Akcija za pomoć školi

sanja*

Drevna Kornjača
Poruka
8.705
Delim vest koju sam videla na fb:

Dragi svi moji, evo jedne objave koju bi bilo, kako ono kažu, "sevap" podržati.
IMA DECE KOJA ŽELE DA ČITAJU, A NEMAJU ŠTA!!!!
14243 Gornja Toplica
O.Š. Milan Rakić
Skola koja se jedva odrzava ima nastavnike koji cine sve za decu. Ima 100 djaka i mole sve koji mogu da im posalju knjige za decu i omladinu jer deca zele ali nemaju sta da citaju. Velika im je zelja i potreba da oforme biblioteku da ucenici mogu da citaju jer vole knjizevnost, ali nemaju kako da dodju do literature. Ko može i želi da pomogne neka napravi paket i posalje...
Delite, molim vas...i šaljite knjige.

Eto :)

Delim vest koju sam videla na fb:

Eto :)
Па то није сиромашан крај. Како сам видео, то је у Врњцима, одмах ту, такорећи у Бањи. Шта да кажу из источне Србије, јужне Србије, југоисточне Србије, па и југозападне Србије. А тек Космет!
:think:

'' Patriotizam ima funkciju širokog lista u šumama i gorama. Kada se god se neko ukenja, briše se patriotizmom.- Gloriana (parafrazirala ja)''

Како год се неко укења, оде у пету колону.
-----------------------------------------------------------------------

Имају тако много деце. Бог им дао још више!

Poslednja izmena:
Па то није сиромашан крај. Како сам видео, то је у Врњцима, одмах ту, такорећи у Бањи. Шта да кажу из источне Србије, јужне Србије, југоисточне Србије, па и југозападне Србије. А тек Космет!

'' Patriotizam ima funkciju širokog lista u šumama i gorama. Kada se god se neko ukenja, briše se patriotizmom.- Gloriana (parafrazirala ja)''

Znači nećemo pomognemo?
A što mislite da je KOSMET siromašan?
Mislim osim istoče srbije gde ni Bosanci nemaju namjeru branit srpstva, šta fali ostalim nabrojanim delovima gde ima Bosanaca?
I kakav je to odgovor?
Na pitanje boli me zub vi odgovarate ima mnogo težih bolesti j izlazi?
Jel ste vi iz SNS-a ili izBosne ili oboje?

Čuj, ako ne čitaš, ili ako si već sve knjige koje imaš poslao na Kosmet, ne vidim zašto se javljaš ovde.

Ja videla poruku i prosledila.
Što se tiče istočne Srbije - dok sam bila učiteljica u seoskoj školi tamo, tokom sedam godina kroz razne akcije obezbedila 2 kompjutera i oko 600 knjiga.
Prema tome...

Da.
Drago mi je da ti se dopada.

Veliki Patriota i Pink Zvezda Bora Čorba nekad je pevao "Šiptari se kote", aludirajući na visoku stopu nataliteta kod izvesnog dela populacije.
Većina srpskih patriota se zgražavala nad tom visokom stopom, jer je to, jel, odraz primitivizma i zaostalosti (a i jeste, jbg).

Pošto decu nije dovoljno samo rađati, nego im treba pomoći da izrastu u ljude, ova akcija s knjigama je daleko korisnija od puke želje za množenjem.

Dakle, donirajte knjige, ako imate i ako možete, i ako vam je preteklo nakon slanja svega što imate na Kosovo.

Ja sam bre iz Istocne Srbije , al to i nije jel nepoznato. Zajecarska je biblioteka kao i Geteova u Frankfurtu ( nema Geteove biblioteke, al lepo zvuci),
deca bre nista ne citaju, mozes da im ispoklanjas sta god zelis, jednostavno ne citaju.. I ne samo deca;)

''Patriotizam ima funkciju širokog lista u šumama i gorama. Kada se god se neko ukenja, briše se patriotizmom.- Gloriana (parafrazirala ja''

Не!. Него онај ко се укења оде у пету колону. То сам рекао.
Благо нама када нам учитељице не знају ћирилицу!
Треба прво да се донирају школе у најсиромашнијем крају, а у богатом нека књиге купују сами родитељи, то село, општина или већ ко. То село је у централној Србији, поред саме Бање (Врњци), дакле још и туристички крај. Баш си ме обрадовала са та два компјутера која су подешена за латиницу, тастатура нпр.

Благо нама када нам учитељице не знају ћирилицу!
Jeste, ne znam, odgovaram ti tako što plaćam prevodioca da mi pročita :lol:

Треба прво да се донирају школе у најсиромашнијем крају, а у богатом нека књиге купују сами родитељи, то село, општина или већ ко. То село је у централној Србији, поред саме Бање (Врњци), дакле још и туристички крaj
Bogati krajevi se nalaze van Srbije, ne u Srbiji.
Turizam :lol:

OK, ne daš knjige deci koja bi čitala.
S obzirom na to kako razmišljaš, pitanje je i da li bi bilo dobro da deci šalješ Majn Kampfove i slične stvari.

Poslednja izmena:

Back