Ako ne moze gondola onda moze most !!!!

Постоје и други градови у Србији, што све мора да се дешава овде, у Београду.
Ovo je dobro zapazanje.Nije BG Srbija.
Ustvari zabole Srbiju Zhivan uzduz i oporeko
za BG-ske mostove, razyebanu kaldrmu,
gondole, taksiste i ostale pizzdarije.!!!

Fazon je u tome što politika koju su promovisali komunisti, a njihovi naslednici je i danas sprovode, podstiče slidbu cele Srbije u Beograd. I dok se danas ostatak Srbije intenzivno seli u Beograd, Beograđani sve više beže preko. Šta nas čeka, ako ovo potraje, za 20, a šta za 50 godina, ne smem ni da zamislim.

E sada, što se tiče ovog mosta. OK, treba zameniti stari most koji je odslužio svoje nekim novim, funkcionalnijim. Ali, šta sa ovim što se demontira?
Po meni, najbolje bi bilo da se razmotri opcija da se postavi negde gde će biti najkorisniji. Na primer, na putu za Svijalnac imate most preko Velike Morave. Preko istog mosta ide pruga, a takav je da na njemu ne mogu da se mimoiđu dva automobila. Ovaj most bi postavljen tamo umesto trenutnog bio pravo rešenje.
Pa je i bolje rešenje da most bude postavljen kao pešačko biciklistički između Bloka 70 i Ade, gde će obavljati funkciju mosta.
Ali, da se most postavi usred parka gde će morati da se poseče dobar deo drveća, da se time još poveća zagađenost Beograda, tamo gde neće imati ulogu mosta nego lakrdije, pa to može da padne na pamet samo totalnim retardima.
A i mi smo retardi što ih trpimo.

Ja stvarno ne znam ima li smisla uopšte održavati gvožđuriju koji je Vermaht postavio u sred rata.... da li je ikakav potez premestiti ga, što istovremeno ne znači da je taj most operativan tek tako - treba izgraditi oslonce, prilazne saobraćajnice.... uraditi sve novo i onda ostaviti stari čelik, polukorodirao, urađen po standardima od pre osamdest godina, po meni to nije dobar potez....

Ovo sa "ukrasom" u parku je smejurija i mislim da je reč o političkom kompromisu jer ljudi ne vole promene i onda bi stalno neko protestvovao oko toga, baš kao što je bila kuknjava za platane u Bulevaru.

Most je trebalo da završi u Smederevu što se mene tiče.

Ono čime bi smo popravili sliku grada, bila bi rekonstrukcija mosta kralja Aleksandra, umesto sadašnjeg, ničim vrednog (osim funkcionalno) Brankovog mosta...

Poslednja izmena:
Pa verolatno ima razloga zašto ga nisu sve ove godine klasifikovali.

Ne razumem zašto je problem da se napravi spomen ploča ili neki drugi oblik koji služi za obeležavanje takvih događaja. Taj most je u potpunosti nefunkcionalan danas. Pa nije u pitanju spomen kuća, nego ozbiljan projekat infrastrukture u gradu.

taj most moze da se rekonstuise..
onaj plan koji sam video za nov most obuhvata preozbiljnu prihvatnu i odvodnu infrastrukturu saobracaja koju ti delovi ne mogu da podnesu..
na novom beogradu jos i nekako da poruse tamo svasta, ali gde ce u karadjordjevoj napraviti pristupnice mostu?
i sve to nema svrhe ako se ne napravi tunel o kome se prica a za koji iskreno nesto sumnjam da ce ikad biti napravljen, kad je tito odustao od tog plana..probijeno je valjda desetak metar tog tunela i tu su stali i odustali...

To rekonstruisanje ne vodi ničemu. Ja se vrlo često vozim tim mostom, užasan je, stalno ga popravljaju i očigledno ne ide.
Koliko znam, taj tunel bi trebao da se uradi...
Uzgred koliko znam ljudi su stradali živi zakopani (mislim trojca) kopajući metro tunel. Ovaj što spaja savsku i dunavsku stranu nikad do sad nije bio u planu, ali ne bih se kladio oko toga....
Pogledaću ako mogu da nađem neku plansku dokumentaciju u vezi mosta....

To rekonstruisanje ne vodi ničemu. Ja se vrlo često vozim tim mostom, užasan je, stalno ga popravljaju i očigledno ne ide.
Uzgred koliko znam ljudi su stradali živi zakopani (mislim trojca) kopajući metro tunel. Ovaj što spaja savsku i dunavsku stranu nikad do sad nije bio u planu, ali ne bih se kladio oko toga....
Верујем да је највећи део проблема тог моста то што има шине, које су у ствари испресецале асфалт... који код нас обично није превеликог квалитета, тако да је "забава" загарантована.

А шине су на мосту тек од 1984. године, када је мост већ постојао 42 године.

Верујем да је највећи део проблема тог моста то што има шине, које су у ствари испресецале асфалт... који код нас обично није превеликог квалитета, тако да је "забава" загарантована.

А шине су на мосту тек од 1984. године, када је мост већ постојао 42 године.
Pa o tome je i reč. Ko je pravio taj most nije ga pravio za potrebe grada u 2019oj godini. To se zove fukcionalna zastarelost (osim što je dotrajao po osnovi propadanja materijala usled starosti.).

Каква је ово банда превараната.Прво су говорили да су грађани на неким изборима,референдуму,или шта већ, гласали за измештање моста у парк Ушће, па кад се поставило питање где су и када то грађани гласали,испаде да нису нигде него ће сад на неком сајту моћи да гласају.И то наравно увек онако како најави Горан Весић

taj most moze da se rekonstuise..
onaj plan koji sam video za nov most obuhvata preozbiljnu prihvatnu i odvodnu infrastrukturu saobracaja koju ti delovi ne mogu da podnesu..
na novom beogradu jos i nekako da poruse tamo svasta, ali gde ce u karadjordjevoj napraviti pristupnice mostu?
i sve to nema svrhe ako se ne napravi tunel o kome se prica a za koji iskreno nesto sumnjam da ce ikad biti napravljen, kad je tito odustao od tog plana..probijeno je valjda desetak metar tog tunela i tu su stali i odustali...

Nisam plansku dokumentaciju za tunel, al sam našao ovaj link:

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2017&mm=05&dd=19&nav_id=1262116

Каква је ово банда превараната.Прво су говорили да су грађани на неким изборима,референдуму,или шта већ, гласали за измештање моста у парк Ушће, па кад се поставило питање где су и када то грађани гласали,испаде да нису нигде него ће сад на неком сајту моћи да гласају.И то наравно увек онако како најави Горан Весић
Bilo kako bilo, da li će se zaista desiti to da nam ovaj samozvani književnik metne most u park???

Back