i moj organizam je odradio posao..Prijem,uslovi i boravak su bili odvratni.Na porodjau me je obilazila babica tek da vidi da sam ziva i imala sam utisak da cu se sama poroditi jer je beba vec bila krenula kad sam ja dozivala osoblje.Naravno morali su me usivati i tu je jedino bio ok mladi,novopridosli doktor koji je to obavio.Jedva sam cekala da pobegnem iz prostora porodjajne sale kao i sobe u kojoj sam provela tri dana.

Dakle,kao sto vec pomenuh novac nije nikakva garancija.Nije lose imati vezu,da se neko nadje za poneku sitnicu a to da ce porodjaj biti siguran i dobar,da ce sve biti onako kako mi zamisljamo je uglavnom plod nase maste.Sto se mene tice,volela bih da su uslovi u nasim porodilistima dobri.Da se zena oseca prijatno,da joj je udobno,da je hrana ukusna,da ima dobre uslove u sobi i toaletu.Ono sto je priroda planirala i to kako mi reagujemo na samom porodjaju moze ublaziti i sprovesti savesno osoblje i bez novca.Uvek oni ucare poklone kad se sve dobro zavrsi i nemam nista protiv toga,ali da to bude nas izbor hocemo li ili necemo.Zelim da verujem da su uslovi u bolnicama sada bolji i da u njima radi uglavnom savesno osblje jer dece nam itekako fali.

u slucaju istih situacija, imas vise sansi ako si placao celo vodjenje trudnoce + porodjaj ...

to sto neko prirodno ima srece je druga prica

u slucaju istih situacija, imas vise sansi ako si placao celo vodjenje trudnoce + porodjaj ...

to sto neko prirodno ima srece je druga prica

Upravo to sam objasnila u prvom primeru.Doduse zaboravih da napisem da je prijateljica i placala celo vodjenje trudnoce plus 500maraka za sam cin porodjaja.Ispostavilo se da su debelo nadrljali i ona i dete.Doticni profesor je kaze dao sve od sebe da uradi najbolje ali kako je vodio citavu trudnocu trebalo je valjda da se i sam pripremi i olaksa majci i bebi porodjaj npr carskim rezom.Ipak,pustio je zenu da se posteno namuci i jedva porodi jer nije imala snage.Necu ni da pominjem sta je njena porodica tada pretrpela i kako je ocajni muz pokusavao kasnije uzaludno da dodje do tog lekara.

- - - - - - - - - -

Nema stopostotnih garancija to je ono sto ljudi moraju da shvate.Novac moze da olaksa ali ne uvek i ne svakom.

- - - - - - - - - -

Izuzetak su visoko rizicne trudnoce,vantelesna zaceca i porodjaji starijih prvorotki.Tu bez dileme treba obezbediti vecu svotu novca i dobru privatnu komunikaciju sa lekarom.

- - - - - - - - - -

Dobre trudnoce,redovno kontrolisane,bez problematike kod majke i bebe se cinimi se uglavnom zavrse manje,vise dobro i bez problema u klasicnim drzavnim bolnicama sa uputom.

A sta ima muz da dzupi u bolnici posle porodjaja sa zenom 4 dana u sobi, ne kapiram, nije to letovanje.

ne mora muz, moze da joj dodje koga ona pozeli i donese sta treba od hrane npr

ostale zene treba da cekaju vreme posete da bi dobile jestiv obrok, da joj se ne nakaci neka isfrustirana sestretina

- - - - - - - - - -

Upravo to sam objasnila u prvom primeru.Doduse zaboravih da napisem da je prijateljica i placala celo vodjenje trudnoce plus 500maraka za sam cin porodjaja.Ispostavilo se da su debelo nadrljali i ona i dete.Doticni profesor je kaze dao sve od sebe da uradi najbolje ali kako je vodio citavu trudnocu trebalo je valjda da se i sam pripremi i olaksa majci i bebi porodjaj npr carskim rezom.Ipak,pustio je zenu da se posteno namuci i jedva porodi jer nije imala snage.Necu ni da pominjem sta je njena porodica tada pretrpela i kako je ocajni muz pokusavao kasnije uzaludno da dodje do tog lekara.

- - - - - - - - - -

Nema stopostotnih garancija to je ono sto ljudi moraju da shvate.Novac moze da olaksa ali ne uvek i ne svakom.

- - - - - - - - - -

Izuzetak su visoko rizicne trudnoce,vantelesna zaceca i porodjaji starijih prvorotki.Tu bez dileme treba obezbediti vecu svotu novca i dobru privatnu komunikaciju sa lekarom.

- - - - - - - - - -

Dobre trudnoce,redovno kontrolisane,bez problematike kod majke i bebe se cinimi se uglavnom zavrse manje,vise dobro i bez problema u klasicnim drzavnim bolnicama sa uputom.

i ona je tako razmisljala
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/50...tletici-Ostala-sam-nepokretna-posle-porodjaja

prvo,ne znam sto bi placala apartman...meni nije smetalo sto sam u sobi sa jos dve tri zene
a drugo, oba puta sam se porodila besplatno i prosla ok,manje vise...ne racunam rane i ostala...nezeljena dejstva
misim nisam otisla na letovanje u hotel,nego u porodiliste da se porodim
realno,porodjaj je sam po sebi...neprijatan,dok ti ne daju dete u ruke...onda krece lepa strana celog cina :lol:
ja nisam od onih koje zele da ih neko u porodilistu titra i drzi za ruku i da igraju oko mene kao oko princeze....
dodjem,porodim se,ponekad se pokacim sa sestrom koja je budala(u svakoj smeni ima po jedna) ako mi bas zasmeta,ako ne,precutim,iskolutam ocima i to je to :lol:
morate im pokazati zube ako treba...ima kretena koji se ponasaju grozno i ako vide da ste jadne i nikakve, tj ponizne,nastavice da vas tretiraju kao djubre(u frontu pogotovo)
pokazes zube i da vidis kako se promeni prica odmah
magicna recenica "Dovedite mi nacelnika"

- - - - - - - - - -

nazalost je tako kod nas...moras nekad da rezis da ne bi naebala

A, ja sam skontala da je to da bude u sobi sa njom. Sta znam, moja mama je to donosenje hrane resavala tako sto je svaki dan donosila i nesto sestrama, i mogla je da udje kad je htela.

Gde si ti to procitala da je muz sa zenom u sobi???:dash:

- - - - - - - - - -

prvo,ne znam sto bi placala apartman...meni nije smetalo sto sam u sobi sa jos dve tri zene
a drugo, oba puta sam se porodila besplatno i prosla ok,manje vise...ne racunam rane i ostala...nezeljena dejstva
misim nisam otisla na letovanje u hotel,nego u porodiliste da se porodim
realno,porodjaj je sam po sebi...neprijatan,dok ti ne daju dete u ruke...onda krece lepa strana celog cina :lol:
ja nisam od onih koje zele da ih neko u porodilistu titra i drzi za ruku i da igraju oko mene kao oko princeze....
dodjem,porodim se,ponekad se pokacim sa sestrom koja je budala(u svakoj smeni ima po jedna) ako mi bas zasmeta,ako ne,precutim,iskolutam ocima i to je to :lol:
morate im pokazati zube ako treba...ima kretena koji se ponasaju grozno i ako vide da ste jadne i nikakve, tj ponizne,nastavice da vas tretiraju kao djubre(u frontu pogotovo)
pokazes zube i da vidis kako se promeni prica odmah
magicna recenica "Dovedite mi nacelnika"

- - - - - - - - - -

nazalost je tako kod nas...moras nekad da rezis da ne bi naebala

U tome i jeste problem,sto se kod nas zena tretira gore nego krava.

super je kada si u 3-krevetnoj

ali, kada si u 7, 10-tokrevetnoj, pa pola mama place i druga polovina beba istovremeno ...
nije ni frendli niti omogucava imalo odmora
a to jeste situacija u nasim porodilistima

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

a.

moje sve drugarice u EU se poradjale sa muzem u sobi....
koji je bio pored njih koliko god su zelele

- - - - - - - - - -

U tome i jeste problem,sto se kod nas zena tretira gore nego krava.

Ukoliko porodilja želi da se osigura da će porođaj proći bezbolno, da uz nju bude i muž i da boravi u bolničkom apartmanu, treba da plati 70.000 dinara.

Ova recenica je tako napisana, da bez problema moze i tako da se shvati, pogotovu posle neprospavane noci.

super je kada si u 3-krevetnoj

ali, kada si u 7, 10-tokrevetnoj, pa pola mama place i druga polovina beba istovremeno ...
nije ni frendli niti omogucava imalo odmora
a to jeste situacija u nasim porodilistima

- - - - - - - - - -

moje sve drugarice u EU se poradjale sa muzem u sobi....
koji je bio pored njih koliko god su zelele

Ok,mislila sam na moje predhodno pisanje i mozda se nismo razumeli.
Licno,nisam za boravak bilo koga od familije tih tri-cetiri dana ako je sve ok sa mamom i bebom.Mislim da je zeni potreban odmor i bliskos sa detetom koja je jako vazna prvih par dana.Tu podrazumevam da je zdravstvo uredjeno i da nema potrebe da se bilo ko dodatno uvodi u bolnicu.Nemam nista protiv prisustva na porodjaju.

Ukoliko porodilja želi da se osigura da će porođaj proći bezbolno, da uz nju bude i muž i da boravi u bolničkom apartmanu, treba da plati 70.000 dinara.

Ova recenica je tako napisana, da bez problema moze i tako da se shvati, pogotovu posle neprospavane noci.

ovde se naplacuje prisustvo oca na porodjaju
a za apartman nikada se ne zna dal ce neki biti slobodan

- - - - - - - - - -

ne razumem,sto moraju bas u tu klanicu N.fronta.Kao da nema drugih bolnica u Bg.

jedino su u frontu sigurne da ce doobiti epidural, ako ga mogu platiti

secam se kako je sestra bila neprijatna na otpustu, mm jos nije platio racun pa je popizdela
ja sisla i platila, pa me napala sta bi uradila da je bio vikend ... ja je pitam- a sta da sam prvi dan platila pa izgubila racun :roll:
ko zna koliko im zena pokusava zbrisati bez placanja :confused:

Back