ustaše i nacisti su žrtve ispiranja mozga od strane političara koji su vodili njihove države...ali poenta je da ustaše i ekstremisti koji se tako ponašaju i razmišljaju nisu deo tvoje stvarnosti..ovde pričamo o opraštanju ljudima koji su tebe lično povredili u tvom životu...nije na tebi da opraštaš ili ne zločincima koji su povredili nekog drugog..možeš da osuđuješ zločin ali nije na tebi da opraštaš zločin koji nije načinjen tebi.....na to ima pravo neko ko je preživeo njihovu torturu.....koliko te je ustaša u tvom sadašnjem životu klalo i peklo na ražnju?
jesu, lično su mi ubili dedu
svaki zločin u NDH je zločin protiv svakog Srbina.
Šta, trebam da čekam da i mene kolju?! si bre ti normalan?!
vi hrišćani ste opterećeni SOBOM i spasenjem SVOJE duše
ne vidite dalje od nosa, samo o sebi mislite...tebi, meni, tvoje, moje...
Sve ovo što ti govoriš je mudrolija, nategnuta da bi se ljudski um uterao u neprirodne okvire.
Ko mi učini zlo, treba ga zatrti da zlo ne čini dalje, i spasiti druge ljude od toga zla.
a ne mudrosloviti o ljubavi i praštanju, pa da posle ustaše kolju i naredna pokoljenja?!
ali vi samo o svojoj duši muslite....da se vi spasete i stalno ste u nekom strahu
mi da zahvalimo što to vizantijsko robovosko hrišćanstvo nikada nije primljeno u našem narodu
sa tom logikom mi bi sada praštali turcima i dalje što nas nabijaju na kolac?!