- Poruka
- 4.865
dakle koji vam je najdrazi . vjerojatno ste ih sve culi na televiziji ...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
dakle koji vam je najdrazi . vjerojatno ste ih sve culi na televiziji ...
Da me sada zaustavis na ulici pricao bi engleski sa slavenskim naglaskom ali da mi das neki text i 5 minuta da ga procitam mislio bi da sam engleska kaljica . Meni je osobno najfora onaj srednjevjekovni ( thou , thee , ye , hast ... ) samo ako tako pricam ljudi misle da sam sprzen u glavu . Mogu pricati i sa indijskim akcentom ali mi je nekako RP najuzviseniji . Slazem se da naglasak daje osobnost ali ipak preferiram RP ako mogu .
E! Zaustavih te na ulici! Aj sad malo da cujemo ,sa sekspirovskom konstrukcijom recenica, to cime se hvalis!![]()
mala greska - he hath ye dog !
Thou art is esprit in heart of mine.And it is now that thou absence in May and hath all it's trim as thou ye dream of me and I flower within...![]()
Pa vidis da i tebi ide . :-) jos da mi cujes naglasak mislila bi da su me izvukli iz 1500 , ali za to ti treba moj broj moba !
Pr nekoiko nedelja citam da jezik postaje svuda u skolama problem jer mladje generacije vise ne razumeju ( recimo) Shekspira, jdnostavnoDa, neki americki studenti u U.K. ne mogu dobro da prate studije bez barem jednog semestra ucenja engleskog.Postoji za njih program malo drugaciji od Tofl-a ( ne samo za studente nego i za profesore ekstranuse,koji drze katedru samo par puta godisnje)
Meni je najsimpatičniji londonski izgovor. Imam dosta poznanika iz Londona i preko njih sam najviše i zavolio njihov govor. Čak se i trudim da ga privatno koristim (što posebno zbunjuje moje učenike).
To ti je baš pedagoški. Moli boga da neko od njih ne nauči jednom engleski kako spada, pa da shvati šta si na času pokušavao