Akcija za političku emancipaciju mladih

• Začetnik teme Začetnik teme apem
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedino sto ovde cujem jeste prosipanje pameti pozivajuci se na "e deco, mi stariji..."..Sta vi stariji? Sta ste to uradili u zivotu kada vam se zivot svodi na popovanje drugima na forumu, i lecenje kompleksa za neostvarene zivotne ciljeve? To sto ubacite par zanimljivih doskocica, ubacite koji smajli ne znaci da vasa rec ima tezinu, osim ako tako ne hranite svoju sujetu. Mada, ako to radite na forumu i dobro vam je, ja bi se zapitao za psihicko stanje.

Toliko ste uceni da ne razlikujete ono sto APEM i zeli da propagira, a to je razlikovanje politikologije kao nauke (iz koje sledi planska politika) od politicarenja koje vam svaki dan serviraju svi moguci mediji. I onda steknete iskrivljenu sliku o politickom zivotu, i uverenje da su jedino stranke te koje kroje nasu sudbinu. Klasican kompleks 90-ih, nista bez "ledja". Pa to i treba da se menja. Kada mladi ljudi shvate da se oni pitaju i da treba misliti kriticki, pa se tako pocnu ponasati, i politicari ce shvatiti da moraju da se menjaju. Takvi kao vi, sa takvim komentarima samo idu njima na ruku.

A vi ostanite na forumu, napravite virtuelnu zajednicu matorih dzangrizala (i podsecate na dede iz mapetovaca), i pustite da zivot prodje pored vas. Samo nama ne smetajte u kreiranju nasih zivota.

P.S. Ljudi koji stalno uzimaju "prodaju" u usta, obicno su oni kojima je to stalno u glavi. To sto bi ste svi vi prodali, ne znaci da mi na sebi imamo zalepljenju cenu. Pozdrav.

Откада су нам инсталирали интернет у наш геронтолошки, напустила сам хеклање и почела да сурфујем. Баш ми каже госпа Лепосава из суседне собе како тек сад види колико смо заправо ми старији пропали у животу, колико су бесмислени наши мали животићи јер смо сви нико и ништа, протраћисмо живот на редове за уље и тоалет папир....па каже:''Ајде, баба Хелена, идемо на нет да мало лечимо комплексе....Има тамо ових нових, младих, идемо мало да се швотамо са њима, ома ће ти спасти притисак....а можда се нађе тамо и неки деда хакер па се мало унтерхалтујемо...''
И тако, ето мене, ето вас!

Bas ono o cemu sam govorio, sarkazam izbija na sve strane, ali i neverovatna potreba da se odgovorom potvrdi da sam u pravu.

Ja se ne nerviram (na srecu ili zalost, flegman sam), samo kazem ono sto mislim. Ko to vidi kao razlog za nerviranje jer i sam tako dozivljava ovo, zalim slucaj.

P.S. Rasprava na internetu je kao ucesce na specijalnoj olimpijadi. Cak i ako pobedis, gde si pobedio?

И немој, чедо, да се нервираш, јер ће ти скочити притисак, па нећеш ни доживети наше године....нећеш имати прилике да постанеш маторо гунђало....
Додуше, ако одеш млад, остаћеш заувек у праву.........

Ма, немој ти нас да гледаш, ми нисмо већина, ми смо само шачица незадовољника која на форуму лечи комплексе и убацивањем смајлија храни сујету, пошто ништа нисмо постигли у животу, па нам криво....

Mud(r)onja:
Bas ono o cemu sam govorio, sarkazam izbija na sve strane, ali i neverovatna potreba da se odgovorom potvrdi da sam u pravu.

Ja se ne nerviram (na srecu ili zalost, flegman sam), samo kazem ono sto mislim. Ko to vidi kao razlog za nerviranje jer i sam tako dozivljava ovo, zalim slucaj.

P.S. Rasprava na internetu je kao ucesce na specijalnoj olimpijadi. Cak i ako pobedis, gde si pobedio?

Jooooj,pa mi samo zelimo da Vam objasnimo da na uzdizanju svesti moze da se radi SAMO pojedinacno!

Ali,ok,ako ti to dozivljavas kao malicioznost,ondak nista...necemo vise da Vas savetujemo,drugari! 8-)

Mud(r)onja:
Kakve? Velike, kada samosvesni pojedinci kao grupa rade nesto pozitivno.

jel mogu da budem iskrena, a da me ne shvatiš pogrešno?
TO o čemu vi pričate se usvaja U SREDNJOJ I OSNOVNOJ ŠKOLI, ta svest o pripadnosti državi i svest o težini reči i dela građana kao pojedinca.
Teško da su samosvesni pojedinci loša stvar za zajednicu, ali NE MOŽEŠ da očekuješ (i nije ovo Looney Toones) jednodušni aplauz jer su se - odrasli ljudi setili da su preskočili zabavište.

Izvini još jednom na oštrini reči, ali procesuiraj još i ovo: mnogim ljudima (nažalost, NE i većini!) je to DEFAULT, ta građanska svest i aktivizam koju propagirate.
Propagirajte je, imaćete podršku verovatno svakog obrazovanog i normalnog čoveka ;) To je možda jedini način da bar neke grupe ljudi (!) izađu iz apatije / ne poveruju Orcima da su Vilovnjaci.

Vidim, odgovara se velikim recima...

Ukratko: ne znam u kojoj zemlji zivite, ali da vas podsetim glasova koje su dobili radikali npr. (a ljubitelji ovog foruma u vecini su anti-radikalski nastrojeni), pa je logican odgovor shodno tome, da nisu svi usvojili to o cemu pricas u srednjoj skoli... Ima mnogo i apoliticnih ljudi koji nemaju usadjene neke vrednosti koje ti kazes da imas...

E pa meni je cilj da uticem na njih, a ne na ljude koje si spomenula u svom postu... Ali na kraju krajeva, i na njih, da se ne opuste i da lako ne zaborave kako se neke vrednosti u mraku za cas izgube.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back