Ako je Prag u Istočnoj Evropi, kako je onda Beč na Zapadu?

Čitam nešto o simbolima, reprezentaciji i savremenim konvencijama, pa rekoh da vas nešto pitam. Do juče je Prag bio na istoku Evrope, danas je u centralnoj Evropi, a Beč je - iako po koordinatama istočnije od Praga - uvek bio na Zapadu Evrope? :rtfm:

Gde su tu logika i razum? :dash:

Kako to ljudi objašnjavaju sebi i drugima? :dontunderstand:

misli se na standard..:)
i evropske vrednosti..:lol: :mrgreen:

Да, Србија је са својим панонским делом такође делимично централноевропска држава. Слично као и Хрватска, због Славоније и северне Хрватске.

А, колико знам, географски се и Беч и Праг увек сврставају у централну Европу. Праг може бити на истоку, а Беч на западу, једино у контексту хладноратовске поделе и друштвеног система и вредности, али то нема везе са географијом.

Ето, и једна Грчка у којој је 97% декларисаних православаца, и где Грчка православна црква има малтене статус државне религије, исто је тако део "запада". А ни латиницу не користе...

Grcka je nesto drugo. Grcka je ze,lje od posebnog znacaja . Ne samo sto je levijatanska zemlja , nego i zbog celokupne gegrafije . tako je bilo odvajkada. Mi smo eto morali sami da se oslobadjemo turaka, a kad je na njih dosao red , njima je pomagala cela Evropa . Doduse Britanci su pomoc dobro naplatili , u vidu pet velikih ladja dupke napunjenih antikvitetima .

Bilo ih je na hiljade. Šta imam ja da ti navodim. Pa pola mog društva je bilo progonjeno.

Ne lupaj...........a to je ono sto ti u najmanju ruku zasluzujes..........ti si klasican primer mushterije za drzavnu bezbednost.......iako nisi tu htedoh da ti odgovorim:mrgreen: kako se nadam da cemo jednog dana opet imati nesto nalik ozna,udba,db i da se pozabavi takvim slucajevima kao sto si ti.

Back